Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
43
Favori
68.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana soruyorsan hiç yaşamadım ama die-off diye bir olay var. beslenemeyen bakteriler toksin salgılayıp vücudu rahatsız ediyor. iyişleşmeden önceki kötüleşme bu da en fazla 1hafta sürüyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Del Toro

bana soruyorsan hiç yaşamadım ama die-off diye bir olay var. beslenemeyen bakteriler toksin salgılayıp vücudu rahatsız ediyor. iyişleşmeden önceki kötüleşme bu da en fazla 1hafta sürüyo.

öyle bir bakteri duymuştum durmadan baş ağrısı yapıyormuş çok kötü etkilenirsem okula gitmem zaten . bu konuyu gördükten sonra yarın yine bir başlangıç yapıcam hayırlısıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nycha

quote:

Orijinalden alıntı: Del Toro

bana soruyorsan hiç yaşamadım ama die-off diye bir olay var. beslenemeyen bakteriler toksin salgılayıp vücudu rahatsız ediyor. iyişleşmeden önceki kötüleşme bu da en fazla 1hafta sürüyo.

öyle bir bakteri duymuştum durmadan baş ağrısı yapıyormuş çok kötü etkilenirsem okula gitmem zaten . bu konuyu gördükten sonra yarın yine bir başlangıç yapıcam hayırlısıyla

elma sirkesiyle kefiri de hayatına kat hocam. bi hafta falan kötü olabilirsin ama sonradan çok rahatlarsın.
  • Hocam bende şeker ve ekmek bırakmak istiyorum nasıl olacak? Bırakırsam kilo kaybımda olacak ne güzel.
  • Nycha kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş size şeker yemeyin demiyor. Rafine ve işlenmiş şeker yemeyin diyor. Şeker beynimizin yakıtıdır. Mutlaka vücudumuza girmesi gerekir yani. Bunu doğal yollarla karşılamalısınız. Örneğin meyvelerle.
  • rafine yoksa başka yerlerden almıyormuydu bu insanlar ?
    misal eskiden köylerde hemen herkes şeker pancarı ekerdi ,patates ise mutlaka olurdu ,meyve desen hep vardı,bal vardı ,reçel vardı vs.

kan şekeri düşen herkes şeker hastası mı oluyor ?
    değerleri azalan herkes sıkıntı yaşar ve şeker alımı sonrası düzelir (sizin bahsettiğiniz olay şeker hastaları için geçerli olan durum)

ayrıca eskiden her şey doğaldı ,o nedenle çok eskilerden örnek vermeye kalkarsak günümüzle uyuşması mümkün değil

ha diyorsanız doğal olmayan her şey zararlıdır ,bak o zaman size katılırım
    şeker almak mecburidir ,diğer türlü vücut biter ,almıyorum diyenler ise başka kaynaklardan bunu tamamladığı için olumsuzluk yaşamıyor olabilir

üstelik sizin söylediğiniz kadar tehlikeli olsa şuan 50 yaş üzeri kimse kalmazdı (hatta 50 yaşına ulaşan fazla kimse olmazdı),aksine bakıyorum gençler çok daha halsiz ,bitik durumdalar ,70-80 yaşında olan insanlardan daha fazla hastalıkları var

• Dediğiniz bakterinin ismi Candida hocam
  • Bu konu uzun süredir aklımdaydı. Bu konunun da etkisiyle şeker kullanımımı bir hafta azaltmaya karar verdim. Umarım bu fikrimden caymam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi normal human -- 8 Ekim 2017; 20:11:30 >
  • bir şeyi de ağzınızın tadıyla yeyin için be

yok onu yeme bunu içme

sadece 1 kez yaşayacakları hayatta kendi kendilerine yasak koyuyor adamlar

bırakın sigara içen keyif sigarası içsin arada. pasta yiyen yesin ağzının tadıyla mis gibi.

pasta yemişmiş de kusası gelmişmiş pehhh

vücudumun istediği, ihtiyaç duyduğu tüm yiyecekleri ve içecekleri tüketiyorum. şükür hiç bir hastalığım da yok.

obez de değilim. sigara alkol kullanmıyorum (damak tadıma uymadığı için)

kolay kilo alan bi yapım da yok zaten
  • hocam ben de seker kullanmayi birakmak istiyorum. tam olarak hangi gidalari yemeyi biraktiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deNizZz 01

bir şeyi de ağzınızın tadıyla yeyin için be

yok onu yeme bunu içme

sadece 1 kez yaşayacakları hayatta kendi kendilerine yasak koyuyor adamlar

bırakın sigara içen keyif sigarası içsin arada. pasta yiyen yesin ağzının tadıyla mis gibi.

