Şimdi Ara

2+1 sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2+1 sistem kurmak istiyorum.elimde sony nin eski ama giçlü bir anfisi var.frekans aralığı geniş.yani ses ve tiz de sesi çok yüksek.yalnız basslarda aynı durum söz konusu değil.ve kendi orijinal kolonları da yok.benim kurmak istediğim sistemdeki kolonlar

Sony ss-mb350h 120 w
    Sony subwoofer sony saw-x700 250 w

bunlar.sizce böyle bir sistem kursam ses ve bass birbiryle ahenkli çalışırmı ?
    müziksetimde surround speaker mode özelliği var (ilave olarak sinema sistemi yada subwoofer eklenebilen sistem.)

şimdiden teşekkür ederim...

• kolon olarak asla sony'i tercih etme başka markalara yönel.eğer bütçeni,kullanıcağın yerin büyüklüğünü ve dinlediğin mziğin türünü söylersen sana daha kolay yardımcı olabiliriz
  • Chef1119 arkadaşım öncelikle mesajıma cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Kolon da sony i önermemişsin ben kolonların sony olmasını takım olması açısından bakmıştım.ÇÜnkü müziksetimde sony.
    Tabi sizin verdiğiniz önerileride açığım.
    Bütçe olarak 400 ile 600 arasında birşey düşünüyorum.
    subwoofer'i düşünmemin nedeni bass sesini aşırı derecede duymayı sevdiğim için.
    Çünkü arkadaşımda sony mhc-rv8 4+1 sistem var ve bassları oldukça iyi.
    Müziksetim aslında güçlü ama bass açısından değil.O yüzden ilave olarak istemiştim.
    Daha doğrusu şimdi öylesine kullandığım wooferlarla uyumsuz çalışıyor.Basslar tatlı ve kararlı değil.
    bi keresinde arkadaşın sony lbt xgv8 müziksetinin kolonlarını taktım inanırmısın müziksetimi tanıyamadım ve abartmıyorum son ses açamadım.Daha doğrusu arkadaşım açtırmadı.

Bütçem 400 ile 600 arasında kullandığım yer ise 10 15 metrekare falandır.
    dinlediğim müzik türü her tür müziği çalabilecek kolon türünü tercih ederim ama ilk müzik tercihim rock ve pop türü.

Yazıyı biraz uzun yazdım kusura bakma.
    Bana gösterdiğin zahmet için teşekkür ederim iyi çalışmalar....

• Bu arada yazmayı unutmuşum.Müziksetimin ses entegresine baktımda içinde 4 adet stk 4152-2 entegresi var.Bu aleti bana çalıştığım işyerinden verdiler.Alana kadar canım çıktı.Ve bu alet özel yapım.

tekrar teşekkür ederim......
  • bu formu okuyan var mı?
  • forumu okuyan var arkadaşım ... bende sürekli takip ederim bu forumu .. fakat sen muzik seti formatında bişeyler için hoparlor tavsiyesi itemişsin ... muzik setin hakkında bilgimiz yok ... anladıgım kadarıyla mini-hifi gibi bir sistem ...emin olki deck sistem olsa daha fazla cevap alabilirdin...
    soruna gelince.. bahsettigin subwoofer ev sineması sistemleri icin düşünülmüş bir cihazdır..... gümbür gümbür bass sesi üretebilir.. fakat 2+1 sistemler genelde muzik dinlemek icin uygundur .. ki sanırım sende öyle yapıcaksın ... buna göre düşünücek olursak subwooferi sistemine nasıl baglayacagını bir düşünmen lazım ... öyleki subwooferin icin bir mono sinyal çıkısının olması lazım ... ve bu sinyal çıkışısın sadece on hoparlorler takılıyken çalışıyor olması ... ilk etapta aktif bir subwoofer icin mono bir çıkışın olup olmadıgına bi bak derim ...
  • Bilgi acısından stk 4152-2 entegresi 2x30 watt tır. 8 ohm ideal calısma degeri. Speaker secerken bunuda goz onunde bulundurursanız faydası olur.
    Gereginden fazla guclu yada zayıf speaker kullanmak iyi sonuc vermez. Speakerin gucu yuksek olursa kısık seslerde kon u hareket ettiremezsin haliyle volume acmadan bas performansı alamazsın. Fazla volume acmakda distorsiyon demektir ampliyi ve hoparloru yorar. Gucu dusuk speakerda dusuk seviye seslerde cok tatminkar olur ama yuksek volumde hoparlor zarar gorur.

