Ya bende ethernet kablosu var(ethernet karti ile duvar arasi ag baglantisi icin)2 alettede ethernet karti var.Eski bilgisayarimdan dierine bilgi aktarmak istitroum.Windoes un file transfer wizard i denedim olmadi.COM3 baglanti noktasini aradi durdu hicbisii bulamadi.Eski linklere baktim hic bisii anlamadim herkes kisa cvplar vermis durmus.Düzgün ve basitce bir anlatimi yokmu?gerekli ekipman ve yazilim nedir acaba?
ethernetten ethernete cross kablo ile bagladın değilmi? ayrıca com3 sanal port olabiliyor. yada modem vs gibi aygıtların kullandığı noktalar. doğrudan kablo baglantısı için com1/2 veya lpt1 arabirimlerini deneyebilirsin fakat aşırı yavaş olur. o yuzden en guzeli, ethernet...
Ağ kurarken dosya paylaşımını kapat demiş olabilir misin ?
quote:
Orijinalden alıntı: deville
ethernetten ethernete cross kablo ile bagladın değilmi? ayrıca com3 sanal port olabiliyor. yada modem vs gibi aygıtların kullandığı noktalar. doğrudan kablo baglantısı için com1/2 veya lpt1 arabirimlerini deneyebilirsin fakat aşırı yavaş olur. o yuzden en guzeli, ethernet...
quote:
Orjinalden alıntı: deville
Benim gercekten pek bir bilgim yok bu konuda.Cross kablo dediginiz le lan kablosu arasindaki fark ne ag kurmayi dendim olmadi.Bide bana hic bi yerde dosyalari paylasima acmak isteyip istemedigimi sormadi.
quote:
Orijinalden alıntı: NLme
quote:
Benim gercekten pek bir bilgim yok bu konuda.Cross kablo dediginiz le lan kablosu arasindaki fark ne ag kurmayi dendim olmadi.Bide bana hic bi yerde dosyalari paylasima acmak isteyip istemedigimi sormadi.
Alıntıları Göster
cross kablo bağlamayı bilmiyorsan aşağıdaki resimdeki gibi bağla, kabloları ethernet kartlarına tak, disklerin paylaşıma açık mı bir bak, değilse disk üzerinde sağ tıkla paylaşım ve güvenlik de orda sonrasınıa zaten windows sana yol gösterecektri... bu arada iki makinanında aynı çalışma gurubunda olmas-ına özen göster workgrup vb....
quote:
quote:
Alıntıları Göster
normal LAN da kullanılan kablo ile ethernet kartından ethernet kartına ag kuramazsınız. kabloyu cross şeklinde hazırlamanız gerekli. baglantısı farklı. cross cable diye aratırsanız resimli olarak filan nasıl oldugunu gorebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: deville
normal LAN da kullanılan kablo ile ethernet kartından ethernet kartına ag kuramazsınız. kabloyu cross şeklinde hazırlamanız gerekli. baglantısı farklı. cross cable diye aratırsanız resimli olarak filan nasıl oldugunu gorebilirsiniz.
Alıntıları Göster
bu cross kabloyu tek olarak almazmiyim illa kendim mi hazirlamiliyim.bendeki ethernet lan kablosunu peki nasil cross kablo haline getirebilirim.Bide cat5 diye bi kablo var onun ne alakasi var bu isle anlamadim eski linklerde vardi.
bu cross kabloyu tek olarak almazmiyim illa kendim mi hazirlamiliyim.bendeki ethernet lan kablosunu peki nasil cross kablo haline getirebilirim.Bide cat5 diye bi kablo var onun ne alakasi var bu isle anlamadim eski linklerde vardi.
Alıntıları Göster
öncelikle elinde bir ethernet kablolamak için pense ayrıca bir jack.lazım. hiç bunlarla uğraşma, eğer yapamacak gibiysen bir yerden hazır olarak satın al veya bir bilgisayarcıya yaptır kaç metre lazımsa. bu arada mesafe uzun olmamalı.
quote:
Alıntıları Göster
Cat 5 Cat6 bunlar kablo standrtıdır.Veri hızına ve uzunluktaki veri kaybına adlandırılırlar..Bunla bir alakası yok senin yapacağın işin aslında varda 2 bilgisayar için bu kadar ayrıntı gerektirmez 2 kablo ilede sorunsuz çalışır..Şimdi bir eltronikçi veya bilgisayrcıya gidip kabloyu yaptırabilirisin.Ayrıca illa ethernetten bağlmak isitiyorsan kabloların ucuna soket takman gerkir rj45 soketi bunun için pense ithiyacın var bildiğin pens değil tabi..Bence senin için en kolay USB direct kablo yönetemidir.Hazır satılılanları var 15 m kadr ..Sorunsuz ve kolay ayarlanır..
quote:
Orijinalden alıntı: centerland
Cat 5 Cat6 bunlar kablo standrtıdır.Veri hızına ve uzunluktaki veri kaybına adlandırılırlar..Bunla bir alakası yok senin yapacağın işin aslında varda 2 bilgisayar için bu kadar ayrıntı gerektirmez 2 kablo ilede sorunsuz çalışır..Şimdi bir eltronikçi veya bilgisayrcıya gidip kabloyu yaptırabilirisin.Ayrıca illa ethernetten bağlmak isitiyorsan kabloların ucuna soket takman gerkir rj45 soketi bunun için pense ithiyacın var bildiğin pens değil tabi..Bence senin için en kolay USB direct kablo yönetemidir.Hazır satılılanları var 15 m kadr ..Sorunsuz ve kolay ayarlanır..
