Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
43
Favori
68.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canan hoca haklıymış :) ekmek tüketiminiz nasıl hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgot

Canan hoca haklıymış :) ekmek tüketiminiz nasıl hocam

Aynen beyaz ekmek yedikten sonra anlamı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canan hocanın gazına gelip 2-3 kişi geberip gidicek en sonunda öyle akıllanıcaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Vay arkadaş ben ölmüşüm o zaman kısaca ortalama günlük tüketimimi yazayım

Sabah kalkınca bir bardak nescafe 2 şekerli
    Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli

veya 3 kaynamış yumurta yine bolca ekmek bal vs +çay

Öğlen yemeğini geç yiyorum iş nedeniyle akşam 4-5 i buluyor.

Tavuk Dünyası nda menü, Döner veya yine hamurlu bişeyler

bu yemekten sonra %99 tatlı birşeyler alırım kek,çikolata vb.

Mola saatlerinde nescafe yine içerim 2 şekerli

Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D

Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.

Sabahin korunde sucuk nedir be,kokudan varilmiyordur senin yanina.

Hersey de oldugu gibi kahvalti kulturude sifir bu milletin.

Bence sabah sucuk yiyip benzer bir durum yaşadınız acısını başkalarıyla dalga geçerek burada çıkarıyorsunuz gibime geldi.

Sucuğun bahsettiğiniz gibi aşırı kokmasında çok etmen var. Baharat karışımı, bekletilme süresi, etin türü, ısıl işlem gibi.

İnsanlar soğanlı yumurta gibi yemeklerle de kahvaltı yapıyor, siz ne arzu ederdiniz?

• sağlık için doğru bir karar , tebrik ederim
  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Cezerye aralarında en sağlıklı olanı. Bimdeki cezerye güzel onu deneyebilirsin. 1 küçük adetinde 12.5 gr şeker var.

• Çayı yaklaşık 3 yıldır şekersiz içiyorum. Hatta iş yerinde bazen arkadaş 1 tane şeker atıp getiriyordu bir yudum aldığım an döküyordum. Tadı mide bunaltıcı düzeyde geliyordu. Klasik olacak ama gerçekten çayı şekersiz içince tadını alıyorsunuz.

Kahveyi de başta paketlerde satılan sütlü köpüklü içebiliyordum. Sonradan 2si1 aradaya geçtim. Sonra normal kutu kahve ve süt tozu alıp kendim ayarlıyordum. Şuan süt tozunuda bıraktım çünkü oda masum birşey değil. Kahveyi 3 çay kaşığı koyup, şeker veya süt tozu veya süt bile eklemeden içiyorum. Onada alıştım.

Bende diğer tüm şekerli şeylerden uzak duracağım bakalım.
  • boyum 176 kilom 81'den 69'a spor yapmadan şu kurallara bağlı kalarak düştü:

1) çayı şekersiz içmeye başladım, çay diyince akla gelen o şekerli çay tadını ve beklentisini bir şekilde beyninizden kazıyıp şekersiz çayın tadını almaya çalışın. başta zor oluyor ama zamanla alışıyorsunuz, demli çayın hafif acımsı tadına bayılıyorum artık şekerli olunca içemiyorum. türk kahvesi de aynı şekilde, bazen yanlışlıkla şekerli geliyor midem bulanıyor içemiyorum artık..

2) ekmek, pilav, makarna ve unlu mamüllere tamamen elveda...kahvaltıda ekmek yerine 2-3 tane ceviz kırıp yiyorum, mutlaka yumurta yiyorum, domates, peynir, bolca zeytin ve yeşillik roka/tere nefis oluyor, öğlene kadar hiç acıkmıyorum. seviyorsanız süt de içebilirsiniz ekstra tok tutar.

3) öğlen yemeğini protein ağırlıklı yiyorum, genelde et, köfte, yada tavuk, günaşırı da bulgur, fasülye, nohut iyi oluyor. buradaki kural acıkmadan yememek ve doyduğunu hissettiğin anda tabağındaki bırakmak (tadı güzel diye yemeğe devam etmemek lazım). bazen doygunluk hissi yerken anlaşılamayabiliyor, yemeğinize kısa aralar vererek devam edin, o aralardan birinde mutlaka hissedeceksiniz. parasını verdim yemeliyim yada atılmasın yazık olur gibi boş bahaneleri aklınızdan çıkarın.

