Şimdi Ara

2 Dönem Erasmus veya 1 Dönem Erasmus + Work & Travel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şuanda Kocaeli Üniversitesi'nde Havacılık Yönetimi (Sivil Havacılık) okuyorum, 1 ay sonra da Erasmus kapsamında Portekiz, Lisbon'da olacağım. Tercihlerim arasında, 1 dönem Polonya, 2 dönem için de Slovakya ve Portekiz vardı, ben Portekizi seçtim başkent gibi etkenlerden dolayı, hem de 2 dönem alırım Schengen vizemi gezerim diye planlıyodum,
    2 hafta önce okuldan mail geldi, hibeler az gelmiş, 1 dönem hibe verilecekmiş sadece, istersen bi dönem hibeli bi dönem hibesiz de kalabilirsin orda karar verirsin dediler. Hibe aylık 400€, basitinden bi oda kirası 250€ iken hibe bile pek yetmiyor açıkcası.
    2.sınıfı orda okuyacaktım, önümde 2. ve 3. sınıfın yazları var değerlendirebileceğim, ben de dedim ki 2.dönem aileme yük olacağıma ki aylık 1500+₺ az para değil, 1 dönem erasmus 1 dönem de w&t yapayım, çünkü erasmusun bitişi haziranın sonları ve o zamandan sonra w&t yapılamıyor.
    Yani seçeneklerim şunlar,
    1 dönem hibeli 1 dönem hibesiz erasmus,
    1 dönem hibeli erasmus yaza da work & travel, diğer dönemin yazına da Erasmus staj,
    Eğer şimdi 2 dönem erasmus yaparsam önümdeki yaz hiçbir şey yapamayacağım.
    Maddi bakımdan bakmak gerekirse, 3500₺ , yaklaşık 1000€ birikmiş param var, 1 dönem erasmusa yayarsak bunu ayda 400 hibe + 150 kyk + 200€ birikmiş dersek, aylık 750€ gelirim var,
    ama diğer türlü bakarsak, birinci dönem : 400 hibe + 150 kyk + 1000/10 dan 100€ da birikmiş = 650€ aylık param olacak,
    ikinci dönem ise aylık 250 € olacak kalanı için de eve yük olacağım. Siz olsanız napardınız?

• up
  • 2016 olmasa yardımcı olmak isterdim. Biraz yeni gördüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3500 tl yaklaaşık 1000 euro demiş bende diyorum nediyor bu? meğer 2016 yılınınmış :D şimdi 3500tl yi orda peçete olarak kullanırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.