Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
396
Cevap
43
Favori
68.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz kendimiz tüketmek için arıcılık yaptık malesef kovan da üretiyorsanız glikoz ile beslemek zorundasınız aç kalıyorlar çünkü

Ama eğer dağda arının kendi yaptığı balı topluyorsanız ki bu imkansıza yakın o ekstra ekleme yapılmayan bal olabilir gerçi polenlerin DNA sı çoktan değiştine kadar saf olabilir ki

Ayrıca 1000-1500 liraya bal yok olsada bile ahım şahım farkı yok kaliteli bal için senede bir kere mahsul alsınlar hormon katmasınlar yeter zaten arıya besin vermekte bir sıkıntı yok glikoz veriyorlar çünkü

Ve arıcıya kaliteli bal için 200 lira verseler o da çok kaliteli bal üretir senede 1 kere bal alır gayet kaliteli olur

Ama malesef kimse o kadar para vermek istemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoYk

1 ay şekerli içicek içmeyin tekrar içtiğinizde içinde anormal şeker olduğunu anlayabiliyorsunuz. Almanyada içicekler %80 şekersiz Türkiye'de anca cola zero

Zeroda da aspartam denilen bir zehir var. Normal kola icin daha iyi...

• impact_24 kullanıcısına yanıt
    İsim dolayisiyla surekli yollardayim. Gittigim yerlerde ise telefondan foursquare araciligi ile adam gibi bir restoran bakiyorum, genellikle de global hamburgerciler oluyor. Sokak arasi pilav ustu nohutculara güvenemiyorum. Bir keresinde zehirlenmistim, ogun bugundur global markalarin zincir restoranlarini tercih ediyorum. Onlarda da hayvani kalori var biliyorsunuz.

Gunde minimum 9km yuruyorum ama zerre kilo veremiyorum. Sekeri ise eh iste. Cay ile hayatta kullanmam, sabah helva yerim, gece yolda olmadigim asiri nadir gunlerde ise meyveye sararim.

Benimki gibi bir is hayatina sahip olanlar sekerden uzak duramazlar ama en azindan azaltabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

İsim dolayisiyla surekli yollardayim. Gittigim yerlerde ise telefondan foursquare araciligi ile adam gibi bir restoran bakiyorum, genellikle de global hamburgerciler oluyor. Sokak arasi pilav ustu nohutculara güvenemiyorum. Bir keresinde zehirlenmistim, ogun bugundur global markalarin zincir restoranlarini tercih ediyorum. Onlarda da hayvani kalori var biliyorsunuz.

Gunde minimum 9km yuruyorum ama zerre kilo veremiyorum. Sekeri ise eh iste. Cay ile hayatta kullanmam, sabah helva yerim, gece yolda olmadigim asiri nadir gunlerde ise meyveye sararim.

Benimki gibi bir is hayatina sahip olanlar sekerden uzak duramazlar ama en azindan azaltabilirler.

Aman hocam kendine yazık edersin

O sandığın güvenilir markalar o kadar tehlikeli ki, sadece kalori açısından değil endisturisi berbat

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

merhaba,

çayı kahveyi şekersiz nasıl alıştırdınız kendinizi?

bir de odaklanma ile ilgili konuda gerçekten ciddi bir farkındalık oldu mu? demek istediğim, geçen seneye oranla bu konuda çok ciddi bir fark hissediyor musunuz?

ayrıca ben şekerle ilgili bir çalışma yürütüyorum. 30-35 kısa sorudan oluşan(kısa cevaplar isteyen) bir ankette ücretli denek olmak ister misiniz?

cevabınızı bekliyorum.

Çay kahveyi şekersiz içme konusuna cevap verebilirim.

Öncelikle çoğumuz küçükken büyüklerin maden sularını nasıl içtiğini anlamazdık. Ama şimdi kolayca içiyoruz. Bu arada bu maden suları da sıkıntılı bizde galiba. O kadar gazlı olması imkansız. Bu alışma süreci de buna benzer biraz. Nasıl olduğunu kolayca anlatmak mümkün değil. Ama örneklemek için maden suyundan bahsettim.

