Şimdi Ara

2 aylık kararsızlıktan sonra 280X vapor-x oc alındı(aynısı ile değişim yapıldı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
2.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

Sonunda gerçekleri görmüş bir kişi daha

Makine ve bilgisayar mühendisliği öğrencileri olarak delillerle tecrübelerle birşeyler söylüyoruz.

Bazıları bilgisiz delilsiz o öylede bu böylede diye konuşuyor tabi her zaman kolay olan topluluğa yaranmak ve o ne diyorsa onu tekrarlamaktır.

Mühendislik öğrencilerinin delilleri daha mı sağlam oluyor ki?

Eksi yemeye doymuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

Üzgünüm ama bahsettiğiniz şeyin bilgisayar donanımları hakkında deneyimlenen şeylerle hiçbir alakası yok.

tabikide deneyimlemessen havada kalır bilgiler ama genede normal bir insana göre 1 adım önde diyebilirim.

olaya nasıl yaklaşacağını daha iyi öğreniyorsun yoksa 4 sene orada laylaylom yapmıyor bu mühendisler emin olun.

quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Hala ögretemedik millete. Amd aldi diye bozuk kart gelir Amd suçlu olur be adam salakmisiniz yok yani burda kart üretici sapphire Gpu üreten Amd ki onu bile başkasına ürettiriyor. Hala kuş kadar akli olmayan çocuklar gelmis AMD isiniyor yok yaniyor yok bozuluyor. AMD cpu ve gpu üreten firmadır. Geri kalan pcb yi partnerler yapar bunu anlayacak kadar bu forum aptallaşti. Lazim size degil bi adam gibi siz yazmissiniz.

ben zaten baştan beri suçlunun sapphire olduğunu söylemiştim.

ama hocam şu konuda fikrinizi duymak isterim sanki amd de uyum sorunumu diyim ne diyim bunlar daha çok yaşanıyor gibi yahu

nvidia fırtınalar estiren asus neden amd ' de tökezliyor ?

sapphire genel olarak normal kullanımda ideal ama üst sınıfa arada sırada çıkıyor.

sizce AMD ile bir alakası varmı yoksa tamamen firmaların işgüzarlığımı ? yani gerçekten bu sorunlar amd ' de daha fazla yaşanıyor gibi bunca yıl gördüklerim bunlar.

tabikide öyle boş yere amd yandı bitti demek kadar boş bir laf olamaz ama böyle bir düşünce geldi aklıma ne diyorsunuz ?

Asus felan hikaye dostum. Asus her zaman iyi olacak diye birsey yok. Sizde haklisiniz ama şöyle birsey var sorunlarin çogu gpu yönünde mi yoksa pcb ile alakalimi önemli olan bu. Gpu bozuk olabilir normal birsey hatta arkadasa bozuk kart gelmis bile olabilir. Sonuçda bozuk yada sağlam diye yazmiyor. Ha derim ki amd karrlatda sprun çok ise partnerlerinde ararim. Mesela asus o kadar övülüyor iken üst düzey karrinda elpida ram kullaniyor. Amd anakartlarinda uyumsuzluk olabiliyor. Bunu biliyoruz genelde sorun yaşayanlar ana kart kaynakli oluyor. Her neyse sonuçda bozuk çıkmış bir kart degisim olur sorun çözülür bu arada vatan çogu zaman iade mallari koyuyor dikkat etmek gerek. Sonuç olarak firma övgüde yagsirsalar sövselerde para firmaya gidecek önrmli olan pozitif olmak. Paranin hakkini ne vrriyor ise onu almak olur gerisi teferruat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 23 Haziran 2014; 11:56:42 >

• Kaç olcaktı 5 derece mi olcaktı abi 38-40 derece gayet normal bir sıcaklık yaz günü gtx770 35 olsa nolur. 70-75 yük altında gayet iyi dereceler takmayın bu kadar 2-3 derece farkı.

Senin kasan yeterince hava almıyor da olabilir (gerçi fotodan anladıgım kasa coolerm. haf912 galiba 3 fan var kendiliğinden genişte kasa) veya aldıgın kartta sorun olabilir ama sanmıyorum boşta 35-45 dereceler yükte 70-75 ler normal dereceler zaten. Ayrıca fan hızı %20 diyorsun ki %20 ile bunlar gayet iyi arkadaş anlatmış yukarda otomatik fan hızını beğenmiyorsan kendin de ayar çekebilirsin.

