Şimdi Ara

2. anfi aldım gereksiz mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracımda Pioneer AVH-P 4150 teyp ,normal kendi 4 hoparlörü ,JBL 30 cm subwoofer 1000 watt,1200 wattlık 4 kanallı bir anfim vardı.Geçen gün 2 tane Pioneer TS-A6975S 6 x 9inç 500 Watt 3 Yollu Oval Hoparlör aldım.

Kendi tahminimce anfinin zorlanacağını düşündüğümden Jameson USA - 554 4 Kanallı Amfi 1800 wattlık anfi aldım.Bağlatmaya gittiğimde oval kolanları ve anfiyi adam bana aldığım anfinin gereksiz olduğunu söyledi ve iade edebiliyorsan et dedi.Ürünü aldığım yere gittiğimde ne iade nede ürün değiştirme yapamıyorum.

Benim kafanda olan şey şuydu 1200 watt anfiyi sadece subwoofer yönlendircektim diğer kalanları 1800 watt yönlendirmeyi düşünüyordum fakat bu durumda herhangi bir fark olmayacağını söyledi.

Bu durumda ne yapılabilir fikir almak istiyorum ? En kötüsü internete ilan koyup satmaya calısıcam.

• Kardeş 4 kanal anfiler stereo midler ve ovaller içindir köprü yapip wooferda baglanir ama wooferi mono anfi daha iyi besler sen mono anfi alacaktin stereo almissin yanlis olmuş elindeki anfinin de modelini yazarsan iyi olur ve onceki ovallerin watt olayina da fazla takılma 1200 1800 uyduruk şeyler asıl onemli olan rms değeridir ordaki watt olayina takilacaksin mesela pioneer kolonlarin 500 watt ama 80 rms misal yani 80 watt aslında senin anfininde tek kanalda kac rms verdiği onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: la1end38

Kardeş 4 kanal anfiler stereo midler ve ovaller içindir köprü yapip wooferda baglanir ama wooferi mono anfi daha iyi besler sen mono anfi alacaktin stereo almissin yanlis olmuş elindeki anfinin de modelini yazarsan iyi olur ve onceki ovallerin watt olayina da fazla takılma 1200 1800 uyduruk şeyler asıl onemli olan rms değeridir ordaki watt olayina takilacaksin mesela pioneer kolonlarin 500 watt ama 80 rms misal yani 80 watt aslında senin anfininde tek kanalda kac rms verdiği onemli

Anladım.Şuanki anfim Sierra GTA 100.4 sizce bu suanki sisteme yeterli olur mu ?
  • Evet gereksiz almışsınız. 4 kanal amfiye 2 hoparlör 1 bass veya 4 hoparlör takılır. Ikinci amfiyi mono amfi alıp woofer a bağlayıp eski amfinizle de hoparlörleri besleyebilirdiniz. Ne iade ne değişim olmadığına göre yeni amfiyi satın, eski amfiniz daha iyi.

• Anladım.Mono amfi alırken neye dikkat etmeliyim ? Birde arkadaki pionerlar full bas vuruyor müziklerde bastan ses duyulmuyor onun için arkaya 2 tane tweeter baglayarak dengeleyebilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: weqale

Anladım.Mono amfi alırken neye dikkat etmeliyim ? Birde arkadaki pionerlar full bas vuruyor müziklerde bastan ses duyulmuyor onun için arkaya 2 tane tweeter baglayarak dengeleyebilir miyim ?

Onu amfinin gain ayarlarından ayarlamalısın. Bass kanalına bağlamış olma?
  • weqale W kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa 2. bir subwoofer düşünürsen kullanabilirsin ama çok da verimli olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • halog kullanıcısına yanıt
    Valla bugünkü elektrikçinin yalancısıyım o dedi bunlar tiz vermez sana tweeter al dedi :) Belki ürün satma derdide olabilir.
  • Ürün satma derdi o, amfiden bakın ovallerin olduğu kanal lpf mi hpf mi flat mi seçili. Lpf yse flat a alın. Yine hiç ses yok gibi olursa teypten ayar yapilacak. Teybin marka modele göre bakmak lazım ona da.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.