Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
396
Cevap
43
Favori
68.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WP Maokai

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: kendi0

quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

10 yıl erken ölürüm ama canımın istediği herşeyi yerim. Yağlı, tuzlu, şekerli. Ölümlü dünya kazık mı çakıcam.

Bu şekilde beslenirsen 10 yıl erken ölmezsin, sürünerek ve kendine, yakınlarına, sevdiklerine acı çektirerek yaşarsın. Yaşıtların dilediği gibi gezip tozarken, sen hastane, doktor, ev arasında mekik dokursun.

kim diyor onu ,hani nerde öyle insanlar ?
    siz tabi büyük ihtimal öğrencisiniz ,amelelik gibi ağır işlerde çalışın bakalım şekersiz
    bir önceki mesajımda anlattım , 100 küsür yaşında sürekli şeker tüketmiş ve hiçbir hastalığı olmayan nine olayını
    insanları süründüren şeker değildir ,çakma şekerlerdir

sana yüzlerce kişiyi örnek gösterebilirim (60 yaş üzeri ve her gün tatlı yiyerek yaşamış)

hadi bir tane daha yakınımda olan birisinden bahsedeyim
    80 yaşına yaklaşmış alt komşu amcamız var ,bir araya geldiğimizde bazen tatlı ikramı olur , ben tatlıdan bir veya en fazla iki parça alır bırakırım ,o ise tabakta ne varsa silip süpürür

bir iki dişi hariç hepsi kendi dişidir ,gözlerinde katarak olmuştu ameliyat olduktan sonra gözlük de takmıyor ,her gün tarlasına gider akşama kadar çalışır , 70 li yaşlara yakın zamanlarda tarlasına bisiklet ile gidip gelirdi ,şimdi artık zorlandığı için motor kullanıyor
    bu forumdaki gençlerin çoğundan sağlamdır

dünyada öyle ,şunu yersen şu olur ,bunu içersen şu olur gibi kesin ve net kavramlar yoktur

şu zamanda elinizden geliyorsa tek yapabileceğiniz mümkün olduğunca doğal gıdalar bulmak (biraz zor bulursunuz ya neyse)
    yediğiniz zeytin de olan hileleri bir araştırın ,aynı şekilde zeytin yağı diye satılan yağları bir araştırın ,bal diye satılanları bir araştırın
    kısaca yediğiniz ,içtiğiniz her şey sağlıksız olmuş iken ,sadece şekeri suçlamak kendini kandırmaktır

her basit hastalıkta doktora gidip ilaç alıyorsanız ,sürekli mr. ,röntgen gibi cihazlara giriyorsanız ,evin her tarafı elektrikli aletlerle doluysa ,şehirde yaşayıp sürekli araba egzozuna maruz kalıyorsanız ,çevreniz beton yığınlarıyla kuşatılmışsa

evet şekerden uzak durup sağlıklı ,mutlu ,çok uzun ömür yaşarsınız (siz öyle zannedin)

Siz doktor musunuz bu kadar rahat konuşuyorsunuz?

Şekerin nasıl metabolize edildiğinden, vücuda girişinden itibaren yaptığı değişikliklerden bir haber cahil yorumlarla sağlıklı yaşamak isteyen genç bireylerin azmini kırmak size şeytani bir zevk mi veriyor anlamıyorum bu hiçbir şeyi beğenmeme timini.

Kendiniz de demişsiniz çakma şeker bilmem ne! Burda şekeri bırakacağım diyen genç arkadaşlarımız zaten tükettiği hemen hemen tüm ambalajlı ürünlerdeki glikoz-fruktoz şurubu denen mereti bırakmaya çalışıyorlar. Şekeri de bırakırlarsa tadından yenmez.

Gidin That Sugar Film adındaki belgeseli izleyin bakalım şeker insanı etkiliyor mu etkilemiyor mu?

