2-3 ay önce that sugar belgeselini izlediğimde şekeri azaltmaya bi süre sonra da bırakmaya karar verdim bu zaten çikolata pasta tatlı gibi şeylerden pek haz etmezdim aramam ama meyve suları özellikle ice tea ve vişne suyu için adam keserdim neredeyse her akşam iş dönüşü 1 litre gömerdim evde. 2-3 ay süresince çok net bişiler fark etmedim ama özellikle kilo kaybı çok çabuk oluyor odaklanma ile ilgili birşey diyemem tamamiyle bırakmadığım için meyve suyu vs içmiyorum pek çay kahve seven biri de değilimdir günde 1 bardak çay içerim o da tek şekerli.
Fakat şekeri bırakmayı herkese tavsiye ederim mümkün olduğunca ben uzak duruyorum boyum 187 bundan 3 ay önce 97 kiloydum şekeri dengeleyip birazda yemekten kıstığımda (ki çok çok az kıstım eskiden ne yiyorsam halen onu yiyorum) 2 ayda 88 kiloya düştüm şuan 86 kiloyum. Şiddetle tavsiye ederim mümkün olduğunca uzak durun şekerden
Hocam benim birkaç sorun var bende şeker tüketmiyorum ama sizinkine ekmek,hazır gıdalar dahil mi onları da kestiniz mi çünkü onlarda da az bile olsa şeker var makarna hazır çorba gibi şeyler için de soruyorum bu sorumu
Bağırsak rahatsızlığı olup şekeri kesen var mı? Ekmek,şeker,makarna veya bazılarını kesen var mı?
İltihabı bağırsak rahatsızlığına iyi gelir diye okuyorum,daha önce tecrübe edinmiş olan varsa yazabilir mi?
Mesele sadece şeker değil aslında genel olarak karbonhidrat. Şeker aslında çok çok zararlı bişey değil. İşlenmiş şeker zararlı. Karbonhidrat yerine protein ağırlıklı besleniriz ve düzenli spor ve idman yaparsanız fit olursunuz. Ne göbek ne de kilo probleminiz olmaz. Tabi burda ekonomik şartları düşünmek gerekiyor. Etin 60 lira kıymanın en az 40 lira olduğu bir yerde asgari ücret alan adam nasıl protein alsın. Beyaz peynir bile 32 lira olmuş haberlerde gördüm. Yumurtanın kolisi 15 lirayı görmüştü. Hadi bizim kültürümüz bu diyelim. Geçmişten beri coğrafyamız tarım ürünleriyle ve buna bağlı olarak bakliyat ağırlıklı yemeklerle bilinir. Mercimeği Kanada'dan. Fasulye ve Mısırı Arjantinden ithal eder olmuşuz. Ne tarım kalmış ne hayvancılık. Saman bile ithal
Hocam inanır mısın neredeyse aynı zamanda başlamışız ve ben de 1 ay öncesine kadar 5 kilo vermişim ve o zamandan beri az da olsa şeker diyetimi bozdum ama hala aynı kilomdayım. Dediğin gibi diş, sivilce, saç ne dediysen aynısı bende de değişim gösterdi. Gerçekten uzak durulması gereken bir madde.
palermo
kullanıcısına yanıt
Hocam bulgur hakkında düşünceniz nedir.Bulgur tüketiyorum da birde yurtta kaldığım için çorbada içiyorum içinde şehriye var malum.
Pekmez ve tahin ile düşüncesi olan varmı? bunları yemeği kesmeli miyim sizce? Yurtta kalıyorum karbonhidratli yememek için aç kalınca tahin pekmez yiyorum da tok tutsun diye.
Bunlar yurtta kullanıma uygun değil yurtta kullanım için bir öneriniz varmı?
Dostum ben pek şeker tüketmezdim. Sadece ara sıra tatlı yemeyi çok severdim. Artık onu da bıraktım. Vesile oldun diyebilirim. Şu an 3. günümdeyim. That Sugar'ı da izledim :) Normalde sporcuyum ama ara sıra kaytarıyorduk. Ne berbat bir şey olduğunu görünce tüketmekten vazgeçtim artık.
