Şimdi Ara

2.el araç ALIM-SATIM'ında kullandığımız YALANLAR nedir..?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu kez sonradan SERÇE aldım ve 1 yıl sonra satmak için pazara çıkardım...
    Baya bakan oldu. Ve birileri aracı almak istedi.
    İş yerine gittik SÖZLEŞME yapıldı KAPORA alındı ve iş yeri ful mal doluydu..
    Elemanlar için alıyormuş akşama arabayı alabilirmiyiz dedi bende itimat ettim. Sabah ise trafikte buluşacaktık..

Adama arbayıda verdik. Ve adamı arıyorum, yok şurdayım, yok burdayım ve telefonlar kapalı.
    Sabah iş yerine gittim ve iş yeri bomboştu. Hemen emniyete gittim. Gittimki meğer aynı gün 4 araba sahibi daha oradaydı.
    Dolandırıldık..

Allahtan arabalar 10 gün sonra istanbulda bulunmuş. Araç sahipleri bir minübüs kiraladık 2 de polis var yanımızda hep beraber istanbula gittik.
    Araçları aldık jandarmadan.
    Nasılmı bulunmuş araçlar??
    Bir tamirci araba pazarlığı yapmış Panelvan (markasını unuttum) piyasası 14bin ise, onlar 10 bin demişler, o kişide şüphelenmiş ve jandarmaya haber vermiş.

Olay böyle gelişti ve biz hırsızlarla geri döndük.
    Savcı salıverdi hırsızları sağ olsun.

• Satıcıların söylediği yalanları anladık da ya alıcıların söylediği yalanlar?

Paramız bu kadar... (O zaman git o kadarlık araba al)

Çocuğuma alacağım, okula gidip gelirken zaman kaybedip yollarda sefil olmasın diye... (Vah vah, acıdım sana ucuza vereyim o zaman mı demek gerekiyor)

Şehir dışından geleceğiz, olurunu söyle, alıp gidelim... (Gerçekten baktırmadan, ustaya göstermeden alıp gideceksin yani)
  • Mesajları düşündümde tek tek yazmayacağım, sadece özet geçeceğim..

Sonra BRODWAY aldım galeriden. Şöyle iyi böyle iyi aldık.

LPG taktır, lastikleri değiştir, komple bir tamir yaptır derken astarı yüzünden pahalıya geldi. 4500 tl aldım ve + olarak bunları yaptırdım.
    1 sene sonra oğlum askere gitti ve iş yerimde kapanınca arabayı sattım.
    Pazarda satamadım ve aynı galericiye zar zor 3750 ye sattım.

Sonra yine bir tanıdıktan FAVORİT aldım. Ufak tefek masraflar çıktı yaptırdım.

Karbüratör kapağı düşmüş ve özel servise gittim (yetkili serviste yokmuş)
    Bir kapak diye gittim, yok bujiler değişecek, yok buji kaploları değişecek. Değiştirdik ve 4 km sonra Antalya havalimanı yolunda aracın motoru alev aldı ve o servisi aradım geldiler, "olacağı varmış" deyip gittiler. İtfaiye söndürdü aracı.
    1500 tl ye hurda fiyatına sattım. Servisin hatası olduğunu biliyordum ve her zaman fiş fatura allırken bu kez ne hikmetse almadım ve böyle oldu.

Sonra UNO aldım. Satıcı tanıdık sayılırdı ve araba süper istersen ekspere baktır dedi.
    1200 masrafta ona..

Eh artık EMEKLİ olduk iyi bir araba alalık dedim ve unoyu sattım. Karşımda otelde güvenlik görevlisi bir arkadaş ise CLİO satacak. eee bende arıyorum..

Yok şu fiyat yok bu fiyat derken 2 ustama ayrı ayrı baktırdım ( 2 ay önce TRAMERi bilmiyordum) içime sindi aldım 2006 model 14.650 ye

15 gün sonra acaba KASKO su kaç para tutar diye baktırdığımda araç PERT olduğunu anladım.. Sinirler tepeme çıktı arkadaşı aradım. Valla billa haberim yoktu dedi.
    O kişide takastan almıştı 10 gün önce.. Artık ALLAH'a havale ettim..

İlanlar verdim ve PERT olduğunuda yazdım. O geldi bu geldi ve aracı bir kişiye içine sinerek sattım. 14000 tl ye

Bu kez arabasız kaldım ve ne kadar araba ilanı varsa hergün hatip ediyorum..

Dürüst bir kimse çıkıpta araçta şu var demiyor.
    Hele bir tanesi telefonda konuşuyoruz ve plakasıda görünmüyordu. Kalktım işyerimi kapatıp 60 km gittim. Plakayı bir sorguladım 14850tl ağır hasarlı yazıyor..

