Şimdi Ara

2.5' 320 gb taşinabilir harddisk onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.5 " external harddisk almayi istiorum ama forumda aciklayici bişeyler goremedim.

şu markalardan hangisini onerirsiniz?birde okuma-yazma hizini bildikleriniz varsa lütfen yazin

1-trekstor
    2-western digital
    3-microbox
    4-codegen

• Benim tavisyem ya seagate yada maxtor. BU ikisinin 250 GB olanı var. Senin sorduklarının içinde de WD. Üçünüde kullandım sorun çıkmadı. Maxtor ve seagateyi halen kullanıyorum. Disk şifreleme, otomatik yedekleme, tek tuş yedekleme(maxtor), klasör şifreleme, manuel yedekleme, u3 özelliği(seagate) ... yani yazılım olarak çok zengin. Diskleri 8 MB cacheli sata diskler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 16 Nisan 2008; 13:30:56 >
  • http://www.incehesap.com/western_digital/tasinabilir_harddisk/160_gb-563-5014.html

buna bi bak. hem fiyat uygun hemde çok şık bir ürün.....
  • Hocam bende uzun zamandır araştırıyorum 320 WD düşünüyordum, amerikadan 150 dolara şık kılıfıyla birlikte getirtecektim arkadaşıma (Türkiyede orjinal kılıfı satılmıyor)
    http://www.amazon.com/gp/product/B0012GQZZU/ref=dp_cp_ob_title_2
    Ama vazgeçtim MEDYA CENTER TAŞINABİLİR DİSK ler çıkmış, TV ye bağlayıp filmeleri izlemek çok keyifli olacak Birazdaha paraya kıyıp medya center almak en mantıklısı bana göre..Şimdilerde biraz pahalı ama ilerde bizim ülkemizde de ucuzlayacaktır (kısıtlı imkanlarla geriden takip edebiliyoruz teknolojiyi) İstersen aşağıdaki ürüne bi gözatıver,benim kafama yattı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850164&SKU=BD850164-250

• 220 ytl ye 320 gb codegen aldım. 2 gündür doldurmaya çalışıyorum. 8 mb sata toshiba hdd kullanıyor. fakat aktarım hızı yavaş gibi geldi bana. ancak laptoptan aktarım yapıyorum. daha doğrusu laptopun dvd-rw ından dvddeki dosyalarımı codegene yazıdıyorum. haliyle hızda farkeder diye düşünüyorum.
    4.3 gb 100 civarı parçalı dosyayı 15 dk da atıyor. dvd yi max 8 de okuyor dvd-rw.

düzeltme: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 24 Nisan 2008; 21:27:15 >
  • @ExECaLiBuR hocam,aynı dosyayı (4.3 lük 100 klasörlü olanı) hard diskinden atıp deneyebilirmisin, 5 dk filan sürüyorsa hızı süperdir alınmaya değer..
    Aynı ürünü bende değerlendiriyorum şuan, tecrübeni paylaşıp bize ışık tutarsan seviniriz
  • şimdi deniyorum başlamaya sonucu belirtirim. tahminicimde snde 5mb yazıyor dvdden okutunca. bide hdd den bakayım. hd tune ile test işlemine başlayacağım arşivimi tamamen aktarınca.
  • aşağı yukarı yine 15 dk sürdü. tam 100 adet dosya. toplam boyut 4.37 gb. sanırım laptoptan aktardığımdan dolayı performans düşük. ama okuma hızı laptopun hddsinden daha iyi. masaüstü pc olmadığı için masaüstü performansını test edemiyorum. bunun testini yapan biri çıkar muhakkak.
  • Laptopu pilde kullanırken aktardıysanız oyüzden yavaş yazmış olabilir Fiyatı çok uygun diye 320 gb codegen düşünmüştüm,çok sağolun teşekkür ediyorum
    Gönlümde yatan en baştan beri WD 320 gb 2.5" passport..Ama araştırdıkça sağlamlığı önplana alıyorum,BURDAKİ PHILIPS sizce nasıl,fiyatıda pahalı (hemde 250gb ) ama çok sağlam görünüyor.. 250gblık Phılıps ile 320 gb lık WD hemen hemen aynı fiyat (300 ytl) Sizce hangisini seçmeliyim Codegen medya center larda var ama bilmemki napsam..Öfff yaa araştırdıkça kafam karışıyor,int.den almakta zor iş

