Şimdi Ara

2. El Fiyatlarında 3 Aylık Analiz: %20 arttı. [3 aylık SS Kıyaslaması] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Altın alan toplu taşımaya biner ama araba alan güvenli sağlıklı seyahat eder

Son gelen zamlarla birlikte araba alanlar altından daha fazla kazandı

Haziran sonu bu hesabı tekrar yap

Yorumlarda yanlışlar var ve hesap hataları var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Hesapta hata yok. Honda civic hatcback sport geçen ay 537 gramdı.

Haziran sonu tekrar görüşelim.

Fed yoktan para var etmeye kalkıp kendini Tanrı yerine koydukça Allahın tokadı çok daha ağır olacaktır. Fiat money diyorlar bu para sistemine. Fiat Latince olsun demek. Yani kağıda ol dedik para oldu diye düşünüyorlar. Bunun bir bedeli var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Mayıs 2020; 14:48:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu basligi goren fiyati kokluyor

• Şu anda arabanın ucuz olduğu bir dönemdeyiz.
    Salgın sonrası talep patlaması, arz kısıntısı ve düşük faiz etkisiyle otomobil fiyatları görülmemiş biçimde artacak.

Salgın bitince otomobilde, petrolde ve diğer emtialarda talep patlaması olacağı öngörülüyor.

Salgın sonrası altın fiyatlarının düşeceği öngörülüyor.

Siz de benim gibi SS ile referans gündeki otomobil liste fiyatı ile altın fiyatını görsel olarak paylaşıp hesap yaparsanız daha etkili ve verimli bir argüman olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Hybrid ve mini gibi tutulmayan araçlar dahi yaklaşık %20 arttı. Bu araçların fiyatlarını tesadüfen SS almıştım.

Passat Focus Golf Clio gibi araçların da dün SS aldım. Haziran sonu onlara da bakacağız

Piyasa araçlarında 3 aylık fiyat yükselişi %30 civarında oldu.

Avrupa normale dönerde fabrikalar Avrupa’ya çalışır Türkiye’ye araba gelmez ve talep patlamasına karşın arz açığı artar fiyatlar inanılmaz şişer.

Salgın bitsin insanlar soluğu AVM ve bayilerde alacak. Düşük faiz ile birlikte talep patlaması olacak, tüm sektörlerde

Haziran sonunda salgın sona ererse piyasada tedavülde olan popüler araçlarda %40’a yakın fiyat artışı olacak
    Araç fiyatlarındaki artışa ilk ve hızlı tepkiyi öncelikle piyasa araçları verirler. Geçen yılın son çeyreğinde piyasa araçları denen araçlar uçup giderken countryman gibi araçlar onların yanında prim anlamında sürünüyorlardı.
    Bu anlamda ocaktan bu tarafa fiyatlarının arttığı doğrudur. Hatta sizin söylediğinizin aksine oransal anlamda piyasa araçlarından daha az değil belki daha fazla arttı fiyatları. Yılın başından beri fiyatlardaki artış oranı %30 u bulan araçlarda var tabi bu anlamda benim söylediğim şey konu başlığınız görselleri desteklemiyor.

Haziran sonu için öngörünüzde ise kesinlikle yanılıyorsunuz.
    Bugün kü fiyatların üzerine %40 lık bir fiyat artışının olması mümkün değil diyorum.
    Bunu yazarkende işkembei kübradan atmıyorum,
    Ben yıllardır otomobil fiyatları üzerine kendimce gözlemler ve çalışmalar yapıyorum yani bu tahminimi kahvedeki okey masasından yazmıyorum.
    Ölmezde sağ kalırsak burada değerlendirmesini yaparız.

170 bin liraya corsa satılan bu dönem sizin de ifade ettiğiniz gibi altın bir dönem. Bu fiyatları kaçırmamak lazım diye düşünüyorum.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Haziran sonu salgının büyük ölçüde sönümlediğini, talep patladığını, üretimin Avrupa’ya ihracata göre şekillendiği, Euro: 8 TL kredi faizi: %0.5 civarında olduğunu varsayarak Haziran sonu fiyat artış öngörünüz nedir ?