TRAMERE tam 23 plaka sorgulattım. En masumu 1 çarpma..
    Motor no şaşi no istedim sorgulattım kaskodan, sadece 200 tl cam değişmiş başkada hasar yok kayıtta. Sonra servise gittik baktırdım. Oradan kaportacıya baktırdım ve
    2006 model ALBEA 1.3 m.jet AC 16500 tl ye aldım. 107000km de

Olay bu....

• Siz siz olun kimseye kanmayın ve mutlaka araç alırken bir KASKO şirketine sorgulatın aracı..
    Yoksa benim gibi uğraşıp durursunuz.

Kimsenin üzülmesini istemem. Bunlardan DERS çıkarmanızı ümit ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MJet

Şimdiye kadar bir kere 2.el araba aldık oda imzamdaki passat.

Computestte baktırdık felan 3 parça boya ve motoru gayet iyi durumdaymış(göya).

Aracı yaklaşık 1.5 sene kullandık bu zaman içerisinde 5bin tlye yakın masrafı oldu. Onun dışında satarken 6 parça boya çıktı ön takımda bir sorun vardı sürekli ses yapıyordu 20-60km arasında serviste bulamadılar sorunun nerden kaynaklandığını.Ek olarak ön kaputun boyası attı içerisinde çalışan aksam kalmamıştı zaten. 3 kere yolda bıraktı. Aracı satılığa çıkardık bir adam geldi ustasıyla birlikte ustada adamdan ekmek yemek için aracı aldırdı hallederiz gibisinden adam hiç bakmadı usta aldı gibi bir şey oldu.

İşin özeti bir daha 2.el araç almayı düşünmem istiyorsa 10bin kmde olsun.

Sıfır araba alıp yolda kalan kişileri biliyorum. Bu durumda sıfır araba almak ta riskli. Hatta şöyle derledi. Sıfır araba alıp şehir içinde 2000 km yol yapmadan uzun yola çıkmak riskli olur, Yolda bırakabilir derlerdi. Yaşım 42. Çok duyardım bu sözü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 28 Şubat 2012; 12:44:38 >

• Yan esnaf komşum CHERY marka jip almış..
    Ben sonradan farkettim ve bu 2-3 gün içerisinde araba çalışmamış, çekici gelmiş götürmüş.

Gelmiş ve tekrar arıza derken, yol bilgisayarını filan söküp götürmüşler.. Araba şimdilik oldu fakat yaşananlar kalıyor geriye..

Katılıyorum sevgili TOPAZ..
    Sıfırda alsan böyle riskler var elbette..

Nasip işi gibi bu işler..
  • Ben 320km'deki bir fusion ile yolda kaldım mesela... 250km şehirde gezdikten sonra, Gebze'de fabrikada getir götür için Gebze'ye götürürmek üzere yola çıktım. Yolda otoban gişelerini geçtikten 10 dakika sonra devir kesici ikaz ışığı yandı ve araba 2500 deviri geçmemeye başladı... Fusion gibi bir arabada bu otobanda 80km ile gitmek demek... Sağa çektim, ikazın anlamını buldum. Arabada 1/4'den daha az benzin kaldığında ekonomiye alabilir kendini, bu ışığı yakar yazıyordu. Bende de mazot azdı. Demek ki bundan, ne mal arabaymış diyip, tıngır mıngır devam ettim. Normalde mazot alacağım benzinlikten bir önceki benzinlikte mazot aldım. Işık söndü, yola devam... 5 dakika sonra ışık tekrar yandı ve tekrar 2500 devire geri döndüm. O an anladım ki bir sorun var... "Bunu neden yapar?" "Yakıtın basıncı düşer öyle yapar, neticede depo dolu..." "Si.tir o zaman araba mazot kaçırıyo olmalı!" diye düşünüp sağda kapıyı açtım. Yere eğilmiş arabanın altına bakarken, elimle pedala basıp arabaya gaz verdim ve fışkıran mazotu gördüm... İlk çıkıştan otobandan çıktım, Kızılcahamam bağlantısında mazot bitti, yolda kaldım... Gerisin geri servise döndüm... Sonuç: Fabrika'da mazot borusunun motor bağlantısı tam sıkılmamış... Olan toplam 80TL'lik mazota oldu...

