Bildirim
2 adet geometri sorusu çözülmeyi bekliyor :/
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
-
n=-13 pardon :D -
Sorular gayet basit,unutmasaydım yapardım okullar kapandığından beri kitap yüzüne bakmadım ama sorular gerçekten basit -
1.galiba kök13
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 8 Ağustos 2012; 14:53:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorular gerçekten kolay en son 2 sene önce gördüğüm için unuttum -
-
quote:
Orijinalden alıntı: little_demon
quote:
Orijinalden alıntı: semihgrsy
quote:
Orijinalden alıntı: little_demon
Ic carpim diye birseyi ilk defa duyuyorum mufredat degisti herhalde o yuzden ona cevap veremeyecegim.Fakat ikinci sorunun cevabi n=12 olsa gerek.Eger dogruysa anlatayim.
2. soruya bi arkadaş daha 12 demişti nasıl buldunuz acaba?
Ikinci soruyu cok degiskenli optimizasyon ile cozdum.Yanlis olabilir uzun zaman oldu cunku okul biteli.Simdi soyle cozuluyor:Denklemde once x`e gore turev aliyoruz.Daha sonra turevli halini 0` esitleyip x` i buluyoruz.X buradan 2 cikiyor.Tekrar denklemin eski haline donuyoruz.Bu seferde y` ye gore turev aliyoruz ve tekrar bu turevli hali 0` a esitleyip y`yi buluyoruz.Y buradan -3 cikiyor.Buldugumuz x ve y degerlerini denklemin ilk halinde yerlerine yaziyoruz.Sonra zaten tek bilinmeyen n kaliyor ve n` de oradan 12 cikiyor.Telefonum arizali cozup resim ceker atabilirdim aslinda.Umarim acik anlatmisimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mike Tyson -- 8 Ağustos 2012; 15:09:09 >
-
İkinci soruya 12 diyorum. x^2-4x+4+y^2+6y+9+n-12=0
(x-2)^2+(y+3)^2+n-12=0
X=2 y=-3 n=12 tamamen salladım ama doğru olması lazım. -
ilk soruyu 2 kök 3 buldum.İkinci soru beni aşıyor -
Kardeş ilk soruyu nasıl yapacağını açıklayayım A noktasına (0,0) de sonra diğer noktaların kordinatlarını bul mesela D(0,3) C(1,3) B(3,0)
CD= (-1,0) CB= (2,-3) oluyor. xleri çarp yleri çarp topla iç çarpımda. -1x2 + 0x-3 = -2. İlk sorunun cevabı -2.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X