Şimdi Ara

2 araç arasında kaldım yardım, Renault Clio sport tourer dizel icon mu yoksa VW Golf 1.2 tsi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aslında dediğiniz doğru iki araç bile kıyaslanmaz fakat biri dizel diğeri benzinli tek kafamı kurcalayan bu . Düzgün bir hesap yaptım 17000 km kadar kullanmıyormuşum bir yılda ortalama 12000- 140000 km yapıyorum bu nedenden dolayı benzinli araca yönelebilirim, fakat bayilerin hiç birinde golf comfortline yok ve ne zaman geleceği ile ilgili bilgileride yok biri ağustos diyor diğeri temmuz diyor , benimde aracı satıp bekleyecek vaktim yok çünkü işe araba ile gidip geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

senin gibi binmediği kullanmadığı araba hakkında yorum yapanlar sayesinde forumun cılkı çıktı.

He reno kral senin çöp megane de sınıfının en kalitesiz en dandik aracı degil passattan iyi clio da golften iyi he tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elma mı armut mu olmuş. O kadar maliyet hesabı yapacaksanız clio alın da, onun dışında golf'ün yanında clio komik olmuş. Aynı paraya bosch matkap mı, attlas matkap mı misali.. Golf mü i30 mu falan deseniz neyse de. clio
  • Bu forumda okumayı daha öğrenmemişlerle okuduğunu anlıyamama zorluğu çekenlerin savaşını izliyoruz.

golfe binmemiş golf kaliteli diyor. Clio ya binmemiş clio ya dandik diyor.

konuyu açan bilenden yorum almış. Daha ehliyeti bile olup olmadığı belli olmayanlarda cevap yazıyor...

Bu forumun amacı zaten belli kavga ortamı olacak bilmeden atıp sallayacaksın. Sonrada bu tiplere hakaret ediyorsun yada bilmediği anlaşılıyor basıyor şikayet butonuna. Bedavadan ceza alıyorsun...

Burada iki araç hakkında yorum yapanlar ya iki aracında koltuğuna geçsin birer video çeksin ve kıyaslasın yada ebediyen sussun.

Kimse bana demesin binmeden yorum yapamazmıyız diye . evet yapamazsın bilmiyorsun çünkü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

Vw oluşundan dolayı golf alın bence dsg li alın :)

her konuda trollüyormusun yoksa ciddimisin ?
  • Ne istediğiniz önemli, hedef yakıt ekonomisi ve maliyet ise Clio daha cazip. Opsiyonlarıda belirlemişsiniz zaten.

Ne yapın ne edin test sürüşü yapın, araçların içine binin ve inceleyin. Kriterleriniz değişebilir.
  • 58bine donanımsız benzinli golf almak çok mantıksız. Clio daha mantıklı duruyor. 5 yılda edeceğiniz kar çok daha büyük olur.

Golf daha konforludur ama istanbul gibi sıkışık trafikte konfordan daha önemli ekonomi.
  • Maliyet hesabını size bırakıyorum. Ancak benim yorumum şudur: Eşek niyetine binecek bir araç arıyorsanız Renault (az yakması da, servisinin yaygın olması da, parçasının kolay bulunması da etkili), araba sizin için biraz daha keyif işiyse Vw Golf. Öyle R-linkmiş, kartmış zart zurta takılmayın. Bizde hepsi var ama önemli olan motor-şanzıman-görüş açısı-koltukların konforu-ses izolasyonu-güvenli yol tutuşu-darbe emişi. Firmaların sizi donanımla kandırmasına izin vermeyin, en boş araçları karşılaştırın sonra donanım faslına geçersiniz.
  • Yılda 17000 km yapıyorsanız kesinlikle clioyu tercih edin .

Alırken de ucuz , kullanırkende...

• Son hesaplarıma göre yılda 12-14000 km yapıyorum.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Hocam valla haklısın , yıllardır renault'a bindim araçlarında 1 kez bile sorunla karşılaşmadım. Bütceden dolayı 2 yıl önce alman aracı diye opel corsa aldım, valla pişamanım aldığıma. Clio ST düşünmemdeki nedenler: dizel olması , fiyatının daha uygun olması ve önceki renaultlardan kaldığım memnuniyet, fakat babam Golf için az da olsa bana yardım edeceğini söyleyince birden yakıtı filan unutup C segmenti sınıfının lideri sayılacak bir araca yöneldim, 2 araç arasında sınıf ve kalite farkı var çok iyi biliyorum. VW de beni düşündüren şeyler servis , yedek parça sorunu ve bir arıza çıkardığında başım ağrırmı, servislerden dolayı Opel markasından soğudum. Bunlardan dolayı vw e biraz temkinli yaklaşıyorum. Bir diğer durumda sağlam ve güvenli bir araç almak istediğim için golf aklımı çeliyor, ama bu yazdığımdan Clio St 'nin sağlam olmadığı sonucunu çıkarmayın, golf clio'ya göre bariz daha güvenli bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 5 Haziran 2014; 11:02:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

Vw oluşundan dolayı golf alın bence dsg li alın :)

her konuda trollüyormusun yoksa ciddimisin ?

Dalga geçiyorum vw iyi marka ama vw fanboyları komedi

• Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler, aileminde yardımıyla Golf 1.4 tsi 122bg comfortline + tungston gri rengi için anlaştım, salı günü teslim alacağım, bu arada istanbulda hiç bir bayide 1.2 ve 1.4 motor comfortline model bulamadım, bu yüzden Aydın'dan alıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.