Şimdi Ara

2,25 gb ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işim gereği bilgisayara çok sayıda program yüklemem gerekiyor.Bilgisayar özellikle de açılışı beni deli ediyordu.1gb ram taktırdım.Eski 256 da takılı ama hala açılış yavaş.1 gb daha taktırayım mı yoksa fayda etmezmi?
    (pentium 4 2.4 mhz işlemcim var ve programlar yüklü değilken bilgisayar uçuyo)

• Arkadaşım hard diskinin Rpm si nedir cache si nedir belirtirsen sevinirim hız sadece ramden ibaret degildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaktas -- 12 Nisan 2007; 19:16:58 >
  • dostum walla onları hiç bilmiyorum.Ama eskiden 30 gb maxtor hdd vardı.Sonra yetmeyince 80 gb samsung (sanırım ikisi de IDE) aldım.Şu an işletim sist. 30 gb olan üzerine kurulu.80 gb de dosyaları koyduğum hdd var...
  • Arkadasım sen sistemi 80gb olan hdd ne kur
  • sağol dostum deneyecem.Ama olmazsa artık ram alayım mı?
  • arkadasım windows xpde 1 gb + 256 mb ram ile cok guzel performans alabilirsin su anlık 1 gb ram daha xp icin fazla olur ama vistaya gececeksen o baska
  • Çok sayıda program yüklersen açılışta bunlar teker teker çalışacağından açılış yavaşlayacaktır..Ramle alakası pek yok..Yapılan testler XP için 1 gb ram in yeterli olduğunu göstermiştir..Ram in yeterli..Ama dediğim gibi çok sayıda programı açılışta çalıştırırsan açılış yavaşlar yapılabilecek pek bişi yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet dostum gerçekten programları silince bilgisayar uçuyor.Vistaya da şimdilik geçmicem.dedğini yapayım o zaman.çok teşekkürler...
  • bir sorum daha var.80 Gb lik Hddyi böleyim mi yoksa direk 80 gblik haline mi sistemi kurayım?
  • öncelikle onboard ekran kartı kullanıyorsan pc ondan yavaştır..ve onboard vga ya yapacağın ekleme ramler hızını pek etkilemeyecektir.harddiski kullanım amacına göre böl..kaybolmasını istemediğin veriler için 30gb disk yeterli olacaksa bölmene gerek yok..
  • 64 mb geforce ekran kartım var.Hdd için 30 gb bana yetmiyor.80'i ikiye böleyim o zaman.40a sistemi kurayım diğer 70 de yedek olsun.tekrardan teşekkürler.
    Bir de her ikisi de 7200 müş.Hala sistemi 80liğe kurmam gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorciwan -- 12 Nisan 2007; 23:19:39 >
  • hayır..7200rpm ise (bellekleri nedir bilmem ama) sorun yaşamazsın.ikiside aynı perf. verir.. yavaşlamanın nedeni virüsten olabilir..yada kullanıyor olduğun programların startup larına dikkat et.. norton kullanıyorsan değiştirmen ilk önerim
  • bu arada L2 cache 1024 müş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktorciwan

bu arada L2 cache 1024 müş.

bu veriler CPU (işlemcinin) 8mb ve benzeri değerlerdir hdd niki ama gönül rahatlığıyla istediğine kur..80gb olanı kullanman daha elverişli olacaktır hafıza bakımından..% olarak doldukça hdd ,yavaşlar çünkü..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.