Şimdi Ara

2 Eksenli Robot (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İhtiyacım olan bir makine ile ilgili bilgi almak istiyorum.

2mt yüksekliğinde ve 2mt genişliğinde bir platform (duvar) düşünelim. Bu platform üzerine koyacağım robot bir kol ile istediğim koordinatlara robot kolun giderek işaret boyası püskürtmesini istiyorum. Yani ürünlerin üzerine ait oldukları ürün ile ilgili sebolleri boyamak istiyorum. Ürün sandıklarının en büyüğünün boyu 160cmX160cm. Tabii robot kolun her türlü şekli çizecek şekilde hareket edebilmesi gerekiyor. Bir nevii reklamcıları kullandığı folyo kesicileri gibi. Tek farkı bizim cihaz yatay değil dikey çalışacak.

Böyle bir makinenin hazır satılanı veya yapabilecek birileri varsa yardımlarını rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler

• nette videosunu görmüştüm, eleman aşağıdaki sistemi tasarlamış, motorlara komut verip ipi çektirerek, salarak boyama tabancasına x,y konumuna gönderip duvara resim çizdiriyordu. bildiğimiz kartezyen robot misali.

2 Eksenli Robot (!)
  • ewet bana mantıklı geldi yapılabilir
    quote:

Orjinalden alıntı: klutch

nette videosunu görmüştüm, eleman aşağıdaki sistemi tasarlamış, motorlara komut verip ipi çektirerek, salarak boyama tabancasına x,y konumuna gönderip duvara resim çizdiriyordu. bildiğimiz kartezyen robot misali.

2 Eksenli Robot (!)

• Evet çok mantıklı ama gelin birde kontrolünü sorun..

Geometri üstadı bir kontrolör tasarlamak gerekir böyle bir sistemin doğru çalışabilmesi için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 6 Temmuz 2007; 18:03:06 >
  • bikere kasıp arayüz yazacaksın. ondan sonra çatır çatır
  • bu sistem biraz emanet gibi olmaz mı ipli felan :) rüzgar escek sallancak
  • aşagıdaki linkte bahsedilen cnc programı için X ve Y axis leri için basit bir step motor veya servo motor driver'ı yapılarak istenilen robot gerçekleştirilebilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_15628023/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: klutch

rüzgar? o zaman izleyin...

http://www.izlesek.net/izle/tv/875/uzaktan_kumanda_sprey.html?PHPSESSID=fed25eabd78865a5f4b0f076a286a346

Video için çok sağol. Elektronikçi olmayıp da şu vidyoyu izlemiş olsaydım çok fena kıskanırdım muhtemelen Güç bizde be arkadaş hiç farkında değiliz ha..

• evet güzelmiş. hemde ucuz bir cozum yolu gibi. benim anlayamadigim o sey durmadan sallanirken nasıl olup ta dogru noktaları tutturup duzgun cizgiler cizebildigi ağaçları çizerken dikkat edin değişik salınımlar yaparak çiziyor. ve milim hata yok. güzel programlamıslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 9 Temmuz 2007; 4:29:49 >
  • salınma olayı kontrol edilmiş gibi. yani bilerek ivme verilerek boyama yapılıyor. yoksa alakasız salınımlar olabilir. bu yüzden çok hassas... sadece program değil dinamikte kasmışlar
  • Bence doğal salınımı bastıracak şekilde yapay salınım yapmışlar, makina bu şekilde tam ne zaman nerde olduğunu bilebiliyor. Suyuna gidiyor yani
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.

Videodaki çalışma güzel.

Fakat böyle bir ürünün hazırı varmı acaba? Hazır satılan bir ürün bulamadım. Veya yapabilecek bir arkadaş varsa irtibata geçebiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.