Şimdi Ara

2 Buçuk Ayda KPSS Öğretmen'de 90 Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ama KPSS hazırlığı yaşamış veya yaşayan arkadaşların cevaplarını merak ediyorum.

Daha önce KPSS'ye girmemiş, dolmuşlara herkes "tam, öğrenci" diye para uzatırken; kendisi "boşgezen" diye para uzatan (yani tüm gününü çalışmaya ayırabilecek), branşı Fen Bilgisi olan, ders çalışmayı sevmeyen; bir arkadaş; 2 buçuk ayda (Haziran sonu diye hesap edilirse) sizce 90'nı yakalar mı? Yapılan denemelerde şu an aldığı puan 50 civarında...

Eğer 90 almak mümkün görülüyorsa; NASIL bir çalışma yöntemi izlenmeli?

Realist mesajlarınızın daha aydınlatıcı olacağını aklınızda tutarak cevap verebilirseniz memnun kalırız... Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

2,5 Ayda KPSS Öğretmen'de 90 Alınabilir mi?

KPSS Öğretmenlik sınavına 2,5 ay gibi kısa bir sürede hazırlanarak 90 puan almak zorlayıcı ancak imkansız değildir. Bu süre zarfında başarıya ulaşmak için kapsamlı bir çalışma planı ve yüksek düzeyde motivasyon gereklidir.

Öncelikle, sınavın kapsamını ve ağırlıklarını iyi bilmelisin. Öabt kaç ayda biter diye merak ediyorsan, bunun tek bir cevabı yok. Bazı öğrenciler 2 ayda, bazıları ise 5 ayda ÖABT'yi bitirebilir. Ancak 2,5 aylık sürede ÖABT'yi bitirmek yoğun bir çalışma temposu gerektirir.

Çalışma planın, sınavda çıkan tüm konuları kapsamalıdır. Her konuya yeterli zaman ayırmalı ve konu eksiklerini gidermelisin. 4 ayda KPSS öğretmenlik kazanılır mı sorusunun cevabı, çalışmanın kalitesine ve süresine bağlıdır.

Sonuç almak için düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışmalısın. Günde en az 6-8 saat çalışmaya ayırmalısın. Ayrıca soru çözmeye ve deneme sınavlarına bolca zaman vermelisin. 5 ayda kpss kazanılır mı diye düşünüyorsan, bunun için çok çalışman gerektiğini bilmelisin.

Çalışma sürecinde moralini yüksek tutmak ve motivasyonunu korumak önemlidir. Arkadaşlarından ya da ailenden destek alabilirsin. Ayrıca, başarı hikayelerini okumak ve pozitif kalmak motivasyonunu artıracaktır.

2,5 aylık sürede KPSS Öğretmenlik sınavında 90 puan almak zorlayıcıdır ancak çok çalışarak ve azim göstererek başarıya ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BEN 2004 YILINDA GİRDİM FEN BİLGİSİ ÖĞRETMEN LİĞİ İÇİN, ÜCRETLİ ÇALIŞIYRDUM ORDU DA VE KPSS YE HİÇ BAKAMIYORDUM... İŞİ 2004 15 MAYIS DA İŞİ BIRAKIP --- TEMMUZ 7 2004 DE KPSS YE GİRDİM VE 90 ALARAK ''ARDAHANA ATANDIM''

SAYGILARIMLA...
  • quote:

Orjinalden alıntı: catik

BEN 2004 YILINDA GİRDİM FEN BİLGİSİ ÖĞRETMEN LİĞİ İÇİN, ÜCRETLİ ÇALIŞIYRDUM ORDU DA VE KPSS YE HİÇ BAKAMIYORDUM... İŞİ 2004 15 MAYIS DA İŞİ BIRAKIP --- TEMMUZ 7 2004 DE KPSS YE GİRDİM VE 90 ALARAK ''ARDAHANA ATANDIM''

SAYGILARIMLA...

Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. Inanc meselesi diyorsunuz...
  • BEN 1.5 AY BOYUNCA SADE SURU ÇÖZDÜM KONU ÇALIŞACAK ZAMANIM PEK YOKTU GÜNDE 5-6 SAAT SORU ÇÖZDÜĞÜM OLDU. VE TAVSİYEM ÖZELLİKLE EĞİTİM BİLİMLERNDE ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI BULMAN YAPAMADIĞINI DİREKT ÇÖZÜMDEN ÇALIŞIR KİYAPLA ZAMAN KAYBTMEMİŞ OLURSUN
  • Arkadaşlar benim 1 ayım var,çalışıyorum,ama son 1 ayda yüklenerek kaç puan alabilirim,amacım 90 değil;

ama enazından 1 kadroya girebilecek kadar olsun..Hatta aklımda şuanda dvd seti almak var,

sizn görüşlerinizi almak istedim.

Teşkkürler...
  • 2. öğretim okurken aynı zamanda gündüzleri bir işte çalışıyordum.
    Okuldan sonra da kpss çalışıyordum.
    Bu şekilde nisan'da kpss'ye başladım ve 2008'de 91,5 alarak branşımda 300. olarak ilk tercihime atandım.

2006'da da lise düzeyinde 20 gün çalışarak 98 aldım.
    Olur yani neden olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: irish

2. öğretim okurken aynı zamanda gündüzleri bir işte çalışıyordum.
    Okuldan sonra da kpss çalışıyordum.
    Bu şekilde nisan'da kpss'ye başladım ve 2008'de 91,5 alarak branşımda 300. olarak ilk tercihime atandım.

2006'da da lise düzeyinde 20 gün çalışarak 98 aldım.
    Olur yani neden olmasın.

çok teşekkürler cevabın için ....
  • Rica ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.