• quote:

Haziran sonu salgının büyük ölçüde sönümlediğini, talep patladığını, üretimin Avrupa’ya ihracata göre şekillendiği, Euro: 8 TL kredi faizi: %0.5 civarında olduğunu varsayarak Haziran sonu fiyat artış öngörünüz nedir ?
    İleride bunlardan birisi söylediğiniz gibi olmayacaksa ben bu şartlar oluşursa demiştim diyeceğiniz için o olursa bu olursa kısmını herkes kendi tahmini ve analizi içinde yapsa daha mantıklı olur. Böylece ben o olursa bu olursa demiştim demekten kurtuluruz. Çünkü yarın ne olacağının bizim ki gibi kırılgan ekonomilerde tam kestirilmesi mümkün değil.
    Ama ben size açık ve net birşey söylüyorum.
    Ne olursa olsun sizin istediğiniz herşeyde dahil türkiye de ikinci el fiyatları %40 artamaz.
    Çünkü ekonomik enstrümanlar birbirinden bağımsız değildir.
    1.5 ay içinde ikinci el otomobil fiyatlarının %40 artmasına hiçbirşey sebep olamaz bu kadar net yazıyorum.
    Şimdi gelelim benim öngörüme tabiki modellere göre esneklik göstermekle beraber %10 civarı bir artış olabileceği yönünde.
    Hatta durun piyasa araçlarından bir kaç fotoğraf aşağıya atayım haziran sonu ölmezde sağ kalırsak bakarız.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Tamam referans araba seçip fiyata göre sıralayın

30 Haziran’da tekrar bu konuda SS ile kıyaslarız

• 2. El Fiyatlarında 3 Aylık Analiz: %20 arttı. [3 aylık SS Kıyaslaması]

2. El Fiyatlarında 3 Aylık Analiz: %20 arttı. [3 aylık SS Kıyaslaması]

Civic 2018 model eco elegance otomatik vites
    Passat 2018 model 1.6 tdi dsg highline (hatasız boyasız araçların fiyatı işaretlediğim yerden başlıyor)
    Clio 0.9 tce 2019 model joy donanım.

Sizde kendi istediğiniz araçların fotoğraflarını atın haziran sonu bakarız duruma.

• 2. El Fiyatlarında 3 Aylık Analiz: %20 arttı. [3 aylık SS Kıyaslaması]

Corsa 1.2 Edition AT8
    Qasqai 1.5 dCi
    A3 1.5 TFSI Dynamic Sedan
    2008 GT-Line 1.5 BlueHDI

Haziran sonu duruma bakalım

• Fikrimce; önümüzdeki birkaç ay içinde kısa çalışma ödeneği vs sona erince ~50.000 TL altı 2. el araçlarda fiyat düşüşü, daha yüksek fiyatlı araçlarda sıfır araç fiyatları ile orantılı olarak bir miktar artış olması, sıfır araç fiyatlarının ise döviz kuru baskısına bağlı olarak en azından birkaç ay daha her ay %5 civarında yükselmesi olası.

Bu senaryoyu ancak bir yerlerden yüksek miktarda döviz bulunması bozar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

Altından başka hiçbir şey para değildir.

3 ayda TL bazında araç fiyatları yüzde 20 artmış demek aslında araç fiyatları altın bazında yüzde 7 düşmüş demektir.
    para = kredi

altınla 2011' den sonra tanışmadıysak, hatırlayalım, altının onsu yaklaşık 10 sene önce 1900 dolardı (eylül 2011). şu an kabaca 1700 dolar. 1 sene önceyse, yaklaşık 1300 dolardı.

altın = para demek hatalı. altın standardı 1933' te, Bretton Woods sistemi 1971' de bitti. artık Fiat money yani itibari para sistemindeyiz.
    altın günümüzde alternatif bir değer saklama / yatırım aracı olarak değerini sürdürüyor. doğru ancak pandemi döneminde daha iyi görmüş olmamız gerekir ki, küresel finansal sistemden hiç bağımsız bir yerde değil.

