Şimdi Ara

2 araç arasında kaldım yardım, Renault Clio sport tourer dizel icon mu yoksa VW Golf 1.2 tsi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir memnun olmadığım benzinli 1.4 Opel Corsa'mı değiştirmeye karar verdim ve 2 araç arasında kaldım. Alacağım araçlar kesinlikle sıfır olacak ve 5 sene kadar binmeyi düşünüyorum. Düşündüğüm araçlar : Renault Clio Sport Tourer 1.5 dizel icon + r-link + geri görüş kameralı versiyonu, diğer araç ise VW Golf 1.2 tsi comfortline paket. Lütfen başka araç tavsiye etmeyin, özellikle 2. elde olmasın.
    Clio'yu tanıdık bayi vasıtasıyla 53000 tl ye alabiliyorum, Golf'ü ise 58600 den bir kuruş bile aşağ inmiyorlar ve araç 1 ay sonra belki gelicek.
    Dizel olması, fiyatının golf e göre daha uygun olması, donanımı fazla , Renault servislerinin fiyatlarının vw göre daha uygun ve çok olması nedeni ile fiyat performans olarak Clio sport tourer daha baskın oluyor. 5 yıl sonunda 13-14 bin tl kadar maaliyet farkı oluşuyor her 2 araç arasında.

Clio Sport Tourer'ın + ları:
    +Dizel olduğu için yakıtı
    +Bagajı daha büyük
    +İnternete bağlanan navigasyon sistemi ve geri görüş kamerası
    +yağmur ve far sensörü
    +Hız sabitleyici
    +Eller serbest anahtar sistemi
    +Elektrikli katlanan dikiz aynaları
    +usb ve bluetooth bağlantısı

Vw Golf'ün + ları:

+C sınıfı olması
    +9 hava yastığı
    +Yorgunluk tespit sistemi
    +İç malzeme kalitesi
    +İç ambiyans aydınlatma
    +Elektronik el freni
    +Lastik basınç göstergesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 4 Haziran 2014; 10:15:03 >

• Clio b sınıfı,Golf c sınıfı. Cıvıc tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Clio b sınıfı,Golf c sınıfı. Cıvıc tavsiye ederim.

Civic d sinifi mi ? Çok araç kullaniyorsaniz clio St , az kullanıyorsaz golf öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

quote:

Civic d sinifi mi ? Çok araç kullaniyorsaniz clio St , az kullanıyorsaz golf öneririm.

Aslında %90'ı şehir içi olmak üzere yılda 15-17000 km kullanıyorum, istanbulda yaşadığım içinde sürekli dur kalk var.
  • skysoblue85 S kullanıcısına yanıt
    İlk yatirim maliyeti olarak 6bin daha az olan ve yakit avantaji olan clio St daha önde bence. 10 bin km yapsan yolda golf al derdim.

• quote:

Yakıtından dolayı civic düşünmüyorum teşekkür ederim.
  • şehirici yılda 17 bin km ise kesinlikle dizel alırdım.

• golf c sınıfı ama konfor olarak hiçbir fark ben ikisi arasında göremedim. İç genişlik olarak golf daha geniş.

Malzeme kalitesi olarakta kapıları kıyaslayabilirsin sadece, clionun ön göğüsü gayet kaliteli. Hemde rlink varken vw den 1 gömlek üstün konumda...

yengehanımda golf 1.6tdi var. Bluetooth falan yoktu onun teype birde abanmatik ekran vardı. Çok sinirimi bozmuştu açıkcası. Renaulttaki ısıya duyarlı.

dizel araçla benzinli araç benim gözümde kıyaslanamaz. Symbol bile olsa dizel alırım. Ama ikiside dizel olunca şartlar biraz değişir.

Çünkü clionun arkası hem enine dar hemde boyuna dar. Bu benim için malzemeden önce gelir. Rahat oturamadıktan sonra banane kapının malzemesinin yumuşaklığı sanki kapının üzerinde oturucamda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

quote:

Civic d sinifi mi ?