pasta yemişmiş de kusası gelmişmiş pehhh

vücudumun istediği, ihtiyaç duyduğu tüm yiyecekleri ve içecekleri tüketiyorum. şükür hiç bir hastalığım da yok.

obez de değilim. sigara alkol kullanmıyorum (damak tadıma uymadığı için)

kolay kilo alan bi yapım da yok zaten

kendi ailemden örnek veriyorum ama nafile, bunlara bir defa şeker çok zararlı sözü aşılanmış
    en küçüğümüzün yaşı 50 dir ,en büyüğümüz annem 80 yaşında ve hepimiz şeker kullanırız (sadece abim çok dikkat eder ve en sağlıksız olanımız da odur)
    hiç birimizde şekere bağlı bir hastalık yok ,kilo sorunu olan kimse yok

bilim tabi önemlidir ama bilimin etkilerini de görmemiz gerekmiyor mu ?
    şeker her şeyden kötü ise ,sağlığı çok kötü yapıyorsa ,öldürüyorsa
    bize torpil mi yapıyor o zaman ?

biz daha önceki yıllarda tereyağı ,yumurta ve tuz konusunda da böyle tartışmıştık ,o zaman da gelen giden bizi cahil ilan ediyordu
    neden biliyor musun ?
    çünkü o zamanlarda böyle süper alimler çıkmış ,bunların çok zararlı olduğunu ,insanı öldürdüğünü delilleriyle anlatmıştı
    sonrasında bir gün bir baktık her şey tersine döndü ,efendim biz yanılmışız bunlar zararlı değilmiş dediler

ee peki o zamana kadar insanlara bunları niye yedirmediniz ,bunları yemedikleri için neden sağlıklarından ettiniz ? diye sorulamadı bile

emin ol ileride bir gün gelecek ve bu meşhur alimler ortaya çıkacak ,şeker şarttır alınmazsa şu şu hastalıklar oluşur ,gibisinden delilleriyle ortaya çıkacaklar

ve bu defa bu papağan türü insanlar gelip ,bu defa şekerin faydalarını anlatacaklar

bilim ,bilim olsa bunları yemeyin demeden önce ,gdo+tarım ilaçları+hormon ve sağlıksız katkılara savaş açarlardı ,bunları yapanları tek tek teşhir ederlerdi ama ne gerek var ,bir gün gelirsin yağ zararlı dersin ve millet oo bu adam büyük alim der ,sonra yumurta ,sonra kırmızı et ,sonra şeker vs.

sonra vazgeçersin bu saydıklarının çok yararlı olduğunu söyler ve millet yine oo bu adam büyük alim der ve bu kısır döngü devam eder gider

hepsini geçtik hastalara verilen serumda bakın neler var (gerçi yukarıda arkadaş ık mık diyerek geçiştirmiş ama bu resmen şekerdir)

Bütün hastalara verilen ve bilinen normal serumlar elle üretilmiş serumlar' dır. içerisinde şeker, su, tuz, aminoasit gibi vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaları karşılamaya yarayan besin maddeleri vardır ve de bunlar ile yapılmaktadır.

• palermo kullanıcısına yanıt
    Merhaba , bende anlattığınız tarife benzeyen ( karatay dieti ) bir beslenme şekli ile gunde 2 ogun yiyerek 103 ten 81 kiloya indim ve hedefim 75. Boyumda sizinle ayni 1.76 , tam 1 mayista basladim diete. Kilo vermek isteyen herkese arkadasin tarif ettigi sekilde diet yapmalarini tavsiye ederim.
  • BarGoS kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Çok iyi bir iş başarmışsınız 18kilo yaklaşık 5 ayda gayet başarılı. Çoğu gitmiş azı kalmış. Vücut yapınızı bilemiyorum ama bizim boy için 70-71 ideal kilo olarak veriliyor, 75den sonra 70 yapabilirseniz gerçekten buna değdiğini göreceksiniz.

İyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: pUnduli

Beynin yakıtı şeker değil glukozdur, illa meyve veya süt şekeri gerekmez. Hatta ketojenik diyetin ana çıkış noktasında olduğu gibi beyin keton ile işleyedebilir.

Bu kadar titiz ve pimpirikli düşüneceğinizi bilsem daha ayrıntılı bilgi verirdim azizim :)

Beynin yakıtı şekerdir. Şekerler genel olarak 3'e ayrılır. Monosakkaritler, disakkaritler ve polisakkaritler. Beyin şekeri poli olarak işleyemeyeceği ve kullanamayacağı için en küçük haliyle kullanır ki bu da bildiğimiz üzere glikozdur.

