Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
43
Favori
68.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açan arkadaşa canı gönülden teşekkür ediyorum. Favorilerime ekledim.
  • Dün başka bir yerde karşılaşıp şimdi bu konuya denk geldim. 3 beyaz olayına el atma niyetim var.

Şekerle başlayacağım. Zaten çayda, kahvede şeker kullanmayan, tatlıyla da fazla arası olmayan biriyim. Mühim olan paketli gıdalardan uzak durmak en azından elden geldiğince kaçınmak. 1 sene şekersiz yaşamayı denicem.

Un olayını da şekerden sonra azaltmayı düşünüyorum. Ekmeğimi mayası da dahil olmak üzere zaten kendim yapıyorum. En azından içine ne attığımı biliyorum. Unu sıfırlamak gibi bir niyetim yok ama elden geldiğince azaltcam.

Son olarak tuz kalıyor ki bundan emin değilim. Hakkaten çok tuzlu yiyorum. Milletin şeker krizi tutar benim tuz krizim tutuyor ara sıra. Ameliyat sonrası tiroidler alındıktan sonra bu tuz ihtiyacında daha da artma oldu. Alakası var mı bilmem ama gözlemim bu yönde. Tuz konusunda kararısızım pek becerebileceğimi düşünmüyorum ama azaltmayı denerim. Zaten hepsine birer sene veriyorum. Biri hallolunca diğerine geçcem. Tuza kafadan 3 sene var.

Bugün itibariyle şekerle başlıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    senin kültürün çok mu yüksek
  • Forumda nadiren gördüğüm faydalı konulardan birisi.Tüm yorumları,görüşleri okudum.Yazılanların çoğu ile aynı görüşteyim,mümkün olduğunda şekerden uzak duruyorum,çayı,kahveyi şekersiz içiyorum ki bir arkadaş belirtmiş,aromasını tadını alabiliyorum çayın ve kahvenin.Ama tek birşey var yapamadığım ekmeği bende bırakamıyorum.Hamurişi kültürümüze işlemiş maalesef ne kadar istesekde uzak duramıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Vay arkadaş ben ölmüşüm o zaman kısaca ortalama günlük tüketimimi yazayım

Sabah kalkınca bir bardak nescafe 2 şekerli
    Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli

veya 3 kaynamış yumurta yine bolca ekmek bal vs +çay

Öğlen yemeğini geç yiyorum iş nedeniyle akşam 4-5 i buluyor.

Tavuk Dünyası nda menü, Döner veya yine hamurlu bişeyler

bu yemekten sonra %99 tatlı birşeyler alırım kek,çikolata vb.

Mola saatlerinde nescafe yine içerim 2 şekerli

Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D

Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.

Sabahin korunde sucuk nedir be,kokudan varilmiyordur senin yanina.

Hersey de oldugu gibi kahvalti kulturude sifir bu milletin.

Yaş 34 daha sucuk kokuyorsun diyen olmadi. Kahvaltı kültürü hep yesillikse varsın kültürsüz olalım. Şeker azaltmayı anlarımda nerdeyse hicbirsey yememek imkansız.

Sabah ot akşam ot ohhhhh

• Sağlık Komplosu – What the Health (2017)

Belgeselini izleyin tavsiyemdir.
    İlginç şeyler var, diyabetin şekerle ilgisi falan yok diyor adamlar
  • Benim de 3 gün oldu bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: edi_büdü

bence kasmayin benim gibi tip 2 diyabet olunca ya birakisiniz yada insuline baslarsiniz. atin olumu sekerden olsun.

Tip 2 diyabet risk faktörleri:

1-) Obezite

2-) İnsülin direnci gelişimi

Bunlara sebep olan da yine şeker.

Şeker tüketimi ilerde şeker tüketememenize sebeo olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Vay arkadaş ben ölmüşüm o zaman kısaca ortalama günlük tüketimimi yazayım

Sabah kalkınca bir bardak nescafe 2 şekerli
    Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli

veya 3 kaynamış yumurta yine bolca ekmek bal vs +çay

Öğlen yemeğini geç yiyorum iş nedeniyle akşam 4-5 i buluyor.

Tavuk Dünyası nda menü, Döner veya yine hamurlu bişeyler

bu yemekten sonra %99 tatlı birşeyler alırım kek,çikolata vb.

Mola saatlerinde nescafe yine içerim 2 şekerli

Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D

Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.

Sabahin korunde sucuk nedir be,kokudan varilmiyordur senin yanina.

Hersey de oldugu gibi kahvalti kulturude sifir bu milletin.

