Şimdi Ara

2. Dünya Savaşındaki Japon Pilotlar Aptal Mıydı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
5
Favori
5.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hyperkin

Hayır düşmanın gemisini batıracaksın tamam, anladık fedakarsın vatanseversin de kardeşim niye kendin ölüyorsun ki? Gidip güdümlü füze falan yollasana? Hayır tamam illa o uçak düşecek diyorsun da paraşüt aç bari de yere çakılma.
    Hiç mantık yok bu Japonlarda, sonra vay efendim niye dünya gücü değiliz niye ordumuz yok

sen isi czmussun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bildigim oraya gitmeye benzinleri yetiyormus ama donmeye yetmiyormus. tabi yanlista olabilir

• Bizim doğuda ki askerlerimizde saçma sapan sebeblerden ölüyorlar o zaman onlarda mı aptal ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PxlPlus

Bizim doğuda ki askerlerimizde saçma sapan sebeblerden ölüyorlar o zaman onlarda mı aptal ?

o japonlar en azindan kendi ulkelerinin menfaatleri icin kendilerini feda ediyorlardi, bizim askerlerimiz baska ulkelerin cikarlari ugruna sehit oluyorlar, aradaki fark bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

quote:

Bizim doğuda ki askerlerimizde saçma sapan sebeblerden ölüyorlar o zaman onlarda mı aptal ?

o japonlar en azindan kendi ulkelerinin menfaatleri icin kendilerini feda ediyorlardi, bizim askerlerimiz baska ulkelerin cikarlari ugruna sehit oluyorlar, aradaki fark bu.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

quote:

Hocam sana katılıyorum yanlış anlama japonlara saygı duyuyorum ve bizim askerlerimize olan bu durum benim de hoşuma gidiyor
  • Uçakta hiç mühimmat kalmadığında adam kendini feda ediyor.Vatan sevgisi işte.
  • Vatan sevgisi degil, aile sevgisi.
    Kavramlari karistirmayin.

• Birazcık kafanızı çalıştırsanız cevabını bulabilirsizin. "Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum". Hasan Sabbahın tek bir emriyle intihar eden adamları var. El kaide bir kamyona bombayı yüklüyor . Adam gidip düğmeye basıyor. Eski bir söz vardır düşmanınızla savaşırken ona kaçacak bir yer ayırınki ölüm korkusu bileklerine değil ayaklarına kuvvet versin diye. Ama senin üzerine direk ölüme gelen bir adama ne yapabilirsin ki?
  • La 1940 larda ne isi güdümlü füzesinden bahsediyon bide adam uçaktan atlasa zaten yakalanip idam edilicek adamin uçaği bomba yüklü zaten yukaridaki vidyoda zaten sağ yakalanan askere ne yaptiklari görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 8 Kasım 2012; 10:40:55 >
  • bushido diye bir yemin var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

gemiye isi gudumlu fuze atilmaz..

jet veya helikopter motori gibi asiri sicak hava izi birakan bir motoru yoktur geminin..

neyse ne.. niye anlatmaya kalkiyorsam konusun durun iste..

Konudaki tek mantıklı cevap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz o tarihler Japon propagandasının Amerikalıları nasıl gösterdiğini bilmiyorsunuz tabii. Halkın hiçbiri Japonya'nın Amerika'ya saldırdığını bilmez, Amerika'lılar onların gözünde pis, köpek işgalcilerdi. Propagandalarda Amerikalıların tecavüzcüler, katiller olduğu ve bunları durdurmak için her Japon'un canını vererek onurunu göstermesi gerektiği işlenirdi hep.

Savaş zamanı propagandası budur. Nasıl ki Almanlar Hitler'in son vaadlerinden biri olan "Rusların ordularını Budapeste'de gizlediğim ordularımla arkadan saracak ve yok edeceğim. Onların yaklaşmasına biz izin verdik" türündeki açıklamalara inanması ve yaşlıların, çocukların "Volkssturm" adı altında gönüllü olarak Rus tanklarına karşı amaçsızca ölmesi salaklık değilse, Japonların yaptığı da değildir.