Tabi ki illa meyve ve süt şekeri gerekmez fakat ben orada doğal yollarla şeker alınmasını kastetmiştim.
  • başa da dönsen ,sona da gelsen bir şey fark etmez ,şeker alman şarttır yoksa ölürsün

o zaman şöyle yapalım ,bu konuyu delillendirelim ama yaşayan birisi üzerine olsun (bu kişi sen olacaksın ,çünkü sen şeker gereksiz diyorsun)
    hiç şeker kullanmadan 1 yıl yaşayacaksın ve bu konuya gelip ,durumu rapor edeceksin
    ancak hile yapmayacağına namusun üzerine söz verirsen tabi

yahu şeker olmayan kaç tane gıda var da şeker gereksiz diyebiliyorsun ?
    işte içerisinde şeker olan bu ürünlerden de almayacaksın (çünkü sana göre şeker gereksiz)

yani 100 yıl önce şeker yok muydu da insanlar obez değildi ?
    hiç alakası yok ,obezliğin birinci sebebi hazır gıdalar ve ondan daha önemli olanı ,misal Afrika ve onun gibi kıta,ülkelerde ki insanların haklarını da yedikleri (aslında tecavüz ettikleri diyelim) için obezler ,adamların ağızları bir dakika boş durmuyor

ben yedim bir şey olmadı demiyorum ,ülke olarak hatta dünya olarak asırlardır yiyoruz bir şey olmuyor da ,şimdi mi bir şey olacağı tuttu ?
    benim tanıdığım ,bildiğim hiçbir kimsede şekerden dolayı sağlık sorunu görmedim (şeker hastalığı demiyorum ,o ayrı bir durum)
    peki senin bildiğin ,tanıdığın kim var şeker kullandığı için ölen yada sürünen ?

kronik diyorsun ,normal şartlar altında diyorsun (yani aslında sende farkındasın ama altta kalmamaya çalışıyorsun)
    kronik olsa zaten o kişiye farklı bakarız ,benim söylediğim konu ise zaman zaman herkesin yaşadığı geçici şeker düşüklüğü
    ne demek normal şartlarda düşmez ? ,ya işte bizde aynısını söylüyoruz ,şeker almadığın için normal şartlar yok oluyor kısa süreliğine

insan vücudu robot gibi mi ,hep durağan mı ?
    aldığın gıdalara göre tepki gösterir ,tabi birde ruhsal olaylara da ayrıca tepki gösterir
    misal bir müddet su almazsan bütün vücudun iflas etmeye başlar ama su aldığın an düzelme başlar

• diğer bir konu ise sadece şekeri keserek kilo verilmesi olayı

yahu arkadaş bu iş insanlık tarihi kadar bilinen bir şeydir ,aldığın kaloriden fazlasını tüketirsen ya da az kalori alırsan tabiki kilo kaybedersin
    yani bütün suç şekerin değil

biz gençliğimizde asgari 4-5 km. yürürdük ve ne kadar yürüdüğümüz aklımıza bile gelmezdi
    şimdi ise millet arabadan inmiyor ,tuvalete bile arabayla gidecek imkan olsa
    diğer bir konu ise eskiden gıdalara bu kadar kolay ulaşamıyorduk ,okul zamanımızda harçlık bile verilmezdi ,neyle gıda alalım ?
    ağır bir şey kaldıracağımız zaman yoldan geçen gençlere ,ya gençler şunun ucundan bir tutsanız diyoruz ,aldığımız cevap ?

biz senin hizmetçin miyiz ,az ye de bir hamal tut şeklinde ukalaca cevaplar oluyor
    ama aynı gençler spor merkezi adı altında bir yığın para alan yerlere koşarak gidip ,bir sürü ağırlığı kaldırıp birde üste para verip seviniyor
    üstelik hiçbir spor salonu koşmak yada yürümek kadar faydalı olamaz ,ancak millete hava atacak kas yaparsınız

evde otur bilgisayar oyna ,tv. seyret ,aşağıya asansörle in ,en kısa mesafede arabaya binip git
    bütün hayatınız bu ve kilo alıyorum ne yapmalıyım diyorsunuz ?

