Şimdi Ara

2 aylık iphone 6s ne hale geldi(resimli). Almadan önce bir düşünün derim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ayni sorun bendede var 139 liralik apple kilifindan baska kilif kullanmadim cihazin 6s space gray plus 16gb konuyu gorunce direk yazmak istedim kisa zamanda fotolarida koyacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 6 silver kullanırken kullandığım cihaz aynı sizinki gibiydi. Arkasında apple ın kılıfları gibi yumuşak materyal olmayan kılıflara toz girp kasayı çizer hocam. Silver iphone 6 trilyon tane çiziğiyle bana sırıtıyodu. Vurma kırma düşürme yok. Şuan 6 space gray var. Apple deri kılıfı var ve herhangi bir çizik yok cihazda. Cihaz tozdan çiziliyo açıklaması bence bu, lakin attığınız fotoğraftaki lekeler resmen üzerine ... sıçramış gibi. Çizilme veya boya atması olduğunu sanmam çünkü boyanın altı beyaz cihazlar. Birkaç youtuber ilginç deneylerle onu göstermeyi başardılar cihazı ilginç maddelerin içine atarak. Kullanımım iyiydi diyorsunuz ama kılıf materyali yapmış olabilir cidden. Kasanın tozla bile çizilmesi can sıkıcı bir durum, fakat kullanıcı hatasına girer yani. O cihaz kutuda dururken boya dökerdi eğer hiçbir şey olmadan boyası dökülebiliyorsa, çünkü siz alalı 2 ay olmuş, cihaz üretileli 1 yıl. Yani belki cidden kullanıcı hatasıdır.

• Alüminyum 7000 serisi boya için değil ustam. Sağlamlılığın ifadesi çelik oranı fazla sadece.

• önceden sadece jelatin kullanırdım, bu kez jelatinsiz kullanıyorum. kılıf zaten sevmiyorum. (telefon aldıktan sonra 3-4 kez değişim olunca jelatin vs hiç umursamadım ) haliyle çizilmeler oluyor
  • 2 sene önce 5 1 sene önce 5s ve şimdide 6 kullanıyorum. hiçbirini kap ile kullanmadım hepside sıfır çizikti. pantolonunuzun cebindeki şeylerden kaynaklanabilir.
  • aynısı 6s gold rose renkte de mevcut şuan foto çekemiyorum alt kısım ve kenarları dışında arka tarafta yazıların orada telefona belli bir açıdan bakınca belli oluyor.

Bu arada daha önce 6 vardı gold renk ve aynı kılıfı kullanıyordum nokta hata yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 28 Eylül 2016; 11:55:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Ben şunu anlatamıyorum sanırım,

bahsettiğin olay öyle ya da böyle kozmetik sıkıntıya girmekte. Kozmetik sıkıntılar kendi kendine ortaya çıkmazlar. Kullandığın kılıfın üretildiği madde zarar vermiş olabilir, elinin teri (asit) zarar vermiş olabilir, alkol gibi şeylerle silindiyse atma yapmış olabilir, bir şekilde nemli kalmış ve kavlamış olabilir. Bunun gibi birçok sebep vardır kozmetik sorunla ilgili ve insanların anlamadıkları nokta da bu zaten.

Kullandığın kılıfı kendin üretmiş gibi konuşuyorsun. Belki o sebep oldu bu hale gelmesine, nereden biliyorsun? İsterse 1000₺'lik kılıf olsun bu tip olaylar yaşanıyor malesef.

Apple'da kozmetik sorunlarla ilgili garanti işlemi yürütmüyor ne yazık ki. Ha şuna katılıyorum, millet çözümü olan çok basit problemler ile gidip telefonunu değiştirebilirken bu tip bir şey de değiştirilmemesi ne yazık ki üzücü. Ama bu durum sonuçta kullanımla ortaya çıkan bir şey.

Buna da illa bir şey sebep oluyor. Durduk yerde olmaz. Durduk yerde olacaksa hepimizde olmalı ve kronik bir sorun olmalı.