Bir kişideki olayı genelleyip şekerin hiçbir zararı yoktur demek de sizin gibi gönüllü cahillere yakışıyor. Bahsettiğiniz adamın hormon değerlerini, kan şekeri seviyesini, insülin direncini, yağ oranını, kc yağlanması vb. her şeyi değerlendirdiniz mi?

sen ya yazdığımı tam okumamışsın yada saçmalamak için bayağı gayret sarf ediyorsun
    ne şevki olacakmış ,bırakmak isteyenin eline şeker mi veriyoruz ?
    bazı konuları bilmek için mutlak o işi yapıyor olman şart mı ,şuan bilgisayar kullanmak için bilgisayar mühendisi yada üreticisi olman şart mı ?
    insan vücudunu etkilemeyen şey var mı ?
    ben 10 larca yıldır şeker tüketirim ve kan değerlerim hep normal çıkmıştır ,sizde sorun varsa sadece şekere bağlıyorsanız geçmiş olsun

hiçbir zararı olmayan ,hiçbir şey yoktur

ayrıca size hangi doktor şekeri bırak dedi (bence kendi kafanızdan böyle bir kanaat oluşturdunuz ve doktora dahi sorma gereği duymadan bu işe kalktınız)
    Canan Karatay çıkıp şeker çok zararlı demeden önce kimsenin gıkı çıkmıyordu

not : bak hiç değilse şuraya yazdığımı tam oku ;
    ben sizin şekeri bırakmanıza çok seviniyorum ,keşke ülkenin % 50 si bıraksa ve bizde böylece pancardan yapılan gerçek şekerimize kavuşup ,ucuz olarak alsak ,elinizden cips ,hamburger ,tost gibi süper sağlıksız ürünler düşmez ama birisi ne dese peşine takılıp papağan gibi tekrarlamaya bayılıyorsunuz
    yarın birileri çıkıp şeker çok yararlı dese ve biz çok yararlı değil desek ,siz bu defa yine bizi cahillikle suçlayıp ,şekerin faydalarını öve öve bitiremezsiniz

karşındaki kişiye cahil falan demeye başlamışsan şekerin düşmüş demektir ,bence biraz şeker tüket

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Vay arkadaş ben ölmüşüm o zaman kısaca ortalama günlük tüketimimi yazayım

Sabah kalkınca bir bardak nescafe 2 şekerli
    Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli

veya 3 kaynamış yumurta yine bolca ekmek bal vs +çay

Öğlen yemeğini geç yiyorum iş nedeniyle akşam 4-5 i buluyor.

Tavuk Dünyası nda menü, Döner veya yine hamurlu bişeyler

bu yemekten sonra %99 tatlı birşeyler alırım kek,çikolata vb.

Mola saatlerinde nescafe yine içerim 2 şekerli

Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D

Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.

Sabahin korunde sucuk nedir be,kokudan varilmiyordur senin yanina.

Hersey de oldugu gibi kahvalti kulturude sifir bu milletin.

Bence sabah sucuk yiyip benzer bir durum yaşadınız acısını başkalarıyla dalga geçerek burada çıkarıyorsunuz gibime geldi.

Sucuğun bahsettiğiniz gibi aşırı kokmasında çok etmen var. Baharat karışımı, bekletilme süresi, etin türü, ısıl işlem gibi.

İnsanlar soğanlı yumurta gibi yemeklerle de kahvaltı yapıyor, siz ne arzu ederdiniz?

Sabahin 8 inde sucuk yiyecek midem yok.Sarimsaksiz sucuk olmaz yani kokusuz sucuk olmaz.Yakindan konusurken her turlu karsida ki insanida asiri rahatsiz eder.

Ben toplum icine cikacagim zaman sarimsakli soganli seyler tuketmem.Karsidakine saygim vardir.

Sporla ugrastigim icin islenmis et yemeyelide 1 seneden fazla olmustur.

Bu tercih, sıkıntı yok benim için de küçük bir yemek meselesinden tüm kültüre saydırmak yanlış o kadar.