sadece şeker ile kilo vermek mümkün değil ,versen dahi kısa süre sonra tekrar alırsın (hayatını değiştirmediğin sürece)
    çünkü kilo almanın tek sorumlusu şeker değildir ,şekeri azaltarak aldığınız kaloriyi düşürüp bir müddet kilo verirsiniz ama başka şeylerden gıda alımına başlarsanız ya da hareketsiz yaşama devam ederseniz ,sonra ki yıllarda bunu mutlaka telafi edersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

diğer bir konu ise sadece şekeri keserek kilo verilmesi olayı

yahu arkadaş bu iş insanlık tarihi kadar bilinen bir şeydir ,aldığın kaloriden fazlasını tüketirsen ya da az kalori alırsan tabiki kilo kaybedersin
    yani bütün suç şekerin değil

biz gençliğimizde asgari 4-5 km. yürürdük ve ne kadar yürüdüğümüz aklımıza bile gelmezdi
    şimdi ise millet arabadan inmiyor ,tuvalete bile arabayla gidecek imkan olsa
    diğer bir konu ise eskiden gıdalara bu kadar kolay ulaşamıyorduk ,okul zamanımızda harçlık bile verilmezdi ,neyle gıda alalım ?
    ağır bir şey kaldıracağımız zaman yoldan geçen gençlere ,ya gençler şunun ucundan bir tutsanız diyoruz ,aldığımız cevap ?

biz senin hizmetçin miyiz ,az ye de bir hamal tut şeklinde ukalaca cevaplar oluyor
    ama aynı gençler spor merkezi adı altında bir yığın para alan yerlere koşarak gidip ,bir sürü ağırlığı kaldırıp birde üste para verip seviniyor
    üstelik hiçbir spor salonu koşmak yada yürümek kadar faydalı olamaz ,ancak millete hava atacak kas yaparsınız

evde otur bilgisayar oyna ,tv. seyret ,aşağıya asansörle in ,en kısa mesafede arabaya binip git
    bütün hayatınız bu ve kilo alıyorum ne yapmalıyım diyorsunuz ?

sadece şeker ile kilo vermek mümkün değil ,versen dahi kısa süre sonra tekrar alırsın (hayatını değiştirmediğin sürece)
    çünkü kilo almanın tek sorumlusu şeker değildir ,şekeri azaltarak aldığınız kaloriyi düşürüp bir müddet kilo verirsiniz ama başka şeylerden gıda alımına başlarsanız ya da hareketsiz yaşama devam ederseniz ,sonra ki yıllarda bunu mutlaka telafi edersiniz

Hareketsiz yaşam konusunda söylediklerinize hak verilebilir ancak sanayi tipi şeker doğal besin olarak kabul edilemez artı spor konusunda söyledikleriniz çok bilinçsiz şeyler.

O hava atmak için kas yaparsınız dediğiniz insanların beslenme konusundaki bilgileri ortalama bir diyetisyen, beslenme uzmanı ayarındadır. Hangi Karbonhidratlar kompleks hangileri basit, gıdaların lif oranları ve glisemik indekslerini aşağı yukarı bilir makro besin oranlarını tutturarak bir disiplin içerisinde beslenirler. Gıda terazisi kullanır çoğu.

Yapılan ağırlık ve crossfit fitnessleri detaylı teknik bilgisi ve tecrübe gerektirir.

o kadar kolay olsa heryer düzgün formda insanlarla dolardı. Bu işin yarısı sporsa yarısı kaliteli ve bilinçli beslenmedir.

Dışarda koşmak yürümek oksijen yoğunluklu ortamlar için güzeldir elbette ama tek kardiyovasküler çalışmalar bunlar değil,

sizin söylediğiniz basit avam işleri, teknik yüzme vs de kardiyo çalışmasıdır, koşu zaten belirli yaşlardan sonra herkesin yapacağı şeyler değil ,kardiyo sağlık için tek başına yeterli olamaz dayanıklılık çalışmaları artı ağırlıklı fitnessi hayatınıza dahil etmek kaliteli bir beden için olmazsa olmazlardır.

• EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    sanayi tip şeker dışında şeker mi var ?
    kaç tane mesajımda şuan piyasada olan şekerler gerçekten sağlığa zararlı dedim ama ben her türlü şekerin gereksiz ve sağlığa zararlı olduğu düşünceyi kabul etmiyorum

ya arkadaşım sanki biz hiç spor merkezi bilmiyor muyuz ,benim yakınımın dahi var ,tabi ki bir proğram ve gıda hesabı vs. yapılıyor ama oraya gelenlerin büyük çoğunluğunun amacı sağlıklı olmak falan değil ,kas yapıp hava atmak (istediğin kadar savun gerçekleri değiştirmez)