Son iki ayda (15 Mart - 10 Mayıs 2020) onsu 1450 dolar ile 1730 dolar arasında dalgalanan bir değerden bahsediyoruz ki değerini dolar cinsinden kabul ediyor olmamız bile birşeyler anlatmalı.

chevrolet impala, yaklaşık 10 senedir donanımına göre 15-20 bin dolar arasında. buna paralel zamanda, türk lirası ise yaklaşık %75 değer kaybetmiş durumda.
    bizi ilgilendiren kısmı burası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 10 Mayıs 2020; 19:37:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

para = kredi

altınla 2011' den sonra tanışmadıysak, hatırlayalım, altının onsu yaklaşık 10 sene önce 1900 dolardı (eylül 2011). şu an kabaca 1700 dolar. 1 sene önceyse, yaklaşık 1300 dolardı.

altın = para demek hatalı. altın standardı 1933' te, Bretton Woods sistemi 1971' de bitti. artık Fiat money yani itibari para sistemindeyiz.
    altın günümüzde alternatif bir değer saklama / yatırım aracı olarak değerini sürdürüyor. doğru ancak pandemi döneminde daha iyi görmüş olmamız gerekir ki, küresel finansal sistemden hiç bağımsız bir yerde değil.

Son iki ayda (15 Mart - 10 Mayıs 2020) onsu 1450 dolar ile 1730 dolar arasında dalgalanan bir değerden bahsediyoruz ki değerini dolar cinsinden kabul ediyor olmamız bile birşeyler anlatmalı.

chevrolet impala, yaklaşık 10 senedir donanımına göre 15-20 bin dolar arasında. buna paralel zamanda, türk lirası ise yaklaşık %75 değer kaybetmiş durumda.
    bizi ilgilendiren kısmı burası.

Alıntıları Göster
    Boşuma elinizi yorup yazmayın, arkadaş pek okumuyor, ne yazsanız farketmez

• Özetle Haziran sonu en iyi ihtimalle %10 artış olacağını söyledi bir arkadaş, benim tahminim salgın biterse en az %20’nin üzerinde %40’a yakın artış olabileceğini öngörüyorum

• Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    Fiat Latince olsun demek. Adamlar kağıda para olsun diyor ve yoktan para var ediyoruz diye düşünüyorlar. Bir yerde tanrıcılık oynuyorlar.

• Altın salgın sonrası düşer diyorlar

Ama araba hiç düşmez

• quote:

Almayın bekleyin Düşer diyenler nerde şimdi
    İkinci elde paket çoğu zaman önemli olmaz, 1

Tutan tutmayan iki araç almaya çalışmışsın ancak arza talebi sosyo ekonomik durmlar belirler ve kimse bu dönemde bu rakamları harcamak istemez, 2

Arzın artması veya azalması değil, talebin ne olduğu sektördeki reel verileri verir, 3

Fiyatı arzın azalması değil, alternatif maliyetin artması yukarı çekiyor, 3

Fiyat yukarı çıksa da, talep olmadığı sürece mecburi elden çıkarmalarla düşen fiyatlar olacak, 4

Arz talep dengesi sağlandığında fiyatlar 3 ay öncekinin de altında olacak (döviz cinsinden), 5

• 160-180 bandında favorilerimdeki 50 araçtan sadece 3 tanesi satıldı.Digerleri önce fiyatı yukarı çekip sonra indiriyor çeşitli oyunlar yapıyor.Fakat alan yok gercekten uygun olan araçlar satılıyor 10 gün önce 1.4 Passat trendline 38 bindeki araç 147 bine 1 gunde satıldı benzer kriterdeki passata 155-160 yazanlar hala bekliyor.Yazin bu borç ertelemeleri bittiği zaman çoğu kişi ilk başta arabasını satmak zorunda kalacak.

