Şimdi Ara

2 disk bağlıyacağım, hangi kabloyu anahtarda kullanmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar bilgisayarımda bir birinden bağımsız 2 işletim sistemi olsun istiyorum. yani 2 diskede ayrı ayrı işletim sistemi kurucam ve istediğim diski aktif ederek istediğim işletim sistemi ile açılmasını sağlıcam.

bunu dışarıya koyduğum anahtar yardımıyla yapmak istiyorum. yani düşüncem şu; disk elektriğini sağlayan besleme kablosunda 4 ince kablo mevcut biliyosunuz, kırmızı,siyahisiyah ve sarı olarak sıralıdır. ben kasa dışına koyucağım anahtarla hangi kabloları yada kabloyu devre dışı bırakırsam diski aktif yada pasif yapabilirim.

Not: bu açma kapama işlemini pc kapalıyken yapıcam ve istediğim disk aktif iken o işletim sistemi açılmış olucak.

bunu proje denemelerimde kullanıcam

bilgi verebilecek arkadaşlardan bilgi paylaşımını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

• 2 diske ayrı ayrı kurarsın ama bence anahtara felan gerek yok açılışta pc sana hangi işletim sistemini kullanmak istiyosun diye soracaktır.neden anahtar kullanma dedim çünkü anahtarı açınca direk diske elektrik gideceği içi. Disk zarar gırebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

2 diske ayrı ayrı kurarsın ama bence anahtara felan gerek yok açılışta pc sana hangi işletim sistemini kullanmak istiyosun diye soracaktır.neden anahtar kullanma dedim çünkü anahtarı açınca direk diske elektrik gideceği içi. Disk zarar gırebilir.

ben 2.diski projelerimde kullanmak için kullanıcam. yani devamlı işletim sistemini silip silip kurucam. işletim sisteminde değişiklik yapıcam vs. vs. o yüzden diğer işletim sisteminde bu sıkıntı yaratıcaktır.

ayrıca direk elektrik vericen derken işlemi pc kapalıyken yapıcam harddisk zarar görmez diye düşünüyorum
  • is_system kullanıcısına yanıt
    haa ozaman ayrı Kırmızı ve siyah kabloları 5 volttur sarı ve siyahlar ise 12 voltur. senin 3.5 inc hdd kullancağını varsayarak 12likleri kullanman lazım.siyahmı + yoksa sarımı diye sorar san hatırlamıyorum.
  • Sarı ve siyahı anahtara baglasam yeterli yani. Peki geriye kalan 5v enerji hep aktifte olucak sıkıntı yaratırmı acaba. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• Siyah - sari + fakat bostaki 5v beni tedirgin etti devamli akim gececek sonucta dediginin pek mumkun oldugunu dusunmuyorum acikcasi zeusun dedigi gibi yapabilirsin anca bilgisayar acilirken sorar zaten benim dusuncem boyledir

• Sanırım en güzeli sanallaştırma yapmak. Böylelikle hrm bir birinden tamamen bagımsız işletim sistemlerim olucak hemde fiziksel bir değişime gerek kalmıcak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • is_system kullanıcısına yanıt
    Şöyle bi'şey geldi aklıma şimdi sarı ve siyah için bi anahtar kırmızı ve siyah için bir anhrar kullanabilirsin.kullanacağın hdd yi açarken 2 anahtarada basıp açarsan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 25 Nisan 2014; 22:36:27 >
  • Anahtarla uğraşmana gerek yok biosu kullan istediğin diski birincil seç keyfine bak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: admLive

Anahtarla uğraşmana gerek yok biosu kullan istediğin diski birincil seç keyfine bak..

Bu neyi degiştirir ki? Sonuçta örnegin birinci diske XP kurdum 2.diske server2012 ne olucak? Sonra hatta proje denemem için tuttum xp yyi kaldırdım windows7 kurdum. Sistemler tamamen boot konusunda bir birine giricek. Sisyemlerde bu tip kurulumlarda sıralama vardır. Yani bu şekilde oldugunda benim sistem tamamen uçucak. Burda bahsettiğim tamemen bir birinden bagımsız işletim sistemleri kurmak. Ama sanallaştırmayı denicem gibi. Olmazsa bu kafamdaki sistemi bir şekilde yapmayı düşünüyorum

• Kablo cikarma yontemini uygulayarak yapiyorum ben bunu su anda.

cift anahtarlama yapan anahtarlar var. Al bir tane sari ve kirmiziya tak

• quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Kablo cikarma yontemini uygulayarak yapiyorum ben bunu su anda.

cift anahtarlama yapan anahtarlar var. Al bir tane sari ve kirmiziya tak

Bilgi için saolasın ama ilk etapta sanallaştırmayıda öğrenmek adına sanallaştırmayı denicem gibi. Baktım olmadı bu dediğin yolla hallederim o zaman

• bence ikinci bir anakart kullanmaya gerek yok işleim sistemlerini hard disklere kur ve bilgisayarı açarken boot menü için tanımlanan tuşa basarak bu tuşlar genelde F12,F8 veya F7 tuşu olurlar boot menüsüne girerek hangi hdd aaçılacagına karar verebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.