Buyur bu da testler gtx770' den 1-2 derece daha düşük; Not:Weniger ist besser = anlamışsınızdır lower is better.

http://www.bjorn3d.com/2014/04/sapphire-r9-280x-vaporx-graphics-card/4/

http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/30206-sapphire-radeon-r9-280x-vapor-x-im-test.html?start=5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 23 Haziran 2014; 12:35:00 >

• quote:

Sonunda gerçekleri görmüş bir kişi daha

Makine ve bilgisayar mühendisliği öğrencileri olarak delillerle tecrübelerle birşeyler söylüyoruz.

Bazıları bilgisiz delilsiz o öylede bu böylede diye konuşuyor tabi her zaman kolay olan topluluğa yaranmak ve o ne diyorsa onu tekrarlamaktır.

Bu işin makine veya bilgisayar mühendisliği ile alakası yok. Hepiniz fansınız. Milletin kafasını karıştırıyorsunuz. Tarafsız yorum yapamıyorsunuz. Objektif olmayı yapamıyorsunuz ama en azından denemeye çalışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: geri vites

fanı hızı %20 idi. 1140 rpm. bunu %35 yaptım, 1400 rpmlere çıktı ama azalmadı sıcaklık aksine artıyor.

Asus Dcu2 nin gözünü seveyim hiç uğraşmıyorum fan hızıyla felan otomatik ayarlıyor kendini. oyundada normaldede hiç ses ve ısınma yok.

35 derece sabit

%100 e fan al bakalım ne kalıyor ortalıkta.

fanı %100e alınca helikopter gibi ses çıkarıyor.onu ne yapacağız

• 3 5 derece nin lafini yapiyor adam .Ha 35c ha 39c .youtubedada 50c oluyormus isiniz gucunuz yok ekran karti sicakliginimi takip ediyorsunuz pc kullanirken 80 90c leri gorse tamam derimde 50c zaten normal bir sicaklik.Benim 780 dcu ii full oc li benchmark testlerinde 78C oluyor bikere bike ay cok isindi kart demiyorum.

Gidip 770 alsan oynuyacagi fark en fazla 5C

Redstone hocam 780e e bios geldi fan hizini %20ye cekebiliyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 23 Haziran 2014; 12:37:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Sapphire Trixx adlı program işinize yarar.

Bu programı deneyip; göz kararı veya isteğe bağlı olarak fan profili oluşturabilirsiniz. Yalnız, programın simge durumuna küçültülmesi gerekiyor; kapatırsanız otomatik profile geri dönüş yapar.

Sıcaklıklarınız da hiç fena değil; konu performans olsa bir şey demem de neyi dert ettiğinizi anlayamadım. Ekran kartının bu havalarda boştaki bir işlemci sıcaklığında olmasını bekliyorsanız fan hızını % 75 - 80 gibi bir değerde sabitleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 23 Haziran 2014; 12:39:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raven~

Kaç olcaktı 5 derece mi olcaktı abi 38-40 derece gayet normal bir sıcaklık yaz günü gtx770 35 olsa nolur. 70-75 yük altında gayet iyi dereceler takmayın bu kadar 2-3 derece farkı.

Senin kasan yeterince hava almıyor da olabilir (gerçi fotodan anladıgım kasa coolerm. haf912 galiba 3 fan var kendiliğinden genişte kasa) veya aldıgın kartta sorun olabilir ama sanmıyorum boşta 35-45 dereceler yükte 70-75 ler normal dereceler zaten. Ayrıca fan hızı %20 diyorsun ki %20 ile bunlar gayet iyi arkadaş anlatmış yukarda otomatik fan hızını beğenmiyorsan kendin de ayar çekebilirsin.

Buyur bu da testler gtx770' den 1-2 derece daha düşük;

http://www.bjorn3d.com/2014/04/sapphire-r9-280x-vaporx-graphics-card/4/

http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/30206-sapphire-radeon-r9-280x-vapor-x-im-test.html?start=5

kasa corsair 400r.fan hızı %45.boştaki sıcaklık 43. fan hızı boşta %45 olduğu için baya bir ses yapıyor.yani yük altında olsa anlarım ama kart boşta ısınmasın diye fanı %45e çektim,ister istemez ses yapıyor baya

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

fanı hızı %20 idi. 1140 rpm. bunu %35 yaptım, 1400 rpmlere çıktı ama azalmadı sıcaklık aksine artıyor.

Ya Allah aşkına %35 fan hızıyla siz soğutucudan ne gibi bir performans bekliyorsunuz ? Hem de bu yaz ayları içerisinde.