Neyse işte, ben eskiden çayı şerbet gibi yapacak kadar şeker doldururdum. Kahveyi de öyle. Hatta bir ara abartmıştım kıtlama falan içiyordum deli gibi.

Önce bunun zararını farkedip normal seviyeye çekmek gerektiğini anlıyorsunuz. Sonra aslında en kötü çay/kahveyi şeker doldurunca farketmeden gömdüğünüzü farkedip seçici olmaya başlıyorsunuz. Demleme süresi, dem oranı, kahve için ağır/hafif olması, çekirdeğin kavrulma/öğütülme miktarı, tazelik vs. bunlar önem kazanıyor. Sonra kahvede aroma denen olayı ve çayı açık içmenin güzelliğinin farkına varıyorsunuz. Şekeri yavaş yavaş azaltıp asıl tadı almaya çalışmak gerekli. Çay kahvenin yanında güzel giden tatlılarla bu şeker eksikliği giderilebilir.

Sonrası sodaya alışmak gibi işte. Şekersiz içince tadını alıyorsun muhabbeti çekmek istemiyorum ama öyle. Biber/tuz nasıl fazla olduğunda yemeğin tadını eksilitiyorsa şekerin en ufak miktarı bile bunu yapıyor aslında. İğrenç içeceklere eklenmiş bir kamuflaj gibi. Açık, acı olmayan çayın güzelliğini ve zevkinize göre kahvenin tadını artık anlayabilirsiniz. Yani size çok acı veya aşırı aromatik gelen bir kahveyi veya, koyu bir çayı şekersiz içmeyin. Onu biz de yapamıyoruz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 6 Ekim 2017; 2:26:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kalori takipsiz nasil kilo verilmiyormus ben gunde rahat 400 gram falan balik yiyordum sabahlari 2-3 tam yumurta peynir zeytin, gayet de iyiydim ben de seker yemem, yesem bile cok nadir. Acayip de enerjik guclu hissediyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de kardeş şekeri gömücem diye tatliş teyzeyi niye gömdün ayıptır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendi0

quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

10 yıl erken ölürüm ama canımın istediği herşeyi yerim. Yağlı, tuzlu, şekerli. Ölümlü dünya kazık mı çakıcam.

Bu şekilde beslenirsen 10 yıl erken ölmezsin, sürünerek ve kendine, yakınlarına, sevdiklerine acı çektirerek yaşarsın. Yaşıtların dilediği gibi gezip tozarken, sen hastane, doktor, ev arasında mekik dokursun.

kim diyor onu ,hani nerde öyle insanlar ?
    siz tabi büyük ihtimal öğrencisiniz ,amelelik gibi ağır işlerde çalışın bakalım şekersiz
    bir önceki mesajımda anlattım , 100 küsür yaşında sürekli şeker tüketmiş ve hiçbir hastalığı olmayan nine olayını
    insanları süründüren şeker değildir ,çakma şekerlerdir

sana yüzlerce kişiyi örnek gösterebilirim (60 yaş üzeri ve her gün tatlı yiyerek yaşamış)

hadi bir tane daha yakınımda olan birisinden bahsedeyim
    80 yaşına yaklaşmış alt komşu amcamız var ,bir araya geldiğimizde bazen tatlı ikramı olur , ben tatlıdan bir veya en fazla iki parça alır bırakırım ,o ise tabakta ne varsa silip süpürür

bir iki dişi hariç hepsi kendi dişidir ,gözlerinde katarak olmuştu ameliyat olduktan sonra gözlük de takmıyor ,her gün tarlasına gider akşama kadar çalışır , 70 li yaşlara yakın zamanlarda tarlasına bisiklet ile gidip gelirdi ,şimdi artık zorlandığı için motor kullanıyor
    bu forumdaki gençlerin çoğundan sağlamdır

dünyada öyle ,şunu yersen şu olur ,bunu içersen şu olur gibi kesin ve net kavramlar yoktur