Birakmayi denemiştim 1 haftadan fazla şekersiz çay içtim ama olmadı yapamadım
Bu kadar sekeri birakani bir arada görmüşken burada sorayim sabahları uyanamamak uyudugun halde uyumamis gibi uykusuzkuk çekmek sekerle alakali birsey mi sizce?
Luken Drew
kullanıcısına yanıt
Hergün mastürbasyon yapıyor musun?
quote:
Orijinalden alıntı: E.R.W.
quote:
Orijinalden alıntı: impact_24
Vay arkadaş ben ölmüşüm o zaman kısaca ortalama günlük tüketimimi yazayım
Sabah kalkınca bir bardak nescafe 2 şekerli Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli
veya 3 kaynamış yumurta yine bolca ekmek bal vs +çay
Öğlen yemeğini geç yiyorum iş nedeniyle akşam 4-5 i buluyor.
Tavuk Dünyası nda menü, Döner veya yine hamurlu bişeyler
bu yemekten sonra %99 tatlı birşeyler alırım kek,çikolata vb.
Mola saatlerinde nescafe yine içerim 2 şekerli
Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D
Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.
Hersey de oldugu gibi kahvalti kulturude sifir bu milletin.
Yav he he. Sen sabah kahvaltıda ne yiyorsun merak ettim. İnsan şöyle mesajlar atmaya utanır. Neyse sen yeme len bi şey.
quote:
Orijinalden alıntı: palermo
boyum 176 kilom 81'den 69'a spor yapmadan şu kurallara bağlı kalarak düştü:
1) çayı şekersiz içmeye başladım, çay diyince akla gelen o şekerli çay tadını ve beklentisini bir şekilde beyninizden kazıyıp şekersiz çayın tadını almaya çalışın. başta zor oluyor ama zamanla alışıyorsunuz, demli çayın hafif acımsı tadına bayılıyorum artık şekerli olunca içemiyorum. türk kahvesi de aynı şekilde, bazen yanlışlıkla şekerli geliyor midem bulanıyor içemiyorum artık..
2) ekmek, pilav, makarna ve unlu mamüllere tamamen elveda...kahvaltıda ekmek yerine 2-3 tane ceviz kırıp yiyorum, mutlaka yumurta yiyorum, domates, peynir, bolca zeytin ve yeşillik roka/tere nefis oluyor, öğlene kadar hiç acıkmıyorum. seviyorsanız süt de içebilirsiniz ekstra tok tutar.
3) öğlen yemeğini protein ağırlıklı yiyorum, genelde et, köfte, yada tavuk, günaşırı da bulgur, fasülye, nohut iyi oluyor. buradaki kural acıkmadan yememek ve doyduğunu hissettiğin anda tabağındaki bırakmak (tadı güzel diye yemeğe devam etmemek lazım). bazen doygunluk hissi yerken anlaşılamayabiliyor, yemeğinize kısa aralar vererek devam edin, o aralardan birinde mutlaka hissedeceksiniz. parasını verdim yemeliyim yada atılmasın yazık olur gibi boş bahaneleri aklınızdan çıkarın.
4) akşam yemekleri de salata ve sebze ağırlıklı, yanına balık olursa süper. bir balık hastası olarak haftada en az 3 akşam balık+salata yerim. balığı yağsız ızgara yada fırında yapmanızı öneririm, arada actifryda az yağlı hamsi yada barbun kızartması da yapıyorum tavsiye ederim. tavuğu sağlıklı olmadığından pek tercih etmiyorum nadiren canım çok çekerse fırında hanım yapıyor, yanına pilav kesinlikle yok, haşlanmış sebze yada çok az bulgur kafi. hatta bizim evde dolmalar bile artık bulgurla yapılıyor ve bence harika oluyor :)
5)hafta 1 kez dilediğim bir tatlıyı yeme özgürlüğü tanıdım kendime. genelde cumartesi akşamları güzel bir ritüel ile işi abartmadan tatlımı yiyorum. bunun dışında tatlı kesinlikle yemiyorum.