Gece 3'te paça çorbası içtiğimiz de oluyor, içli köfteyle kahvaltı yaptığımız da. Herkesin midesinin kaldırmasını beklemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ficus

Şekerin sonu diyabet zaten ben 2 seneye yakin tüketmiyorum gerçekten faydası var

Diyabet hastalığı şeker yeme ile alakalı bir durum değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyommm -- 6 Ekim 2017; 18:11:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Hocam, size bir kac tavsiyem olabilir bu konuda. Ben de sizin gibi resmen glikoz muptelasiydim. Kucuk bardak caya 2 tatli kasigi seker atip icen insandim, su anda sekersiz iciyorum. Bu konuda kendimi zorlamadim, kademe kademe azalttim sekeri ve en sonunda biraktim. Tatli konusunda ise yine ayni seyi yaptim, yemeyecegim dedim ama asla kendime eziyet etmedim. Cok canim cektiginde gittim yedim ama abartmadan. Eskiden gunde iki defa, oglen ve aksam yemeginden sonra tatli yerken, su anda haftada bir defa ya yiyorum ya da yemiyorum, iki olmuyor bu ama asla ikinciyi yemeyin cunku ikinciyi yerseniz ucuncu de geliyor. Cok aclik cekiyorsaniz, sabahlari mutlaka 2 tane haslanmis yumurta yiyin. Haslanmis yumurta hem besleyici hem de uzun sure tokluk hissi veren bir gida. Ara ogun olarak 1 avuc kuriyemis yiyin, oglenleri mumkun oldugunca baklagiller, et turleri ve yesillik tuketin keza aksam yine ayni sekilde. Baklagiller lifli gidalar oldugu icin hem uzun sure tokluk hissi saglar hem de bagirsak calismanizi duzenler. Oglen ile aksam arasinda ara ogun olarak bir yemek kasigi yulaf kepeginin icine bir tatli kasigi bali karsitirip yiyebilirsiniz, ekstra olarak bir muz ve bir yarim elma. Bunlar sizin gunluk seker ihtiyacinizi fazlasiyla karsilayacak ve tatli isteginizi de bastiracaktir. Cikolata yiyecekseniz, ev yapimini deneyin. Kakao yagi, hindistan cevizi yagi, keci boynuzu unu ve pekmek ile inanilmaz lezzetli cikolatalar imal edilebiliyor evde. Yine ayni sekilde keci boynuzu pekmezi ve kuruyemisle birlikte yulaf ilave etmek suretiyle granola bar yapip seker ihtiyaciniz karsilayabilirsiniz. Simdilik aklima gelenler bunlar. Ha bir de, beyaz ekmek yerine, ev yapimi, tam tahilli ekmek tuketin gunde 2 dilim civarinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün 2. günümdeyim gayet iyi gidiyor konudaki mesajları da günlük okuyorum inşallah bu sefer sürekliliği olur şekeri bırakmamızın:)
    Bu zamana kadar en fazla 3 ay şeker ve ekmeği bırakabilmiştim onda da 82 den 73 kiloya kadar inmiştim sporada gidiyordum baya faydasını görmüştüm. Şuan ekmeğide bırakınca tekrar spora başlıcam.

Şekersiz çay kahve içmeye başlayanlar için kahve olarak paketli 2 si 1 arada yerine filtre kahve içilmesini tavsiye edebilirim bende .Hazır nescafe ve türevlerine hep soguk bakıyorum o yüzden gidip french press aldım evde filtre kahvemi demleyip içiyorum mis :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kahvaltı ekmeğin %75 i, içerisine kaşar ve sucuk bol şekilde + en az 2 su bardağı çay 2 şekerli

Akşam saatlerinde çok fazla yemiyorum ya hiç yemem ya da yine ufak tefek abur cubur :D

Burda yazılanlara bakılırsa tamamen zararım kendime, ama şekeri yine de azaltmaya çalışacağım.

Bence sabah sucuk yiyip benzer bir durum yaşadınız acısını başkalarıyla dalga geçerek burada çıkarıyorsunuz gibime geldi.

Sucuğun bahsettiğiniz gibi aşırı kokmasında çok etmen var. Baharat karışımı, bekletilme süresi, etin türü, ısıl işlem gibi.

İnsanlar soğanlı yumurta gibi yemeklerle de kahvaltı yapıyor, siz ne arzu ederdiniz?

