Şimdi Ara

2. Dünya Savaşındaki Japon Pilotlar Aptal Mıydı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
5
Favori
5.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zamanlarda ısı güdümlü füzeler var mıydı ?

Top Gun Filminde bile yoktu
  • aldıkları benzin sadece gidiş yolu için geçerliydi. denize düşmekten uçağa çakıldılar ki gayet mantıklı
  • Topgun izlemis gelmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: visivo

Topgun izlemis gelmis

Hiç izlemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

Belkide sake çok iyi kafa yapıyordur

Saki olmasın o

Yok hocam ya söylenişi saki gibi bişey olabilir ama hiç duymadım saki diyen hep sake olarak bildim ben;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Sake

Ben de hep saki diye biliyordum öğrenmiş oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Arkadas bildikleri birsey varmis yani. Kim keyfinden canindan olmak ister ki?

Yine de aptallık bence. Niye saçma bir şey uğruna ölürsün veya öldürürsün ki?
  • paraşütle atlasana nolcak linç edilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elimon

quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Arkadas bildikleri birsey varmis yani. Kim keyfinden canindan olmak ister ki?

Yine de aptallık bence. Niye saçma bir şey uğruna ölürsün veya öldürürsün ki?

Ne saçması olum savaş bu hala saçma diyorlar boşuna ölüyor diyorlar şaka gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

Arkadaş, kimse de dememiş ki o dönemde Japonlarda güdümlü füze nerede diye yav

Japonlar'ı bırak sen, acaba dünyada var mıydı o zamanlar güdümlü füze Benim bildiğim uçaklarda kullanılabilen anti-ship füzeler 1941'de yoktu.

Ayrıca muhtemelen böyle korkusuzca ölüme gitmeleri Amerika'nın gözünü de korkutmak içindi.
  • O zamanlar ısı güdümlü füze mi vardı? Adamların bir amacı var yani. Bir gemi bir gemidir ve yeri geldiği zaman bir gemi savaşın kaderini değiştirebilir. Bir de böyle düşünün. Adamlar ölümden perva etmiyor. Ölümden korkmasaydınız ya da ölmek isteseydiniz. O uçaktan sağ kurtulmak mı isterdiniz yoksa bir gemiyi ortadan kaldırıp milletinize yararlı olmak mı isterdiniz?
  • quote:

Arkadaş, kimse de dememiş ki o dönemde Japonlarda güdümlü füze nerede diye yav

Bunu yazmak için girmiştim.
  • Aslında bilindiğinin aksine o dönemde güdümlü bombalar üretilmişti almanlar tarafından. Japonların kamikaze yapmalarının nedeni de aptallık veya gözü karalık değil sadece kahramanlıktır. Aslında kamikazeler ilk olarak şimdiki insansız hava araçları gibi düşünülmüştür Japonlarca. Uzaktan kumanda ve bombayla halletmek istemişlerdir ancak işin mühendislik kısmını o zamanlarda halledememişlerdir. Sonra gizli bir oylamayla japon pilotlara sorulmuş ve birkaçı haricinde hepsi bunu yapmayı kabul etmiştir. İkinci dünya savaşı sırasında amerikalılar üslerini japonlara uzak yerlere kurmaya dikkat etmişlerdir böylece japon savaş uçakları bu kadar uzak mesafeden saldırı yapıp geri dönecek kadar yakıt alamayacak ve olası saldırı ihtimalini ortadan kaldırmayı hesaplayan amerikalılar güvende olduklarını düşünmüşlerdir. Ama analitik beyinleri japon uçaklarının geri dönüş için benzine ihtiyaç duymayacaklarını hesaplayamamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theycantmeasureheart -- 25 Temmuz 2012; 0:42:22 >

• ısı güdümlü füzeler ilk olarak 1950lerin başlarında üretildi yanılmıyorsam. aim9 diye bir füze. havadan havaya. yanıltılması kolay.
  • japonlar öyle bir millet ki hatırlarsınız tsunami olduğu zaman s o zor durumda sıraya girerek yemek alıyorlardı öyle cesur bir millet ki kaç km ötedeki pearl harbora saldırı düzenledi zaten savaş zamanında japonya hiç bir zaman pes etmedi taki atom bombasına kadar!!!
  • son samuray ve pearl harbor filmlerini izlersen niye kamikaze yaptıklarını anlarsın bu arada ne güdümlü füzesi len adamlar uçmayı yeni öğreniyor güdümlüsünü geçtim füze ne arar adamlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare_2

Aslında bilindiğinin aksine o dönemde güdümlü bombalar üretilmişti almanlar tarafından. Japonların kamikaze yapmalarının nedeni de aptallık veya gözü karalık değil sadece kahramanlıktır. Aslında kamikazeler ilk olarak şimdiki insansız hava araçları gibi düşünülmüştür Japonlarca. Uzaktan kumanda ve bombayla halletmek istemişlerdir ancak işin mühendislik kısmını o zamanlarda halledememişlerdir. Sonra gizli bir oylamayla japon pilotlara sorulmuş ve birkaçı haricinde hepsi bunu yapmayı kabul etmiştir. İkinci dünya savaşı sırasında amerikalılar üslerini japonlara uzak yerlere kurmaya dikkat etmişlerdir böylece japon savaş uçakları bu kadar uzak mesafeden saldırı yapıp geri dönecek kadar yakıt alamayacak ve olası saldırı ihtimalini ortadan kaldırmayı hesaplayan amerikalılar güvende olduklarını düşünmüşlerdir. Ama analitik beyinleri japon uçaklarının geri dönüş için benzine ihtiyaç duymayacaklarını hesaplayamamış.

Arkadaş gerekli cevabı vermiş, saçma bi uğurda ölmüşler diyenlerede diyecek bi laf bulamıyorum doğrusu.

• Tarih biliminde yapsalarmış, neden yapmamışlar ki çok saçma, 200 m geride dursalarmış dünyayı yöneteceklermiş salaklar durmamışlar tarzı ifadelere yer yoktur.O zamanlardada belki sana çok mantıklı gelecekti uçağı gemiye çaktırmak, uçakla beraber havaya uçmak yada denize düşüp boğulmak.Şuan %100 olarak o şartları bilemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pastacı Fırınzade Efendi -- 25 Temmuz 2012; 1:13:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Hayır düşmanın gemisini batıracaksın tamam, anladık fedakarsın vatanseversin de kardeşim niye kendin ölüyorsun ki? Gidip güdümlü füze falan yollasana? Hayır tamam illa o uçak düşecek diyorsun da paraşüt aç bari de yere çakılma.
    Hiç mantık yok bu Japonlarda, sonra vay efendim niye dünya gücü değiliz niye ordumuz yok

Ekonomik olarak dünya gücü. Refah seviyesi senin benimkinden onlarca kat daha iyi. Orduya ne gerek kaldı?

Zaten ordusu olmadığı için o kadar gelişti, askeri masrafları yok ki adamların.

• vatan için ölmek ne zamandan beri aptallık
  • gemiye isi gudumlu fuze atilmaz..

jet veya helikopter motori gibi asiri sicak hava izi birakan bir motoru yoktur geminin..

neyse ne.. niye anlatmaya kalkiyorsam konusun durun iste..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.