Şimdi Ara

2. El Fiyatlarında 3 Aylık Analiz: %20 arttı. [3 aylık SS Kıyaslaması] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Altından başka hiçbir şey para değildir.”

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Erdal bey otv indirimi gelecek diyorlar ne diyorsunuz bu söylentilere?

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    Günde 32 defa aynı konuyu açıyorlar, kaynağı belirsiz, boş ümit, hayal tüccarları, itibar etmeyin.

ÖTV İNDİRİMİ İMKANSIZ. Gerekçeleri:

1. Fabrikalar kapalı, satacak araba yok
    2. Faizler düşük zaten çok talep var
    3. Elinde arabası olanlar da peynir ekmek gibi satıyor (PSA grubundaki 1-2 araba anında satıldı bitti.)
    4. İthalatı azaltmak için uğraşan hükümet golf sopasına kadar ilave vergi alıyor. Resmî gazetede hergün vergi çıkıyor. Cep telefonu ithalatına kadar gözetim geldi. ÖTV İNDİRİMİ ithalatı arttırır. Hükümetin istediği bu değil.
    5. Bütçenin daha fazla vergi gelirine ihtiyacı var

Özetle: ÖTV İNDİRİMİ İMKANSIZ.

[Gelirse ben en az 2 tane daha alırım. ÖTV indiriminin gelmesine sevinirim çünkü ben de sıfır araç alacağım. Ama ÖTV İNDİRİMİ GELMEZ.]

• seneye hindistan ve çin direkt elektrikli araçlara geçişi tamamlıyor bu durumda çöp zaten arabalar 2023'e kadar çöpluk olacaz
  • YGA kullanıcısına yanıt
    Nezaketiniz için Teşekkürler

Para sınırlı olur ve alım gücünü korur. Senin kafanın basmaması bunun böyle olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Senin gibiler ilk tokadı altından yedi ikincisi ötv indirimi ile gelecek.

• Haziran sonu ile günümüzü kıyaslarsak %40 artış bekliyorum.

Avrupa normale döner ve zaten az olan sıfır araçları kendilerine çekerse Türkiye’deki talep patlaması ile birlikte fiyatlar tavanı bulur

Euro 8 faiz 0’a yakınken fiyatların düşmesi İMKANSIZ

Nisan’da herkes evdeyken ve stokta araba yokken 25.000 araba satıldı

• Şehirlerarası yasağı kalkmasından itibaren %40 daha koy

Fabrikalar çalışmaya başlarsa BİLE önce Avrupa’ya ihraç edilir, bize en son sıra gelir, arz azalır faiz azalır kur artar talep artar ve fiyatlar artar

Fiyatlar altın bazında düşmeye devam edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Haziran sonu ile günümüzü kıyaslarsak %40 artış bekliyorum.

Avrupa normale döner ve zaten az olan sıfır araçları kendilerine çekerse Türkiye’deki talep patlaması ile birlikte fiyatlar tavanı bulur

Euro 8 faiz 0’a yakınken fiyatların düşmesi İMKANSIZ

Nisan’da herkes evdeyken ve stokta araba yokken 25.000 araba satıldı
    Fiyatların arttığı doğru ancak argüman olarak sunduğunuz iki fotoğraf incelendiğinde de görüldüğü üzere artış oranı %20 değil.
    Haziran ayı için verdiğiniz oran (bugüne kıyasla %40 artış) ise imkansıza yakın.

Fed karşılıksız para bastıkça altın daha da değerli hale gelecek. İşte öyle düşecek araç fiyatları altın bazında.

500 gramlık araçların 300 gram olacağı günler uzak değil.

Altında kalın bu kan emicilerden kendinizi öyle koruyun. Eninde sonunda onlar sıze muhtaç kalacak. Birlik olursak daha kısa sürede boyun eğer bu araba firmaları.

Oturduğumuz ev 2008 yılında 3710 gramdı şu an 770 gram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Mayıs 2020; 14:18:51 >
  • Altın değerlenmiyor TL değer kaybediyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hiçbir kağıt parayla işim olmaz. Altından başka hiçbir şey para değildir. J. P. Morgan der ki: Gold is money nothing else.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hybrid ve mini gibi tutulmayan araçlar dahi yaklaşık %20 arttı. Bu araçların fiyatlarını tesadüfen SS almıştım.

