Şimdi Ara

2 ayda çalınan 2. kart !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kartım yine çalındı. Neyse ki bu sefer 300 liralık zararla kurtardım. Aslında helal olsun ki Garanti'nin sistemi şüpheli çekimler olunca kendiliğinden kapatmış kartı.

2. ayda 2. kez aynı hikaye. Telefona birden mesajlar yağmaya başlıyor: "xyz nolu 2,500 liralık işlem için 3D Security şifreniz bla bla" . Noluyor lan deyip bankayı arıyorsunuz. Kartınızı kapatıyorlar ve bir dilekçe yazmanızı istiyorlar. Umuyorum ki 3-4 ay sonra da olsa paramı iade edecekler. İlk seferki zarar 2bin küsur liraydı.

Garanti anında tespit edip kartı kapatırken, İş Bankası'nın ruhu duymuyor. Rezalet bir banka. Üstelik Garanti internetten form doldurarak dilekçe imkanı sunarken İş Bankası yine müşteriyi ayağına çağırıyor.

Peki nasıl oluyor bu iş? Önceki kartımı internette yüzlerce kez kullanmış ve numarasını bir kaç kere de telefonda söylemiştim satıcılara. Açıkcası bu satıcılardan birinin çaldığını düşünüyordum. Fakat 1 ay sonra ve ben çok tedbirli şekilde, telefonda kimseye bilgi vermiyorken kart yine çalınınca bilgisayarımda bir çeşit trojan ya da keylogger olduğunu anladım.

Ama ! Her işlemde mutlaka sanal klavye kullandım.

Neden , nasıl ? Ne yapmak lazım? Bilgisayara format şart da artık paranoyak oldum...

• Tek çözüm antivirüs bende var hiçbirşey olmuyor ha girmiyorlar mı giriyorlar bilg e ama yapmaya maça yemiyor iz bırakacaklar diye

bitdefender total secu kullanıyorum bu arada

ek bilgi bu arada kulladığım antivirin safepay yani güvenli ödeme adında başka bir güvenli browserı var onu kullanmama rağmen birşey olmuyor geçenlerde antivirin lisans bitmişti almaya üşenmiştim 2 günde patlattılar kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 4 Aralık 2015; 1:31:52 >
  • Bkz. sanal kart
  • İlk çalınmadan sonra ikinci için Nasıl önlem almadın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antivirüslere güvenme bak antivirüsler geniş spektrumlu antibiyotikler gibidir güçsüz bakterileri öldürür karmaşık yapıda bakteri hastalıkları ve virüslerde işe yaramaz;

O program belli başlı yöntemleri saf dışı bırakır lamer basit coder zararlı yazılımlar yanlız bu programların hedefleri basittir profesyonel iş yapanların kullandığı açıkları hissetmez antivirüsler veya antivirüslerin farkedemediği bir sistem kullanır zararlı olarak algılatamazsın yani kart çalan 1-2 siteyi takip ettim zamanında acayip şeyler paylaşıyorlar aradığın her türlü programalar atm hack sistemleri bile var günlük 400-500 kart düşüyor muhtemelen adamlara platinium kartlar bile var bunların sahipleri muhtemelen Antivirüs vs vs bişeye güvenmiş avlanmış kart kullanıyorsan debit cart (önyüklemeli kart) harici kartlarını ödemede kullanma

@kalahamari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 4 Aralık 2015; 2:29:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• çözüm sanal kart. işlem yapacağınız zaman hemen telefonunuzdan 1 dakikanızı almaz sanal kart a para yüklemek . bunu kullanın bence
  • Kartlar sadece mail ordera kapatılmıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz0071

Antivirüslere güvenme bak antivirüsler geniş spektrumlu antibiyotikler gibidir güçsüz bakterileri öldürür karmaşık yapıda bakteri hastalıkları ve virüslerde işe yaramaz;

O program belli başlı yöntemleri saf dışı bırakır lamer basit coder zararlı yazılımlar yanlız bu programların hedefleri basittir profesyonel iş yapanların kullandığı açıkları hissetmez antivirüsler veya antivirüslerin farkedemediği bir sistem kullanır zararlı olarak algılatamazsın yani kart çalan 1-2 siteyi takip ettim zamanında acayip şeyler paylaşıyorlar aradığın her türlü programalar atm hack sistemleri bile var günlük 400-500 kart düşüyor muhtemelen adamlara platinium kartlar bile var bunların sahipleri muhtemelen Antivirüs vs vs bişeye güvenmiş avlanmış kart kullanıyorsan debit cart (önyüklemeli kart) harici kartlarını ödemede kullanma

@kalahamari

klasik mantığımız sen biliyorsun o biliyor herkes biliyor siteleri milyonlarca dolar harcayan antivir şirketleri bilmiyor

ok kib bye

• quote:

Orijinalden alıntı: kalahamari

quote:

Orijinalden alıntı: oguz0071

Antivirüslere güvenme bak antivirüsler geniş spektrumlu antibiyotikler gibidir güçsüz bakterileri öldürür karmaşık yapıda bakteri hastalıkları ve virüslerde işe yaramaz;

@kalahamari

klasik mantığımız sen biliyorsun o biliyor herkes biliyor siteleri milyonlarca dolar harcayan antivir şirketleri bilmiyor

ok kib bye

Birtek ben biliyorum demiyorum ama milyarlık antivirüs şirketleri varken bu sitelerin dakika başı aktif kart paylaşabilmesi normal mi alışveriş yaptığın siteler senin işe yaramaz 50mb etmez programından kaç kat güvenlikli vds sunucularında hosting şirketleri ile verilerini koruyor bi araştırırsan bu sene içinde kaç tane hosting şirketinin sunucularını hortumladılar istediğin en iyi antivirüsü satın al en fazla kuracağın güvenlik 100$ olacak o sunucuların güvenliğine binlerce dolar harcanıyor patlatılabiliyorlarsa bu kişilerin 5 te 1 i normal bir kırıcı senin güvenlik sistemini ruhun duymadan hackler.

• bilgisayara nasıl trojan sokmayı beceriyorsunuz cidden şaşıyorum. ben günlük bir sürü dosya indiriyorum, crackli yazılımlar kullanıyorum, bilgisayarda sadece microsoft'un kendi antivirüsü var ama bir kez bile trojan girmedi. bence bilgisayar eğitimi alın.
  • AVG Free kullanıyorum. Belki de sandığım kadar iyi değildir...

Format atmam gerektiğinin farkındayım fakat biliyorsunuz format atınca Windows.Old diye yeni bir klasör açıp eski dosyaların çoğunu saklıyor. E ya virüs bu dosyaların içindeyse? Bilgisayarı yakmak lazım .

Sanal kart mantıklı. Araştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Querorz -- 4 Aralık 2015; 9:16:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Querorz

AVG Free kullanıyorum. Belki de sandığım kadar iyi değildir...

Format atmam gerektiğinin farkındayım fakat biliyorsunuz format atınca Windows.Old diye yeni bir klasör açıp eski dosyaların çoğunu saklıyor. E ya virüs bu dosyaların içindeyse? Bilgisayarı yakmak lazım .

Sanal kart mantıklı. Araştırıyorum.

Zaten yeni formasyon virüs dosyalarının çoğu kendini sistem dosyası olarak gösteriyor format atmaya hazırlanırkende anında yedekliyor format çözüm değil hard format belki işe yarar tüm dosyaları silersin ama formatla silinmeyen virüsler genelde silinmeye çalışıldığını anladığı zaman benzer hedef programı işlevsiz kılabilir yani sanal kart , debit kart kullanın riske girmeye gerek yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.