Size bir örnekle yardımcı olmaya çalışayım.Mesela ben şu an ASUS DC II GTX 780 kullanıyorum.Kartın sabit olarak en düşük fan hızı %37 , bunun aşağısına düşmüyor ve MSI Afterburner' dan bir fan profili yapmazsam; ASUS' un kendi fabrika ayarlarında oyunlarda maksimum %50 , %55 gibi fan hızı değerlerini görüyorum.Haliyle bu fan hızı tabii ki GTX 780 ve türevleri için hem de bu sıcak aylarda yetersiz.Yani MSI Afterburner' dan güzel bir fan ayarı yapmadan bu işin içinden çıkamazsınız (tabii ki kartta fiziksel veya yazılımsal bir problem yoksa).

Sorununuza gelirsek; mesela benim kendi ayarlarımı anlatayım.Ekran kartımın en düşük fan hızı %37 olduğu için; kart 40 C' ye ulaşana kadar fan hızını %37' de tutuyorum, 40 C' yi geçmeye başlayınca kartın fan hızı yavaş yavaş artmaya başlıyor.50 C' ye ulaştığında fan hızı %45 , 55 C' ye ulaştığında fan hızı %50 , 60 C' ye ulaştığında fan hızı %60 , 65 C' ye ulaştığında fan hızı %70' e çıkıyor.

Zaten bu fan hızı ayarlarında şu ana kadar 68 , 69 C üzerini görmedim.Eğer diyelim ki; kart 70 C ve üzerine çıktı, burada da son ayar olarak kart 75 C' ye geldiğinde fan hızı %85 gibi bir değere çıkıyor.Ancak dediğim gibi fan hızını bu aralar en fazla %73' lerde gördüm.Bu da bana göre gayet iyi bir soğutma değeri sağlıyor.

Sonuç olarak en başta da söylediğim gibi; kendinize bir fan profili oluşturmalısınız ve böyle denemelisiniz.Eğer fan profili olduğu halde sorun oluyorsa; kasanızın hava sirkülasyonunda problem olabilir.Tabii bu dediğim durumlar 80 C gibi astronomik rakamlar için geçerli.Yoksa; 280X ve üzeri GPU' larda zaten 70 C - 75 C sıcaklıklar bu aylar için çok normal.

En son örneklerinden GTX 780' nin çalışma sıcaklığı NVIDIA' nın referans tasarımında 80 C olarak açıklanmıştı ve normal denmişti.AMD tarafında da R9 290 ve 290X' ler için bu değer 90 C idi ve normal denmişti.

2 aylık kararsızlıktan sonra 280X vapor-x oc alındı(aynısı ile değişim yapıldı)

780e bios update gelmisti fan hizini yuzde 20 ye cekebiliyorsun.

• geri vites kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda %20 hızla o değerleri aldıgını söylemişsin. Fanı oto ya alsan daha iyi bana kalırsa biraz test et oyunlarda vs de derecelere bak 75 civarında fan da %60 civarında ise pek bir sorun yok ama tabi senin bieleceğin iş değiştirebilirsin kartı yeni almışsın içine sineni alırsın gidip :). Fakat diğer gtx770-80 kullanan arkadaşlar ve testlerde iki kartın neredeyse aynı oldugunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 23 Haziran 2014; 12:44:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

3 5 derece nin lafini yapiyor adam .Ha 35c ha 39c .youtubedada 50c oluyormus isiniz gucunuz yok ekran karti sicakliginimi takip ediyorsunuz pc kullanirken 80 90c leri gorse tamam derimde 50c zaten normal bir sicaklik.Benim 780 dcu ii full oc li benchmark testlerinde 78C oluyor bikere bike ay cok isindi kart demiyorum.

ulan youtube açtığım anda 50 derece oluyor. 5dk video izleyince 75e çıkıyor.normal mi bu durum.senin benchmarkta 78 oluyormuş.kaç dakikada oluyor.benim ekran kartı 1-2 dakika içinde 78e geliyor.devam edince 80 dereceyi geçiyor.fan hızı %60-70 lere çıkmasına rağmen
    Yukarıda durumu anlattım, sanırım pek dikkate almadınız.

Ama sizin sorununuz sıcaklıktan ziyade '' ses '' ise o zaman yapacak bir şey yok.Çünkü; maalesef belli bir iki marka dışında çoğu ekran kartı üreticisinin kartlarının sesli çalıştığı bir gerçektir.Sizin kullanmış olduğunuz VAPOR-X soğutması da HD 7970' de kullanılan soğutmanın aynısıdır.Yeni VAPOR-X soğutma sistemi; R9 290 ve 290X' te kullanılmıştır ve beğenilmektedir.

