Şimdi Ara

2 aylık iphone 6s ne hale geldi(resimli). Almadan önce bir düşünün derim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 2 ay kadar önce Apple store Zorlu center'dan satın aldığım 64'lük iphone 6s cihazım boya atması yüzünden 3 el değiştirmiş telefon gibi oldu... öğrendim ki gold rengi olanların bazılarında (hepsi deil) bu sorun varmış mesela benim kuzenimde aynı cihazın aynı renk olanı var hatta kendisi kılıf kullanmadığı halde hiçbir sorun yok cihazında bense telefonumu sert zemine bile koymuyorum çizilmesin diye buda benim şanssızlığım işte! Bu soyulma bariz şeklde iphone'nin bazı serilerinde olan bir üretim hatasıdır ama Apple değiştirmeye yanaşmıyor nedense. Zorlu centera gittiğimde Kullandığın kılıf orjinal değil gibi aptalca bahanelerle başından atıyor oysa ki silikon kılıfla kullanmışım cihazı çizilme ihtimali bile yok kaldı ki bu cihazın darbe almadığı, çizik vuruk olmadığı çok net bellidir. Öyle Küflenmiş demir gibi nokta nokta benekler soyulmalar boya atmaları mevcut cihazda. Kafayı yiyeceğim yaklaşık 3500 lira verdiğim cihazın 2ayda hoşafı çıktı adeta... Belki cihazın donanımsal bir problemi yok ama böyle lekeler soyulmalar insanı ister istemez cihazdan soğutuyor yani az buz bişeyde değil cihazın her köşesinde var bunlardan, yüzlerce siyah küçük nokta! Yani Apple in yaptığı şu işi amatör firmalar yapmaz. Nerede 7000 serisi alüminyum? Böyle birşey olmaz ya... resmen haksızlık. Uzun lafın kısası Konuyu açma nedenim hem tavsiyelerinizi almak hemde aynı sorunu yaşayan kullanıcılara ulaşabilmektir hemde almak isteyen kullanıcılara fikir edindirmek. Ayrıca Buradan apple ı protesto etmek istiyorum!!

Edit: resimleri üzerine yakınlaştırısanız daha net görünecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 2:55:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum resim nerede ?
  • Kılıf kullanmamak dikkatli kullanmamak anlamına gelmez. 1.5 yıl 6 Plus Gold ve 6 aydır 6s Plus Silver kullanıyorum ikisinde de çizik yok..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Kılıf kullanmamak dikkatli kullanmamak anlamına gelmez. 1.5 yıl 6 Plus Gold ve 6 aydır 6s Plus Silver kullanıyorum ikisinde de çizik yok..

katılıyorum ancak kılıfsız kullanımda nekadar dikkat ederseniz edin illa ki bir şekilde kayıp düşecektir cihaz zaten bu telefonların metal kasası elden kaymaya çok müsait. Kılıfla kullanınca bu risk tamamen ortadan kalkmış oluyor. Benim cihazı resimlerde gördüğünüz gibi darbeye bağlı bir çizik, ezilme vs olmadığı çok bariz. Düpedüz üretim hatası bu cihaz, boyalar hep dökülmüş. Sizinde dediğiniz gibi 1.5 yıl kılıfsız kullansa bile çoğu kullanıcı telefon yinede bu hale gelmez cihaz, takdir edersiniz ki 2 ayda kılıfla bu hale geldi burda ben firmayı suçlarım... hatırlarsınız iphone 6 ilk çıktığında bazılarında ekran dan çıt-çıt ses gelme problemi vardı bazı serilerinde yoktu, bu tarz şeyler hep olmuştur. Öyle tahmin ediyorum ki benim cihazın serisinde bu üretim hatası var. Yani siz bu boya atma sorunu yaşamadınız ama internette araştırırsanız bir çok kullanıcı yaşamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 2:54:09 >

• 7 Plus Gold alacaktım acaba Golddan vazgeçsem mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Akca

7 Plus Gold alacaktım acaba Golddan vazgeçsem mi ?

Yani o sizin bileceğiniz iş ben karışamam ama gold rengi olanlarda bu sorunun daha fazla olduğunu duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 2:50:30 >
  • Yok bu aralar bayağı duyuyorum, renk atma olayı bayağı çelişkide kaldım.
    Ama JetBlack almayı düşünüyordum oda parmak izi bırakıyor neyse konuyu saptırmayalım.

