Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
43
Favori
68.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben hergün süt içerim yoğurt yerim, sabah farklı çeşit peynirler yerim.

Bazen korkuyorum yağmurdan kaçarken doluya mı tutulurum diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kahretsin ağlayacağım ya
    Her defasında, (şekerli gıda tükettikten sonra) bu sondu diyip yarına motive bir şekilde başlıyorum ama gün içerisinde tekrardan canım istiyor, kendime alıkoyamayıp yiyorum nasıl bir bağımlı olduysam artık cidden sıkıldım, aynaya her baktığımda kendimden iğrenmeye başladım
  • 2.5 litre su bir hafta yeterli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 5 ekim de başladığım bu süreci hala devam ettiriyorum. Meyve, bal, süt gibi yiyeceklerden de tüketmiyorum. Değişen ne var diye sorarsanız, doğruyu söylemek gerekirse hiç bir şey değişmedi, kilom düştü, ayrıca başladığım günden itibaren nedense canım şeker içeren hiç bir şeyi çekmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: podkayfom

Evet 5 ekim de başladığım bu süreci hala devam ettiriyorum. Meyve, bal, süt gibi yiyeceklerden de tüketmiyorum. Değişen ne var diye sorarsanız, doğruyu söylemek gerekirse hiç bir şey değişmedi, kilom düştü, ayrıca başladığım günden itibaren nedense canım şeker içeren hiç bir şeyi çekmiyor.

Bende denemek istiyorum aslında , meyve pek tuketmiyorum da süt çok içerim o yönden sıkıntı olur herhalde. Bırakmam lazım o zaman onu da tatlı+süt+abur cubur bırakmam lazım. En azından yılbaşına kadar su süreci bende deneyim etmek istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 3. Ay :)

• hortlatıyım yine. bende yaklaşık aylardır şeker tüketmiyorum eskiden her çaya 3 şeker atardım üstüne her gün 1 litre kola şekerli içecekler vs. yer içerdim beyaz pirinç beyaz ekmek zaten bağımlısıydım ama kafama çakan bir şimşek sonucu bunları azaltmadan direk kestim bıçak gibi. herkesin ağzı açık kaldı. 120 kilo civarıydım şuan 60 civarıyım. yaptığım tek şey bildiğiniz sağlıksız gıdaları kesip porsiyon oranlarımı dengelemek hepsi bu. spor falan akşam yemeğinden sonra ki yürüyüşler dışında kasmadım. şuan vejeteryan-asya-akdeniz beslenme tarzı devam ediyorum hayatıma. et,tavuk işlenmiş et tüketmiyorum. yumurta süt haftada 1 2 kere. yoğurt peynir her gün belli bir miktarda tüketiyorum. balık haftada 2-3 kere yemeye çalışıyorum. hayvansal gıda almamaya özen gösteriyorum. daha çok sebze-meyve-baklagiller-kuruyemişler-kompleks karbonhidratlar ile besleniyorum. yediklerimin glisemik indeksinin düşük olmasına dikkat ediyorum ki en önemli şeyde bu yiyeceğiniz şeyin ilk olarak glisemik indeksini öğrenin 60dan yüksek olanlardan uzak durun bunlar genelde beyaz pirinç, beyaz ekmek gibi kana hızlı karışan boş karbonhidratlar oluyor. kilo vermek isteyenlerde hiç diyet kasmasınlar tavsiyem akdeniz insanlarının ve asyalıların beslenme şekline bi göz atsınlar özellikle akdeniz beslenmesi bizim mutfağımıza çok uygun.

şekere gelmişken kimse meyvelerden korkmasın günde 3-4 porsiyon meyve yiyin. kahvaltıda 3 4 tane yumurta yiyin meyveyi yemeyin şeker var diyenlere pek aldırmayın..

konuyla alakalı önereceğim fed up(tıka basa) belgeselini izlemenizi öneririm.

• Pasta bana da iğrenç geliyor neyli olursa olsun, bir dilimine bile dayanamıyorum. Berbat kısacası ama şekeri seviyorum.
  • şeker kullanmamayı ben de denedim ama sinirli oluyorum bu tarz diyetler yapınca. yani hiç kullanmamak bir başarı değil ki. onu yeme bunu içme ama sinirli ol etrafındakileri kır. dozunda almak lazım
  • Arkadaşlar nereden biliyorsunuz şeker kullanmadığınızı? Yediğiniz içtiğiniz her şeyde şeker var. Şeker kullanmıyorum diyebilmek için köyde yaşamanız lazım. Kendi yemeklerinizi kendiniz yaparsınız böylece şeker kullanmazsınız. Çaya şeker atmayı kesen artık şeker kullanmıyorum diyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam son durum nedir.
  • Konu biraz uplanacak ama ben de birkac kelam etmek isterim.

Yaş neredeyse 30 a dayandı. Hareketsiz yaşam, sigara ve sağlıksız beslenme neticesinde vücut baya hasar görmüş ki çarpıntı ıvır zıvır başladı. Kola bagimlisi bir adamdim. Öğle akşam koladan veya ice teaden baska içecek içmezdim. Bimin adi çikolatalarından da yerdim baya. Her neyse kendime dikkat edeyim diye 2 sene önce sigarayı bıraktım. Tabi kola sigaradan daha büyük bir bağımlılık. Onu da 2 ay önce bıraktım. Şekerli şeyler tüketmiyorum diyemem ama çok az. Kolanın tadını aramıyorum. Sağolsun grip meselesinden falan bitki çaylarindan içiyorum. Ocakta 94 kilo idim. Sadece şekeri hatta kolayı ve içe teayi keserek 88 kiloya düştüm. Sanırım bu şekilde devam ederse sağlığıma kavuşacağım. Ekmek tüketmeyi bırakamadım. Ama tam buğday ile geçiştiriyorum öğünleri. Beyaz ekmek yemiyorum kesinlikle.

• Başlıyorum :)

• Peki

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Meyve de yemeyin diyor canan karatayımız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pphammer -- 12 Ağustos 2020; 12:41:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.