Altın salgın sonrası düşer mi ?

Ülkeler Altin basamaz, ancak para basabilir.

Işsizlik paketleri, destek paketleri bu kadar açıklanırken. Neye dayanıyor ? Düşük faiz ile piyasaya para surulmesine dayaniyor değil mi ?

Şimdi düşün bakalim, bir yerlerde sınırlı bir kaynak EMTIA diger tarafta Sentetik sembolik olan Para birimi.
    Altın bir süreç sonunda ortaya çıkar, maden bulursun kazarsin, yatırım ve işçilik koyarsin. Para ise bir kağıt bir matbaa ürünü. Akşamdan sabaha milyonlarca para uretirsin, ama milyon ton altin uretemezsin. 1gr Altını elektronikten tut sanayide her yerde kullanabilirsin, ama dur su banknotu parcalara boleyim birazini iletken olarak kullanır, biraziyla kaplama yapip korozyona karsi korurum diyemezsin. Paranin para olmasi icin bir banka ve dağıtım ağına ihtiyaç vardır.
    Aynı durum diger EMTIA'lar icin gecerlidir. Para ise varlığının gostergesi olan bir banka notu'dur banknot.

Yorumlarınin çoğunu okudum. Ve hiç birine katılmıyor olmakla beraber Sahibinden Fiyatlarini baz alarak ekonomi yorumları yapiyorsun, ben bugun elimdeki arabayi 700.000TL'den fiyat cekip 2 ay ilan guncellemem o aracin fiyatinin 700.000TL olduğunu göstermez. .. çok temel bir hata, bugünün 700.000TL'si 2ay sonranin 700.000TL'sine eşit değildir, özellikle ülkemiz koşullarında.

Sizler saniyorsunuz ki yaz oldu salgın geçti hoppaa cuppa cuppa dans. Herşey aksin, isler coşsun. Evet hepimiz aslinda bunu istiyoruz, ancak bir de diğer tarafi var.

Salgın için kesin çözüm bulunmadığı sürece tum hayatimiza etki yapacak yeni düzen gelebilir, 300 kisi taşıyan ucaklar 60kisi tasiyacak, 100yatakli oteller 30yatak çalışabilecek peki aradaki fiyat farkını kim koyacak, bunca harcamasonunda kimin araba alacak parasi kalacak ?

Okullar 30kisi sınıf degil 10kisi sınıflarda eğitim verilecek belki,

Temel giderler yaninda Araba Yenileme Ihtiyaçlar listesinin kaçıncı sırasında, arabaya olan talep azalirsa piyasa durağan olursa, oo fiyatı düşmez dedigin arabalari aç kaldiginda kapisini kemirmek yerine ettiğinden satmaya bakacaksın...

Bak ben son 3 senedir ofisten değil evden , esim de son 3 aydir evden çalışıyor, salgindan belki de en az etkilenen sektörlerinden birindeyim, son arabami 3 yil evvel almışım, esim ve benim arabalarimiz ve motosikletlerimiz vardi, 3.Arabamizi aldik, evde 5 adet taşıt var suanda. Yeni bir araba almak, araba değiştirmek bütün ekonomik kosullara rağmen sence ihtiyaç listemin neresinde kalıyor ?

Salgin sonrasi yeni düzende belki arabalara daha az ihtiyacımız olacak. Bazilarimiz işsiz bazilarimiz evden çalışacak...

Kısacası belki galericisin belki değilsin bilemem, ama hayat Sahibinden.com da ki fiyatlar değil, bugun 2 süt bir ekmek 15TL ise, buğday bile ithal kalemler listesinde ise arabaya gelene kadar o parayı bir arada tutan ve bunu arabaya yatirmaya çalışan adam bulman zor olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Mayıs 2020; 2:34:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.