bira kesinlikle içmeyin mayalı alkol. sek vodka içiyorum ben, meyve suyuyla vs karıştırmayın şeker o da.
quote:
Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL
ya kardeşim kendi kafanızdan böyle şeyler yapmayın ,sağlık bu bakın bir sürü yerde şekerin normal ,olması gereken değerler veriliyor ,yani olması gerekiyor
birkaç tane örnek size ;
Normal kan şekeri değerleri, kan şekeri karbonhidratların en ufak parçası olan glukozdan oluşmaktadır. Vücutta bulunan tüm hücrelerin glukoza ihtiyacı vardır ve glukozun vücutta kullanılabilmesi için karaciğerin glukozu çevirmesi gerekir.
kardeş bilgin olmadan fikrin olmasın. vücut karbları ihtiyacı olduğunda şekere çeviriyor zaten. sen tutup da mal gibi şeker yediğindeyse sadece kendine zarar veriyosun. he sen ye kimsenin umrunda değil, ama tutup da bir halt bilmeden milleti yanıltma.
meyveyi bile az yiyin millet.
Ben 2 yıldır tek gram şeker tüketmedim hatta bununla alakalı konu bile açmıştım. Yararını gördümmü görmedimmi hatırlamıyorum şekeri tükettiğim zamanları.
quote:
Orijinalden alıntı: Del Toro
vücuttaki parazitlerin 3 ana gıdası var,
1 şeker 2 alkol 3 maya, nişasta
bira kesinlikle içmeyin mayalı alkol. sek vodka içiyorum ben, meyve suyuyla vs karıştırmayın şeker o da.
şarap nasıl şeker durumundan
quote:
Orijinalden alıntı: Avatar
quote:
vücuttaki parazitlerin 3 ana gıdası var,
1 şeker 2 alkol 3 maya, nişasta
şarap nasıl şeker durumundan
şarapta mayalı alkol dostum ama anti enflamatuar içeriği de var. abanmamak kaydıyla içilebilir bence.
Kilo almak icin yiyiz
Şeker komasına giren biri olarak derim ki; vücudunuzun şekerle bir sorunu yoksa doya doya yiyin,sağlığınızın kıymetini bilin.
quote:
Orijinalden alıntı: 2n2
quote:
Orijinalden alıntı: adnansetek
Şimdi uzak durulması gerekenler ;
Rafine küp şeker
Çikolata
Reçel
Asitli içecekler
Başka
Pilav
Makarna
Simit
Poğaça ( 1 adeti 1 ekmeğe eşdeğer)
Simit ve poğaçada şeker mi oluyor. Her sabah 2 tane yiyordum.Üzüldüm bak
Zamanında 3 ay denemiştim tek tek etkilerini yazayım.
Şeker ve şeker türevi hiç bir şey tüketmedim.Kavrulmuş kuruyemiş ekmek ve mısır gevrekleri dahil.
1-) rahat uyuyorsunız erken uyanıyorsunuz.Uyku düzensizliği bitiyor.
2-) inanılmaz kilo kaybı oldu 3 ayda 14 kilo verdim.
3-) dikkat dağınıklığı tamamen bitiyor.
Olumsuz yönleri
Şeker malesef rahatlafıcı etkiye sahip şeker türevi tüketmediğinizde bazrn sinirli olabiliyorsunuz.
Sonuç olarak şimdi sabahları bal haricü şeker tüketmiyorum.Balıda kendim arıcı olduğum için tüketiyorum siz yine tüketmeyin :)
quote:
quote:
ya kardeşim kendi kafanızdan böyle şeyler yapmayın ,sağlık bu bakın bir sürü yerde şekerin normal ,olması gereken değerler veriliyor ,yani olması gerekiyor
birkaç tane örnek size ;
Normal kan şekeri değerleri, kan şekeri karbonhidratların en ufak parçası olan glukozdan oluşmaktadır. Vücutta bulunan tüm hücrelerin glukoza ihtiyacı vardır ve glukozun vücutta kullanılabilmesi için karaciğerin glukozu çevirmesi gerekir.
kardeş bilgin olmadan fikrin olmasın. vücut karbları ihtiyacı olduğunda şekere çeviriyor zaten. sen tutup da mal gibi şeker yediğindeyse sadece kendine zarar veriyosun. he sen ye kimsenin umrunda değil, ama tutup da bir halt bilmeden milleti yanıltma.
meyveyi bile az yiyin millet.
terbiyeni düzeltmek için şeker yeme vaktin gelmiş ve geçmiş he ya sadece siz akıllı ,herkes aptal ,40-50 yaşlarına geldiğinde görürsün kim haklı ,kim haksız (bu kafayla gelebilirsen tabi) üstelik sen benim demek istediğimi dahi hiç anlamıyorsun (diğerleri gibi)
gereği kadar şeker alınmalı diyorum ,doktora danışıp bu işe girilmeli diyorum ama sen ve senin gibi süper zekiler varken ne gerek var değil mi ? vücudun ihtiyacı olan limitlerde boşa belirlenmiş değil mi ,sana göre sıfır kolesterol da iyidir değil mi ? buraya her gelen profesör mübarek ,yahu siz bu bilgileri bizim bilmediğimiz nerelerden alıyorsunuz ,Canan Karatay falan mı sizin yüce bilgi sahibiniz ?
sen meyveyi de yeme ,hatta ekmek,bakliyat ,sebze falanda yeme ki, şu ülke terbiyeli insanlara kalsın
hahaha kahkaha attım. yok böyle bir loserlık.