Adi sevgilim de iyi geyik yaptı. Otobanın eski yola bağlandığı göbeğin ortasında yolda kaldım. Çekici vs. hallettikten sonra beklerken kız arkadaşımı aradım. Buralarda haftasonu evleri var. Yolları az çok biliyor... Kavşakta olduğumu söyleyince, "biraz soluna baksana orada sebze satan birileri var mı?" dedi. Ben de bana oradan doğru bir yol tarif edecek, bir konuda yardım edecek sanıp, "ha evet var biraz ileride!" diye atladım. "Oradan fasülye alsana, fasulyesi meşhurdur oranın, güzel güzel yersiniz, hatta bana da al bir iki kilo!" dedi ve kahkahayı bastı... Hayat işte, 250km yapmış araba ile yolda kalıp, bir de sevgili tarafından ti'ye alınmak da varmış!

Servise çekici üstünde geldiğimde arabayı bize satan şahıs bizi karşıladı ve "İki araba sattık daha ne istiyorsun! Gönderiyoruz geri geliyorsun!" diye geyik yaptı... Komedi dizisi gibi... Neticede onun suçu değil, basit bir montaj hatası ve ne çıkarsa karşılayacaklar, ben de geyik bir tipim... Ohh... Vurun Hüseyin'e günüydü tam...
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Konuya geri dönecek olursak:

Ben bir kere yalan söyledim. O da Opel Frontera için. İzin verin söyleyeyim... Adama "Motoru ile sıkıntıları vardı, komple motor yaptık (bu kısmı doğru), gelecekte pek bir problem çıkaracağını sanmıyorum (bu kısmı külliyen yalan)" dedim. Onun dışında tavan hariç her yerinin boyalı olduğunu, hepsinin farklı zamanlarda olduğunu, bunu da boyalı olan her parçanın boya kalınlığının farklı olmasından anladığımı, hiçbirini bizim yapmadığımızı, kaputuna görüntü için yapılan çıkmanın zamanla çatlamaya sebep olacağını, onu da bizim yapmadığımızı, lastiklerin geberik olduğunu; ama bu arabaya çok büyük tabanı olduğu için, geberik de olsa tehlike yaratmadan bir 15.000km daha gideceğini, orjinalden hararetli bir araba olduğunu, arabayı nazlaması gerektiğini söyleyerek sattım.

Benim sıklıkla gördüğüm yalan veya kıvırmalar:
    - Çizikten ötürü bel altı komple boyalı
    - bilmem kaç bin km'de araba elbet çarpığı olacaktır (Benim 300.000'deki saab'da yoktu).
    - Yürürü sağlam (gerisi bozuk mu?)
    - Kilometrede x kuruş yakıyor... Sürekli benzin mazot zam yediği düşünülürse, yakın geçmişte eminim aracın x kuruş yakıyordu. Ama bugün 1.5x yakıyor... Kısaca lt/100km olarak söylemiyorsa itibar etmiyorum.

• Maşallah bizim forumda bir tane bile yalan çıkmadı. Aracını satan varsa ciddi ciddi talibim:)
  • km uzun yol ağırlıklı yapıldı demiştim bir sefer..halbuki çoğunlukla şehir içiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lagunayı satarken adam motorda sorun var mı diye sordu. ben doktor adamım motordan falan anlamam bir ustaya göster dedim, motoru gösterdi arabayı aldı. halbuki motor yağ eksiltiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

lagunayı satarken adam motorda sorun var mı diye sordu. ben doktor adamım motordan falan anlamam bir ustaya göster dedim, motoru gösterdi arabayı aldı. halbuki motor yağ eksiltiyordu.

ben utandım insanlığımdan bu arkadaş yazmaktan utanmıyor bunu. ne hale gelmişiz. kul hakkı diye birşey var herkes her yalanının bedelini ödeyecek bir zaman.
  • Bu başlıkla DH' de konu açılırsa yalan söyleyen adam yazacağı varsa da linç edilme korkusuyla yazmaz.
  • İlk Sahibinden
  • quote:

lagunayı satarken adam motorda sorun var mı diye sordu. ben doktor adamım motordan falan anlamam bir ustaya göster dedim, motoru gösterdi arabayı aldı. halbuki motor yağ eksiltiyordu.

Lagunalar da bu motorlar 10000 km de 1 lt yağ eksiktir hele tam sentetikse bu dahada fazla olabilir,yani gayet normaldir,4 yıl kullandim
  • quote:

Ben UNO aracımı starken vatandaşa notlar yazdım ve gösterdim..

Bak arkadaşım, radyatör su eksikliyor dedim. Ve ustam müşür'den kaynaklanıyor olabilir dedi. Afyon'a gittim döndüm fakat eksiltmedi dedim.
    Eğer sorun devam ederse sen yaptır gerekirse ben parasını öderim dedim.

Yağ karterinin altından hafifte olsa yağ kaçakları var (eksiltme yok ) oralarında bak dedim..

Ve arkadaş bir akşam aradı ve arabaya birşey oldu zannettim. Meğer Radyo çekmiyormuş :) Bende biliyorum anteni değiştir dedim

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste....

