Şimdi Ara

2.el araç ALIM-SATIM'ında kullandığımız YALANLAR nedir..?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

ARABA SAtarken bastan söyleyip arkandan çoluğuna çocuğuna sövdürtmeyeceksin. onu bilir onu söylerim. 2 araba sattım. unom vardı yolda istop ediyordu bazen. yaptırmıs olmama rağmen onu bile söyledim. değisenleri boyaları tam olarak anlattım. eski chek up raporlarını gösterdim.

2.el aldıysan sen den önceki yapılanları bilmiyorsan nasıl söyleyeceksin 0 km alırsın tamam mazisini bilirsin anlatırsın ama 2.el almışsan sen den öncede araba çok el değiştirdiyse onda ne kadar anlatsanda sen bildiğin kadarını anlatabilirsin ... örnek 2000 model araba aldın sen den önce araba 10 defa el değiştimiş sen aldığın kişiye sorsan bile adam arabanın belki 20 .sahibi nerden bilebilir 1.sahibinin neresini değiştirdiğini birde herkes yetkili servistemi değiştiriyor sanayide her arabanın çıkması var faturamı kesiyorlar kaskosu olmayan araç gidip sanayi de parça değiştirince tramerdemi görünüyor isterse 3 4 senelik olsun bir araba yetkili servıs garantisinden çıktıysa o arabadan herşeyi bekle göstermeden tanıdık bir ustana almak akıl işi değil

Göstersen de ustana güvenmen lazım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 28 Şubat 2012; 16:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

ARABA SAtarken bastan söyleyip arkandan çoluğuna çocuğuna sövdürtmeyeceksin. onu bilir onu söylerim. 2 araba sattım. unom vardı yolda istop ediyordu bazen. yaptırmıs olmama rağmen onu bile söyledim. değisenleri boyaları tam olarak anlattım. eski chek up raporlarını gösterdim.

2.el aldıysan sen den önceki yapılanları bilmiyorsan nasıl söyleyeceksin 0 km alırsın tamam mazisini bilirsin anlatırsın ama 2.el almışsan sen den öncede araba çok el değiştirdiyse onda ne kadar anlatsanda sen bildiğin kadarını anlatabilirsin ... örnek 2000 model araba aldın sen den önce araba 10 defa el değiştimiş sen aldığın kişiye sorsan bile adam arabanın belki 20 .sahibi nerden bilebilir 1.sahibinin neresini değiştirdiğini birde herkes yetkili servistemi değiştiriyor sanayide her arabanın çıkması var faturamı kesiyorlar kaskosu olmayan araç gidip sanayi de parça değiştirince tramerdemi görünüyor isterse 3 4 senelik olsun bir araba yetkili servıs garantisinden çıktıysa o arabadan herşeyi bekle göstermeden tanıdık bir ustana almak akıl işi değil

birinde servise gösterdim birinde chek up yaptım. bildiklerimi anlatırım. şu tarihte aldım baktırdım sunlar sunlar çıktı sonra bende şu kaza oldu şunu yaptım faturası burda. al triğeri şurda değistirdim tarihi su faturası şu.

• quote:

quote:

quote:

birinde servise gösterdim birinde chek up yaptım. bildiklerimi anlatırım. şu tarihte aldım baktırdım sunlar sunlar çıktı sonra bende şu kaza oldu şunu yaptım faturası burda. al triğeri şurda değistirdim tarihi su faturası şu.

Bildiklerini anlatırsın ama ne olucağı belli olmaz sonuçta insan yapımı sıfır araç alırken fabrika 150 bin km den sonra bana gelme diyor yada 3 sene den sonra bana gelme gelirsen de şu kadar servis ücreti var yada mersedes 250 bin km garanti veriyorum diyor şu kadar sene ...

2.elde daha doğrusu belli bir km den ve model den sonra her araç ta her türlü sorun çıkabilir ...

sıfır km alınca sorun çıkmıyormu çıkıyor yada çıkmıyor o da sanş meselesi ama hiç değilse garantiden bi şekilde değiştiriyorsun ...

sonuçta fiyatı na göre her araç alınır satılır her aracın bi alıcısı vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

km uzun yol ağırlıklı yapıldı demiştim bir sefer..halbuki çoğunlukla şehir içiydi

Bu yalanda popüler :D Şehir dışı olduğunda arabanın tekerlekleri yere değmedenmi gidiyor acaba :D
    Benim gördüklerim söyle ;
    -Askere gideceğim için satılık ,
    -Eşim manuel kullanamadığı için satılık,
    -Acil satılık
    -Ve Örneğin sağ çamurluk '' bir karış '' boyalı öyleki kaza yaparken bir karışı aşmadan kaza gerçekleştirmiş arabalar var : )
  • quote:

quote:

Zaten hiç kimse de senden önceki zamanını sormaz arabanın. Ha diyelim ki bana sordu. Bildiğimi anlatırım.