Durduk yerde olsa herkeste olmalı diye birşey yok bazı problemler cihazın bazınserilerinde olup diğer serilerinde olmayabiliyor, veya s modelinde olup normal modelde olmayabiliyor... Apple dan değişim alabilmenin ne kadar zor olduğunu düşünürsek siZin de belirttiğiniz gibi telefon boyalarında sorun var diyip cihazo değiştirebilmek neredeyse imkansız ben bunun farkındayım zaten ogün gittiğim de görevli de bana boşa bekleme dedi. Ama burda dikkat çekmek istediğim şey bunun bilinmesi, müşterinin baştan atılmaya çalışılması, önemsenmemesi, sorun kozmetikse hemen müşteri yapmıştır diye düşünüp önyargıyla müşteriyi suçlaması. Dediğim givi bu kozmetik sorun fabrika aşamasında oluşmuş olamaz mı? Yanlış bi işlem yapılır hata olur birşekilde belli bir seride sıkıntı olur yani buda zamanla kendini belli edip ortaya çıkabilir... bı sıkıntı kullanımdan sonra ortaya çıkmış deniyor ya kusura bakmayın ama 2 ay bunun için çok az bir süre. Benim cihazım şuan 3 yıllık cihaz gibi olmuş durumda... 2ayda uğraşsan bukadar olmaz yani onu anlatmaya çalışıyorum.

Yani illa kötü niyetli olmak lazım, başka birşeyi bahane edip çizik cihazı verip çiziksiz olanı almak lazım bunu yapan pek çok kişi var ne yazık ki.

Birde son olarak, kılıfla kullandın diye çizilmez diye bir kural yok diyorsunuz ya... düşünün işte kılıfla bile bu hale geliyorsa bu cihazlar üzerinde kılıf olmasa demek ki bidüşüşte paramparça olacak bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 12:08:17 >

• Aynı sorun bende fazlasıyla var hocam sıkıntı etmiyorum artık garantisi bitince 0 kasa takıp devam edilen kullanmaya bendeki sizdeki durumun 5 katı bir şey bazı serilerde olan durum yapacak bir şey yok. Kullanımla felan alakası yok yani seri hatalı bariz şekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sıfır 6s plus aldım kutudan direkt buna benzer leke ile çıktı iade ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: dredge

arkadaslar ayni sorun bendede var 139 liralik apple kilifindan baska kilif kullanmadim cihazin 6s space gray plus 16gb konuyu gorunce direk yazmak istedim kisa zamanda fotolarida koyacagim

Merakla belliyoruz hocam

• Birde ben apple orjinal silikon kılıf aldım bir ay kullandım kılıfta renk açılmaları oldu ve kırıldı apple kılıf ı sıfırıyla ücretsiz değiştirdi
    Bireysel iletişim Ankara'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 28 Eylül 2016; 12:16:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aybp90

Yaklaşık 2 ay kadar önce Apple store Zorlu center'dan satın aldığım 64'lük iphone 6s cihazım boya atması yüzünden 3 el değiştirmiş telefon gibi oldu... öğrendim ki gold rengi olanların bazılarında (hepsi deil) bu sorun varmış mesela benim kuzenimde aynı cihazın aynı renk olanı var hatta kendisi kılıf kullanmadığı halde hiçbir sorun yok cihazında bense telefonumu sert zemine bile koymuyorum çizilmesin diye buda benim şanssızlığım işte! Bu soyulma bariz şeklde iphone'nin bazı serilerinde olan bir üretim hatasıdır ama Apple değiştirmeye yanaşmıyor nedense. Zorlu centera gittiğimde Kullandığın kılıf orjinal değil gibi aptalca bahanelerle başından atıyor oysa ki silikon kılıfla kullanmışım cihazı çizilme ihtimali bile yok kaldı ki bu cihazın darbe almadığı, çizik vuruk olmadığı çok net bellidir. Öyle Küflenmiş demir gibi nokta nokta benekler soyulmalar boya atmaları mevcut cihazda. Kafayı yiyeceğim yaklaşık 3500 lira verdiğim cihazın 2ayda hoşafı çıktı adeta... Belki cihazın donanımsal bir problemi yok ama böyle lekeler soyulmalar insanı ister istemez cihazdan soğutuyor yani az buz bişeyde değil cihazın her köşesinde var bunlardan, yüzlerce siyah küçük nokta! Yani Apple in yaptığı şu işi amatör firmalar yapmaz. Nerede 7000 serisi alüminyum? Böyle birşey olmaz ya... resmen haksızlık. Uzun lafın kısası Konuyu açma nedenim hem tavsiyelerinizi almak hemde aynı sorunu yaşayan kullanıcılara ulaşabilmektir hemde almak isteyen kullanıcılara fikir edindirmek. Ayrıca Buradan apple ı protesto etmek istiyorum!!