4) akşam yemekleri de salata ve sebze ağırlıklı, yanına balık olursa süper. bir balık hastası olarak haftada en az 3 akşam balık+salata yerim. balığı yağsız ızgara yada fırında yapmanızı öneririm, arada actifryda az yağlı hamsi yada barbun kızartması da yapıyorum tavsiye ederim. tavuğu sağlıklı olmadığından pek tercih etmiyorum nadiren canım çok çekerse fırında hanım yapıyor, yanına pilav kesinlikle yok, haşlanmış sebze yada çok az bulgur kafi. hatta bizim evde dolmalar bile artık bulgurla yapılıyor ve bence harika oluyor :)

5)hafta 1 kez dilediğim bir tatlıyı yeme özgürlüğü tanıdım kendime. genelde cumartesi akşamları güzel bir ritüel ile işi abartmadan tatlımı yiyorum. bunun dışında tatlı kesinlikle yemiyorum.

6) paketli ürünlerden (sadece tatlı değil tamamından) vazgeçtim, açlıktan ölsem de gidip bisküvi almıyorum. biraz fındık biraz badem en güzel atıştırmalıklarım ve genelde çantamda bulunur.

7) bazı arkadaşlar haklı olarak meyvedeki şekerin zararından bahsetmişler ama ben mevyeyle ilgili dozaj dışında herhangi bir kısıt koymadım kendime. şahsi fikrim işlenmiş şeker ve gıdaların meyve yada diğer doğal yiyeceklerden çok daha zararlı olduğunu düşünüyorum.

8) bunları alışkanlık haline getirmelisiniz, zorunluluk olarak görüp uygulamaya çalışırsanız mutsuz olursunuz.

hesaplamalara göre ideal kilom 71 ve ben 69 ile çok mutluyum. artık slimfit gömleklerimi pantolonlarımı giyebiliyorum ve göbek gidince giysilerim üzerime yakışmaya başladı. kendimi çok daha dinç hissediyorum, önceden biraz hareket etsem hemen yorulup terlerdim, şimdi o süre uzadı kolay yorulmuyorum ve terlemiyorum.

benim hikayem böyle, zahmet edip de okuyan olursa faydalanır inşallah :)

• helal olsun. bir sarkoidoz hastası olarak benim de şekeri bırakmam lazım.
  • Gaziburma yemedikten sonra yemek yemenin ne anlamı var ki ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu. Ben de kendimden örnek vereyim. 2015 Eylül'de üniversitenin son sınıfındaydım. O zaman saat falan kullanamadığım ve teknolojiye meraklı olduğum için Xiaomi Mi Band 1 almıştım. 2 yıl geçmişe baktım. 2015 Eylül-2016 Temmuz'a kadar olan süreçte 65 kilodan 82.5 kiloya gelmişim. Gelmişim diyorum çünkü insan farkına varmıyor.

Peki nasıl? Son sene sınavdı, okul bitecek bitmeyecek düşüncesi ve devamında gelen dengesiz beslenme ile kilo aldım. Sabah kahvaltı etmiyordum. Akşam geldiğimde eve Burger King'ten 2'li menü alıp tek başıma yiyordum. Mısır konserveler Tadelle King Size'lar jelibonlar da cabasıydı. Yani iyice dibe vurmuştum. Şekere şeker demiyordum artık. Karım diyordum neredeyse

İşin bir de psikolojik yönü var. Yerken iyi ama kıyafetler olmayınca 2 beden büyük kıyafetler alınca, göbek hamile bir kadının göbeği gibi olunca çöküyorsun. Tabi bundan ötürü insan acil kilo verme hissi duyuyor ve yememeye başlıyor. Google amcadan yardım alarak kendimce diyet uygulamaya başladım. Ancak 2 kilo kadar verdikten sonra vücut metabolizmayı yavaşlattı. Çünkü kendimi aç bırakıyordum.

Daha sonra olmadı ya deyip bıraktım. Sonra kilo alımı 84.5-85 kiloya vurunca yine yapacağım dedim. Bu sefer protein ağırlıklı beslenmeye başladım. 3 beyazı hayatımdan çıkardım. Sabahları 4 yumurta, 2 parmak kalınlığında peynir kırma yeşil zeytin, domates ve biber ile başladım. İlk hafta doğal olarak şekeri hayatından çıkarınca açlık krizlerin ortaya çıkıyor. Yani az yediğin için 2 saatte bir acıkıyorsun. Şekere alışmış bünyeden dolayı. Ancak bunu da salata ve yoğurtla destekleyerek yenebildim. Örneğin evde ne yemek varsa birer kaşık yedim. Gerisi salata ve yoğurt. Tek tabakta 3 çeşit yemek oluyordu yani öyle söyleyeyim. 2 ay böyle devam ettim. Sporsuz 72.5 kiloya kadar geldim. Hamile gibi çıkık göbek düz göbek halini aldı. Olmayan düz kesim gömlekler yavaş yavaş olmaya başladı. Yaklaşık 1 aydır normal yiyordum. İnanın bana çikolata aşırı şekerli dışarıdan yediğiniz tavuk döner aşırı tuzlu gibi geliyor. Yedikten sonra pişmanlık duyuyorsunuz. Önceden 3'er 5 'er götürürken.