şu zamanda elinizden geliyorsa tek yapabileceğiniz mümkün olduğunca doğal gıdalar bulmak (biraz zor bulursunuz ya neyse)
    yediğiniz zeytin de olan hileleri bir araştırın ,aynı şekilde zeytin yağı diye satılan yağları bir araştırın ,bal diye satılanları bir araştırın
    kısaca yediğiniz ,içtiğiniz her şey sağlıksız olmuş iken ,sadece şekeri suçlamak kendini kandırmaktır

her basit hastalıkta doktora gidip ilaç alıyorsanız ,sürekli mr. ,röntgen gibi cihazlara giriyorsanız ,evin her tarafı elektrikli aletlerle doluysa ,şehirde yaşayıp sürekli araba egzozuna maruz kalıyorsanız ,çevreniz beton yığınlarıyla kuşatılmışsa

evet şekerden uzak durup sağlıklı ,mutlu ,çok uzun ömür yaşarsınız (siz öyle zannedin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 6 Ekim 2017; 5:58:36 >

• podkayfom kullanıcısına yanıt
    Valla haklisin hocam da yapacak bir sey yok maalesef.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hocam, gerekli olan şeker tiplerini vücudumuz yapabiliyor. Bu yüzden enerjinizi başka besinden alsanız ve hiç şeker almasanız hiç sorun yaşamazsınız.

• Evet, her tarafımız beton ve egzoz gazı çekiyoruz ama bu şekerin inanılnaz zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu yüzden elimizden geleni yapmalıyız. Beton yığınlarını yıkamayız ama egzoz gazlarını engelleyemeyiz ama şekeri bırakarak büyük bir adım atabiliriz.

• BlackEagle03 kullanıcısına yanıt
    Teyzelerin başımızın üstünde yeri var ama çok büyük hata yaptılar bu illeti mutfaklarına soktuklarında. Gelecek nesillere aşıladılar çeşitli tatlılar icat edip ( baklava, kadayıf vb.) şekeri toplumun vazgeçilmezi haline getirdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: kendi0

quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

10 yıl erken ölürüm ama canımın istediği herşeyi yerim. Yağlı, tuzlu, şekerli. Ölümlü dünya kazık mı çakıcam.

Bu şekilde beslenirsen 10 yıl erken ölmezsin, sürünerek ve kendine, yakınlarına, sevdiklerine acı çektirerek yaşarsın. Yaşıtların dilediği gibi gezip tozarken, sen hastane, doktor, ev arasında mekik dokursun.

kim diyor onu ,hani nerde öyle insanlar ?
    siz tabi büyük ihtimal öğrencisiniz ,amelelik gibi ağır işlerde çalışın bakalım şekersiz
    bir önceki mesajımda anlattım , 100 küsür yaşında sürekli şeker tüketmiş ve hiçbir hastalığı olmayan nine olayını
    insanları süründüren şeker değildir ,çakma şekerlerdir

sana yüzlerce kişiyi örnek gösterebilirim (60 yaş üzeri ve her gün tatlı yiyerek yaşamış)

hadi bir tane daha yakınımda olan birisinden bahsedeyim
    80 yaşına yaklaşmış alt komşu amcamız var ,bir araya geldiğimizde bazen tatlı ikramı olur , ben tatlıdan bir veya en fazla iki parça alır bırakırım ,o ise tabakta ne varsa silip süpürür

bir iki dişi hariç hepsi kendi dişidir ,gözlerinde katarak olmuştu ameliyat olduktan sonra gözlük de takmıyor ,her gün tarlasına gider akşama kadar çalışır , 70 li yaşlara yakın zamanlarda tarlasına bisiklet ile gidip gelirdi ,şimdi artık zorlandığı için motor kullanıyor
    bu forumdaki gençlerin çoğundan sağlamdır

dünyada öyle ,şunu yersen şu olur ,bunu içersen şu olur gibi kesin ve net kavramlar yoktur

şu zamanda elinizden geliyorsa tek yapabileceğiniz mümkün olduğunca doğal gıdalar bulmak (biraz zor bulursunuz ya neyse)
    yediğiniz zeytin de olan hileleri bir araştırın ,aynı şekilde zeytin yağı diye satılan yağları bir araştırın ,bal diye satılanları bir araştırın
    kısaca yediğiniz ,içtiğiniz her şey sağlıksız olmuş iken ,sadece şekeri suçlamak kendini kandırmaktır

her basit hastalıkta doktora gidip ilaç alıyorsanız ,sürekli mr. ,röntgen gibi cihazlara giriyorsanız ,evin her tarafı elektrikli aletlerle doluysa ,şehirde yaşayıp sürekli araba egzozuna maruz kalıyorsanız ,çevreniz beton yığınlarıyla kuşatılmışsa

evet şekerden uzak durup sağlıklı ,mutlu ,çok uzun ömür yaşarsınız (siz öyle zannedin)

Siz doktor musunuz bu kadar rahat konuşuyorsunuz?

