Şimdi Ara

2 det win xp yüklemişiz? nasıl silicez?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim hdd 2 parça c ve d (20 gb-20 gb)
    sistemi geri yükle yaptım! bir sorunçıkmıştı sanırım d ye yüklemişiz.
    yani hem c de hem de d de win xp var ve bilgisayar şuan d yi kullanıyor. ben format atıp c yi kullanmasını istiyorum ama d yi de temizlemem lazım boşa yer kaplamasın!
    bi yardımcı olun!
    Ben kendime yeni topic açıcam ama belki arkadaşa da yardımı olur diye burayada yazdım. bana verdiğiniz cevaplardan o da istifade etsin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swordfish -- 25 Temmuz 2005, 13:55:19 >

• Çok zor bir soru sormadım umarım!
  • selam. her 2 bölümdeki bilgilerin yedeklerini al ( belgelerim, masaüstüne dikkat et ve oyun+prg+güncellemler gidecek) sonra xp cd ile kuruluma geç, xp yükleme kısmına gelice c: ve d: bölümlerini sil, sonra yeniden bölüm oluştur ( mb cinsinden ve ilk bölüm C: system dir) sonrada C: üzerine xp kurulum yap. xp+sp2+güncellemler+güncel sürücüler ve sadece zorunlu olan 3. parti prg ları kur. donanımlarına göre bitdefender+avg+avast+antivir personel virüs prg ları ile sadce spy boot ve spyware doctor prg larını kur ve sadece xp+bu prg ları güncellemek için net e gir.
  • arkadaşım teşekkürler! lakin bu kadar mı yani? birnevi yeni bölümleme takliti mi yapıcam!? değerleri silip aynı değerlerimi giricem yani!
    bu mudur?
    quote:

Orjinalden alıntı: mbukalemun

selam. her 2 bölümdeki bilgilerin yedeklerini al ( belgelerim, masaüstüne dikkat et ve oyun+prg+güncellemler gidecek) sonra xp cd ile kuruluma geç, xp yükleme kısmına gelice c: ve d: bölümlerini sil, sonra yeniden bölüm oluştur ( mb cinsinden ve ilk bölüm C: system dir) sonrada C: üzerine xp kurulum yap. xp+sp2+güncellemler+güncel sürücüler ve sadece zorunlu olan 3. parti prg ları kur. donanımlarına göre bitdefender+avg+avast+antivir personel virüs prg ları ile sadce spy boot ve spyware doctor prg larını kur ve sadece xp+bu prg ları güncellemek için net e gir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swordfish -- 25 Temmuz 2005, 14:31:47 >

• arkadaşlar sizden de fikir alayım. bi yardımcı olun!!!

40 kişi okudu bir kişi cevap yazdı!
    allah parmaklarınıza güç versin hadi arkadaşlar!
  • senin xp yazından tam olarak C: yada D: de tam belli değil ( kullandığın) her 2 sinde de olması hem açılışta hemde hdd yer kaplaması sorunu ile beraber eğer d: yi kullanıyorsan prg larda yer belirtmezsen oraya yüklenir ve şimdi olmasa bile ileride sorun çıkardır ( gerekli olanlar insanlar hariç , genelde hata yapanlar hep böyle sorunlar la karşılaşmakta, hani xp kurunca garanti oluyor diye ama xp işletim sistemi bazı sıralamalara dikkat edilmesse çok çabyk hatalar vermekte) bence en basit/sağlam ve hızlı yol bu. ama 3. parti partion magic yada symantec gosth prg laırda var, bunlar paralı ve hdd üzerinde işletim sistemi çalışırken bile oynama izni verirler. ( çalışan kısım hariç sanırım) ayrıca bilgisayarım sağ tuş yönet disk yönetimi kısmınada bak. hdd ile yapılan işlemler arşivinin kaybolmasına yol açabilir kesinlikle dikkatli ol.
  • dostum ben bilgileri kaybetmekten korkmuyorum silinsin gitsin ayrı bir hddm daha var 3,2 gb o işimi görür ona yükledim.
    ama bu format olayı kafamı karıştırdı. d yi kullanıyorsa c ye format atmamın bi anlamı olmaz ki di ye düşünüyorum yani anlıycan ikisini birden formatlamalıyım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.bilgisayardershanesi.com/wown_htm/wxpinstl.htm

Burda nasıl xp kurulumu yapacagın annatılmıs....

kurulum yaparken karsına forat secenegi cıkacak...

Yardıma ihtiyacın olursa birdaha sorarsın .....
  • kardeş sen açılıştaki o soruyu görmek istemiyosan harddiskini parçalarını tamamen silip tekrar oluşturman gerekir sonrada c ye tekrar windows kurman lazım
    yoksa ister c ister d ye format at düzelmez yine o soruyu sorar sana
    hadi kolay gele
  • sorunu en az 5 kez tek tek okudum ve xp cd ile bölümleri sil, c: / d: diye 2 ye ayır ve c: üzerine xp yi kur ( yukarıda yazdığım sıralamayı takip et) sonrada yedekleri güncel virüs prg ile taratıp makineye aktar. bu benim kullanıdğım ve önerdiğim yöntem, kesin vardır başka yol ama gereksiz şu an. donanımlarına göre bu işi 1 saatte halledersin.
  • bana bir soru sormuyor açılışta falan .
    Geçenlerde d ye bişeyleryükleyim dedim bi baktım WİNDOWS dedim bu nerden gelmiş buraya baktım c de de var .
    yakın zaman da sistemi geri yükle yapmıştım. bilgisayarı inceledim baktım geri yükle yaparken d yi de gösteriyor yani ben d ye yüklemişim. ah kafam ! ah kafam
    seçeneklerden sistemi c ye geri yükle yapsam böyle bişeyle uğraşmayacaktım.
  • arkadaşlar şimdi hatırladım bi aralar soruyordu ben dos ortamında o soruyu sork-masını engelledim
    60 sn bekliyordu bir yerlerden 0 yaptım yani bu soruyu sorma dedim o da sormadı direk açılmaya başladı!!
  • arkadaşlar yok mu fikri olan??
    k sürücüsü oluşturup ona nı yükleyim :)))
    kafayı kırdım.
  • Denetim masası / Yönetimsel araçlar / Bilgisayar Yönetimi / Disk Yönetimi / d sağ tıkla / Biçimlendir.

• gerek yok ya windowsu kurarken c:ve d:y. sil sonra tekrar kur orda sana yardımcı oluyor zaten hallerdsin sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.