Şimdi Ara

2.450 tl ye sadece kasa tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb. arkadaşlar yeni bir sistem toplamak istiyorum elimde 1Tb HDD ve Full HD monitör var. işlemcide intel, ekran kartında nvidia tercihimdir. max çıkabileceğim rakam 2,250 tl. overclock şimdilik yapmayı düşünmüyorum. Pc oyun ve photoshop için kullanacağım. kendimce resimdeki gibi bi sistem topladım ama anakartı değiştirebilirim.
    yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouMak -- 14 Ekim 2014; 15:02:34 >

• Ekran kartı Sapphire R9 280 Dual-X ( 760 dan iyidir çekirdek hızının düşük olmasına bakma) + Cm Hyper 212 X veya 212 Evo al. 2 sinide bulamassan T4 alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niyazi_

Ekran kartı Sapphire R9 280 Dual-X ( 760 dan iyidir çekirdek hızının düşük olmasına bakma) + Cm Hyper 212 X veya 212 Evo al. 2 sinide bulamassan T4 alabilirsin.
    dostum bu amd ekran kartı bizi yarı yolda bırakmasın :) (Sapphire R9 280 Dual-X 384 bit - MSI GTX760 Twin Frozr Gaming O.C. 256 bit) birinin çekirdek hızı iyi, diğerinin bellek arayüzü ne yapsam bilemedim. kararsız kaldım.soğutucuda şimdilik overclock yapmayacağım için gerek görmüyorum stock fanla idare edrim bi süre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YouMak

quote:

Orijinalden alıntı: Niyazi_

Ekran kartı Sapphire R9 280 Dual-X ( 760 dan iyidir çekirdek hızının düşük olmasına bakma) + Cm Hyper 212 X veya 212 Evo al. 2 sinide bulamassan T4 alabilirsin.
    dostum bu amd ekran kartı bizi yarı yolda bırakmasın :) (Sapphire R9 280 Dual-X 384 bit - MSI GTX760 Twin Frozr Gaming O.C. 256 bit) birinin çekirdek hızı iyi, diğerinin bellek arayüzü ne yapsam bilemedim. kararsız kaldım.soğutucuda şimdilik overclock yapmayacağım için gerek görmüyorum stock fanla idare edrim bi süre.

Neden bıraksın ki ? . Sen 280 al yanına soğutucuda al overclock yapmasan bile yaz aylarında haswell Refresh lerde diğer işlemciler gibi ısınıyor.

• quote:

mrb. arkadaşlar yeni bir sistem toplamak istiyorum elimde 1Tb HDD ve Full HD monitör var. işlemcide intel, ekran kartında nvidia tercihimdir. max çıkabileceğim rakam 2,250 tl. overclock şimdilik yapmayı düşünmüyorum. Pc oyun ve photoshop için kullanacağım. kendimce resimdeki gibi bi sistem topladım ama anakartı değiştirebilirim.
    yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

Anakart: Gigabyte Z97X-SLI Soket 1150http://www.vatanbilgisayar.com/ga-z97x-sli-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html

Anakartı yukarıdaki ile değiştir ve direk al kardeşim.. sistem gayet güzel olmuş.. :) ileride işlemci soğutucu da alıp, rahatça O.C. da yaparsın..

• ben şimdi bu ana karta takmış durumdayım. MSI Z97-G55 SLI Intel Z97 Soket 1150 nasıl olur. MSI ana kartlar daha hoşuma gidiyor.
  • YouMak Y kullanıcısına yanıt
    anakartı değiştirin hocam gaming 5 almaya çalışın. şahine ferrari motoru takmış gibi oluyor böyle.

Nvidia alacaksanız illaha
    zıtac
    GTX760 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran tercih ederseniz hem daha ucuz hem daha hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 29 Temmuz 2014; 12:55:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    1.200 tl ye araç tavsiyesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben şimdi bu ana karta takmış durumdayım. MSI Z97-G55 SLI Intel Z97 Soket 1150 nasıl olur. MSI ana kartlar daha hoşuma gidiyor.

Tamam kardeşim.. O model de iyidir, beğendiysen MSI da alabilirsin tabi ki, sakıncası yok.. :)
  • eyw Angelmax sağolasın bayramdan sonra toplayacağım sitemi, kısmetse. peki o ana kart 200r ye sığar mı? biraz önce arkadaşım geldi o ana kart kasaya sığmaz gibisinden laflar söyledi.
  • Harddisk ve monitör hariç ise, kullanacağın programlar işlemci gücüne dayanıyorsa i7'li sistem daha iyi olur, R9 280 serisi daha ucuza GTX760 ile benzer performanstadır, testlerine bakabilirsin;

MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 USB 3.0 SATA 3.0 Anakart --- 237 TL
    INTEL Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Cache 22nm İşlemci --- 796 TL
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram --- 238 TL
    SAPPHIRE R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı --- 577 TL
    ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA --- 120 TL
    CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI --- 190 TL
    +
    COOLERMASTER HYPER T4 İŞLEMCİ SOĞUTUCU --- 85 TL

2.243 TL kdv dahil.

www.vatanbilgisayar.com

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Harddisk ve monitör hariç ise, kullanacağın programlar işlemci gücüne dayanıyorsa i7'li sistem daha iyi olur, R9 280 serisi daha ucuza GTX760 ile benzer performanstadır, testlerine bakabilirsin;

MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 USB 3.0 SATA 3.0 Anakart --- 237 TL
    INTEL Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Cache 22nm İşlemci --- 796 TL
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram --- 238 TL
    SAPPHIRE R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı --- 577 TL
    ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA --- 120 TL
    CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI --- 190 TL
    +
    COOLERMASTER HYPER T4 İŞLEMCİ SOĞUTUCU --- 85 TL

2.243 TL kdv dahil.

www.vatanbilgisayar.com

LEON-X kafam iyice karıştı. almışken uzun yıllar kullanabileceğim bi pc olsun istiyorum. çünkü her zaman alına bilecek bi şey değil.şimdiki pc 7 yıllık
    ufak tefek uprage yaparak bu güne geldik. i7 sistem i5 e göre daha performanslı olur elbette ama önerdiğiniz ana kart overclock için yeterli midir? şimdilik oc ye gerek yok ama ilerde düşünüyorum.

• quote:

eyw Angelmax sağolasın bayramdan sonra toplayacağım sitemi, kısmetse. peki o ana kart 200r ye sığar mı? biraz önce arkadaşım geldi o ana kart kasaya sığmaz gibisinden laflar söyledi.

Arkadaşın biraz saçmalamış, kusura bakmasın ama.. Tercih ettiğin 200R kasa gayet geniş bir iç hacime sahip, en geniş ATX anakartlar bile sorunsuz o kasaya.. :)
  • İşlemciyi çarpanı kapalı olan i7 yazdım, haliyle o.c yapamazsın, ancak o.c benckmark dışında bir getiri sağlamaz, ya da çok aşırı bir rendering, hesaplama vs. yapmadıkça yani, 4790K alman lazım o zaman fiyat çok yükseliyor.

Msi'ın bu Z97 Mate anakartı, f/p ürünüdür, daha önce de yazdığım gibi, aşırı Overclock, Sli ya da C.FireX gibi işlerle uğraşmayanlar için idealdir.

Diğer bir durum, Z97 ve H97 çipsetler 5.nesil cpu desteği ile de geldiği için uygun olan sistemlere ya da kullanıma göre yazıyorum, ama o.c yapacak sonuna kadar işlemciyi kullanacak biri için bu anakart önerilmez.
  • yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.sistemi topladığımda son durumu burada paylaşacağım.

sistemin son hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouMak -- 29 Temmuz 2014; 14:40:20 >
  • tekrar mrb. temmuz ayında yeni bir sistem almak için ayırdığım parayı başka bir işte kullanmak durumunda kaldım. pc toplamada amaç ilk mesajımda da belirttiğim gibi oyun ve ufak tefek photoshop işleri. elimde 1Tb hdd_ 23" full hd monitör ve ZALMAN CNPS90F işlemci fanı mevcut. ve bir kaç sorum olacak yorumlarınızı esirgemeyin.
    1. bu işlemci fanı i5 4690k ya uyum sağlar mı?
    2. MSI Z97 GAMING 3 overclock için iyi midir?
    3. MSI Z97 GAMING 3 ZALMAN Z3 PLUS sa sığar mı?
    4. topladığım sistemin artısı eksisi nedir?

bütçe 2.450 tl zorlarsak 2.500 tl olur.

ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI

MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 HDMI&DVI Anakart

Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

MSI R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouMak -- 14 Ekim 2014; 14:52:17 >

• YouMak Y kullanıcısına yanıt
    O işlemci fanı uysa ne olur uymasa ne olur stok fan kullan daha iyi...

Gaming 3 yerine 34 tl daha fazla verilip ASUS Z97-AR alınır.
    Alacagınız psu ise EN az 80+ bronz sertifikalı olmalıdır aşagısına hiç bakmayın bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

O işlemci fanı uysa ne olur uymasa ne olur stok fan kullan daha iyi...

Gaming 3 yerine 34 tl daha fazla verilip ASUS Z97-AR alınır.
    Alacagınız psu ise EN az 80+ bronz sertifikalı olmalıdır aşagısına hiç bakmayın bile

oskurrr hoca dediğiniz gibi anakartı ASUS Z97-AR - güç kaynağını THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 650W ile değiştirdim. başka eksik falan var mıdır. kısmetse bu hafta sonu alıyorum sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouMak -- 14 Ekim 2014; 16:03:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.