• rica ederim. laptopumu sürekli fişe takılı kullanıyorum. performans ayarlarını max ve min olarak değiştirdim pek farkeden birşey olmadı. bende wd lere baktım. fakat 1-2 yıldan beri wd ler içime sinmedi. forumda çok şiyaketçi var. o yüzden soğudum wd den. philips güzel. kutusu sağlam. yani hdd koruması için. codegen de bu yok. yani en ufak bir sarsıntıda direkt hdd zarar görebilir. divx oynatıcılı versiyon nasıldır bilemem. ama kodek güncelleme, altyazı vb. sorunu olabilir. o yüzden almaya değmez diye düşünüyorum.

tavsiyem şu olur. tabiki bütçe elverirse ve veri kaybını önelemek ve hızlı aktarım yapmayı düşürsen;

codegen 320 gb hdd alıp, ayrıca akasa nın esata 2.5 kutusu aldığında codegen deki hdd akasa takarsan hem yüksek hızda esata çıkışına kavuşursun. hemde kasa olarak daha sağlam olur. yalnız burada bir şey var. codegen arkasında garanti etiketi var. söküldüğ taktirde garanti dışı oluyor sanırım. bunuda göz önünde bulundurmak var.

kısaca 320 gb bu fiyata bulmak çok iyi. cihazı yere düşürme yeter.

• @ExECaLiBuR sağlamlık+yüksek kapasite için en güzel çözüm sizin tavsiyeniz kafama yattı teşekkür ediyorum,size zahmet verdim sağolun varolun Codegeninizi iyi günlerde sorunsuz kullanmanız dileğiyle
  • quote:

Hocam bende uzun zamandır araştırıyorum 320 WD düşünüyordum, amerikadan 150 dolara şık kılıfıyla birlikte getirtecektim arkadaşıma (Türkiyede orjinal kılıfı satılmıyor)
    http://www.amazon.com/gp/product/B0012GQZZU/ref=dp_cp_ob_title_2
    Ama vazgeçtim MEDYA CENTER TAŞINABİLİR DİSK ler çıkmış, TV ye bağlayıp filmeleri izlemek çok keyifli olacak Birazdaha paraya kıyıp medya center almak en mantıklısı bana göre..Şimdilerde biraz pahalı ama ilerde bizim ülkemizde de ucuzlayacaktır (kısıtlı imkanlarla geriden takip edebiliyoruz teknolojiyi) İstersen aşağıdaki ürüne bi gözatıver,benim kafama yattı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850164&SKU=BD850164-250

Valla bence de alınabilir bi ürün. Ancak o kadar vermeyi düşünmüyorum. Bide hepsiburada da pahalı o yaw... Ben başka bi yerden 160GB uygun fiyata buldum sıkıntı olmaz inşallah oradan alacam. Sende bak...

http://www.incehesap.com/codegen/tasinabilir_harddisk/160_gb-563-5302.html

• @bir.ader hocam hakkaten verdiğiniz likteki fiyat çok iyi ama site güvenilirmi araştırmak lazım..
    250gb lık medya center düşünüyordum ama çok pahalı..Phılıps 250 gb 2,5" almaya karar verdim, medya centerler her markada yok iyice yaygınlaşsınlar fiyatıda ucuzlasın ilerde bitanede ondan alırıs
    Şimdilik tercihim sağlam kasa+güvenilirlik-->phılıps 250gb 2.5"
  • forumcu25 hocam Phılıps 250 gb 2,5"

nerden almaya karar verdin.bende alıcam da nerden alalım... ucuz + güvenilir.???
  • quote:

@bir.ader hocam hakkaten verdiğiniz likteki fiyat çok iyi ama site güvenilirmi araştırmak lazım..
    250gb lık medya center düşünüyordum ama çok pahalı..Phılıps 250 gb 2,5" almaya karar verdim, medya centerler her markada yok iyice yaygınlaşsınlar fiyatıda ucuzlasın ilerde bitanede ondan alırıs
    Şimdilik tercihim sağlam kasa+güvenilirlik-->phılıps 250gb 2.5"

valla kardeş niye yalan sölim bende ilk siparişimi verirken çekindiydim biraz, ama baya bi ürün aldım sonra oradan. Ben bi sorunla karşılaşmadım. Sorun yaşamış olan mutlaka vardır herşeyin süper olacağını sanmıyorum bu evrende :))). Ancak bi iki kere telefonla görüştük sıkıntı yaşatmayacak bi yere benziyor.

