Evdeki bilgisayar ile laptop u ethernet yoluyla bağlamak istiyorum. Evdeki bilgisayar nforce 2 ultra anakartı var(ethernet özelliği var). Windows xp pro yüklü Laptop Packard Bell S8501 model 10/100 lan özelliği var onunda. Windows xp Home yüklü --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Eski hatası :
2 bilgisayarın ethernet çıkışları arasında kabloyu çektim. .sağ alttada ağ da ünlem simgesi çıkıyor . ağ bağlantısı yok diyordu.
Bende ip adreslerini 192.168.0.1 ve 192.168.0.2 verdim . ünlem kayboldu. hiçbir sorun yok diyor ama ne bağlantı kuruluyor ne de ben internete girirnce lapyop internete girebiliyor.
(bilgisayar adları farklı, çalışma gurubu adları aynı) DNS ayarlarını da kendim verdim sonra. En sonunda da internet paylaşımını açtım Ve çalıştı. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şu anki hata: Şu anda internet paylaşımı sağlanmış durumda fakat 2 bilgisayar ne ağda ne de başka bir şekilde birbirini görmüyor ve dosya transferi yapamıyorum hala. dosya transferi ev yada küçük işyeri ağsı kurdan açtım ama sonuç nafile.
şimdi nasıl dosya transferini de açabilirim? ayrıca ağ köprüsü diye birşey çıktı o ne oluyor?
Teşekkürler
Güvenlik duvarı açıksa her iki bilgisayardada kapat
güvenlik duvarı kapalı 2 yerdede. garip şey internete bağlanıyor ana bilgisayar üzerindeen ama gel gör ki ne ağ bağlantılarında ismini görüyor
ozaman iki bilgisayarıda örnek BÖYLE yap kendinkinin adını CAPS LOCK AÇIK BİR ŞEKİLDE MASA1 ÇALIŞMA GURUBUNUDA CAFE YAP KARŞIKİNİDE CAPS LOCK AÇIK BİR ŞEKİLDE MASA2 ÇALIŞMA GURUBUNUDA CAFE YAP HER İKİ BİLGİSAYARIDA YENİDEN BAŞLAT Bİ ÖYLE Bİ DENE
yerel ağ bağlantısı özelliklerinden YÜKLE butonuna bas. orada dosya ve yazıcı paylaşımının bulunduğu hizmet protokolünü kur
eğer iki bilgisayarı bir switch, hub veya ADSL router aracılığı ile diilde direkt bağlıyorsan cross cable kullanman gerekir. cros cable kablo dizilişi farklıdır bir yerde cross cable yaptır öyle dene
quote:
Orjinalden alıntı: mkaratas
yerel ağ bağlantısı özelliklerinden YÜKLE butonuna bas. orada dosya ve yazıcı paylaşımının bulunduğu hizmet protokolünü kur
Sonunda oldu, başardım mkaratas çok teşekkür ediyorum. Dediklerini yapınca direk çalışmaya başladı. Tekrar teşekkürler