Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi] (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
25
Favori
297.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benide ekleyin dicem ama konu died
  • Topicin yarısını okudum emegi gecen herkese tskrlr ,tam arşivini bir konu ,cogu bilgiyi arsivleyecegim ,
    Hİ Hitler! xDxDxD
  • ekle hocam cal of duty 5 oyunundan sonra ilggim dahada artmıştı
  • 2.Dünya Savaşı hep arkasında bıraktığı yıkım ve ölümle hatırlanır. Ancak bu dönem günümüz teknolojisine yön veren araştırmalara ev sahipliği yaptı. İşte filmlere bile konu olan ileri düzey Nazi teknolojisi…

Adolf Hitler’in 3.Reich (Büyük Alman) İmparatorluğu tarihin gördüğü en kanlı ve karanlık devletlerden biriydi. Nazi lideri Yahudilerin mal varlıklarına el koyup onları işçi olarak çalıştırdığından ülkenin üretim gücü de oldukça üst düzeydeydi.

Fantastik şeylere inancı herkes tarafından bilinen Adolf Hitler ise, askerlerini kaderlerine terk edip elindeki son maddi kaynakları ileri teknoloji savaş projelerine yatırdı. Birçoğu prototip haline gelen bu araçların neredeyse hiçbiri ise gerçek savaş alanlarında kullanılamadı.

Seri üretime geçemeyen Horten 229 adlı Nazi hayalet uçağı.

Birleşmiş Millet son yıllarda askersiz savaş için minik robotlar kullanmak için bazı projeler geliştirmeye başladı. Tank gibi tasarlanan bu robotlar uzaktan kontrol edilebiliyor.

Nazi bilgisayarı

Konrad Zuse adlı dahi mühendis 1910 yılından itibaren kendi kendine hesap yapabilen bir çeşit bilgisayarın hayalini kuruyordu

Kendi çabalarıyla yaptığı basit prototipler ilgi çekmeye başlayınca Nazi hükümeti Zuse'ye 1942 yılında gelişmiş bir bilgisayar yapması için kaynak ayırdı. Savaşın son dönemlerinde Z4 bu cihaz bombardıman stratejilerinin hesabı için kullanılmaya başlamıştı.

Dev tanklar

Hitler savaş araçlarının her zaman korkunç ve etkili olmasını istiyordu. Genelde devasa tank ve savaş gemisi tasarımları yapan Nazi lideri savaşın son dönemlerinde bu inancını daha da geliştirdi.

Dev tank tasarımları ve prototipleri 1943 ve 44 arası dönemde fazlasıyla kullanılmaya başladı. İşte dönemde yapılan araçlara en iyi örneklerden biri. Bu dev tank önüne geleni ezip geçmek için tasarlanmıştı.

Çok amaçlı piyada tüfeği

Nazi'ler 1944 yılında birçok işlevi tek başına yapabilecek ilginç bir tüfek geliştirmişti. Sturmgewehr 44 isimli bu tüfek, İsviçre çakısı gibi çok yönlü tasarlanmıştı.
    Belirli parçaları değiştiği zaman bu tüfeği uzak mesafelerde nokta atışı yapmak için kullanmak da mümkündü. Ancak o dönemdeki birçok başarılı proje gibi bu tüfek serisi de bozulan ordu düzeni yüzünden tam olarak kullanılamadı.

• Cal of duty 5 dünya şavaşlarını oynarken ne etkilenmiştim . aranızda nazizombi diye oyun oynuyan vardır . mutlaka oyun bana şaçma geliyor.
  • TÜM ÜLKE SİLAHLARI VE NİŞANLARI BU SİTEDEN BAKABİLİRSİNZ http://malatyam.wordpress.com/category/alman-karabina-ve-tufekleri/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jbl_gto -- 19 Ekim 2010; 23:07:10 >
  • Dün gördüm amerika ve ingiltere afrikaya ilk çıkarma yaparken 3 gün fransa güçleri ile çok kanlı bir savaşa girmişler.Acaba neden fransa böyle bir şey yaptı bunlar müttefik değilmiydi arkadaş bunun sebebini bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN
    Dün gördüm amerika ve ingiltere afrikaya ilk çıkarma yaparken 3 gün fransa güçleri ile çok kanlı bir savaşa girmişler.Acaba neden fransa böyle bir şey yaptı bunlar müttefik değilmiydi arkadaş bunun sebebini bilen var mı ?

Fransa o sıralar alman işgalindeydi
  • Almanya'da yapılmış Türk ordusu böyle şavaşa gititi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jbl_gto -- 20 Ekim 2010; 13:18:42 >
  • Bu Resimdek Alman Nazi Tankı En Büyük Olanından Ama üretim süreci Durdulurmuş .

• quote:

Orijinalden alıntı: tariiik

quote:

Orijinalden alıntı: jbl_gto

Bu Resimdek Alman Nazi Tankı En Büyük Olanından Ama üretim süreci Durdulurmuş .

Hayır bu bir tank değil bu Almanların en büyük topu bu topun bir füzesi bir Rus T-34 tankı kadardı.

Bu top raylar üzerine konularak ateşlerniyor ve hareket ediyordu genelleikle İngiltere`yi bomblamıştır.

çok fena bişey. bu arada eklerseniz sevinirim

• quote:

quote:

Hayır bu bir tank değil bu Almanların en büyük topu bu topun bir füzesi bir Rus T-34 tankı kadardı.

Bu top raylar üzerine konularak ateşlerniyor ve hareket ediyordu genelleikle İngiltere`yi bomblamıştır.

bunun adii dora degilmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

quote:

bunun adii dora degilmi?

Schwerer Gustav. Doğu Cephesinde Sivastopol kuşatmasında kullanıldı. Dora daha sonra yapıldı ve her ikisi de geri çekilirken düşman eline geçmesin diye Almanlarca yok edildi.

Almaların 1943-44 yıllarında kendi yok ettikleri tank sayısı neredeyse Rusların yok ettiğinden fazlaydı. Ordu denetçisi Heinz Guderian bile bu konuda sitem etmişti. 1944 yılı başında Almanya'da tamir bekleyen 1500 kadar tank vardı. Yaklaşık 6 aylık üretime bedel bu tanklar yedek parça olmadığı için uzun süre tamir edilemedi. Guderian bunu da belirtmiştir. Rus cephesindeki kayıpların önemli bir sebebi de budur. Ruslar Alman taktiklerini kendilerine adapte etmiş ve aynı anda yüzlerce T-34 ile saldırılar yapmışlardır. Eh Almanların tank sayısındaki azlık da büyük kayıplar vermelerine sebep oldu. Özellikle Kursk savaşında hasar alan 1000 kadar tankın serviste olmadığını düşünürsek...

• Guderian,adamın tek yaptıgı şikayet etmek,ikna gücü 0 bi eleman 44-45 de batırdı orduyu
  • Aklımda kalan Böyle koskocaman bir tank vardı ama ismini unutum aman boşverin:)
    Şimdi Sizleri 62 Yıl Sonra Kurtarılan Alman Nazi Tankı Tiger T34/76 Almanlar kötü bir sürpriz yaptı ve geliştirme ve Panzer V veya Panther tanıtımı sorumluydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jbl_gto -- 21 Ocak 2011; 23:10:08 >

• Bu Son Hali

• Ekle dostum
  • http://www.youtube.com/watch?v=vRZNh8vwLuU herkesin izlemsi gerek bir belgesel
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.