Alıntıları Göster
Cross kablonun nasıl yapıldığını öğrenmek istersen bur resmi inceleyebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: ASIK_YEKiNi
Alıntıları Göster
Güzel ve açıklayıcı olmuş
quote:
Orjinalden alıntı: ASIK_YEKiNi
quote:
Orijinalden alıntı: köksal
Güzel ve açıklayıcı olmuş
quote:
Orjinalden alıntı: ASIK_YEKiNi
Alıntıları Göster
ya sagolun arkadaslar kablo olayini cözdüm ama simdide ag baglantisinda sorun cikiyor baglantiyi bi türlü ayarlayamadim.Bi ag kuramadim
quote:
Orijinalden alıntı: arescom
cross kablo bağlamayı bilmiyorsan aşağıdaki resimdeki gibi bağla, kabloları ethernet kartlarına tak, disklerin paylaşıma açık mı bir bak, değilse disk üzerinde sağ tıkla paylaşım ve güvenlik de orda sonrasınıa zaten windows sana yol gösterecektri... bu arada iki makinanında aynı çalışma gurubunda olmas-ına özen göster workgrup vb....
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: arescom
/>
Ya abi yok olmuyo IP verdim dosyalari paylasima actim hala ms home is not accesible.You might have permisson to use this network resource.Contact ... dvm ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: fluid3
quote:
Orjinalden alıntı: arescom
/>
Ya abi yok olmuyo IP verdim dosyalari paylasima actim hala ms home is not accesible.You might have permisson to use this network resource.Contact ... dvm ediyor.
Alıntıları Göster
My network place bombos gözüküo bi yerde yanlislik yapiyorum ama nerde?Sunun söyle tek tek asama asama aciklamasi yokmu rezil olduk valla 2 bilg birbirine baglayamadik.
quote:
My network place bombos gözüküo bi yerde yanlislik yapiyorum ama nerde?Sunun söyle tek tek asama asama aciklamasi yokmu rezil olduk valla 2 bilg birbirine baglayamadik.
Alıntıları Göster
dostum kablolaman dogrumu??
mesafe kisa galima eline kablonu al sekiz tel var inlarin beyaz olanlarini kes. kendine gore bir siralama yap ve bunlarin konnektore 1 2 3 6 olarak tak.. diger ucdanda bunlarin beyazlarini kes ve diger ucuda ayni siralamaya al ( bu siralamayi yaptiktan sonra kablotu ters cevir ve tekrar 123 6 nolu boumlere tak kablomuzu bu yolla hazirlamis olduk
ornek
ilk uc
1 mavi 2 kahve 3 yesil 6 turunce
diger uc
1 turuncu 2 yesil 3 kahve 6 mavi
kablomuz bitti.. sira sistem ayarlarina geldi.. iki bilgisayarada ayni segmentte ip adresi ver
mesela
192.168.1.1 192.168.1.2
sonrasinda sistemi yeniden baslat ve paylasim ayarlarini yap sonrada calisma guruplarini ayarla bunlarida bilgisayarimin uzerinde sag tiklayip ozellikle girip bilgisayar adi bolumunden yapicaksin..degistirden bilgisayar isimlerini kisa bisi yap sonrada calisma gurubunu ayni yap bilgisayari kapayip ac sonrasinda ag baglantilarindan bir birlerini gormeleri lazim gormedikleri taktirde o zaman senin sistemlerinle ilgili ayar sorunlari vardir bunlarin en buyuk nedenlerinden biriside ethernet suruculeridir benim tafsiyem ethernetleri bilgisayarlardan kaldirip yeniden yuklemendir.. dosa inip bir birlerine ping atarsin bunuda
ping 192.168.1.1 seklinde yapicaksin tabi bu ping i 192.168.1.2 nolu makinadan aticaksin. cevap geliyor ise ve sen hala bilgisayari goremiyor isen o zaman benim tafsiyem radmin yuklemenden yana onun dosya trasfer menusu var fazla yorulma ve ugrasma oradan ip adresi ile isini cozersin yukle kullanimla ilgili sana ben yardimci olurum.. akolay gelsin.