Beyim siz kahvaltıda Avrupalılar gibi portakal suyu ve sütlü mısır gevreğimi yiyorsunuz ? Sucuk Türk milletininde kahvaltının sultanıdır hem dediğiniz gibi pis kokmaz mis gibi kokar birde üstüne 2 yumurta kırdınmı dadından yenmez :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tamdemS

Hocam sen 2 gun once konu acmistin nedir son durum dayanabiliyomusun?

1 tam gün + yarım gün oldu şuanda.

Şeker açısından sıkıntı yok.

NoFap açısından da herhangi bir istek olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WP Maokai -- 6 Ekim 2017; 11:12:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WP Maokai

quote:

NoFab ne hocam ?
  • bende uzun süredir çaya şeker atmıyorum, onun dışında tatlı da pek yemiyorum, arada canım tatlı bir şey isterse ancak öyle yiyorum ama bende öyle farklılıklar olmadı hiç. 2.5 ay da evrim geçirdiniz demek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 gündür tüketmiyorum şeker, sadece balparmak balı tüketiyorum şeker olarak birde meyve. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim :)
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Arkadaş heralde ingiliz soyundan geliyor...
  • selam ocak 2017 dern beri şeker tüketmiyorum . Rafine şeker yani. Onun yerine Malatya’dan gün kurusu sipariş ettim 10 kg her akşam 5-6 adet yiyiyorum .
    ilk başlarda entresan şekilde aile ve etrafındakiler neden bıraktın ne gerek var , bak ne güzel pasta ve baklavalar ye sana da söyleyelim manyak mısın diyenler oldu. şeker hastamısın bize söylemiyorsun diyenler bizden mi saklıyorsun falan.
    daha sonra aylar geçtikçe ciddi olduğumu anlayıp saygı gösterenler iyi yapıyorsun keşke bizde yapsak, bazıları halen yeter olum iş de ispatladın iraden kuvvetliymişse döndü.

ama ben hiç bozmadım bilerek bile olsa dilim ucu kadar bile rafine şekere temasım olmadı. Ama bilmediğim içeriğini anlamadığım yiyeceklerde olduysa vücuda girdiyse bilemem. Çünkü bazı yemeklere şeker atanlar oluyor taze fasulye vb gibi.

En zoru da bayramdaki ziyaretler herkes tatlı yapmış bir tadına baksaydın bari böyle oldumu tatlı yemeden gidilirmi muhabbetleri falan.
    Şimdi bende şöyle şeyler oldu ben tatlıyı çok seven biriyim bırakmamın nedeni ise karatay ne zaman açsam denk gelir zehir bu zehir bunun vücudunuza ihtiyacı yok deyip duruyordu onun demesiyle başladım.
    Ben karnım acıktım mı bir kase reçel peynir yer doyardım, akşamları çayın yanında tatlısız geçiremezdim. Favori tatlım şerbetlilerdi; fıstık sarmalar, baklavalar, künefe, tulumba, nutella vb..
    İlk başlarda bunları yenilen ortamlarda zorlandım antep ten gelen koçak baklavalar, kaşı beyaz baklavaları çok fırsatlar vardı yemedim, doğum günü olur pasta dışında bir şey yok yiyenleri seyredersin, sonra zamanla alıştım, alışıyorsun aslında demek ki dayanılıyormuş . 4-5 aylarda artık önümde yeseler de hiç canın çekmemeye başlıyorsun iradenin sağlamlığı karşısında mutlu oluyorsun bu seni ayakta tutuyor.
    Ben bu arada tatlının yanında, tüm paketli yiyecekleri de bıraktım aynı anda, kola(alkol aldı ama ), meyveli içecekler, bisküviler, tuzlular yani paketlenen her şey diyebiliriz. Ketçap mayonez bile… . Gidip burgerking whooper yedin mi yedim orda almışızdır bir şeker ama ara sıra kaçak oluyor.

Ama şuan bilerek lades yapıyorum heral de, bal güvenmediğim halde ctesi, Pazar kahvaltıda yiyorum. Marketten alınan bal tabi, iyisini bulamadık, bulduklarıma da güvenemedim . kahvaltıda yediğim bal da şüphem var.

Bu arada ben tek beyazı kesebildim, un ve tuz devam ediyor. Ekmek , Börek ve çörekler pilavları tüketiyorum. Ama kek içine şeker katılan unluları yemiyorum. Keşke ekmek ve diğerlerine yemesem ama bir anda o kadar değişikliği kaldıramam belki ocaktan sonra unlu mamulleri de keserim.
    Yani bir tadına bak deseler ucunda az ye şekerli bir şeyi ye deseler; şöyle hissediyorum ezana az kalmış orucu zorla bozar gibi hissediyordum. Ama şimdi ihtiyaç duymuyorum
    Bende ne gibi değişikler oldu derseniz, biraz daha düzenli yaşamaya dikkat ediyorsunuz, hayatınızda çok büyük bir değişiklik olmuş bu na katlanıyorsam kendinize ister istemez daha iyi bakıyorsunuz spor yapıyorsunuz, daha olumlu düşünüyorsunuz, şeker kullanmanın verdiği bir özgüven oluyor nedense( ha bu çayın yanında şeker kullanmıyorum egosu yapan gibi değil)
    Daha zinde misiniz deseniz evet, o yataktan zorla yorgun kalkma bitik enerji modu yok oluyor bende öyle yani,
    Kilo verdim mi evet sporda eklenince bir 10 kilo gitti…
    Yaşım 39 bu arada, gelecek için kendime böyle bir güzellik yaptım faydasını göreceğiz inşallah baba da şeker hastalığı var bize de vuracak bu….

• quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Bence çok katı kurallar koyup hayatı zindan etmenin lüzumu yok. Abur cubur yemezsin, çayına şeker atmazsın, ekmek sadece kahvaltılarda yersin, alkol ve sigarayı birakirsin, biraz da spor yaptinmi is tamamdir. Ha ne olur arada arkadasin antepten baklava getirmistir yersin abi o kadar da degil. Veya bayramda falan ziyaretlere gittiginde kendini ödullendirir abartmadan yersin tatlı falan. Önemli olan bu tur gidalari bilincli sekilde eve sokmamak.

Valla biz artık biraz da tek düzelikten bıktık, heyecan arıyoruz (en azından kendi açımdan öyle)

Şekersiz, ekmeksiz, abur-cubursuz devam

Hayatımın bir devresinde de vejeteryan olmayı planlıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Walter White

quote:

Orijinalden alıntı: WP Maokai

quote:

NoFab ne hocam ?

NoFap Türkiye google da araştırın lütfen. Türkçe kaynak olarak.

• SkogensHjärta kullanıcısına yanıt
    Karbonhidratı bırakmak derken? İhtiyacınızı nereden karşıladınız?
  • uzun zamandan sonra ilk şekersiz çayı içiyorum.

devam edebilirim sanırım. yarım küp şekere düşürmüştüm zaten öncesinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

merhaba,

çayı kahveyi şekersiz nasıl alıştırdınız kendinizi?

bir de odaklanma ile ilgili konuda gerçekten ciddi bir farkındalık oldu mu? demek istediğim, geçen seneye oranla bu konuda çok ciddi bir fark hissediyor musunuz?

ayrıca ben şekerle ilgili bir çalışma yürütüyorum. 30-35 kısa sorudan oluşan(kısa cevaplar isteyen) bir ankette ücretli denek olmak ister misiniz?

cevabınızı bekliyorum.

Çay kahveyi şekersiz içme konusuna cevap verebilirim.

Öncelikle çoğumuz küçükken büyüklerin maden sularını nasıl içtiğini anlamazdık. Ama şimdi kolayca içiyoruz. Bu arada bu maden suları da sıkıntılı bizde galiba. O kadar gazlı olması imkansız. Bu alışma süreci de buna benzer biraz. Nasıl olduğunu kolayca anlatmak mümkün değil. Ama örneklemek için maden suyundan bahsettim.

Neyse işte, ben eskiden çayı şerbet gibi yapacak kadar şeker doldururdum. Kahveyi de öyle. Hatta bir ara abartmıştım kıtlama falan içiyordum deli gibi.

Önce bunun zararını farkedip normal seviyeye çekmek gerektiğini anlıyorsunuz. Sonra aslında en kötü çay/kahveyi şeker doldurunca farketmeden gömdüğünüzü farkedip seçici olmaya başlıyorsunuz. Demleme süresi, dem oranı, kahve için ağır/hafif olması, çekirdeğin kavrulma/öğütülme miktarı, tazelik vs. bunlar önem kazanıyor. Sonra kahvede aroma denen olayı ve çayı açık içmenin güzelliğinin farkına varıyorsunuz. Şekeri yavaş yavaş azaltıp asıl tadı almaya çalışmak gerekli. Çay kahvenin yanında güzel giden tatlılarla bu şeker eksikliği giderilebilir.

Sonrası sodaya alışmak gibi işte. Şekersiz içince tadını alıyorsun muhabbeti çekmek istemiyorum ama öyle. Biber/tuz nasıl fazla olduğunda yemeğin tadını eksilitiyorsa şekerin en ufak miktarı bile bunu yapıyor aslında. İğrenç içeceklere eklenmiş bir kamuflaj gibi. Açık, acı olmayan çayın güzelliğini ve zevkinize göre kahvenin tadını artık anlayabilirsiniz. Yani size çok acı veya aşırı aromatik gelen bir kahveyi veya, koyu bir çayı şekersiz içmeyin. Onu biz de yapamıyoruz zaten.

ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.