Sizin konunuza gelelim hocam bence Apple Store'ye gidin direnin sonuçta düşme Yok çarpma Yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Akca

Yok bu aralar bayağı duyuyorum, renk atma olayı bayağı çelişkide kaldım.
    Ama JetBlack almayı düşünüyordum oda parmak izi bırakıyor neyse konuyu saptırmayalım.

Sizin konunuza gelelim hocam bence Apple Store'ye gidin direnin sonuçta düşme Yok çarpma Yok

Evet yani o çok bariz belli. Telefon düşse ezik olur çizik olur vuruk olur buysa bambaşka birşey. Zorlu center a randevu almak biliyorsunuz çok zor, geçenlerde sabahın körümde randevusuz gittim kuyruğa girdim görevli bana yalnızca acil durumda olan cihazlara baktıklarını söylediler ve bu boyalar yüzünden değişim olmaz boşuna beklersin dediler... uzakta da oturuyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Artı benim başka sorunlarım da var cihazda mesela şarjı çok çabuk bitiyor. Günde 3 kere şarj ediyorum, geçen gün home tuşuna basarken tuş takıldı, çatır çutur sesler çıkardı bu şekilde bir kaç dakika sürdü sonra düzeldi ama ara ara oluyor gene. 2 aylık cihazda bunlar olmaması lazım gereken şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 11:45:40 >

• Apple canlı destekten bildirin eğer sonuç alamazsanız mail yollayın

• quote:

Kılıf kullanmamak dikkatli kullanmamak anlamına gelmez. 1.5 yıl 6 Plus Gold ve 6 aydır 6s Plus Silver kullanıyorum ikisinde de çizik yok..

Sana katılıyorum, bendede iPhone 6 var cihazı Ekim 2014 de aldım. Nokta yok cihazda kasa sıfır cihaz kasası ile aynı temizlikte... 2 aylık iphone 6s ne hale geldi(resimli). Almadan önce bir düşünün derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatmirkelam

quote:

Sana katılıyorum, bendede iPhone 6 var cihazı Ekim 2014 de aldım. Nokta yok cihazda kasa sıfır cihaz kasası ile aynı temizlikte... 2 aylık iphone 6s ne hale geldi(resimli). Almadan önce bir düşünün derim...

Anlıyorum cihazınız temiz umarım uzun sürede bu şekilde kullanırsızınız sorunsuz ancak başlıktada belirttiğim gibi bu her iphone de yok bu konuda en sicili temiz olan silver renkli iphoneler. Gold rengi olanların bir kısmında var bu durum bildiğim kadarıyla... Bende 6s 64gb golddan önce 6 16 gb space kullandım tek iz tek çizik dahi yoktu sattığım güne kadar ki ben gerçekten çok temiz kullanırım cihazları hocam. Ocihaz 1 seneyi aşkın kullandım bu ise 2 ayda bu hale geldi... keşke satmamış olsam resimlernide atabilirdim. Amacım apple filan karalamakta değil. Telefonlarımda hep apple tercih etmiş biriyim son 3 cihazım 5s, 6 ve 6s eskiden android(samsung) deneyimim de oldu ama para verseler iostan androide geçmem o ayrı mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 3:12:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aybp90

quote:

Orijinalden alıntı: serhatmirkelam

quote:

