Şimdi Ara

2.EL ARACA NASIL CESARET EDİYORSUNUZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an 19uncu aracıma biniyorum bunlardan sadece 2 tanesi sıfır 2013-3008 ve 2015-Tiguan
    En çok başımı yakan ilk aracım honda accord idi gençlik tabi dış görünüşe aldandık ocağıma incir ağacı dikti
    Ondan sonraki araçlarımda opel antarada üst kapak yapmak zorunda kaldım diğerleri rutin bakım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Başlığa cevaben:

S...eve, s....eve.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ,
    İlk aracim biraz hor kullanilmis Seat leon 2013 model idi, bu araçta direksiyon pompasi, turbo valf değişimi gibi sorunlari oldu, en çok zorlayan turbo valfi idi.
    İkinci aracim 2010 Mercedes e250 cgi sedan idi,bu da ilk sahibinden gayet iyi kullanilmis, komple yetkili servis bakimli idi,bende de 4 lastik değişimi, motor ve sanziman takoz değişimi harici masraf cikarmadi.
    Üçüncü aracim hala biniyorum 2014 model c250 amg , bu da komple yetkili servis bakimli, 7 kez el değiştirmiş ama aslinda 3. sahibi gibi bişi, diğerleri galeri al sati gibiydi, masraf olarak disk ve balata değişimi harici benden önceki kullanimlardan kaynakli sorun cikarmadi.
    Tatile geldim yine ayni yol , 2023 troc konforu maalesef Mercedes c250 amg de yok. Uzun yol için böyle en azindan ve Mercedes kullananlar bilir amg araçlar daha sert ve konforsuz oluyorlar , sevgilerle :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha bugüne kadar bayiden sıfır km araç almadım.
    Bir tane sıfır km aracım oldu ama oda 2 yaşında ve plaka takılmış di.

Konu sahibi nasıl güveniyorsunuz demiş, buradaki temel yanılgı bu zaten ikinci elde katakulleye gelmemenin temel noktası güvenmemekten geçiyor. Guvenirseniz yanılırsınız.

Büyük konusmayayim ama kuvvetle muhtemel çok büyük bir fırsat falan denk gelmediği sürece de bundan sonra sıfır araç almayacağım gibi görünüyor.

• 0 alacak kadar saf olmadigimizdan.Simdi 1 serisi 2020 model 30 binde arac aldim m paket benzinli tum opsiyonlar var tertemiz.Ayni opsiyonlarla ayni arac 0 olarak 2.2 m filan ben 1.6 milyona aldim tertemiz araci neden gidip 600.000 tl fazla vereyim? Simdi ben bu araci 3-5 ay sonra en kotu aldigim fiyata satarim.0 alsaydim o paraya 3-5 ay sonra ben onu anca 1.8 e zar zor satardim su piyasada.

• landscapee kullanıcısına yanıt

Aynen hocam.

Adam diyor ki 150 bin tramer, 2023’te gerçekleşmiş kaza ve matrix far değişmiş tampon değişmiş.

Bizim millet auvvvvv yapıyor, 150 bin tramer var yav bu araba alınmaz.

Ben bakıyorum full servis bakımlı ve tramer rakamsız değil, hemen alıyorum. (Rakamsız tramerden korkarım)

• Aléister Crowley kullanıcısına yanıt
    4 sene tepe tepe kullanılmış arac aliyorsun hocam

Bi arabanin ömrü zaten 15 sene
    Bizim araba tam 15 senelik biz 2 yada 3 yasindayken almistik arabayi tertemiz kullandigimiz halde artık ömrü bitti denebilir
    3te1 omru bitmis araba alip bunun 2024ten iyi olduğunu dusunmek sacma 1.6 milyona milletin eskisini mi alicam omg gider 0 alırım düşük marka alirim bmw olmaz da honda olur hyundai olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Ama iste hocam 30 bin kmde arac tepe tepe kullanilmis olmuyor.Amerikada yasadim bak orda 30 bin km dedigimizi biz 5 ayda yapiyoruz mesafeler uzak.Araclar 2. yilda oluyor 100.000 km de 4 yilda 150-200 bin km ona karsin burda 3-4 yilda 30 bin km demek hic kullanilmamis demek.Ha ayrica dunyada araclarina bizim kadar onem veren temiz kullanan millet yok cunku araclar cok pahali gozumuz gibi bakiyoruz.Ikinci el alinabilecek en iyi ulke Turkiye o yuzden ben 0 yerine alirim 2. el. Cunku 0 dan gercekten farki olmuyor araclarin temizlik konusunda.