Bence hoş bir davranış olmamış.. Sen biliyorsan söyleyeceksin. Varsın 1000tl zararın olsun.
    Sen şimdi kendini o alıcının yerine koy, ne yapardın? Herhalde helal olsun demezdin değilmi?
    Önce çuval dızını kendimize...

• Bende lagunayi satılığa çıkardım,neyse elemanın biri geldi servise kendimden emin gittim komple boyalı demesinlermi,rezil olmuştum niye rezil olutosam ben alırken özel servise gösterdiğimde banada böyle kakalamişlar meğersem,neyse 16 binede anlaşmıştık ,reno ekspertiz parasını ben verip özür dileyerek yolladım,ilandada kaldırdım,kime ne yalan sölücem,işim olmaz böyle şeylerle,neyse bu olaydan 2 ay sonra aracı sarhoşun biri pert etti sigortadan 16500 aldım
    bidaki satışta aracima kefil olmam arkadaş 0 almadım ki seceresini bileyim,fiyatı düşük tutacam piyasanın 1000 altına bidaha böyle rezil olmalara gelemem

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

Bende lagunayi satılığa çıkardım,neyse elemanın biri geldi servise kendimden emin gittim komple boyalı demesinlermi,rezil olmuştum niye rezil olutosam ben alırken özel servise gösterdiğimde banada böyle kakalamişlar meğersem,neyse 16 binede anlaşmıştık ,reno ekspertiz parasını ben verip özür dileyerek yolladım,ilandada kaldırdım,kime ne yalan sölücem,işim olmaz böyle şeylerle,neyse bu olaydan 2 ay sonra aracı sarhoşun biri pert etti sigortadan 16500 aldım
    bidaki satışta aracima kefil olmam arkadaş 0 almadım ki seceresini bileyim,fiyatı düşük tutacam piyasanın 1000 altına bidaha böyle rezil olmalara gelemem

Yalnız sizinki takladan ötürü mü komple boyalıydı keyfe keder mi komple boyalıydı
  • Bende aracımı satıyorum. Neyi varsa söylüyorum. Zaten sahibinden'de plaka saklanmış araç görünce hemen kapatıyorum. Aracımın ilanında her ayrıntısına kadar fotoğraf var , plaka hepsinde açık , aracın herşeyi de yazıyor. Aracım orjinal. Sahibindende araçta birşey yok reklam olmasın diye plakayı kapattık yazanlara bitiyorum. Neyin reklamı bu. Aracım orjinal göğsümü gere gere plakayı açık bırakıyorum. Açık açık yaz kardeşim. Boya varsa boya , parça değişimi varsa parça değişimi. Fiyatını ona göre uygun tutarsın bütçesi ona uyan gelir alır. Zaten dürüst davranıldığı zaman daha bir güveniliyor. Adamın 2 parça değişeni var örneğin adam dürüst şekilde söylüyor ; içinden diyorsun aracı diri sağlam ki açık açık söylüyor. Ne kaportası değişensiz araçlar gördüm sahiplerini illallah ettiren...

Parayı kolay kazanmıyoruz. Araç satarken "ben araç alırken beni kandırsalardı ve ben bunu sonradan öğrenseydim , sorun yaşasaydım , param p.ç olsaydı ne hissederdim" diye düşünmek öyle hareket etmek gerek.

• ARABA SAtarken bastan söyleyip arkandan çoluğuna çocuğuna sövdürtmeyeceksin. onu bilir onu söylerim. 2 araba sattım. unom vardı yolda istop ediyordu bazen. yaptırmıs olmama rağmen onu bile söyledim. değisenleri boyaları tam olarak anlattım. eski chek up raporlarını gösterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

Bende lagunayi satılığa çıkardım,neyse elemanın biri geldi servise kendimden emin gittim komple boyalı demesinlermi,rezil olmuştum niye rezil olutosam ben alırken özel servise gösterdiğimde banada böyle kakalamişlar meğersem,neyse 16 binede anlaşmıştık ,reno ekspertiz parasını ben verip özür dileyerek yolladım,ilandada kaldırdım,kime ne yalan sölücem,işim olmaz böyle şeylerle,neyse bu olaydan 2 ay sonra aracı sarhoşun biri pert etti sigortadan 16500 aldım

Yalnız sizinki takladan ötürü mü komple boyalıydı keyfe keder mi komple boyalıydı

Tavanda boyaliydi ama değişen yokmuş bende anlamadım ama kimse keyfe keder noyatmaz hetal takla atmıştır diye düşünüyorum,neyse bida hiçbir 2 el araca kefil olmam isteyen gelir bakar bakktırır alır,piyasa ederinin biraz aşasına veririm olur biter

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.