Anlıyorum cihazınız temiz umarım uzun sürede bu şekilde kullanırsızınız sorunsuz ancak başlıktada belirttiğim gibi bu her iphone de yok bu konuda en sicili temiz olan silver renkli iphoneler. Gold rengi olanların bir kısmında var bu durum bildiğim kadarıyla... Bende 6s 64gb golddan önce 6 16 gb space kullandım tek iz tek çizik dahi yoktu sattığım güne kadar ki ben gerçekten çok temiz kullanırım cihazları hocam. Ocihaz 1 seneyi aşkın kullandım bu ise 2 ayda bu hale geldi... keşke satmamış olsam resimlernide atabilirdim. Amacım apple filan karalamakta değil. Telefonlarımda hep apple tercih etmiş biriyim son 3 cihazım 5s, 6 ve 6s eskiden android(samsung) deneyimim de oldu ama para verseler iostan androide geçmem o ayrı mesele.

Bence sorun 6S lerde var

• fotolara tekrar baktım ve ne yazık ki seninle aynı fikirde değilim.

boya dökülmesi dediğin olay bir veya birkaç yerden başlayarak genişler. senin telefonunda boya atması gibi bir durum söz konusu değil.

telefonu koyduğun cebine anahtar koyuyorsan, üstüne koyduğun masada örtü yoksa (ki olmak zorunda değil), ne bileyim ben bir peçete olur, gözlük bezi gibi bir şey olur, bunların üstüne koymuyorsan, örtüsüz masalarda tozdan bile çizilebilir. Ayrıca seninkiler bayağı darbe almış gibi geldi bana ve bunlar dikkatli kullanım ile olacak şeyler değil.

Yıllar önce 2.5 yıl Nokia N95 8GB kullanmıştım. Arkası kauçuktu ve satarken kauçuk aynen duruyordu. Etrafımda gördüğüm N95 8GB'lar ise içler acısıydı.

Telefonu dikkatli kullanmadığın ortada. Hiç zannetmiyorum dikkatli kullanılsa da bu hale geleceğini. Şikayet edenlerde dikkat etmeden kullanıp "bu böyle olur mu yahu!" diye şikayet edenler.

Üzgünüm, demek ki yeteri kadar düzgün kullanmamışsın. Fotolardan gördüğümü tekrarlayım. Boya nokta nokta atmaz. Nokta atarsa o noktadan genişler ve etrafı kabarır. Seninkinde böyle bir şey yok.

• ucuz seffaf kilif kullandiysan bu sekilde yapar benim tlfanda da biraz yapti

• quote:

fotolara tekrar baktım ve ne yazık ki seninle aynı fikirde değilim.

boya dökülmesi dediğin olay bir veya birkaç yerden başlayarak genişler. senin telefonunda boya atması gibi bir durum söz konusu değil.

telefonu koyduğun cebine anahtar koyuyorsan, üstüne koyduğun masada örtü yoksa (ki olmak zorunda değil), ne bileyim ben bir peçete olur, gözlük bezi gibi bir şey olur, bunların üstüne koymuyorsan, örtüsüz masalarda tozdan bile çizilebilir. Ayrıca seninkiler bayağı darbe almış gibi geldi bana ve bunlar dikkatli kullanım ile olacak şeyler değil.

Yıllar önce 2.5 yıl Nokia N95 8GB kullanmıştım. Arkası kauçuktu ve satarken kauçuk aynen duruyordu. Etrafımda gördüğüm N95 8GB'lar ise içler acısıydı.

Telefonu dikkatli kullanmadığın ortada. Hiç zannetmiyorum dikkatli kullanılsa da bu hale geleceğini. Şikayet edenlerde dikkat etmeden kullanıp "bu böyle olur mu yahu!" diye şikayet edenler.

Üzgünüm, demek ki yeteri kadar düzgün kullanmamışsın. Fotolardan gördüğümü tekrarlayım. Boya nokta nokta atmaz. Nokta atarsa o noktadan genişler ve etrafı kabarır. Seninkinde böyle bir şey yok.

Ya allah aşkına ne alakası var. Nano kırılmaz ekran koruyucu + kılıfı bir gün dahi çıkartmadan kullandım. Telefonu aldığım gün kutuyu telefoncuda açıp önce jelatin ve kılıf taktırıp ondan sonra kurup kullanmaya başlayacak kadar titiz insanım. Ailemdeki diğer kişilerin telefonlarına bile kendim gidip cam taktırıp kılıf alıyorum. Hiçbir zaman değil anahtar telefonun olduğu cebe demir 5 kuruş bile koymam. 6s için konuşacak olursak aldığım günden beri ciddi bir darbe yemedi. Ayrıca ip 6 space gray modelini tek çizik olmadan yaklaşık 1.5 sene kullanmışım ben bu cihazın üstünde tepinsem hiçbir cihaz 2 ayda bu hale gelmez. Ben laf olsun diye demiyorum, hiçbir telefonumu 1 kere bile arka cebe koymamışım. Hele bu kadar para ödediğim telefona (2 laptop parası) tabiki gözüm gibi bakacağım. Bende size katılmıyorum ne yazık ki ben kendimi biliyorum. Bugüne kadar kullandığım tüm telefonları çiziksiz şekilde sıfır ayarında hep iyi fiyata sattım özellikle buna dikkat ediyorum... yani sonuçta boya atması değilse onunla ilgili başka birşeydir yani üretim kaynaklı. Boya atması olmaz silinme olur küflenme olur renk değişimi olur filan vesaire... Yani Ben boya atması derken orda genelleme yapıyorum. Ayrıca size yalan borcum mu benim siz apple yetkilisimisiniz Benim gibi bir forum sakinisiniz. Madem okadar biliyorsunuz ozaman Siz bana kılıfın içinde duran cihazın nasıl bu hale geleceğini açıklayabilir misiniz?

Belli ki işte fabrikasyon aşamasında, boya ile ilgili sıkıntı oluşmuş boya oturmamış yada bir yerde bir hata oluşmuş kısa sürede kendini bıraktı. Hem ben yapmış olsam hiçmi bir yerse ezik vuruk vs olmaz. Geçiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 7:41:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfagvn

ucuz seffaf kilif kullandiysan bu sekilde yapar benim tlfanda da biraz yapti

O dediğiniz kılıfları anladım hocam 5 liralık ince dandik kılıfları hiç kullanmadım kullandığım kılıflar genelde kaliteli. Yalnız birdönem sert silikon kılıf kullandım hani şu son günlerde moda olan kılıflar var ya silikon gibi ama daha plastiğimsi. o da zaten totudesign marka yaklaşık 85-100 tl değeri olan çok marka bir kılıftı. Onlar metal olmadığı için telefonu çizmiyor hocam. Sadece 10 gün kadar kullandım ayrıca dikkat ettiyseniz kılıfın korumadığı boşluklarda (elma logosu ve çevresi başta olmak üzere) orada da aynı sıkıntı var.

Kılıf bu bu arada;
    http://shop.line.me/web/m/item/6149638

Ama dediğim gibi kılıftan olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 28 Eylül 2016; 7:41:10 >

• Bu sorun 6s plus gold larda var mı ? aldığım günden beri kılıfla kullanıyorum ama bunu okuduktan sonra bi kurt düştü içime

• Adam bariz bir mağduriyetten bahsetmiş. Yorumlara gel. Yok benimki sıfır gibi, yok kılıfsız kullanmışsın, yok sert yere yok anahtarla aynı yere koymuşsun vs ve bomboş alakasız yorumlar.

Ada'm sadece fotoğraf koyup da "bilin bakalım bu hale nasıl geldi?" Dememiş ki. Okuduğunuzu da anlayın be kardeşim.

Adam hem kılıfla hem de dikkatli kullandığını ifade etmiş. Kaldı ki böyle bir sorun yaşayan ilk kişi de değil. Forumda çokça mevcut.

Konu sahibi kardeşim, forumda vakit harcama. Görüyorsun ortamı. Git Apple müşteri hizmetlerine konuyu aktar. Sonuna kadar git. Elbet bir hal çare bulunur. Burada moralin daha çok bozulur.