Anlatılmak istenen; Segment farkı nedeniyle clio-golf karşılaştırılmasının anlamsız olduğu ve alternatif olarak cıvıc alınabileceğidir.

D segmentinden bahsetmiş olsam ayrıca belirtirdim.
  • Renault'u bizzat incelemedim ancak Golf'ten daha kaliteli olabileceğini zannetmiyorum. VW gayet sağlam, kaliteli ve uzun ömürlü bir markadır. Bence R-link vs gibi ıvır zıvırlardan ziyade otomobilin konforu, yol tutuşu, güvenlik donanımını gözden geçirmek daha mantıklı.
    kararınız ne olursa olsun sizin için en iyisi olur umarım.
  • Clio bence de
  • 15-17 bin km yol yapılacaksa kesinlikle dizel clio. Fabrika tüketim verileri çok farklı olmasa da reel kullanımda makas açılıyor. Dizel fabrika verisine göre 0.3 litre fazla yakıyorsa atıyorum benzinli 2 litre fazla yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

golf c sınıfı ama konfor olarak hiçbir fark ben ikisi arasında göremedim. İç genişlik olarak golf daha geniş.

Malzeme kalitesi olarakta kapıları kıyaslayabilirsin sadece, clionun ön göğüsü gayet kaliteli. Hemde rlink varken vw den 1 gömlek üstün konumda...

yengehanımda golf 1.6tdi var. Bluetooth falan yoktu onun teype birde abanmatik ekran vardı. Çok sinirimi bozmuştu açıkcası. Renaulttaki ısıya duyarlı.

dizel araçla benzinli araç benim gözümde kıyaslanamaz. Symbol bile olsa dizel alırım. Ama ikiside dizel olunca şartlar biraz değişir.

Çünkü clionun arkası hem enine dar hemde boyuna dar. Bu benim için malzemeden önce gelir. Rahat oturamadıktan sonra banane kapının malzemesinin yumuşaklığı sanki kapının üzerinde oturucamda.

Çok km yaptığı için clio diyorum ama sende naptın be çöp clio ile golf ic kalite bir diyorsun git işine

• Comfortline ama sürücü konfor paketi ekletin ama şu var çok km yapıyorsunuz.

Motor için Clio.

Onun dışında her şey için Golf
  • senin gibi binmediği kullanmadığı araba hakkında yorum yapanlar sayesinde forumun cılkı çıktı.
  • Çok net söylüyorum clio sport tourer.

Sene 15–17 bin km yapacaksınız. Yakıt çok önemli. Üstelik bakım aralıkları ve bakım fiyatlarınıda kıyaslayın. Mantık olarak clio ağır basıyor.

Ben size ekstra olarak otomatik vites öneririm. İstanbul şehir içinde sene 15–20bin km manuel ile çekilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw oluşundan dolayı golf alın bence dsg li alın :)

• başlığa bak hizaya gel dikkaaaatt
  • Golf içinden geçer Clio nun.Fakat dizeli için Clio olabilir.
  • şaka gibi konular, daha da komik cevaplar... clio ile golf kıyaslanıyor, biri civic öneriyor, diğeri clio golften daha kaliteli falan diyor. ısıya duyarlı ekran diye bir tanım duydum, ısı güdümlü ekran???

şirket aracı clio, kendi aracım golf, arada her açıdan "dağlar" kadar fark var. clioda tek iyi nokta motor. 1.5 dizel 1.2 tsi'den epey az yakıyor, performans olarak 1.2 tsi ile kapışamaz ama kesinlikle kötü bir motor değil. gerçi sports tourer daha ağır, performansı muhtemelen kötüdür. yinede 1.5dci taş gibi motor.

bu kıyasta golfün dezavantajı donanımsızlığı. konfor donanımları olarak comfortline epey fakir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.