Eğer sesten şikayetçi iseniz; ya R9 280X tarafında ASUS tarafına veya yine SAPPHIRE markası içerisinde TRI-X modeline yönelin ya da başka bir markada NVIDIA tarafına yönelin.
    Eğer böyleyse sorun var değişin kartı siz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Sapphire Trixx adlı program işinize yarar.

Bu programı deneyip; göz kararı veya isteğe bağlı olarak fan profili oluşturabilirsiniz. Yalnız, programın simge durumuna küçültülmesi gerekiyor; kapatırsanız otomatik profile geri dönüş yapar.

Sıcaklıklarınız da hiç fena değil; konu performans olsa bir şey demem de neyi dert ettiğinizi anlayamadım. Ekran kartının bu havalarda boştaki bir işlemci sıcaklığında olmasını bekliyorsanız fan hızını % 75 - 80 gibi bir değerde sabitleyin.

ekran kartının boştaki sıcaklığının bu havalarda nvidiada 10 derece fazla olmasını beklemiyorum.

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Valla pek takip etmiyorum ki.

Sıcaklıklar nasıl bari, %20' deyken ? %37' deyken mesela; 28 - 30 derece arası şu an.Sesten yana bir şikayetim yok.Zaten %50 - 55 ve üzerinde bile ses çok fazla etkilemiyor beni, yaz ayı ve cam açık olduğu için.
  • quote:

hayırlı olsun babacan.

en azından kötü kart değil.

catalyst control centera gir AMD Overdrive ' i etkinleştir oradan arttır fanı

Vallaha şu adama yazık.Adamın her dediğini eksiliyorsunuz.Eksileyenlere acıyorum.Herkesin bir fikri vardır,katılırsın katılmazsın anlarım da her şeye muhalefet olunmaz.Bende biliyorum 7870xt kullandı ve gerçekten çok kötü ses,kalitesiz soğutma.Sapphire`nin yeni serilerinde bence alınıyorsa Toxic alınmalı.DC2`yi de tokatlıyor.Bir de Vapor-X kullanana soralım sıcaklık boşta oyunda ne durumdaymış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

3 5 derece nin lafini yapiyor adam .Ha 35c ha 39c .youtubedada 50c oluyormus isiniz gucunuz yok ekran karti sicakliginimi takip ediyorsunuz pc kullanirken 80 90c leri gorse tamam derimde 50c zaten normal bir sicaklik.Benim 780 dcu ii full oc li benchmark testlerinde 78C oluyor bikere bike ay cok isindi kart demiyorum.

ulan youtube açtığım anda 50 derece oluyor. 5dk video izleyince 75e çıkıyor.normal mi bu durum.senin benchmarkta 78 oluyormuş.kaç dakikada oluyor.benim ekran kartı 1-2 dakika içinde 78e geliyor.devam edince 80 dereceyi geçiyor.fan hızı %60-70 lere çıkmasına rağmen

Böyle bir durum varsa; ya kartta sorun var ya da PSU kaynaklı bir durum var.Ama siz yine de kartı değiştirin.Video izleme falan bunlar bu seviyedeki kartları etkilemeyen durumlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Haziran 2014; 12:50:04 >

• gpu-z üzerinden vrm sıcakligini kontrol edin

çift fanli vaporx te gpu voltaji biraz fazla oluyor mining yapanlar dusuk voltajli bios kullanıyorlardi kendileri modlayip.

video izlerken saat hızlarını tepe değere aliyor olabilir normalde videoda 720-1080p dahil gpu 450 ram 300 mhz şeklinde calismasi lazim ama 1070/1550 diye yardiriyorsa biosta sorun vardir.

• Siz onu bunu bırakın da insanların ne dediğine bakmayın. Saldırmayın. Yorumunuzu yapın geçin.
    Çok mu ısınıyor?
    İade ediyorsun kardeşim kartı. Keyfine göre Msi veya Asus alıyorsun. Hatta GTX 770 alsan bile süper olur. Performans olarak arada fark yok. Şimdi AMD'nin de hakkını yememek lazım.
  • quote:

quote:

Asus Dcu2 nin gözünü seveyim hiç uğraşmıyorum fan hızıyla felan otomatik ayarlıyor kendini. oyundada normaldede hiç ses ve ısınma yok.

35 derece sabit

Sanki yalanmış gibi eksilemişler bu mesajını. Halbuki ben de bu durumdan çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.