Şimdi Ara

Vw CADDY 1.9 TDI yıllık vergi ne kadar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
130.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru baslıkta...Yakınım almayı düşünüyor ama 1900 motor vergisi yüksektir her yıl muayne felan var diye korkuyor nedir bu caddynin yıllık masrafı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 1 Ocak 2007; 14:45:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volkswagen Caddy 1.9 TDI Yıllık Vergi Tutarı

Volkswagen Caddy 1.9 TDI modelinin yıllık vergisi, aracın üretim yılına ve motor hacmine göre değişmektedir. Aşağıdaki tabloda, farklı üretim yılları için 1.9 TDI motorlu Volkswagen Caddy modellerinin yıllık vergi tutarları listelenmiştir:

| Üretim Yılı | Yıllık Vergi Tutarı | |---|---| | 2004 | 1.454,20 TL | | 2005 | 1.454,20 TL | | 2006 | 1.454,20 TL | | 2007 | 1.454,20 TL | | 2008 | 1.454,20 TL | | 2009 | 1.454,20 TL | | 2010 | 1.454,20 TL |

Önemli Not:

• Yukarıdaki vergi tutarları, 2023 yılı için geçerlidir.
    • Motor gücü, araç özellikleri ve emisyon sınıfı gibi faktörler de vergi tutarını etkileyebilir.
    • Güncel vergi tutarları için lütfen vergi dairesine veya yetkili bir kuruma başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • normal araçlarda
    1342 ytl tutar 1900cc aracın vergisi...
    Fakat o tür araçlar ruhsatta kamyonet diye geçiyor. (toruneo connect kombi, fiesta van da öyleydi)
    Eğer kamyonet gibi vergi öderse 329 ytl tutar yıllık.
    Muayeneside her yıl.
    Bence fiyatı, genişlik, yükseklik, tasarım, konfor, kalite, yakıt sarfiyatı, performans v.s.
    olarak en uygun araç caddy 1.9 dsg
    Aldıktan sonra vip araç yapılan yerlerde güzel bir dış görünüm kazandırıp
    içine ses yalıtımıda yaptırılabilir.
  • Ya valla anlayamadım gitti ben de aynen öyle düşünüyorum ruhsatta kamyonet diye geciyor...Kullanan biri gelse de söyleseeee
  • Ruhsatta kamyonet yazıyorsa aynıdır fordla
    ben geçen hafta ceza yedim...
    araç bir yıllık ama muayenesi olmamış.
    Birde o araçlarda taşıma kapasitesi süper...
    800kg civarında yük kapasitesi var...
    Arka makaslı olması yol çok kötü olmadıkça rahatsız etmiyor.
    Araçlar yokuşda bayılmıyor.
    O tür araçların içinde otomobile en yakını caddy
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadikxp

Ruhsatta kamyonet yazıyorsa aynıdır fordla
    ben geçen hafta ceza yedim...
    araç bir yıllık ama muayenesi olmamış.
    Birde o araçlarda taşıma kapasitesi süper...
    800kg civarında yük kapasitesi var...
    Arka makaslı olması yol çok kötü olmadıkça rahatsız etmiyor.
    Araçlar yokuşda bayılmıyor.
    O tür araçların içinde otomobile en yakını caddy
    Sanırım ford şirket aracı felan , vergisini felan hiç biliyormusun fordun ne kadar ?
  • Şirketinkileri bilmiyorum ama

en fazla yıllık 500 öder veya 330
    her yılda muayeneye girer

Burada vergi hakkındada tartışmanın olduğu bir konu var.

http://forum.donanimhaber.com/m_5469648/tm.htm
  • ruhsatta yatıp kalkıp dua ediceğinize şikayet etmeyin bence piyasada dobşo caddy ve benzeri araçların bu kadar fazla olmasının asıl sebebi vergi yükünün 329 ytl olmasıdır..normal şartlarda 13** ytl olsa idi kimsenin dönüp balacağını sanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

ruhsatta yatıp kalkıp dua ediceğinize şikayet etmeyin bence piyasada dobşo caddy ve benzeri araçların bu kadar fazla olmasının asıl sebebi vergi yükünün 329 ytl olmasıdır..normal şartlarda 13** ytl olsa idi kimsenin dönüp balacağını sanmıyorum

