Merhaba veritabanımda üyeler ve yöneticiler isimli iki tablom var.ve her iki tabloda da username isimli sütunlar var.Amacım tek bir sorguda her iki tabloda ki usernameleri çekmek.Yani üyeler giriş yaptıgında sorguda gidip üyeler tablosundaki username yi çekecek, yönetici giriş yaptıgında yöneticiler tablosundaki usernameyi çekecek.Mecbur iki ayrı tablo yapıyorum çünki her iki tablodaki veriler farklı.sadece usernameler aynı
üyeler tablosuna bir sütun ekleyip yöneticiyse misal 1 yazdırmak gibi daha kolayı varken 2 tablo yapmak nedendir? yok ben uğraşmayı seviyorum diyorsan bkz. SQL joins.
nco_90000N
kullanıcısına yanıt
select 1 [tip],username from uyeler where ... union select 2,username from yoneticiler where ...
gibi yapılabilir.
Kullanıcı türüne göre, farklı tablolardan veri çekmesini istiyorsun doğru mu? Yani yönetici giriş yaptıysa yönetici, kullanıcı giriş yaptıysa kullanıcı tablosundan veri çekilecek.
SELECT u.kullaniciadi FROM uyeler u LEFT JOIN yoneticiler u on u.kullaniciadi = y.kullaniciadi
gibi bir sorgu ile yapabilirsin WHERE ile de neye göre listeletmek istiyorsan sorgunu devam ettirirsin kolay gelsin.