Japonlar çok gururlu insanlardır ve üstlerinin onların aklına kazıdığı "Teslim olmak onursuzluktur, ailenize vatanınıza ihanettir." "Ölüm vatana hizmettir" türü söylemler sonucu, çoğu Japon Tümeninden tek bir kişi bile sağ kalmamıştır. Sona kalanlar grup olarak Süngü Hücumları, tankların yoluna Tanksavar mayın ile yatmak, kendilerini el bombası ile patlamak şeklinde görevlerini yerine getirmişlerdir.

Bir Japon "Üstüm bana savaşın bittiğini söylemezse yerimi terketmem" diyerek Filipinlerde 1974'e kadar mevzide kalmış, en sonunda Japon makamlar teğmenini bulup yanına götürmüş ve o zaman teslim olmuştur.

Ruslardaki en kötüsüydü, savaşın başlarında ve özellikle Stalingrad'da Stalin'in o meşhur "1 adım dahi geri atmak yok" emri sonrasında Birlik Denetleycisi Sovyet Komiserleri geri çekilmek isteyen askerleri vuruyorlardı. Savaşın sonuna kadar da bu böyle devam etmiştir.

• quote:

Hayır düşmanın gemisini batıracaksın tamam, anladık fedakarsın vatanseversin de kardeşim niye kendin ölüyorsun ki? Gidip güdümlü füze falan yollasana? Hayır tamam illa o uçak düşecek diyorsun da paraşüt aç bari de yere çakılma.
    Hiç mantık yok bu Japonlarda, sonra vay efendim niye dünya gücü değiliz niye ordumuz yok

Benim bildiğim uçak hafif olsun diye yakıtı az koydukları. Yakıt az oluncada dönüş için yeterli olmayacaktı esir düşmektense ölümü yeğlemişler.
  • Bence onlar değil sen..
    O zaman güdümlü füze mi vardı
    Hem paraşütle nasıl atlayacak, o zaman fırlatma koltuğu yoktu.Hadi bir şekil yolunu buldu atladı okyonusun ortasında ne yapacak
  • quote:

Kıbrıs Federe Devlet Başkanı Papaz Makarios'u cuntacı Rumlar devirdiğinde adada EOKA'cı Rum militanlar, Müslüman Türkleri toplu katletmeye başladığında buna Milli Görüş'ün ortak olduğu koalisyon hükümeti karşı çıkmış ve Şanlı Barış harekatını başlatmış, kahraman ordumuz bunu zaferle tamamlamıştır. Devrin Başbakanı Bülent Ecevit bunu daha sonra Adalet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Hikmet Sami Türk'e anlatmıştır. Yine o sırada İskandinav ülkelerine giden Bülent Ecevit'in Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlanışının ardından Başbakan vekili olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, devrin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar'a "harekâtı derhal başlatın" emrini vermiştir. Bu emrin alınmasından yarım saat sonra "ABD'nin 6. filosunun İtalya'dan Akdeniz'e açıldığı" şeklinde bir istihbarat gelmiştir. Bu istihbaratı duyan Erbakan yine Esenboğa Havalimanı'nda pilotlara hitaben bir konuşma yapmıştır. Toplam 173 pilot U şeklinde sıralanmıştır. Ortada Erbakan'ın yanında Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları vardır. Erbakan, 6. filonun 15 parça gemiden, en büyüğünün ise Kennedy uçak gemisi olduğunu, her geminin bacasından bir pilotumuz dalış yapacağını, Kennedy uçak gemisine ise iki pilotumuzun kamikaze pilotları gibi saldırıp safdışı bırakacaklarını, bu nedenle 16 gönüllü pilota ihtiyaç duyulduğunu söylemiş ve gönüllülerin bir adım öne çıkmasını istemiştir. Orada bulunan toplam 173 pilotumuzun hepsi derhal üç adım öne geçmiştir. Erbakan "İkinci emri bekleyin" deyince ve bundan 15 dakika sonra gelen ikinci istihbarat: "ABD'nin 6. filosu olduğu yerde demir attı" şeklindedir.
    ...
    soylenecek soz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest.1981 -- 8 Kasım 2012; 13:30:41 >

• Hayır metamfetamin.

• Adamın cephanesi yoktu einstein

• Aptallar niye aton bonbasi atmiyorlar

• Aptallar neden uzay gemıleriyle dalmıyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.