2 tane mtb arasında kararsızım. birisi whistle huron 1484d - diğeri corelli leone 2.1 ikiside 27.5 jant ve suntour xct maşa kullanılmış. ikisinden birini takas yoluyla alacağım, o yüzden başka bisiklet önermeyin lütfen. benim aklımda corelli leone var çünkü üzerinde hidrolik disk mevcut. vites kolları altus segment. whistle'da ise mekanik disk kullanılmış ve fren kolları vites kolları ile bitişik olan eski versiyondan. mekanik disk frenin v frenden farkı yok ve kullanıcı yorumlarına baktığım zaman çok fazla sert olduklarını, bir yerden sonra bilekleri ağrıttığını, uzun inişlerde tel kopması, disk kilitlemesi gibi tehlikeli durumları çıkardığını duydum. aynı zamanda corelli'nin kadro açısı bana daha uygun. whistle çok yüksek ve dik duruyor. bana biraz daha eğimli, dirtjump görünümlü kadrolar cazip geliyor. ama whistle kalite olarak daha iyi midir sizce? kadro, gidon kalitesi olarak hangisi daha sağlamdır? corellinin dacron marka gidonu vs hiç duymadım. gidon wake gidonla değişir o sıkıntı değil ana parçalar önemli. corelli'nin sahibi, bazı parçaları yükseltmiş ( pedaller, lastikler, elcikler vs. - ama whistle stok.) bisikleti kullanma amacım patikalar, bozuk yollar, araziler, engebeler, 40-50 cm yükseklikten atlamam gereken yerler gibi düz yol olmayan yerlerde kullanıcam. sizce hangisini almak daha mantıklıdır? fotoğrafları ekliyorum. teknik özellikleri de ekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bildirim