Şimdi Ara

2 adet geometri sorusu çözülmeyi bekliyor :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  2 adet geometri sorusu çözülmeyi bekliyor :/

• quote:

Orijinalden alıntı: little_demon

Ic carpim diye birseyi ilk defa duyuyorum mufredat degisti herhalde o yuzden ona cevap veremeyecegim.Fakat ikinci sorunun cevabi n=12 olsa gerek.Eger dogruysa anlatayim.

• n=-13 pardon :D
  • Sorular gayet basit,unutmasaydım yapardım okullar kapandığından beri kitap yüzüne bakmadım ama sorular gerçekten basit
  • 1.galiba kök13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 8 Ağustos 2012; 14:53:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorular gerçekten kolay en son 2 sene önce gördüğüm için unuttum
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihgrsy

quote:

Ic carpim diye birseyi ilk defa duyuyorum mufredat degisti herhalde o yuzden ona cevap veremeyecegim.Fakat ikinci sorunun cevabi n=12 olsa gerek.Eger dogruysa anlatayim.

2. soruya bi arkadaş daha 12 demişti nasıl buldunuz acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semihgrsy

quote:

2. soruya bi arkadaş daha 12 demişti nasıl buldunuz acaba?

Ikinci soruyu cok degiskenli optimizasyon ile cozdum.Yanlis olabilir uzun zaman oldu cunku okul biteli.Simdi soyle cozuluyor:Denklemde once x`e gore turev aliyoruz.Daha sonra turevli halini 0` esitleyip x` i buluyoruz.X buradan 2 cikiyor.Tekrar denklemin eski haline donuyoruz.Bu seferde y` ye gore turev aliyoruz ve tekrar bu turevli hali 0` a esitleyip y`yi buluyoruz.Y buradan -3 cikiyor.Buldugumuz x ve y degerlerini denklemin ilk halinde yerlerine yaziyoruz.Sonra zaten tek bilinmeyen n kaliyor ve n` de oradan 12 cikiyor.Telefonum arizali cozup resim ceker atabilirdim aslinda.Umarim acik anlatmisimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mike Tyson -- 8 Ağustos 2012; 15:09:09 >

• İkinci soruya 12 diyorum. x^2-4x+4+y^2+6y+9+n-12=0
    (x-2)^2+(y+3)^2+n-12=0
    X=2 y=-3 n=12 tamamen salladım ama doğru olması lazım.
  • ilk soruyu 2 kök 3 buldum.İkinci soru beni aşıyor
  • Kardeş ilk soruyu nasıl yapacağını açıklayayım A noktasına (0,0) de sonra diğer noktaların kordinatlarını bul mesela D(0,3) C(1,3) B(3,0)
    CD= (-1,0) CB= (2,-3) oluyor. xleri çarp yleri çarp topla iç çarpımda. -1x2 + 0x-3 = -2. İlk sorunun cevabı -2.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.