Şikayet eden yok ki
    vergiden ziyade şirketlerde hem yük taşıyıp
    hemde hususi araç gibi kullanılmasıda var.
    Ama van tipi olmayıpda camlı koltuklu olanların
    şirketten kdv si düşülemiyor artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

ruhsatta yatıp kalkıp dua ediceğinize şikayet etmeyin bence piyasada dobşo caddy ve benzeri araçların bu kadar fazla olmasının asıl sebebi vergi yükünün 329 ytl olmasıdır..normal şartlarda 13** ytl olsa idi kimsenin dönüp balacağını sanmıyorum
    @infinite arkdasım şikayet etmiyoruz sanırım yanlıs anlasılma olmusYakınım da bu aracın yıllık vergisinin 1300 küsür YTL olduğubu düşündüğü için almaya cekiniyordu yoksa 329 YTL nedir ki neden şikayet edelim
  • arkadaşlar caddy nin yıllık vergisi 2006 yılı için 243.5ytl*2 idi. bu sene de üzerine zammı ekleyin hesabedin. ben 2005 caddy 1.9 TDI kombi sahibiyim. bu arac vegi sınııfı içinde panelvana dahil. kamyonet değil onu söyleyeyim. biz 1 sene yanlışlıkla kamyonetinkini ödedik 300 ytl idi sonra düzelttik.
  • Yanlız benim bildiğim ticari araç olarak yazdırabilmek için aracın combi şeklinde alınması gerekiyormuş. Alanlar böyle alıp sonra arka koltuk+cam taktırıyorlarmış ( Köprüden geçebilmek için )

Tam emin değilim tabi. Ancak elbette doblo gibi araçların fiyatı aşırı düştü ve performans, yakıt tüketimi vs. gibi konularda gayet iyiler. 1300 ytl felan olsa bende kimsenin dönüp bakacağını zannetmiyorum.

Bu arada 1600 ile 2000cc motorların vergileri aynımı? Yani 1600-2000'e kadar x rakammı, yoksa 1600-1700-1800-1900 diye değişiyormu vergi olayı?

Eğer 2000 cc'de vergi 2-3 katına çıkıyorsa 1.9 motor getirmelerinin sebebini bu sefer anlayacağım Zira 2.0 modelleride varmış Doblonun.

• Bizde şu an kango var ve kamyanot olarak geçiyor ilk alındığında normal araçtı baktık vergi geliyo hemen değiştik ruhsatı.Bir ara caddy lere baktık 1.9tdi onlar da kamyonert olarak çıkarıyorlar ruhsatı ve ucuz oluyo vergisi zaten biraz tutulmasının nedeni bu kalite performans ucuz veergi vs. Zaten ticarilerin vergisi yüksek olsa tercih edilmez fazla bu da ayrı bir konu
  • bizde 2005 vaneo 1,7 cdi var yıllık vergisi 330 ytl
  • Bu araçlar eğer ruhsatta kamyonet olarak geçiyorsa 2006 yılı için yıllık 329 YTL vergisi.Komyonet sınıfında motor hacmine göre değil ağırlığa göre vergilendirme yapılıyor.Örneğin 2006 yılı için 0-1500 kg a kadar 329 YTL .Ancak aynı araçların ruhsatta otomobil diye geçenleri var işte onların vergisi yüksek.Doblo,Kangoo,berlingo ,caddy gibi araçların çoğunun ruhsatında kamyonet geçer.Tek dez avantajı 2 yıl yerine 1 yıl da bir vizeye girmesi.
  • firmalar bu tür araçları artık kamyonet olarak işletip satıyorlarki satarken müşteriye bunun vergi avantajı var filan fişmekan diye reklam yapabilsinler

en son hususu olarak doblo vip ler vardı sanırım onlar hususi olarak geçiyorlar geri kalanı kamyonet olarak satıyorlar artık
  • 2012 model 1.6 tdi cadyy suanki vergisi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUSCUM4283

2012 model 1.6 tdi cadyy suanki vergisi nedir
    Kaliteli hort.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

Kaliteli hort.

Alıntıları Göster
    Simdi Farkettim konu eskiymis 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.