Ülke ülke değil maşallah mahkeme salonu. Herkes delil bulup yargıda bulunmuş. Şu olay reddit de olsa Türkiye de ana sayfa haberi olur.

Ada'mın biri reddite iPhone 7 tıslama konusu açıyor burada herkes iPhone 7 tıslıyor diyor, Türkiye'den dh'de birisi koysa mikrofonun bozuk olur.

• Ben şunu anlatamıyorum sanırım,

bahsettiğin olay öyle ya da böyle kozmetik sıkıntıya girmekte. Kozmetik sıkıntılar kendi kendine ortaya çıkmazlar. Kullandığın kılıfın üretildiği madde zarar vermiş olabilir, elinin teri (asit) zarar vermiş olabilir, alkol gibi şeylerle silindiyse atma yapmış olabilir, bir şekilde nemli kalmış ve kavlamış olabilir. Bunun gibi birçok sebep vardır kozmetik sorunla ilgili ve insanların anlamadıkları nokta da bu zaten.

Kullandığın kılıfı kendin üretmiş gibi konuşuyorsun. Belki o sebep oldu bu hale gelmesine, nereden biliyorsun? İsterse 1000₺'lik kılıf olsun bu tip olaylar yaşanıyor malesef.

Apple'da kozmetik sorunlarla ilgili garanti işlemi yürütmüyor ne yazık ki. Ha şuna katılıyorum, millet çözümü olan çok basit problemler ile gidip telefonunu değiştirebilirken bu tip bir şey de değiştirilmemesi ne yazık ki üzücü. Ama bu durum sonuçta kullanımla ortaya çıkan bir şey.

Buna da illa bir şey sebep oluyor. Durduk yerde olmaz. Durduk yerde olacaksa hepimizde olmalı ve kronik bir sorun olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

Adam bariz bir mağduriyetten bahsetmiş. Yorumlara gel. Yok benimki sıfır gibi, yok kılıfsız kullanmışsın, yok sert yere yok anahtarla aynı yere koymuşsun vs ve bomboş alakasız yorumlar.

Ada'm sadece fotoğraf koyup da "bilin bakalım bu hale nasıl geldi?" Dememiş ki. Okuduğunuzu da anlayın be kardeşim.

Adam hem kılıfla hem de dikkatli kullandığını ifade etmiş. Kaldı ki böyle bir sorun yaşayan ilk kişi de değil. Forumda çokça mevcut.

Konu sahibi kardeşim, forumda vakit harcama. Görüyorsun ortamı. Git Apple müşteri hizmetlerine konuyu aktar. Sonuna kadar git. Elbet bir hal çare bulunur. Burada moralin daha çok bozulur.

Ülke ülke değil maşallah mahkeme salonu. Herkes delil bulup yargıda bulunmuş. Şu olay reddit de olsa Türkiye de ana sayfa haberi olur.

Ada'mın biri reddite iPhone 7 tıslama konusu açıyor burada herkes iPhone 7 tıslıyor diyor, Türkiye'den dh'de birisi koysa mikrofonun bozuk olur.

Apple kozmetik sorunlar yüzünden değişim yapmıyor.

Öncelikle bunu öğren. Sonuna kadar gitse ne olur gitmese ne olur?!

Öyle bir durum olsaydı bu sorunu yaşayan herkes değişim yapardı zaten.

Anlatmaya çalıştığımız bunun bir şekilde yaşandığı, ama kılıf olsa dahi olabileceğini anlatmaya çalışıyoruz, bence sen okuduğunu anla önce.

Her neyse, cevap yetiştiremeyeceğim sizin gibilere. Yurtdışı forumlarında bunun durduk yerde olmadığı kılıflı kullanımla da birlikte olduğu açık açık yazıyor.

"Kılıf kullandım olmaması lazım" diye bir kural yok özetle!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.