Şimdi Ara

2.5' 500GB WD Harici HDD var yarısını ntfs yarısını fat32 yapabilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • böyle bişey mümkünmü ikeye bölünüp yarısı ntfs yarısı fat32 olabiliyor mu ? oluyorsa nasıl yaparım ??.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms3rtek -- 4 Ekim 2010; 8:50:27 >

• harici yada dahili tüm diskleri (flash diskleri değil) kurallara uymak şartıyla (ilk bölümleme bölümü sadece 4 bölüm tanımlar, daha fazlası için uzatılmış bölümlerle bağlı linked list gerekir) istediğiniz kadar bölüme ayırıp her bölümü istediğiniz dosya sistemi ile formatlayabilirsiniz.

Dosya sistemi seçiminde windows(32 ve 64 bit xp,vista,7) size tam olarak yardımcı olmaz.
    windows format aracı tarafından ntfs biçimi genel olarak tüm boyutlarda desteklese de fat32 için 32 gb sınırı vardır.
    32 gb den büyük bölümü fat 32 yapmak için, fat32 formatter vb. bu iş için yazılmış programları kullanmanız, yada win98/Dos altında bu işi yapmanız gerekir.

Fat32, ntfs dışında başka bir dosya sistemi düşünürseniz bu işi yapacak programı da ayrıca bulmanız gerekir.
  • şimdi hocam ntfs olan 500gblık haricidiskin yarısı dolu içindekiler silinmeden 30gblık bi fat32lik alan açabilirmiyim ?? açabilirsem nasıl açarım ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: -JonTurk-

şimdi hocam ntfs olan 500gblık haricidiskin yarısı dolu içindekiler silinmeden 30gblık bi fat32lik alan açabilirmiyim ?? açabilirsem nasıl açarım ??

Bu iş işin yazılmış programlar var.
    Ancak ben hiç denemedim, kullanmam gerekmedi.
    örnek: Partition Magic (win 7 ve vista ile uyumsuzmuş bu program)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 4 Ekim 2010; 16:00:08 >
  • yarisi fat32 yarisi ntfs olarak bilgiler silinmeden partition magic programi ile ben yapmistim.
  • Paragon Disk Manager ile deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.