koşu belli yaşlardan sonra yapılmıyorsa ,spor salonunda nasıl yapılacak ?
    50-60 yaşlarına gelmiş sürekli koşu yapan çok tanıdığım var ,aslında 70-80 yaşında dahi olabilir ama bizim ülke anlayışımıza göre bu yaştakiler kendini tamamen bırakıyor

siz ne derseniz deyin spor salonunda yapılan spor sadece mecburiyetten yapılabilecek ,gerçek anlamda doğal olmayan bir eylemdir
    hatta havası temiz olmayan bir yerde yürüme ve koşma da sağlıktan çok ,sağlıksızlık getirebilir

lakin büyük şehirlerde bırakın spor yapacak temiz alanları ,nefes almak için dahi gidilecek yer kalmadı
    ama yine de doğal olan spor her zaman hem size ,hemde başkalarına yarar sağlar ,tembellik içine işlemiş kişiler mi spor salonlarına sağlık için gidiyor ,adam birisine yardım için yükün köşesinden bile tutmuyor diyorum ,daha ne diyeyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

sanayi tip şeker dışında şeker mi var ?
    kaç tane mesajımda şuan piyasada olan şekerler gerçekten sağlığa zararlı dedim ama ben her türlü şekerin gereksiz ve sağlığa zararlı olduğu düşünceyi kabul etmiyorum

ya arkadaşım sanki biz hiç spor merkezi bilmiyor muyuz ,benim yakınımın dahi var ,tabi ki bir proğram ve gıda hesabı vs. yapılıyor ama oraya gelenlerin büyük çoğunluğunun amacı sağlıklı olmak falan değil ,kas yapıp hava atmak (istediğin kadar savun gerçekleri değiştirmez)

koşu belli yaşlardan sonra yapılmıyorsa ,spor salonunda nasıl yapılacak ?
    50-60 yaşlarına gelmiş sürekli koşu yapan çok tanıdığım var ,aslında 70-80 yaşında dahi olabilir ama bizim ülke anlayışımıza göre bu yaştakiler kendini tamamen bırakıyor

siz ne derseniz deyin spor salonunda yapılan spor sadece mecburiyetten yapılabilecek ,gerçek anlamda doğal olmayan bir eylemdir
    hatta havası temiz olmayan bir yerde yürüme ve koşma da sağlıktan çok ,sağlıksızlık getirebilir

lakin büyük şehirlerde bırakın spor yapacak temiz alanları ,nefes almak için dahi gidilecek yer kalmadı
    ama yine de doğal olan spor her zaman hem size ,hemde başkalarına yarar sağlar ,tembellik içine işlemiş kişiler mi spor salonlarına sağlık için gidiyor ,adam birisine yardım için yükün köşesinden bile tutmuyor diyorum ,daha ne diyeyim ?

Sanayi tipi olmayan şeker yok yani meselâ elmadaki şeker sanayi tipi şeker olmasa gerek değil mi?

Siz o sporlara karşı ön yargılısınız şimdi sizi ikna etmekle falan uğraşamam, işiniz vs başka etkenler ile yeterli kas kütlesi inşa edecek bir meşguliyetiniz yoksa bunu açık havada vücut ağırlığı ile yapacağınız antremanlarla da yaparsınız, salonda makina teçhizat ya da serbest ağırlıklarla da yapabilirsiniz, ağırlık/direnç sporu sağlık için en az sizin tek spor olarak bildiğiniz koşu kadar önemlidir, hatta daha önemlidir. Bunu bu işi bilen düzgün uzmanlar hatta akademisyenlerden öğrenebilirsiniz. Ha komplike sporlar yapıyorsunuzdur yüzme gibi vs onların antremanlarında bile kol, göğüs ağırlık antremanları vardır.

Ayrıca bir insanın size yardım edip etmemesi spor salonuna gidip gitmemesi ile değil ne kadar erdemli bir insan olup olmadığı ile ilgili, sanırım sizin spor yapanlara bir önyargınız var herşeti birbirine karıştırmışsınız, bilakis benim gördüğüm spora gelen insanlar daha düzgün, sistemli, medeni insanlar... O dediğiniz apaçi ağzı açık servet ve hava civa sevicilerinin mekanları daha farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 9 Ekim 2017; 4:56:54 >

• EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    konu nereden nereye geldi
    sadece şeker ile zayıflama olmaz dedim ,spordan bahsettim
    siz tamamını spora getirdiniz

neyse artık bu konuya mesaj atmak istemiyorum ,kim neye inanırsa inansın ,bana ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 9 Ekim 2017; 5:41:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.