6) paketli ürünlerden (sadece tatlı değil tamamından) vazgeçtim, açlıktan ölsem de gidip bisküvi almıyorum. biraz fındık biraz badem en güzel atıştırmalıklarım ve genelde çantamda bulunur.
7) bazı arkadaşlar haklı olarak meyvedeki şekerin zararından bahsetmişler ama ben mevyeyle ilgili dozaj dışında herhangi bir kısıt koymadım kendime. şahsi fikrim işlenmiş şeker ve gıdaların meyve yada diğer doğal yiyeceklerden çok daha zararlı olduğunu düşünüyorum.
8) bunları alışkanlık haline getirmelisiniz, zorunluluk olarak görüp uygulamaya çalışırsanız mutsuz olursunuz.
hesaplamalara göre ideal kilom 71 ve ben 69 ile çok mutluyum. artık slimfit gömleklerimi pantolonlarımı giyebiliyorum ve göbek gidince giysilerim üzerime yakışmaya başladı. kendimi çok daha dinç hissediyorum, önceden biraz hareket etsem hemen yorulup terlerdim, şimdi o süre uzadı kolay yorulmuyorum ve terlemiyorum.
benim hikayem böyle, zahmet edip de okuyan olursa faydalanır inşallah :)
Orta derecede demli çay ve bol çay içen bir çay tiryakisi olarak soruyorum, şekersiz çay içmeye ne kadar sürede alıştın? Şekerliyken günde kaç çay bardağı içerdin, şimdi kaç çay bardağı içiyorsun? Bende çayın o hafif acımsı ve ekşimsi tadını seviyorum ama şekerli olunca seviyorum. Şekersiz içeceğime hiç içmem daha iyi gibi geliyor bana ama eğer tadına alışabiliyorsak denerim. Bu arada benim kilo problemim yok ama sadece meraktan soruyorum. Sağlık vs için, az şeker tüketimi için.
Hazirandan bu yana IF yapıyorum ve 122 kilodan 92 kiloya düştüm bu sürede son bir haftaya kadar şeker tüketmedim. Kilo verdirdiği bir gerçek fakat şu ülkemize has tatlılar illa ki kendisine dönüş yaptırıyor. :) Arkadaşlar unutmayın ki her şeyin aşırısı zarar, tadında bırakmak gerekir. Şekerin belli başlı zararları var fakat kısıtlı ömrünüzde aşırı yasaklarla yaşamanız psikolojik olarak size zarar vermemeli.
Acaba yıllarca yaşadığım hafıza ve bazen öğrenme sıkıntım şekerden mi diye merak ediyorum. Kahve ve çaya şeker koyarım hem de fazla miktarda pek tatlı aramam.
Şimdi uzak durulması gerekenler ;
Rafine küp şeker
Çikolata
Reçel
Asitli içecekler
Başka
Ben 2 yıldır toz şeker hiç kullanmıyorum ancak diğer besinlerin içinde (ice tea, nescafe vb..) olduğu için onları mecbur alıyorum.
Şeker kullanmayarak kilo asla verilemez
1 Hareket edilecek
2 Kalori takibi yapılacak.
Ygs lys zamanı nerdeyse hiç hareket etmediğim için 10 kilo aldım.
7-8 ay önce şekeri ben de bıraktım. Kağıt bardak çaya 4 küp şeker attım, onu içtim, 1 saat sonra içtiğim çaya şeker atmadım ve öyle içtim bu zamana kadar da hiç şeker atmadım. Ben hiç zorlanmadım, zaten çok fazla çay tüketmiyordum belki de o yüzdendir. Şekersiz hayat çok güzel ya:) bi kere yazın hararet yapmıyorsunuz, motorunuz daha uzun ömürlü oluyor :) :)
Ben, şeker ve tuzu bıraktım, hiç aramam, evimde sadece misafir için bulunduruuorum, ama unlu gıdaları bırakamıyorum, annemin yaptığı patatesli dolamber böreğini nasıl bırakayım allah aşkına. Bi taktik verin lütfen :)