quote:
Alıntıları Göster
Bende de aynı problem var birtürlü bilgisayarlar birbirini görmüyor. Cross kablom sağlam.Workgrouplar aynı.Kablo uzunluğu 14 metre kadar acaba problem kablo uzunluğundan mı kaynaklanıyor.İki makinada da onboard ethernet var ve driverlar ve ağ doğru kurulu paylaşımlar açık giden veri var gözüküyor (iki makinada da) ama gelen veride hiç birşey yok hep sıfır.Her makinada ağ komşularımda kendilerini görüyor bu arada.Antivirüs,spyware falan kurulu değil ve makinalarda trojan virüs worm falanda yok iki makinada da sp1li xp pro var.Bu derdede bir deva varmıdır acep
quote:
Orijinalden alıntı: natura
Bende de aynı problem var birtürlü bilgisayarlar birbirini görmüyor. Cross kablom sağlam.Workgrouplar aynı.Kablo uzunluğu 14 metre kadar acaba problem kablo uzunluğundan mı kaynaklanıyor.İki makinada da onboard ethernet var ve driverlar ve ağ doğru kurulu paylaşımlar açık giden veri var gözüküyor (iki makinada da) ama gelen veride hiç birşey yok hep sıfır.Her makinada ağ komşularımda kendilerini görüyor bu arada.Antivirüs,spyware falan kurulu değil ve makinalarda trojan virüs worm falanda yok iki makinada da sp1li xp pro var.Bu derdede bir deva varmıdır acep
Alıntıları Göster
10 mt uzeri kablolarda cogunlukla sorun yasarsin cros baglantida benim tafsiyem 10 mbps baglanti ayarlarini yapman 100 luk ayarlar sna sorun cikarir
quote:
Orijinalden alıntı: VIKINGS
10 mt uzeri kablolarda cogunlukla sorun yasarsin cros baglantida benim tafsiyem 10 mbps baglanti ayarlarini yapman 100 luk ayarlar sna sorun cikarir
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Inf_onb
benim kablo 1.5 mt dedigini yaptim ben agi yanlis kuruyorum herhal ben kücük ev ve ofis agi kurdan yapiyorum genede birbirini görmüyorAnlamadim gitti,IP verdim,firewall kapattim,kabblomu kontrol ettim bide inf_onb arkadasin dedigi gibi ping attim fakat ona cvp olarak Request time out -istek zaman asimina ugradi diyor
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Inf_onb
benim kablo 1.5 mt dedigini yaptim ben agi yanlis kuruyorum herhal ben kücük ev ve ofis agi kurdan yapiyorum genede birbirini görmüyorAnlamadim gitti,IP verdim,firewall kapattim,kabblomu kontrol ettim bide inf_onb arkadasin dedigi gibi ping attim fakat ona cvp olarak Request time out -istek zaman asimina ugradi diyor
Alıntıları Göster
dostum kablon yeni mi, kırık falan olmasın arkafaşaların söylediği herşeyi uyguladıysan kablonda da problem olabilir yada cross bağlantıyı kendin yaptıysan kablo uçlarını sokete tam sokabildinmi, vs... bide bunları kontrol et.. olmadı verilerini sırf almak içiçnse bu eziyet-i zahmet sök dizkini diğerine ikincil olarak tak yap bir copy-paste kurtul.. ha ben şu ağ işini de öğrenecem diyorsan kurulu bir sistemde değilde yeni kuracağın bir sistemde yap en azından hata oranı düşecektir.. eski sistemlerde bazen en ufak gözden kaçıracağın bir şeyden dolayı böyle sıkıntı yaşarsın... kolay gelsinnn..
quote:
Orijinalden alıntı: arescom
dostum kablon yeni mi, kırık falan olmasın arkafaşaların söylediği herşeyi uyguladıysan kablonda da problem olabilir yada cross bağlantıyı kendin yaptıysan kablo uçlarını sokete tam sokabildinmi, vs... bide bunları kontrol et.. olmadı verilerini sırf almak içiçnse bu eziyet-i zahmet sök dizkini diğerine ikincil olarak tak yap bir copy-paste kurtul.. ha ben şu ağ işini de öğrenecem diyorsan kurulu bir sistemde değilde yeni kuracağın bir sistemde yap en azından hata oranı düşecektir.. eski sistemlerde bazen en ufak gözden kaçıracağın bir şeyden dolayı böyle sıkıntı yaşarsın... kolay gelsinnn..
Alıntıları Göster
bende de benzer sorunlar vardı üç gün uğraştım çözemedim. önce kabloları test ettim sorun yok. sonra sürücüleri yeniden yükledim sorun yok. sonra ağ bağlantılarını yaptım sorun yok. ama bir türlü iki bigisayar birbirini görmüyordu. GENELDE ATLADIĞIMIZ TEKBİR NOKTA YÜZÜNDEN ZAMAN KAYBEDİYORUZ. KABLONUN KISA METRAJ VE UZUN METRAJ BAĞLANTI FARKLILIKLARI VAR BUNU BİR ARAŞTIR. AYRICA İKİ BİLGİSAYARADA ÖRN. IP (131.0.0.10 VE İKİNCİ BİLG.131.0.0.11) DNS 131.0.0.1 ALT AĞ MASKESİ VE AĞ GEÇİDİNE 131.0.0.1 GİR. NET BİOS VE IPX/SPX DESTEĞİNİ AÇ GÜVENLİK DUVARINI KALDIR. VARSA ANTİVİRÜS PROG.DİSABLE YAP.