Del Toro
kullanıcısına yanıt
anlamış olsan kahkaha atmazdın, bir insanda edep ,adap ,insanlara saygılı davranma gibi kavramlar önemsiz geliyorsa ,yediklerinin ne derece önemi olur bilemem
valla ben loserlığına bastım kahkahayı. bi daha bilgin olmadan millete akıl vermeye kalkma o zaman. daha çok mort olursun böyle.
Del Toro
kullanıcısına yanıt
sende bir dirhem edep yok ,o nedenle sadece bloklayıp kurtulacak türdensin senin bildiğin kadar unutmuşluğum vardır ,doktorlardan bile fazla bilen ,süper bilici üye
hadi güle güle ,tekrar görüşmemek üzere
quote:
sende bir dirhem edep yok ,o nedenle sadece bloklayıp kurtulacak türdensin senin bildiğin kadar unutmuşluğum vardır ,doktorlardan bile fazla bilen ,süper bilici üye
hadi güle güle ,tekrar görüşmemek üzere
yav he he
senin bildiğin kadar unutmuşluğum vardır.
beyler bu ülkenin doktorları daha protein tozunu steroid sanıyor. böyle bir gerçek var.
şeker, maya min tüketip bağışıklığı güçlü tutarak hasta olmamaya bakın. imkanınız varsa spor da yapın.
FurkantopcuF
kullanıcısına yanıt
Uyku düzeni için bıraktım bende 4 gün oldu. Sabah uyandıgında uyumamış gibi bitkin ve uykulu olma durumu gidiyormu hocam tamamen şekeri bırakınca
konuyu baştan sona kadar okursanız ilginç bir durum göreceksiniz şeker karşıtı olanlar ,kullanmıyorum diyenlerin büyük çoğunluğunda bir asabiyet ,terbiye sınırlarını zorlayan mesajları var diğer bir konu ise kendini rezil ettiği halde ,karşısındakini rezil ettiğin zannetme durumları görülüyor
uzman önerisi ve gözetimi olmadan bu işe girmenin zararlarını görüyoruz işte
ilaçlarda dahi bir yeri düzeltirken ,diğer yerde büyük hasarlar verme durumuyla karşılaşabiliyor ,lakin ilaç kullanımında kar-zarar hesabı yapılır ,bir insan o ilacı almaya mecbursa verilir ,kullanılır
vücudun gereksinimi olan bir şeyi almazsanız ,mutlaka başka bir yerden problem çıkacaktır
bu arada bana cevap vermek mecburiyetiniz yok ,herkes kendinden sorumlu ,kimsenin eline şeker falan vermiyoruz ,sadece ileride dönülmesi zor sorunlarla karşılaşma ihtimaline karşı uyarılar yapmaya çalışıyorum hiç değilse bu tür işlere girişmeden önce uzmanlarla görüşün ,tahlillerinize baktırın ,şekeri çok düşük bir insana şekeri bırak demek ,yüksek tansiyonu olan birisine bol tuz ye demekten farkı yok
şeker derken ne olduğu belli olmayan şekerleme ,pasta ,krema vs. den bahsetmiyorum ,misal evde yapılan reçel yada üreticisinden emin olduğunuz yerlerden almak kaydıyla ,az miktarda yemenin şart olduğunu söylüyorum
bu ülke insanı gerçekten çok tuhaf yemek şart dersin yarım tepsi tatlı yer ve sonra isyan eder ya da tam bırakır ve sonra başka sorunlar başlar hepsinden önemlisi dengeli beslenme nedir kimse dikkat etmez ,genelde tek yönlü gıda tüketir
neyse dediğim gibi uyarmak bizden ,gerisi beni ilgilendirmiyor ,isteyen istediği gibi yaşamakta özgürdür
bazı insanlar o kadar mal ki şeker ve alkolün dibini görseniz bile bu kafaya ulaşamazsınız. bu ülkenin insanı çok tuhaf, tutunacak argümanı kalmasa bile 'ben bilirim' iddaasından vazgeçmiyor bir türlü.
hayır akıl vermeye çalışmasa sıkıntı yok zaten, kime ne. ama böylelerinin sessiz kalmayı öğretene dek ağzına ağzına geçireceksin işte.
hocam peki şekersizlik durumundaki baş ağrısıyla nasıl mücadele ettiniz ? şekerli birşey yemesem içmesem beni ağır bir başağrısı basıyor ve temmuzda bu şekeri bırakmayı denemiştim 3-4 gün hafif hasta oldum . bunla nasıl başa çıktınız ?