Sabahin 8 inde sucuk yiyecek midem yok.Sarimsaksiz sucuk olmaz yani kokusuz sucuk olmaz.Yakindan konusurken her turlu karsida ki insanida asiri rahatsiz eder.

Ben toplum icine cikacagim zaman sarimsakli soganli seyler tuketmem.Karsidakine saygim vardir.

Sucuğu gece yatarken yiyecek halimiz yok sabah kahvaltıda yenir sucuk veya mangalda yaparsın. Koku meselesine de katılmıyorum sonuçta dış fircaliyoruz. İllaki söyleyen olurdu abartmada üstünüze yok

• quote:

Orijinalden alıntı: PeacefulBoy

Evet, her tarafımız beton ve egzoz gazı çekiyoruz ama bu şekerin inanılnaz zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu yüzden elimizden geleni yapmalıyız. Beton yığınlarını yıkamayız ama egzoz gazlarını engelleyemeyiz ama şekeri bırakarak büyük bir adım atabiliriz.

şekerin inanılmaz zararı falan yok ,şekere benzeyen ürünlerin inanılmaz zararı var
    sizin dediğiniz doğru olsa en azından şuan benim yaşamıyor yada bir hastane de yatıyor olmam lazımdı
    kendi ailemden örnek verdim ,bizim sülalede sadece abim şeker+tuz+yağ olayına çok dikkat eder ve içimizde ağır hastalığı olan tek kişi de odur
    annem 80 yaşlarında ve benden fazla şeker tüketir

lakin özel durumu olanlar için bu dediklerim geçerli değildir ,muayene ve tahliller sonucunda şeker almaması tavsiye edilmişse ,o kişinin tabi ki şeker almaması gerekir

diğer bir konuda aşırıya kaçma olayıdır ,aşırı olan her şey inanılmaz zararlıdır
    başka bir olay ise doğal olmayanlar çok zararlıdır ,dedim

ama siz tutturmuşsunuz şeker her türlü zararlıdır
    bu külliyen yalandır

ama isteyen kullanır ,istemeyen kullanmaz orası bizi ilgilendirmiyor

birde diğer üyenin tuhaf sözleri var ,neymiş efendim destek verecekmişiz ?
    doğru olmayan bir şeye niye destek verelim ?

bu işe bir başlarsak bitmesi mümkün değil ,aynı mantıkla ;
    ekmek yemeyenlere destek ,et yemeyenlere destek ,yağ yemeyenlere destek ,tuz yemeyenlere destek ,yumurta yemeyenlere destek,meyve yemeyenlere destek

peki millet ne yesin desek ,bakliyat ve otları gösterirler
    ama bilmezler ki bakliyat ve bitkilerde ne oyunlar var ,ilaç kalıntıları+gdo+hormon ne ararsan var
    olmuşken bakliyat ve bitkileri de bırakıp açlıktan ölüp ,sağlıklı gidelim öbür tarafa
    bu gün dünyanın bir sürü yerinde millet bulamadığı için açlıktan ölüyor ,bizimkiler bol bulmuşlar şunu yeme bunu yeme
    madem bir konuyu dile getiriyorsunuz o halde diğerlerini de ekleyin ,bakalım o zaman destek ne olacak ?

sadece doğal olmayanlara tepki gösterseniz en başta ben desteklerim ,diğer türlüsü laf ola

• Caya seker atmiyorum 2 yildir onun disinda tatli kek vs malum sekerli. Hayatimizin cogu seyinde seker var malum.

Ayrica 70 yasinda olan kadinin her yeri estetik. Agzi burnu kasi vs...