Şu anda tekrar başladım. Ara öğün olarak sarı leblebi ya da yoğurt tüketiyorum. Bunları değiştirerek 3 fındık 3 badem 3 ceviz şeklinde yapıyorum. Burada amaç az ve sık yiyerek metabolizma hızını yüksek tutmak. Öbür türlü hız çok düşüyor. Şu anda beceremediğim tek şey 2.5 litre su içmek ve sabahları kalkıp 1 saat interval koşu yapmak. Onu da yaparsam sanırım göbek de gidecek. Konunun özüne gelirsek evet şeker bir zehirdir. Ayrıca şu da var sabah yorgun kalkmalar ortadan kalktı. Daha dinç bir şekilde kalkıyorum.

• Nofap etkisi hayatta gördüm özgüven veriyor. Utanma duygusu sosyal fobi filan azalıyor. Beyin iyi çalışıyor

• Arkadaş psikolojimi bozdunuz yemeğe çıktım ne yicem ben şimdi nasıl doycam

• Ben şeker tüketiyorum hemde baya, kilolu değilim, sivilcem falan da yok,saçlarım dökülmüyor, istediğim her şeye odaklanabiliyorum. Sizce şekeri bıraksam bir problemle karşılaşır mıyım?
  • Prometheus38 kullanıcısına yanıt
    Hayır kesinlikle.

• 11.sınıf 2.döneminden liseden mezun olana kadar yaklasık 1.5 yıl kahvaltılarda ve öğlen çay içmedim sadece eve geldigimde aksamları 2 kupa bardagı cay iciyodum. 2 bardak için toplam 4 tatlı kasıgı seker ama tepeleme degil sekere daldırıp cıkartıyorsun kasıgı ne kadar yapışırsa işte.

Sonra abur cuburu bıraktım şekerli yiyecek yemek yerine onun açlıgını cubuk kraker(crax peynirli genelde) yiyerek bastırıyorum. Zayıfım ama hareketsizlikten göbegimde yag var sadece. nasıl eritilir bilmiyorum onu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Vay arkadaş ben ölmüşüm o zaman kısaca ortalama günlük tüketimimi yazayım

Sabah kalkınca bir bardak nescafe 2 şekerli
    Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli

veya 3 kaynamış yumurta yine bolca ekmek bal vs +çay

Öğlen yemeğini geç yiyorum iş nedeniyle akşam 4-5 i buluyor.

Tavuk Dünyası nda menü, Döner veya yine hamurlu bişeyler

bu yemekten sonra %99 tatlı birşeyler alırım kek,çikolata vb.

Mola saatlerinde nescafe yine içerim 2 şekerli

Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D

Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.

Sabahin korunde sucuk nedir be,kokudan varilmiyordur senin yanina.

Hersey de oldugu gibi kahvalti kulturude sifir bu milletin.

Bence sabah sucuk yiyip benzer bir durum yaşadınız acısını başkalarıyla dalga geçerek burada çıkarıyorsunuz gibime geldi.

Sucuğun bahsettiğiniz gibi aşırı kokmasında çok etmen var. Baharat karışımı, bekletilme süresi, etin türü, ısıl işlem gibi.

İnsanlar soğanlı yumurta gibi yemeklerle de kahvaltı yapıyor, siz ne arzu ederdiniz?

Sabahin 8 inde sucuk yiyecek midem yok.Sarimsaksiz sucuk olmaz yani kokusuz sucuk olmaz.Yakindan konusurken her turlu karsida ki insanida asiri rahatsiz eder.

Ben toplum icine cikacagim zaman sarimsakli soganli seyler tuketmem.Karsidakine saygim vardir.

Sporla ugrastigim icin islenmis et yemeyelide 1 seneden fazla olmustur.

• palermo kullanıcısına yanıt
    Ayda kaç kilo verdiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi hadi yaaaa. Ekmek yeriz ekmek zararlı et yeriz haftada 500gdan fazla tüketmeyin şeker yeriz zararlı bu millet ne yiyecek. Şeker yiyorum ve sırtımda sivilce yok suratımda bir iki tane ya var ya yok, daha gecen ay yemeğimi hiç degistirmeden 4 kilo verdim oyna devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRIDGIT MENDLER -- 6 Ekim 2017; 17:37:7 >
  • Lincoln Burrows. kullanıcısına yanıt
    ilk ay 1-1.5 kilo civarı verebildim, 78'i gördükten sonra hızlandı, 3.ayda 70'in altını görmeye başladım. hatta o kadar hızlandı ki, bir ara korktum acaba hastamı oluyorum dedim. şuan dengedeyim, 68-69 arası değişiyorum, daha altına inmemin sağlıksız olabileceğini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.