Sağ ön tarftan kazalı derim. Sağ çmurluk değişmemiş. Düzeltilmiş derim. Km'si indirilmiş derim. Biri 900 küsür TL'lik. biri de (yanılmıyorsam) 2000 TL masraflı kazası var derim.

Bildiklerim bu derim. Daha ne olsun. Kimse kendinden önce olanlardan sorumlu olmaz. Silah zoruyla satmıyoruz ki. İşine gelirse alır. Gelmezse almaz.

• 'dosta gidecek bir arac'

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuduzcan

quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

km uzun yol ağırlıklı yapıldı demiştim bir sefer..halbuki çoğunlukla şehir içiydi

Bu yalanda popüler :D Şehir dışı olduğunda arabanın tekerlekleri yere değmedenmi gidiyor acaba :D
    Benim gördüklerim söyle ;
    -Askere gideceğim için satılık ,
    -Eşim manuel kullanamadığı için satılık,
    -Acil satılık
    -Ve Örneğin sağ çamurluk '' bir karış '' boyalı öyleki kaza yaparken bir karışı aşmadan kaza gerçekleştirmiş arabalar var : )

Araba şehir dışında da yerden gidiyor ama gözardı edilmemesi gereken bir gerçek var. Şehir içinde motor (atıyorum) 5 milyon defa döndüğü zaman 5 km yol gidebiliyor. Trafiğin sıkışık olması cabası. Şehir dışında 5 milyon defa döndüğünde 50 km yol gdiyor. Sürekli devir değişmiyor. Aktarma organlarına değişken yükler binmiyor. Araç kararlı bir şekilde stabil gidiyor.

• Küçük yalanlar bazen gereklidir.

Aksi takdirde sorunlu bir arabayı satana kadar göbeğiniz çatlar. 2008'de Punto sattık araba 55 binde temiz kullanılmış bir araçtı ancak sağ ön çamurluk değişmiş, sağ ön kapının tamamı arka kapının çıta altı ve arka çamurluğun yarısı farklı kazalardan ötürü boyanmıştı. Ek olarak ön tampon içten yamalıydı ve sol ön çamurluk boyasız düzeltilmiş durumdaydı.(Tabii sol ön far da değişti) Bir de unutmadan sağ arka kapıda sonradan yaşanan bir talihsizlik nedeniyle ezik vardı.

Bunları tek tek yazdım. Fiyatını piyasasının 1500-200 tl altında tuttum ancak yine de 2 buçuk 3 ay sürdü aracın satılması..

Herşeyi bir bir yazdığım için alıcı araca baktırmadı bile. Ön kapıyı açtı şöyle bir baktı noterin yerini sordu.

Şimdi olsa ufak tefek boya gerektirmeyecek onarımları yaptırır üstüne bir de wax attırırım emsallerinden fazla rakam yazarım.

• Satarken uğraşmıyacağımden emin olabilirsiniz. Yalan veya doğru söylemek gibi bir derdim de olmayacak. Çünkü şimdiden alıcısı hazır. Bağdatlılar Otomotiv. Mutlaka piyasasının altında gidecektir ama takas yoluyla daha yüksek modelini alırım mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

Bende lagunayi satılığa çıkardım,neyse elemanın biri geldi servise kendimden emin gittim komple boyalı demesinlermi,rezil olmuştum niye rezil olutosam ben alırken özel servise gösterdiğimde banada böyle kakalamişlar meğersem,neyse 16 binede anlaşmıştık ,reno ekspertiz parasını ben verip özür dileyerek yolladım,ilandada kaldırdım,kime ne yalan sölücem,işim olmaz böyle şeylerle,neyse bu olaydan 2 ay sonra aracı sarhoşun biri pert etti sigortadan 16500 aldım
    bidaki satışta aracima kefil olmam arkadaş 0 almadım ki seceresini bileyim,fiyatı düşük tutacam piyasanın 1000 altına bidaha böyle rezil olmalara gelemem

Yalnız sizinki takladan ötürü mü komple boyalıydı keyfe keder mi komple boyalıydı

Tavanda boyaliydi ama değişen yokmuş bende anlamadım ama kimse keyfe keder noyatmaz hetal takla atmıştır diye düşünüyorum,neyse bida hiçbir 2 el araca kefil olmam isteyen gelir bakar bakktırır alır,piyasa ederinin biraz aşasına veririm olur biter

Saksı düşmüştür saksı genel bir yalandır aynı sorunu passat vardı şirketin satarken sıkıntı yaşadık hatta 39.000 tlye gitti 47.000 tl lik araç

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bildiklerini anlatırsın ama ne olucağı belli olmaz sonuçta insan yapımı sıfır araç alırken fabrika 150 bin km den sonra bana gelme diyor yada 3 sene den sonra bana gelme gelirsen de şu kadar servis ücreti var yada mersedes 250 bin km garanti veriyorum diyor şu kadar sene ...