2 aylık iphone 6s ne hale geldi(resimli). Almadan önce bir düşünün derim...

Edit: resimleri üzerine yakınlaştırısanız daha net görünecektir.

Kullandığınız kılıf çok az bile olsa gevşek miydi. Gevşek kılıf çizilmeyi kolaylaştırıyor. Anlık olarak cebimize ya da çantamıza koyduğumuzda, kılıf ile telefon arasına toz ya da yabancı maddeler giriyor. Sonrasında bu maddeler, telefonu aylarca zımparalıyor.

• Çıktığından beri Gold iPhone 6 kullanıyorum, böyle bir sorun yaşamadım. Kardeşim de 2 senedir Silver 6 Plus kullanıyor, cihazının heryeri bu şekilde küçük siyah noktalarla kaplı. Bence kullanımla alakalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Raif Ulutürk

quote:

Orijinalden alıntı: Aybp90

Yaklaşık 2 ay kadar önce Apple store Zorlu center'dan satın aldığım 64'lük iphone 6s cihazım boya atması yüzünden 3 el değiştirmiş telefon gibi oldu... öğrendim ki gold rengi olanların bazılarında (hepsi deil) bu sorun varmış mesela benim kuzenimde aynı cihazın aynı renk olanı var hatta kendisi kılıf kullanmadığı halde hiçbir sorun yok cihazında bense telefonumu sert zemine bile koymuyorum çizilmesin diye buda benim şanssızlığım işte! Bu soyulma bariz şeklde iphone'nin bazı serilerinde olan bir üretim hatasıdır ama Apple değiştirmeye yanaşmıyor nedense. Zorlu centera gittiğimde Kullandığın kılıf orjinal değil gibi aptalca bahanelerle başından atıyor oysa ki silikon kılıfla kullanmışım cihazı çizilme ihtimali bile yok kaldı ki bu cihazın darbe almadığı, çizik vuruk olmadığı çok net bellidir. Öyle Küflenmiş demir gibi nokta nokta benekler soyulmalar boya atmaları mevcut cihazda. Kafayı yiyeceğim yaklaşık 3500 lira verdiğim cihazın 2ayda hoşafı çıktı adeta... Belki cihazın donanımsal bir problemi yok ama böyle lekeler soyulmalar insanı ister istemez cihazdan soğutuyor yani az buz bişeyde değil cihazın her köşesinde var bunlardan, yüzlerce siyah küçük nokta! Yani Apple in yaptığı şu işi amatör firmalar yapmaz. Nerede 7000 serisi alüminyum? Böyle birşey olmaz ya... resmen haksızlık. Uzun lafın kısası Konuyu açma nedenim hem tavsiyelerinizi almak hemde aynı sorunu yaşayan kullanıcılara ulaşabilmektir hemde almak isteyen kullanıcılara fikir edindirmek. Ayrıca Buradan apple ı protesto etmek istiyorum!!

Edit: resimleri üzerine yakınlaştırısanız daha net görünecektir.

Kullandığınız kılıf çok az bile olsa gevşek miydi. Gevşek kılıf çizilmeyi kolaylaştırıyor. Anlık olarak cebimize ya da çantamıza koyduğumuzda, kılıf ile telefon arasına toz ya da yabancı maddeler giriyor. Sonrasında bu maddeler, telefonu aylarca zımparalıyor.