• 2 senedir tuketmiyorum gayet mutluyum

• Bende de insülin direnci vardı tip 2 diyabete doğru koşar adım gidiyordum.Cuma günleri profiterol,yaş pasta,ekler,dondurma,baklava Allah ne verdiyse,pazar günleri de börek,pizza,mantı,poğaça gömüyordum.Yaklaşık 1 yıldır ekmek,makarna,pilav,patates,meyvelerden de karpuz,kavun,ermiş muz yemiyorum.Çaya kahveye şeker koymuyorum ve az içiyorum.Suratımdaki bütün sivilceler geçti.Hayatımda hiç olmadığım kadar zeki,hayatımda hiç olmadığım kadar fiziken güçlü,hayatımda hiç olmadığım kadar kendimi uyanık hissediyorum.Eskiden kitap okurken cümlenin başını okur,cümlenin sonuna gelince,cümlenin başını unuturdum.Kendimi sürekli depresif,sinirli,kafaca bulanık,fiziken uyuşuk hissederdim,sürekli uykuluydum,sanki suyun altında yaşıyormuşum gibi.O kadar çok fark ediyor ki anlatamam.Kendinize yapacağınız en iyi iyilik budur.Farkı yaşayan bilir.
  • Hile gunleri haric bende tuketmiyorum. Tuketmemek lazim zaten.

Ayrica 'limon'da da seker varmis bilginiz olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu tercih, sıkıntı yok benim için de küçük bir yemek meselesinden tüm kültüre saydırmak yanlış o kadar.

Gece 3'te paça çorbası içtiğimiz de oluyor, içli köfteyle kahvaltı yaptığımız da. Herkesin midesinin kaldırmasını beklemiyorum.

Tercih değil Medeniyet Medeniyet!,kendine saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz.
    Yemişim böyle kültürü.

• Çikolata, tatlıdan vazgeçemem ama en azından çaya şeker atmadan içmek gerekir. Zaten çok az katıyordum bu konuyu görünce tamamen katmamaya karar verdim.

• At iki tane. Ne patlarsin reis

• açıkçası bende bu kadar fark yaratmadı ama ben sadece çay ve şekerli içtiğim şeyleri biraktim çayı şekersiz kahveyi şekersiz içiyorum kilo almıyorum şuanlık sabit duruyor normalde 2-3 ayda bir kesin 1-2 kilo alıyordum çayı 2 veya 3 şekerli içiyodum nescafe 3ü1 arada kullanıyodum artık kullanmıyorum eskiden niye şeker kullandıgımı anlamıyorum şekersizde tadi fena değil biraz daha alışınca dahada güzelleşiceğine eminim tadinin

• Hayatta hiçbişeyi tamamen kesmiyceksin vucüdun herşeye ihtiyacı var sağlık açısından güzel olsada şekeri tamamen hayatınızdan çıkarmak bazı psikolojik olumsuzluklara neden olur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tercih değil Medeniyet Medeniyet!,kendine saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz.
    Yemişim böyle kültürü.

Afiyet olsun.

Sizin evden çıkmadan önce diş fırçalama, duş alma gibi bir ritüeliniz yok mu merak ettim.

• Beyler yiyin salla ya. 3 günlük dünya. Herkes ölecek zaten, 90 yaşında mı yiyeceksin şekeri?

• ben de yaklaşık 2 sene önce çaya şeker atmayı kestim, ondan önce de kolayı bırakmıştım. çekmecemde hep çikolata olurdu, tatlıyı çok severdim, çay, kahvedeki şekeri kesince tatlı isteğim de kaybolmaya başladı.

90 kilodan 80e indim. nescafe içerdim şimdi süttozlu çamur gibi geliyor. filtre kahve, türk kahvesi, çay, soda, ayran içerim sadece, kola, meyve suyu canım çekmiyor bile. kendimi kısıtlamadan yaptım bunları hem de hepsi zamanla oturdu.

arada birinin doğum gününde pasta yerim şimdi, çok nadir reçel yerim sabahları, düşünenler çay kahveye şeker atmayı bırakarak başlayabilir.
  • 1 yıldır arkadaşımın ısrarı üzerine çaya şeker atmayı bırakmıştım. 1 hafta şeker atma beni anlayacaksın diye girdi kanıma o günden beri çayı şekersiz içiyorum. Geçenlerde evde çaylar karıştı benim çaya şeker atılmış ama karıştırılmamış dibinde duruyor şeker, o haliyle bile midemi bulandırdı çay. Ama çikolatayı seviyorum, sanırım artık bıraktığım beyaz şeker.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.