Ben de Philips 500 GB 3.5" aldım incehesaptan fiyatı uygundu baya kaçırmadım 2-3 arkadaş aldık valla. Bi bakın derim........

• quote:

Orjinalden alıntı: chopy

forumcu25 hocam Phılıps 250 gb 2,5"

nerden almaya karar verdin.bende alıcam da nerden alalım... ucuz + güvenilir.???

@chopy hocam
    hepsiburada.com dan alacaktım(289 ytl idi yanılmıyorsam),puanlarımıda kullanabilmek için sürenin dolmasını bekliyordum kii; şimdi baktım ürün gecici süre stokta değil uyarısı var Hepsiburada dan yıllardır alışveriş yaparım en ufak sorun yaşamadım,başka sitelere çok güvenmiyorum(bir de weblebi.com var alışveriş yaptığım, orasıda sağlam bi yer ama pahalı;350 civarı fiyatı vardı yanlış hatırlamıyosam) Hepsiburada nın stoklarına girinceye kadar bekleyecem galiba bu ürüne 300 ytl den fazla verilmez
    Pm de gönderdim,uygun fiyata başka sağlam biyerden bulursam sizide haberdar ederim

@bir.ader hocam, tavsiyeniz için teşekkürler ama ben 2.5" inch olanlardan düşünüyorum teşekkürler..
    o siteyi de biraz araştırayım ben:) diğer ürünlerde de gayet makul fiyatlar var, şikayet sitelerini biraz gezinem Hoşçakalın

• http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850235

STORMAX 250GB 8MB CACHE 2.5" USB 2.0 TAŞINABİLİR DİSK KDV Dahil 165,26 YTL

olmazmı dersiniz hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı değilmi zaten fiyatı da uygun...??? ekstra divix playera ihtiyaç olmaması açısından medya centerdan almak da bi secenek ama .kullanımda alt yazı sorunu vs proplem yaşanıyorsa pek bir anlamıda yok fazla para vermenin yanlışmı düşünüyorum.???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chopy -- 1 Mayıs 2008; 22:01:09 >
  • walla ürünler aynı (kapasite olsun boyutu olsun.. vs) sizin verdiğiniz linkteki STORMAX dehşet ucuzmuş ama sağlamlığı nederece güven verir bilemeyecem..(stormax 320gb phılıps 2.5" 160gb ile aynı fıyat ; kapasitesine göre fiyatı çok çok süper ama..) basit olan 2.5" hdd ler elde hafif esneyince bile eğilip bükülüyorlar,yere düşseler duman olur galiba
    Taşınabilir hdd olunca sağlamlık mühim konu; phılıps çok sağlam (harddisk, kutunun içinde destekli bi şekilde askıda duruyormuş,yüksekten yere düşse bile zarar görmemesi için) kasanın kenarları çelik gibi sağlam metal Ömürlük arşiv yapmak istiyorum,oyüzden tercihim phılıps olacak galiba..Medya center hdd ler için erken diye düşünüyorum ve şimdilik çok pahalılar,diğer markalarda çıkarsın ilerde değerlendirmeye değer..
    Umarım isabetli bi tercih yaparsınız,ben şimdilik beklemedeyim..

• Mavibilgisayarda Mikrobox 2.5" 250gb hdd bu haftasonu (03/04 Mayıs) 199ytl yerine 139ytl(kdv dahil) den satılacakmış..İlgilenen arkadaşlar değerlendirsin,süpper fiyat..

http://www.mavibilgisayar.com/?p=Haberler&id=205
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.