Passat Focus Golf Clio gibi araçların da dün SS aldım. Haziran sonu onlara da bakacağız

Piyasa araçlarında 3 aylık fiyat yükselişi %30 civarında oldu.

Avrupa normale dönerde fabrikalar Avrupa’ya çalışır Türkiye’ye araba gelmez ve talep patlamasına karşın arz açığı artar fiyatlar inanılmaz şişer.

Salgın bitsin insanlar soluğu AVM ve bayilerde alacak. Düşük faiz ile birlikte talep patlaması olacak, tüm sektörlerde

Haziran sonunda salgın sona ererse piyasada tedavülde olan popüler araçlarda %40’a yakın fiyat artışı olacak

• Salgın sonrası altın çakılıp araba fiyatları yükseldiğinde görüşelim

Salgın biterse altın düşer

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

Fed karşılıksız para bastıkça altın daha da değerli hale gelecek. İşte öyle düşecek araç fiyatları altın bazında.

500 gramlık araçların 300 gram olacağı günler uzak değil.

Altında kalın bu kan emicilerden kendinizi öyle koruyun. Eninde sonunda onlar sıze muhtaç kalacak. Birlik olursak daha kısa sürede boyun eğer bu araba firmaları.

Oturduğumuz ev 2008 yılında 3710 gramdı şu an 770 gram.
    Hocam bence bu yorumu ekonomi açısından daha dikkatli değerlendirmek lazım, zira hatalar var yorumda.
    Altın fiyatları onu bazında amerikan doları cinsinden değerlendirilir. Yani doların düşmesi altın fiyatını artırmaz, aynı zamanda ona fiyatının dolar düşüşünden daha fazla artması gerekir ki altının fiyatı artsın, veya paralel olarak ikisinin de yükselmesi gerekir. Fiyatlandırmada yapılan en büyük hatalardan biri Altın fiyatını gram olarak Türk Lirası cinsinden mukayese etmektir.
    Sizin verdiğiniz ev örneğinde fiyatın gram olarak düşmesinin en önemli nedeni Türk Lirasındaki değer kaybıdır. Ki şu ekonomik ortamda Türkiye’deki ev fiyatlarındaki değişim ile ithal edilen bir malın fiyatlandırmasını karşılaştırmak ta çok gerçekçi bir mukayese olmaz.

Bir de dipnot olarak ekliyeyim , 43 yaşındayım, bu kadar yıldır bu milletin hiçbir amaç için birlik olabildiğini görmedim, ha ben doğmadan önce bir kez olmuş işte o da kurtuluş savaşında....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmuro -- 10 Mayıs 2020; 14:31:20 >

Salgın çıkmasaydı da altın çıkacaktı.

1 ons altın 1971 yılında 35 dolardı. Şu anda 1700 dolar.

Karşılıksız para basmanın bedelini ödüyoruz insanlık olarak. Salgın bu süreci hızlandırdı.

Fedin kasasında 8150 ton altın var. Sadece hükümet için bastığı para 6.5 trilyon dolar. Bankalar için bastığı paranın miktarını kimse bilmiyor. Abd hükümeti bile bilmiyor. Bir de bankaların bu aldığı paraların banka tarafından teminat gösterilip bu paranın 10 katı kadar dağıttığı kredi dolarlar var. Üretim ile bu kredi dolarlar arasındaki açık arttıkça firmalar gerçek doların peşine düştü.

6.5 trilyon dolara karşılık 8150 ton altın var demiştim. İkisini oranlayınca altının ons fiyatının olması gereken değeri ortaya çıkıyor. İnsanlar da salgın geçince altın düşecek sanıyor. Bazen diyorum biz karşılıksız para bastık ondan dolayı altın çıkıyor dememek için mi corona başımıza bela edildi.

Erkan öz, hamza yardımcıoğlu, Kaan sarıaydını takip edenler altındaki bu hareketliliği zaten bekliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Mayıs 2020; 14:39:15 >

• murmuro M kullanıcısına yanıt
    Honda civic hatcback sport geçen ay 537 gram altındı şu an 509 gram altın ediyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.