Yok hayır o resmini paylaştığım sert kılıf resmen oturuyor cihaZa elle oynatsan bile boşluk kalmıyor yapısı gereği zaten sert kalıp olduğu için gram oynaması mümkün değil. Diğer kıllandığım kılıflarda silikon yumuşakkıloflar onlarda da olmaması lazım. Burda bariz şekilde onların hatası var.. bi düşünsenize apple cihaz değişimi yapıyorsunuz o eski cihazı sizden alıp çöpe mi atıyolar? 1200 liraya garantisiz telefon sıfırlatıyorsunuz yani tam 3te biri fiyata.. apple neden zarar edeceği birşey yapsın 3 binlik telefonu bu fiyata size versin. Bizlerden alınan telefonları arızasını giderip dışını cilalayıp gene satıyor olamazlar mı? Bu satılan telefonlar sonra böyle problem çıkartıyor olamaz mı ? Belki bu hatalı seri dediğimiz, üretim hatası dediğimiz cihazlar tüketiciden iade alınıp boyanıp süslenip tamir edilip tekrar satışa konan eski cihazlardır değil mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 14:54:53 >

• vala hocam tozdan dolayi da cizik oluyor ama seninkiler buyuk gozukuyor cozemedim tozdan bu kadar cizik olur mu acaba bilemedim

• Oluşan durumun kılıfla veya kullanımla alakası yok. Kılıfsız dahi kullansanız hasar çizik ve ezilme şeklinde olur. Boyama ile yapılmıyor o ürün. Yaşanan sorun da oksidasyon ile alakalı muhtemelen. Şanssız olduğunu durum, storelar bu nadir durumu pek bilmez ve telefon da hor kullanılmış gibi görünür. Yabancı forumlardaki bilgileri gösterip durumu açıklayacaksınız mağaza müdür apple genel merkez vs başlarının etini yiyip hakkınızı alacaksınız başka yolu yok.
  • Aynı sorun benim 6s plus gümüştede vardı alt kısımlarında ve aynı sizin gibi aldığım ilk günden beri kılıfla kullanıyordum ama yine olmuştu neyseki cihaz değişince şimdikinde boya atma sorunuyla karşılaşmadım.Cihaz değişimide başka bir nedenle değişti boya atması kullanıcı hatasına giriyor.Kullanın ilerde problem cıkında garantiye gönderir değiştirisiniz

• Bu kasa cizilmesi catlamasi renk atmasi her seride illa oluyor. 2g cok cabuk ciziliyordu 3g alan herkesin kasa catliyordu 4 ve 4s en sorunsuz iphone du 5 lerin ozellikle siyahlari asiri derecede soyuluyordu simdi gun gecmiyor ki 6s cihazimda boya atmasi oldu konusu acilmasin. Bakalim 7 lerin durumu ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

Oluşan durumun kılıfla veya kullanımla alakası yok. Kılıfsız dahi kullansanız hasar çizik ve ezilme şeklinde olur. Boyama ile yapılmıyor o ürün. Yaşanan sorun da oksidasyon ile alakalı muhtemelen. Şanssız olduğunu durum, storelar bu nadir durumu pek bilmez ve telefon da hor kullanılmış gibi görünür. Yabancı forumlardaki bilgileri gösterip durumu açıklayacaksınız mağaza müdür apple genel merkez vs başlarının etini yiyip hakkınızı alacaksınız başka yolu yok.

İşte aradığım cevap, bunu forumda ki diğer arrkadaşlar anlamıyor işte bütün mesele bundan ibaret.

Sonuç olarak hakkımızı alamayacağımız bir gerçek. Apple samimiyetsiz ve sürekli müşteri başından sağıyor. Ben eski iphone 6 cihazımı değiştirene kadar 3-4 defa zorlu centera gittim sonunda isyan ettim o şekilde değişmişlerdi hayır yani madem değişecek cihaz beni niye 3 kere getiriyorsun değil mi? Tabi orda donanımsal sorun vardı kozmetik olayı yüzünden değişim yapmayacaklar yapmasınlar zaten iyice soğudum cihazdan ilan verdim satıyorum. Apple yani hep sorun sorun... 3 binlira veriyoruz hep bu mu karşılığı. 1000 liralık telefonda alsak oda bundan kötü olmayacak ne anladım ben bu işten!

• Bende de iphone 6 gold var bazıları ucuz şeffaf kılıflar da yapar demiş 10 tl ye aldığım şeffaf slikon kılıfla 9 aydır kullanıyorum ne boya atması ne de çizik var. Sanırım bazı cihazlarda bu sorunlar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Tavsan -- 28 Eylül 2016; 21:34:33 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.