😀 bi arabanın ömrü 15 sene mi daha piyasada 87 88 model 35 40 yasinda hacı muratlar şahinler geziyor. Sen bence bakış acini bir daha gözden gecir. Bunlar avrupa araba dayanikliligi her halükarda daha fazla. o arabalar seni toprağa gömer dayaniklilik konusunda insan ömrüyle kıyasla bence anlarsın ne demek istediğimi😊

O sahinle duvara bi toslasana bakalim nasil sıkisip can veriyorsun freni fren degil direksiyonu direksiyon degil motoru motor degil kasasi kasa degil

Onlar araba bile değil motor takilmis teneke

2005 öncesi arabaların yuzde 80 90i imha edilmeli kalanlar da premium uzun ömürlü araçlar olabilir Mercedes e serisi gibi

Ne demek istedigimi yine anlamadın hocam hayata bakiş acilarimiz çok farkli..ecelden kacabilecegini mi düşünüyorsun ? İstersen dünyanın en güvenlikli arabasini al bir aksilik olur araba airbag acmaz yine ölürsün yeterki ecelin gelsin insan her ne sebeple ölmüş olursa olsun vakti geldiği icin ölmüş olur... vakit gelincede ne 1sn erteleyebilirsin ne 1 sn erkene cekebilirsin. Herneyse konumuza dönelim düşün işde tofaşlar bile hala kullaniliyorki sen 5 6 yaşinda bmw den bahsediyorsun eskimiş diye. o bmw seni toprağa gömer dayaniklilik konusunda umarım şimdi anlamissindir😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi landscapee -- 12 Nisan 2024; 15:45:30 >
    He anladim efferim cok iyi anlatiyon

• Bakım maliyetlerini hesaba katmaz isek 2015 model BMW ile sıfır km egea muhtemelen aynı anda hurdaya gider.

• Ekspertiz diye bir hizmet var, hepsine çok güvenmemek kaydıyla ağır işlem görmemiş ve yürürü sağlam her araba bence alınabilir. İkinci eli zor alıyoruz sıfırı nasıl alalım? Bütçe meselesi.

Yıllar önce şirkette 1.3 Multijet egea vardı, 30 bin km kadar kullandım ve kesinlikle fiyatına göre bence iyidi, şoförlüğüm iyidir arabayı viraja sokmasını bilirim.

Bugün aynı yolu kullanarak kendime ait Honda Civic FD6 ile aynı sert virajlı yoldan geçtim, 20 km falan vardır, egeanın iyi kondisyondaki lastiklerden garip garip sesler çıkartarak döndüğü o virajları 5 yıllık petlas lastikleri olan fd6 çok daha rahat döndü, hatta çok daha yüksek hızlarda bile dönermiş yani.

Aracımı övmek için yazmadım, şu anda zaten kötü araba yok, bütün arabalar bakımlı oldukları sürece beklentiler karşısında iyi. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Kimi insan için 1.4 fire motorlu fiorino bile mükemmel performanslı. Küçümsemek için demiyorum, tamamen beklenti meselesi, hatta bu araçtan yakın zamanda kullanım amacına göre tercih etmeyi düşünüyorum. Tak Atiker gold kiti tepe tepe bin.

• Üstte yazmışlar piyasa al satcı ve galerici dolu bunlardan araba alınmaz

Temiz arabayıda uygun fiyata vermiyorlar yoksa piyasada dolu 1.300 e 525x alınır 2015 model felan ama mesela temiz olsa 1700 istiyorlar

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Abi gene nereden baksan 10 senelik araba ooooha ya

10 senelik evi geçtim vallahi 4 senelik evde ciddi yıpranma oluyor

Araba daha beter bir sey mekanik yani dümdüz

Bence 2. Elden cok cok anlamayan biri için bu isler çok büyük kumar

• TLPA kullanıcısına yanıt

@TLPA adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Bakım maliyetlerini hesaba katmaz isek 2015 model BMW ile sıfır km egea muhtemelen aynı anda hurdaya gider.

Vallahi bizim burada esnaf var 20 gündür otomatik Egea cross park etti duruyor satacak neyse gitti bu Audi Q5 aldı 2011-2012 dizel

Birader araba alacak bakayım dedim geçen Egea ya ama yok abi içine bakınca direk geri dönüşüm plastik gibi duruyor ki bu araba daha max 2 yaşında 10 sene sonra ne olur ki? Onuda göreceğiz ama bugün ki 2000 model BMW Mercedes kadar durmayacağı kesin

bide millet arabaları insan gibi kullanmıyor helede bmw ise dur bi yanlıyım dur bi pati çektiriyim mahalle arasında bile yanlıyorlar nerdeyse bu arabada ne alt takım ne şaft ne motor kalıyor ondan sonra ışıklar dans ediyor panelde

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen adam diyor ki nasılsa 3 5 yıla satar yenisini alırım at arabasına biner gibi biniyor

Eskidendi o malının kıymetini bilme olayı VAllahi millet bi garip olmuş biz 2. El aldigimiz arabalara bile gözümüz gibi baktık daha yeni yeni artık umursamıyoruz o da eskidigi için 2009 arabanin daha neyini umursayalim cizik vuruk falan illaki olacak 15 senede

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.