2 dvd writer ım var. bunları tek bir ide kanalına bağlamak istemiyorum ayrı ayrı ide kanallarına bağlamak istiyorum ama anakartımda bir tane kırmızı 2 tane yeşil olmak üzere ide1 ide2 ide 3 kanalları bulunmakta. fakat yeşil olanlara bağlayamıyorum. pc görmüyor bunlara bağladıklarımı. 3 ide kanalı varken neden sadece kırmızı olanı kullanabliyorum? yeşil olanları da kullanamaz mıyım?
özetle 2 DVD Writer 2 ayrı ide kanalına nasıl bağlanır? ve yeşil olan iki ide kanalı nasıl aktif hale getirilebilir..? teşekkürler
yeşil renkli olanlar UltraATA-133 kırmızı olanda UltraATA-100 standardı içindir ve sizin kullandığınız ide kablosu UltraATA-133 desteklemiyor olabilir..bu yüzden bu portlara taktığınız sürücüler görünmüyordur...
kablo değişimi ile sorunu aşabilirsiniz...
saygılar...
Genelde anakartlarda ide1 ide2 ve birde floppy için bir yer olur. Yaklaşık elimizden 250-300 anakart geçti hiçbirinde 3 tane ide yoktu.4 tane ide birde floppy olanları nadirde olsa var. Biliyorsan anakartının marka,modelini yazarsan daha detaylı bakabiliriz.
Bende Gigabyte 945PG anakarttan var, 3 ide var arkadaşım. Bendede dvdrw ve cdrw var, aynı kablodan bağlı,ayrı ideden denemedim ama Anakartın sitesinde şöyle diyor özelliklerinde; 1 x UDMA ATA 100/66/33 connectors 2 x UDMA ATA 133/100/66 connectors (For HDDs only) @cscageonly dediğiyle alakalı bence.
quote:
Orjinalden alıntı: Tek-nolojik
Genelde anakartlarda ide1 ide2 ve birde floppy için bir yer olur. Yaklaşık elimizden 250-300 anakart geçti hiçbirinde 3 tane ide yoktu.4 tane ide birde floppy olanları nadirde olsa var. Biliyorsan anakartının marka,modelini yazarsan daha detaylı bakabiliriz.
Evet anakartını gördüm ozaman harddiskle cdroma taktığın ide kablolrını değiştirerek bir dene.
Yeşil diye bahsettiğin çıkışı ide controler kontrol etmiyor. Bu yüzden ide çıkışı diyemeyiz ve Media aygıtlarını takamassın.. Diğer 2 çıkışa ayrıayrı takabilirsin..... AMa aynıanda nasıl çalıştıracan o mesele olur
Harddisk cdrom kabloları dediğim harddisk satadır ama anakart yeni ,kutudan çıkan kabloları denebilirsin.
bu yeşiller raid içinmiş yav ee ben anakartıma 2 dvd writer ı ayrı ayrı bağlayamayacakmıyım şimdi? yok mu bi çözümü? aynı anda dvd yazabilmenin tek çözümü ayrı kanallara bağlamak çünkü. ha tamam aynı kanala bağlarız ama tek dvd yazmaktan 4-5 kat daha uzun sürer 2 dvd yazmak ama ayrı kanallarda olursa aynı anda aynı hızda 2 dvd yazabilirim diye düşünüyorum. aslında çok önemli değil ama ben kafayı taktım bi kere
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme