Şimdi Ara

2+1 hoparlör kablolarını yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Yaklaşık 5 yıldır kullanmakta olduğum logitech s220 2+1 ses sistemim var.

uzun zamandır (birazda hor) kullandığım için, ister istemez kablolarında yıpranma oldu. ( pc'ye taktığım jack'ın birisi arızalandı ve bir hoparlörde ara sıra ses gitmiyor. kabinleri sağlam.

müzik dinlerken öyle yüksek ses açan birisi değilim. sadece film izlerken sesi biraz açıyorum. (müzik : kısık - orta arası, film orta - yüksek arası). dediğim gibi elimdeki materyaller kabloları hariç sağlam. o yüzden yeni bir ses sistemi alma taraflısı değilim. elimdekini biraz uğraşla adam etme gayretindeyim.

hoparlörlerin kablolarını yenilemeyi düşünüyorum. Bunun için ne cins kablo kullanmam gerekir ve bu kabloları nereden temin edebilirim? (ist. içi)

yada kabataslak bir kabini yaptırıp( mdf'den 50-60 cm uzunluğunda, 15 cm yüksekliğinde, 10-15 cm derinliğinde ), içine yerleştirebilirim.yi planlıyorum. hatta küçük bir vu devresi yada led şeridi basa bağlayıp kullanabilirim, yada masaüstünü aydınlatması amacıyla led şeridi ekleyebilirim.
    işi biraz daha profesyonelleştirirsekp, evdeki eski radyo, müziksetinin hoparlörlerini de kullanıp bişeyler yapılabilir ama hem fazla detayını bilmediğimden hemde şuan için uğraşacak vaktim olmadığından, kablolları yenilemek daha uygun geliyor.

• Yalnış görmediysem, yeşil ve kırmızı girişler sistemden düz kablo olarak çıkıyor. Ara kablo halinde değil, ucundaki jackların değişmesi gerektiğini düşünüyorum.
    havye-lehim kulanıyorsanız kolayca yapabilirsiniz. tv-mseti yedek malzeme satıcılarından. stereo 3.5mm erkek jack olarak elektronik malzemeciden alabilirsiniz.
    Eğer sorun exradan ses ayar yerinde ise tozlanmış olabilir, orayada bu sefer tamircilerin kendisinden rica ederek, kontakt siprey ile temizletin.
    Yada bu malzemeden bulursanız,http://www.depodijital.com/35-STEREO-DISI-3X35-STEREO-ERKEK-030MT,PR-720.html kendiniz lehim ile uğraşmadan kes-bağla yapabilirsiniz (hazır kablolu yedek malzeme)
    Takip.

• @tyler
    kendine bir iyilik yap yeni bir ses sistemi al.
    illa kullanmak istiyosan ufak uydu hoparlörleri değiştir. öneririm.

sistemin kabloları arızalıysa;
    PC ve 2.1 arasında ki sinyal kablosu koaksiyal kablodur. buna göre kablo al.
    2.1 in uydu hoparlör ve bas hop. arasında ki
    kablo normal elektrik kablosudur. 50mm kesitli kablo yeterli gelir. kabloların caklarınada dikkat ederek restorasyon yapabilirsin.
  • Emin-Fırtına, the_cantan çok teşekkürler. jack değişecek zaten. hazır elim değmişken kabloları da değiştirmek lazım.

kabloların cinsini öğrendikten sonra biraz maharet gerektirecek. onuda becebilirim heralde.
    daha da olmazsa yeni bir ses sistemi almam gerekecek. en azından denedim, beceremedim derim artık.
  • merhaba kardeş aynı hoparlörü ben de kullanıyordum şerit led yazılarını görünce uyarıyım dedim sakın ama sakın hiçbir zaman asla ordaki bass vurran hoparlör gibi şeyi (woofer) sakın vidalarından açıp ona lehimlerek devre yapma ! sakın ama sakın diyorum wooferi açı ona bişey bağlarsam yeni sistem alamaya bak o yüzden s220 yaktım ben woofer ve uydu hoparlörler çalışıyor ama içindeki devreler bozuk yani anfi devresi zaten para edende o,bu yüzden woofere sakın bişey bağlama bağlayacaksan arksaındaki Stero girişlerini çoğalt yani şundan bahsediyorumhttp://images.hepsiburada.com/assets/EE/500/evhyun22a00gy.jpg bundan tak arkasına birine uydu hoparlörlerini diğerine yapacağın devreyi tak eğer hem vu metre hem müziğe duyarlı led hemde uydu hoparlörlerini bağlamak istiyorsan ilk önce bunu takhttp://images.hepsiburada.com/assets/EE/500/evhyun22a00gy.jpg ondan sonra birine uydu hoparlörlerini diğerine dehttp://mcdn01.gittigidiyor.net/2227/3-5MM-JACK-COKLAYICI-ADAPTOR-IPOD-MP3-MP4-LAPTOP__22277715_0.jpg bunu tak ondan çıkan 2 kabloya devre takabilirsin :D

• uyarın için çok teşekkürler. dediğin gibi stereo girişini çoğaltmak en ideali. Peki stereo girişini o 3,5mmlik 2li jackla çoğaltınca ses kalitesi azalır mı ? gelen akım düşer mi ?
  • Değiştirmeniz uygun olucaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.1 Hoparlör kablosu uzatma?
    17 yıl önce açıldı
    2+1 SES SİSTEMİNDE SUBWOOFER
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayır hayır led vu kabin gibi şeylere girmeyin bunlar cihazın hem mfisini yoracaktır hemde sesini köte yönde etkilicektir kesinlikle önermiyorum. kablo konsu ise logitceh o konuda biraz can sıkıcı davranıyor. giriş kablosu kumandaya dağil diye biliyorum o yüzden yapması biraz zor. çünkü içinde en azında 5-6 tane ince kablo var. farklı bir kabloyla yapmak zor olacaktır. teknik servise götürmen şart. eğer uygun fiyatlı bir 2.1 ses sitemi düşünürsen 105 liraya edifier x600 gibi profesyonel bir cihaz var aklında bulunsun ürünün inclemeleri yorumları mevcut. logitech gibi kalitesiz değildir edifier
  • @Emin-Firtina Vay be, senelerin çürütemediği adamlarız. Sayende geçmişe bakarak senin katkılarınla kendimi ne kadar geliştirdiğimi gözlemleyebiliyorum. Sağolasın Emin-Firtina
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Sizlerde sağolun varolun,,, bendende sizlere teşekkürler ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.