Şimdi Ara

2. El Kasa Alıyorum YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi 2. el oyuncu bilgisayarı alacağım. Bütçem kısıtlı ve dolar yükseldiği için böyle bir çözüme başvurmak istedim. Şimdi letgo'dan bir şahıs 1700 Liraya şu kasayı koymuş. Özellikleri;

Kasanında durumu bu şekilde;

Ekran kartı modeli: Shappire R9 280 3 GB - 348 Bit

Şimdi bu kasanın 1.5 yıllık olduğunu ve kendisininde 2.el olarak 13 ay önce aldığını belirtiyor satıcı. Parçalarının garantileri hala duruyor fakat elinde kendiside 2. el aldığı için faturaları yok. Power supply'inde 29-30 Aralık ta yaşanan elektrik kesintileri yüzünden sorun oluşmuş ve arada kendi kendine kapandığını söylüyor. Zaten 350 Watt supply kullanıyormuş, 500 Watt supply alır tam performans alırsın deniyor. 350 Watt ile bile ultra ayarlarda oyunları oynattığını belirtti kendisi.

Şimdi bu bilgilere ek olarak benim yeni bir bilgisayar alma sebebime gelecek olursak ben, Tom Clany's The Division oyununu oynatabilecek bir bilgisayar istiyorum. Oyunun sistem gereksinimleriyle bu kasayı şöyle bir karşılaştırdım.

Karşılaştırma işlemi :http://gamesystemrequirements.com/ - Sitesinen yapılmıştır.

Bütün bu bilgiler ışığında, ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim ve 1.5 sene daha artık oyun oynayabilrim daha sonra iş hayata atılacağım için çokda fazla benim için önemi olmayacak, elimdeki bütçe 1800 lira 1700 ü kasaya verip kalan parayada ek yapıp 500 watt supply alabilirim o sorun değil. Sizce bu fiyata bu bilgisayar, bu durumdayken ve dolar bu haldeyken alınabilir mi ? Oyunlarda bana sıkıntı yaşatırmı ve alırken neye dikkat etmeliyim ? Kişinin kendisiyle görüşüp tüm parçalarını gösterebileceğini borcu bulunup paraya sıkıştığı için sattığını söylemekte. Dilersen eve gelip bilgisayarıda deneyebilirsin demekte ?

Malumunuz öğrenciyiz KYK geri ödemeli kredi ile nakit bir meblağ olacağı için kararsızım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

• fiyati konusunda birsey diyemem yanlız bede 280x var önerilen 750w ben 650w ile kullaniyorum 350w olcak is değil 280x 250w çeker bu 280 200w çeksin 500w riskli en az 650 bakın bence psu yu riske gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asig kullanıcısına yanıt
    Peki sistem konusunda yorumun ne ? 280x kullanıyor muşsun sence 280 şu zaman için en azından 1-1.5 sene için yeterli midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebehadir

Peki sistem konusunda yorumun ne ? 280x kullanıyor muşsun sence 280 şu zaman için en azından 1-1.5 sene için yeterli midir ?

O paraya daha iyi sistem toplarsın. Forumdan ramazandeveli'ye ulaşmanı öneririm.
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Piyasa konusunda bir bilgim yok gerçekten, birde hangi kart hangi karta göre aynı performansı gösterir daha ucuzdur muadili nedir bilmiyorum bu yüzden kafama yatan bu kasayı paylaşmak istedim çünkü aldığımda pişman olmayayım diye. Söylediğiniz kişiye ulaşmaya çalışıcam ve eğer varsa başka bir öneriniz bu oyunu oynatmak istiyorsunuz ve bu sistemde alternatif olabilir size diyorsanız tavsiyelerinizi beklerim.
  • İkinci el konusu biraz değişkenlik gösterir bence mesela butcen 1700 tl oldu varsayalım o parayla istanbulda çok iyi parçalar bulursun ama manisa ise o parçaları bulamaya bilirsini ikinci el kontrol etmeden alınaz veya satilmaz ( başıma geldi ) bütçenin ve yaşadın ili söyle ona göre arkadaşlar yardimci olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alırsanız psu değiştirmekle işe başlamalısınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El bu pc alınır mı
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1700 - 1800 lira bütçem var. İstanbul Anadolu yakasındayım. Erişmek istediğim oyunun gereksinimleri belli fps olarak herhalde 30 fpsye kadar akıcılikta sorun yaşanmiyor diye biliyorum. 60 fps görmek zorundayım diye bir takıntım yok akıcı olsun oyun yeterli. Çok ileriye dönük canavar bir bilgisayar değilde fiyat/performans şu zamanın oyunlari ve 1-1.5 seneye kadar oyunlarda kasma yaşatmayacak bir bilgisayar. Bir canavar 3 5 senelik goturucek bilgisayar arasam 3000 lira ya yakın bütçe koymam gerekli ama oda yok.
  • Başka değiştirmeyi gerektiğini düşündüğünüz parça var mi ? Sistem sizce nasıl fiyat performans olarak ? Satıcı normal toplamaya kalkarsan 2000 küsur olduğunu belirtti. Bende ekran kartina baktim vatanda 800 lira, islemci 700 lira 0'i.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebehadir

Başka değiştirmeyi gerektiğini düşündüğünüz parça var mi ? Sistem sizce nasıl fiyat performans olarak ? Satıcı normal toplamaya kalkarsan 2000 küsur olduğunu belirtti. Bende ekran kartina baktim vatanda 800 lira, islemci 700 lira 0'i.

hocam dediğim gibi psu değştirip bi termal macun değişimierini yaparsınız resimlerden gördüğüm kadarıyla toz var biraz onları filan güzeice temizlersiniz fiyat için birşey diyemem piyasadan haberim yok maalesef ama aklınza takılan birşey olursa yazmanız yeterli

• Sistem iyi bir performans verir mi psu değiştirdiğimizde pişman olur muyum önemli olan o aslında. Siz olsanız alir miydinız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.