2.elde daha doğrusu belli bir km den ve model den sonra her araç ta her türlü sorun çıkabilir ...

sıfır km alınca sorun çıkmıyormu çıkıyor yada çıkmıyor o da sanş meselesi ama hiç değilse garantiden bi şekilde değiştiriyorsun ...

sonuçta fiyatı na göre her araç alınır satılır her aracın bi alıcısı vardır

sonuçta 1996 modeldi ilk arabam. satarken 12 yaşındaydı. elbetteki kusurları olacaktır. ama önemli olan 5 kapısı değisen arabaya çizikten komple boyalı dememek. komple boya yaptırmıstım arabaya. ön çamurluğu vurunca güneş yanığı vardı. nasılsa boya yapılacak günes yanığını da boyatacaktım dedim komple boyattım. boyama öncesindeki ve sonrasındaki resimleri arkadasa verdim. ayrıca boya yaptırdığım yerin adresini ismini ve telefonunu verdim.

sonuçta burda konusulan baska birsey.

ben kendi açımdan hiçbir yalan söylemedim. konu da zaten ne yalan söylediniz üzerine. sizin bahsettiğiniz farklı birsey. elbetteki 12 yaşındaki arabanın tüm kazalarını bilemem. ona bakarsanız yandan darbe yemis kapısı değismis arabayı götürürüm çıkma kapıyla aynısını bulurum yan sanayide. kralı gelse bulamaz kapının değistiğini. önemli olan bizim dürüst olması.

satarken elimden geldiği kadar bildiklerimi anlatırım, alırken de servise sokarım.

daha baska ne yapabiliriz ki sonuçta

• en bombası bu: araç pert kayıtlı ama yürüyen aksamda hiç birşey yoktur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

'dosta gidecek bir arac'

Para dosttan kazanılırmış.

Öyle derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZSARA -- 28 Şubat 2012; 17:49:55 >
  • Yalan söylemem de, sahibinden.com'a ilan verirken "kaportada boya değişen yok demiştim" ama plastik arka tampon 2 defa değiştirilmişti, yalan değil de yine de rahatsız oluyordum. O zamanlar kaporta orjinaldi.

Şimdi ise, arka tampon 2 defa ön tampon 1 defa değişti. Ön sol çamurluk değişti, Ön kaputta yüzeysel boya var. Tüm işlemler yetkili serviste yapıldı, 3 tane tramer kaydı var. Tüm kazalarda kusursuzduk.
  • Satıcıların söylediği yalanları anladık da ya alıcıların söylediği yalanlar?

Paramız bu kadar... (O zaman git o kadarlık araba al)

Çocuğuma alacağım, okula gidip gelirken zaman kaybedip yollarda sefil olmasın diye... (Vah vah, acıdım sana ucuza vereyim o zaman mı demek gerekiyor)

Şehir dışından geleceğiz, olurunu söyle, alıp gidelim... (Gerçekten baktırmadan, ustaya göstermeden alıp gideceksin yani)
  • arabamın kaportada bir kaç yerde göçük var satarken abi oynanmış demesinler diye elletmiyorum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Maşallah bizim forumda bir tane bile yalan çıkmadı. Aracını satan varsa ciddi ciddi talibim:)

aracımı satıyorum :D
  • ben de satıyorum bu ilanda yalan yok.Ford Focus 2011 HB 1.6 Comfort 16462 km de ...Yalan yok sağ kapı sacı orj.olarak ford servisinde değişmiş.Arka çamurluk boya görmüş.Aldığımda duvara sürttüğünden değiştiğini söyledi.Fotolarını sorduğumda yok dedi. 1300 tl bir masraf olarak gözüküyor 5664'te..Aracı yalansız ev alacağımdan satıyorum.Mayıs 20'ye kadar vaktim var(.Saygılar...):):Erzurum'dayım....):Özelden yazın.Brc tüp taklılıdır.Kaza kaydı yoktur.Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efelisinoper -- 28 Şubat 2012; 23:23:28 >
  • Bikeresinde pazarda.. bitane adam bir araçla ilgileniyordu.. aracın satıcısı.. yanında getirdiği arkadaşına.. yalandan alıcı rolü yaptırıyodu..
    sırf diğer ilgilenen kişiye kaçırmama acele etme psikolojisi vermek için.....
  • yüksek model yüksek km araba = garaj arabası
    lpg le 150.000 km geçmiş = lpg takılalı 2 ay oldu
    tavan hariç boyalı = her şeyi yaptık bi takla attıramadık

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.