Şimdi Ara

2 dvd writer nasıl ayrı ayrı bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 dvd writer ım var. bunları tek bir ide kanalına bağlamak istemiyorum ayrı ayrı ide kanallarına bağlamak istiyorum ama anakartımda bir tane kırmızı 2 tane yeşil olmak üzere ide1 ide2 ide 3 kanalları bulunmakta. fakat yeşil olanlara bağlayamıyorum. pc görmüyor bunlara bağladıklarımı. 3 ide kanalı varken neden sadece kırmızı olanı kullanabliyorum? yeşil olanları da kullanamaz mıyım?

özetle 2 DVD Writer 2 ayrı ide kanalına nasıl bağlanır? ve yeşil olan iki ide kanalı nasıl aktif hale getirilebilir..? teşekkürler

• yeşil renkli olanlar UltraATA-133 kırmızı olanda UltraATA-100 standardı içindir ve sizin kullandığınız ide kablosu UltraATA-133 desteklemiyor olabilir..bu yüzden bu portlara taktığınız sürücüler görünmüyordur...

kablo değişimi ile sorunu aşabilirsiniz...

saygılar...
  • Genelde anakartlarda ide1 ide2 ve birde floppy için bir yer olur. Yaklaşık elimizden 250-300 anakart geçti hiçbirinde 3 tane ide yoktu.4 tane ide birde floppy olanları nadirde olsa var. Biliyorsan anakartının marka,modelini yazarsan daha detaylı bakabiliriz.
  •  2 dvd writer nasıl ayrı ayrı bağlanır?

Bende Gigabyte 945PG anakarttan var, 3 ide var arkadaşım. Bendede dvdrw ve cdrw var, aynı kablodan bağlı,ayrı ideden denemedim ama Anakartın sitesinde şöyle diyor özelliklerinde; 1 x UDMA ATA 100/66/33 connectors 2 x UDMA ATA 133/100/66 connectors (For HDDs only) @cscageonly dediğiyle alakalı bence.

quote:

Orjinalden alıntı: Tek-nolojik

Genelde anakartlarda ide1 ide2 ve birde floppy için bir yer olur. Yaklaşık elimizden 250-300 anakart geçti hiçbirinde 3 tane ide yoktu.4 tane ide birde floppy olanları nadirde olsa var. Biliyorsan anakartının marka,modelini yazarsan daha detaylı bakabiliriz.

• Evet anakartını gördüm ozaman harddiskle cdroma taktığın ide kablolrını değiştirerek bir dene.
  • Yeşil diye bahsettiğin çıkışı ide controler kontrol etmiyor. Bu yüzden ide çıkışı diyemeyiz ve Media aygıtlarını takamassın.. Diğer 2 çıkışa ayrıayrı takabilirsin..... AMa aynıanda nasıl çalıştıracan o mesele olur
  • Harddisk cdrom kabloları dediğim harddisk satadır ama anakart yeni ,kutudan çıkan kabloları denebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu yeşiller raid içinmiş yav ee ben anakartıma 2 dvd writer ı ayrı ayrı bağlayamayacakmıyım şimdi? yok mu bi çözümü? aynı anda dvd yazabilmenin tek çözümü ayrı kanallara bağlamak çünkü. ha tamam aynı kanala bağlarız ama tek dvd yazmaktan 4-5 kat daha uzun sürer 2 dvd yazmak ama ayrı kanallarda olursa aynı anda aynı hızda 2 dvd yazabilirim diye düşünüyorum. aslında çok önemli değil ama ben kafayı taktım bi kere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.