yengem 2.738.533 sıralama yapmış. bu sıralamaya tercihi tutar mı bilmiyorum ama kontenjanı dolmayan bir sürü bölüm varmış biri gelir herhalde. sınavlara da ben girecekmişim öyle dedi :D hangi üniversiteleri ve bölümleri önerirsiniz acaba bu sıralamaya < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deandsam -- 1 Ağustos 2022; 22:3:2 > |
Açık Öğretim Fakültesi'nde 1 Milyon ile 2,7 Milyon Sıralamaları İçin En Kolay Bölümler
Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), sınavla öğrenci almadığı için yerleşmek isteyen herkese kontenjan açmaktadır. Bu nedenle öğrenciler sıralama puanlarına göre kayıt hakkı kazanırlar. 1 milyon ile 2,7 milyon sıralama puanı arasında yer alan adaylar için en kolay bölümler şunlardır:
-
1 Milyon Sıralaması ile Alan Bölümler:
- Sosyoloji
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- Türk Dili ve Edebiyatı
- İngiliz Dili ve Edebiyatı
- Tarih
-
2 Milyon Sıralaması ile Alan Bölümler:
- Coğrafya
- Felsefe
- Psikoloji
- Eğitim Bilimleri
- Matematik
Bu bölümlerin kontenjanları yüksek olduğundan ve ders içerikleri daha teorik ağırlıklı olduğundan, 1 milyon ile 2,7 milyon sıralama puanı arasında yer alan adaylar için daha kolay kabul edilme şansı sunmaktadır. Ayrıca bu bölümler, kamu sektörü ve özel sektörde çeşitli iş imkanları sunmaktadır.
Adayların, tercih yapmadan önce bölümlerin ders içeriklerini ve iş imkanlarını detaylı olarak araştırmaları önerilir. Böylece kendilerine en uygun bölümü seçerek başarılı bir öğrencilik hayatı geçirebilirler.