Cihazda 4 adet stk 4152-2 kullandıklarına gore kopru baglanmıs olabilir. Yada ayrı sekillerde gruplandırılmıs olabilir. Cihazın modelini bildirirseniz daha saglıklı olur.

Asagıda stk 4152-2 nin datasheet i bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Ekim 2006; 11:13:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sistem 2,3,4 hesaplama?
    11 yıl önce açıldı
    2 vs 1
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba atoprak arkadaşım dediğin subwoofer çıkışı monu olarak müziksetimde mevcut.
    bu arada müziksetim deck sistem
    sony hst d-501(xo-d501)

benim istediğim sadece müzik dinlemek.
    o yüzden 2+1 sistem tercih ediyorum dediğin gibi.

yalnız chef1119 arkadaşım kolon olarak sonyi tavsiye etmedi.

ikaral arkadaşımın verdiği bilgiye göre stk 4152*2 entegresi 2*30w
    bende bunudan 4 tane olduğuna göre çıkışın 2*120w olması gerekiyor

Yalnız şöyle bişey var arkadaşın wooferlarında denediğm zaman (2*250w lık pioneer woofer) son ses veremedim.
    aynı olayı lbt-xgv8 kolonlarındada yaşamıştım.
    bu çıkışlara bağlayabileceğim kolon modelerini sizden bekliyorum......
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan_senbay

merhaba atoprak arkadaşım dediğin subwoofer çıkışı monu olarak müziksetimde mevcut.
    bu arada müziksetim deck sistem
    sony hst d-501(xo-d501)

benim istediğim sadece müzik dinlemek.
    o yüzden 2+1 sistem tercih ediyorum dediğin gibi.

yalnız chef1119 arkadaşım kolon olarak sonyi tavsiye etmedi.

ikaral arkadaşımın verdiği bilgiye göre stk 4152*2 entegresi 2*30w
    bende bunudan 4 tane olduğuna göre çıkışın 2*120w olması gerekiyor

Yalnız şöyle bişey var arkadaşın wooferlarında denediğm zaman (2*250w lık pioneer woofer) son ses veremedim.
    aynı olayı lbt-xgv8 kolonlarındada yaşamıştım.
    bu çıkışlara bağlayabileceğim kolon modelerini sizden bekliyorum......

son ses verip verememek aslında anfiyide ilgilendirir... şöyleki anfiler özellikle güç katındaki kalitelerine göre son ses seviyesine çıkma yada çıkmama gibi durumlarla karşılaşırlar...
    son ses denemesi yaparken ton kontrollerini, varsa loudness i .. veya başka herhangi bi effecti tamamiyle kapat ... ve ondan sonra en az anfin kadar güçlü olan bi kolana sesi ver... yoksa kolonun patlar.. ....
    bu arada bunları yaparken empedanslarada dikkat et.. anfine sürebileceginden daha düşük empedansta hop baglayıp sese cok yüklenme.. buda anfine zarar verebilir..
    yani her ne koşulda olursa olsun .. isersen b&w nautilius serisi bi hoparlor tak ... istersen hayalindeki en güçlü jbl i ... anfin son ses kadar cıkmayabilir.. bu anfinle alakalı bir durum ...

• Bu formda verdiğiniz tüm cevaplar için hepinize teşekkür ederim...
    Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tercihlerimi yapacağım...

Herkese iyi çalışmalar........
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.