Şekerin nasıl metabolize edildiğinden, vücuda girişinden itibaren yaptığı değişikliklerden bir haber cahil yorumlarla sağlıklı yaşamak isteyen genç bireylerin azmini kırmak size şeytani bir zevk mi veriyor anlamıyorum bu hiçbir şeyi beğenmeme timini.

Kendiniz de demişsiniz çakma şeker bilmem ne! Burda şekeri bırakacağım diyen genç arkadaşlarımız zaten tükettiği hemen hemen tüm ambalajlı ürünlerdeki glikoz-fruktoz şurubu denen mereti bırakmaya çalışıyorlar. Şekeri de bırakırlarsa tadından yenmez.

Gidin That Sugar Film adındaki belgeseli izleyin bakalım şeker insanı etkiliyor mu etkilemiyor mu?

Bir kişideki olayı genelleyip şekerin hiçbir zararı yoktur demek de sizin gibi gönüllü cahillere yakışıyor. Bahsettiğiniz adamın hormon değerlerini, kan şekeri seviyesini, insülin direncini, yağ oranını, kc yağlanması vb. her şeyi değerlendirdiniz mi?

• WP Maokai kullanıcısına yanıt
    Hocam sen 2 gun once konu acmistin nedir son durum dayanabiliyomusun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şekeri bırakalı çok oldu,

Abur cubur yok,

Gazlı içecekler ayda 2 kere filan,

Ekmeği sadece kahvaltıda yemeye çalışıyorum ama gün içinde yeniyor az da olsa,

İçecek olarak sadece ayran şu ve çay var. Bazı günler sütlü filtre kahve içiyorum sabahları.

Hareketsiz gün geçirmemeye çalışıyorum.

Sadece böyle 2 ayda 76dan 72'ye indim. Ayda 2 kilo. Normal zaten öyle çok zayıf olamam.

Ama sorun şu ki göbeğim aynı şekilde duruyor. Belki 71 oldum ama kocaman göbeğim var. Bakalım o da erir illa ki.

• 10 dk önce kalktım Hyper gofret var bilirseniz o artık yok abur cubur nasıl kesilir yahu

• Ben 3 senedir şeker, ekmek tüketmiyorum

• bence kasmayin benim gibi tip 2 diyabet olunca ya birakisiniz yada insuline baslarsiniz. atin olumu sekerden olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Vay arkadaş ben ölmüşüm o zaman kısaca ortalama günlük tüketimimi yazayım

Sabah kalkınca bir bardak nescafe 2 şekerli
    Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli

veya 3 kaynamış yumurta yine bolca ekmek bal vs +çay

Öğlen yemeğini geç yiyorum iş nedeniyle akşam 4-5 i buluyor.

Tavuk Dünyası nda menü, Döner veya yine hamurlu bişeyler

bu yemekten sonra %99 tatlı birşeyler alırım kek,çikolata vb.

Mola saatlerinde nescafe yine içerim 2 şekerli

Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D

Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.

Sabahin korunde sucuk nedir be,kokudan varilmiyordur senin yanina.

Hersey de oldugu gibi kahvalti kulturude sifir bu milletin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 6 Ekim 2017; 9:38:46 >

• Bence çok katı kurallar koyup hayatı zindan etmenin lüzumu yok. Abur cubur yemezsin, çayına şeker atmazsın, ekmek sadece kahvaltılarda yersin, alkol ve sigarayı birakirsin, biraz da spor yaptinmi is tamamdir. Ha ne olur arada arkadasin antepten baklava getirmistir yersin abi o kadar da degil. Veya bayramda falan ziyaretlere gittiginde kendini ödullendirir abartmadan yersin tatlı falan. Önemli olan bu tur gidalari bilincli sekilde eve sokmamak.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.