Şimdi Ara

2+1 SES SİSTEMİ İÇİN,SES KARTI TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullanmakta olduğum Logitech Z-523 ses sistemi için,ses kartı aramaktayım.Şuan ses çıkışını anakarttan(Asus Z-87 Plus) almaktayım.
    2+1 ses sistemi için ses kartı almak doğru bir seçim olurmu?
    Olursa hangi kartları tavsiye edersniz?
    200-300 TL seviyesindeki ses kartları çokmu gereksiz olur?

• up

• Eğer 200 300 verecekseniz 2. El x fi titanium hd öneririm
  • benim merak ettiğim 2+1 ses sisteminde fark ne kadar ve nasıl olur?pc ye harcama yaparken hiçbirşeyin fiyatını düşünmem ama konu ses kartı olunca tereddütte kaldım :)
  • Siz ses kartından ne beklersiniz ses sisteminin hangi özelliğinden memnun değilsiniz ses kartı düşünüyorsunuz
  • aslına bakarsanız ses sisteminden memnunum.Sadece aradığım oyun,film,müziklerde efektlerin,tizlerin dahada belirgin olması.Zaten bir apartman dairesinde mevcut ses sistemlerinin bile bası fazla gelebiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    2+1 Ses sistemi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Netlik olarak artış olacaktır basslarda bir ölçüde dzelecektir ama tiz sürücüsü olmayan bir sistemden tiz lerden artış beklemek hata olur genel olarak kendini hissettirir bu artış sizi memnun eder mi bilemem ben olsam 2. Elde 100-120 tl yi pek geçmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

Netlik olarak artış olacaktır basslarda bir ölçüde dzelecektir ama tiz sürücüsü olmayan bir sistemden tiz lerden artış beklemek hata olur genel olarak kendini hissettirir bu artış sizi memnun eder mi bilemem ben olsam 2. Elde 100-120 tl yi pek geçmem

zaten 0 düşünmüyorum dediğiniz gibi 2.el 100-150 tl arası bir ses kartı sanırım işimi görecektr
  • Şu anda ses kartına harcayacağın para yerine elindeki sistemi satıp ses kartına ayırdığın maaliyeti de ekleyip daha üst seviye bir set alırsan,mevcut ses sistemin ve alacağın ses kartı kombinasyonundan çok daha kaliteli ses alırsın

Ee bunu satıp ne alayım dersen,Gigaworks T3 derim.

Ya da dfx yada benzeri enhancer eklentileri ile tiz ayarını yükseltip yapay olarak yazılımsal olarak sesin rengini değiştirebilirsin,fakat bana sorarsan elindeki sistem,ses kartı almana deyecek kapasitede bir sistem değil o yüzden hayal kırıklığına uğraman muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Şu anda ses kartına harcayacağın para yerine elindeki sistemi satıp ses kartına ayırdığın maaliyeti de ekleyip daha üst seviye bir set alırsan,mevcut ses sistemin ve alacağın ses kartı kombinasyonundan çok daha kaliteli ses alırsın

Ya da dfx yada benzeri enhancer eklentileri ile tiz ayarını yükseltip yapay olarak yazılımsal olarak sesin rengini değiştirebilirsin,fakat bana sorarsan elindeki sistem,ses kartı almana deyecek kapasitede bir sistem değil o yüzden hayal kırıklığına uğraman muhtemel.

elimdeki sistem bildiğime göre 2+1 ler arasında iyi denilecek seçimlerden biri :) böyle demeniz moralimi bozdu

• quote:

Orijinalden alıntı: davedevil

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Şu anda ses kartına harcayacağın para yerine elindeki sistemi satıp ses kartına ayırdığın maaliyeti de ekleyip daha üst seviye bir set alırsan,mevcut ses sistemin ve alacağın ses kartı kombinasyonundan çok daha kaliteli ses alırsın

elimdeki sistem bildiğime göre 2+1 ler arasında iyi denilecek seçimlerden biri :) böyle demeniz moralimi bozdu

Tabi ki elindeki sistem fiyatına göre iyi denebilir fakat her zaman daha iyisi vardır,o yüzden aslolan elindeki mevcut koşullar dahilinde gerçeğe en yakın sesi yakalamak,moralin bozulmasın.

• ses konusunda açıkcası 7-8 sene laptop kullandığım için z523 şuan bana bir hayli yeterli geliyor.Ayrıca apartman dairesinde oturuyorsanız helede odanız benimki gibi biraz ufaksa 2+1 yeterli oluyor diye düşünüyorum(bunun için 5+1 almamıştım) Z523 ün basslarından çok memnunum yarıda kullanmama ragmen,sesi %40 civarı açtığımda baya bir gümbürtü çıkarıyor.Böylede olunca sanki uydulardan çıkan tiz sesler ve ayrıntılar kayboluyor gibi.Ses kartı düşünmemin sebebi bu aslında.Basstan ziyade uydulardan gelen sesi iyileştirmek.Profesyonel olarak ses,müzik işiyle uğraşmıyorum.Bunun için 500 TL seviyesi bir ses sistemi ve 300-400 liralık ses kartları bana gereksiz harcama gibi geliyor.

Sadece çok sık dizi,film,oyun gibi şeylerle zaman geçiriyorum ve keyif alıyorum.2.el 150 tl seviyelerinde bir ses kartı bu keyfimi biraz daha ileriye götürürse sıkıntı yok :) ama çok fark edecek bir durumda olmayacaksa almanında gereği yok

• Apartman dairesindeki arkadaşlara sürekli 2.0 yani stereo setler öneriyorum çünkü düşük seste kaliteyi sadece stereo sesler verir ki apartman kullanıcılarının bence müzikaliteye odaklanmaları gerek ses şiddetinden ziyade , o yüzden en başından 2.0 bir sistem alman daha mantıklı olurmuş neyse sana özelden link yollacağım Dfx programı için ordan fidelity ayarını yükseltip nisbeten daha kaliteli tiz sesleri elde edersin,mediaplayer olarak da aimp3 kullan yazılımsal olarak daha iyi ses elde edersin,bunları denedikten sonra hala memnun olmazsan ses kartı arayışına girersin
  • program gerçekten süper :) hemen hemen aradığım tizleri ve ayrıntıları veriyor.Gerçekten çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davedevil -- 12 Ocak 2014; 2:08:04 >
  • davedevil kullanıcısına yanıt
    Dostum diğer arkadaşın da dediği gibi ses işinde öncelik her daim hoparlördür. Hoparlör ne kadar iyi olursa o kadar doğru ses alırsınız. Bence de hoparlörü iyileştirmeden ses kartı almanın çok bir faydası olmayacaktır. Hele ki Logitech gibi müzikaliteden uzak bir hoparlörse.

Bu sebeple bütçen müsait olduğunda aşağıdaki linkteki gibi bir 1+1 monitör hoparlör alıp, hoparlör işini çözersin. M Audio AV30

http://www.muzikekipman.com/studyo-kayit/hoparlorler/m-audio-av-30-studiophile.html?gclid=COWq9sG-97sCFcNF3godtQsAyg

Ses kartına gelince çok yüksek fiyatlara çıkmayacaksan kesinlikle Asus öneririm. Kendim de kullandığım için Creative'den çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Bildiğim kadarıyla Bimeks'de ve Gold'da birer modeli vardı. İstersen bunları bir değerlendir. Ebay'dan alabilirim dersen de Audiotrak prodigy modeline de bakabilirsin.

http://m.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-Prodigy-HD2-ADVANCE-DE-Sound-Card-2-Channel-/110775775269

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.