Şimdi Ara

2. el MBP için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yarın sabah 2. el bir mid-2012 mbp (macbookpro9,2) almaya gidicem ama bazı sorularım var ve gerçekten yardımınız gerekiyor.

öncelikle bilgisayarın özellikleri;
    + intel i7 2.9 ghz (galiba 3520M)
    + 8 gb 1600mhz ram
    + 750 gb sata hdd
    + intel hd 4000 1gb ekran kartı

bilgisayarı bugün gidip kontrol ettim, fiziksel olarak harikaydı. ne ekranda ne de arkasında kılcal çizik bile nerdeyse yoktu. donanıma gelirsek; hardware test yapmaya çalıştım ancak yapılamadı. öncelikli sorum bu; acaba neden hardware test ekranı defalarca denememe rağmen gelmedi ve yarın almaya gidicem kesin olarak, almadan önce bunu yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

bilgisayarın üzerinde 10.9.5 mavericks kuruluydu ve mac fiyatlarından hiç anlamasam bile bu bilgisayar 2000tl'ye satılıyor. fiyat bana mı az geldi yoksa piyasası gerçekten böyle mi ? (birkaç malum ticaret sitesine baktığımda genellikle 2012 cihazlar daha kötü özellikte ve daha yüksek fiyatlarda)

son olarak biraz paranoyakça gibi olsada; acaba "sistem profili"nde ve "bu mac hakkında kısmında" yazanlar editlenmiş olup bilgisayarın içindeki i7 aslında bir pentium4 olabilir mi bu bilgisayarda yaptığım testte harddisk yazma hızı 15mb/sn idi, teknosada aynı harddiskli 4gb ramli i5 işlemcili başka bir macbookta aynı testi yaptığımda 11mb/sn çıktı, disk utility'deki harddisk testide temizdi; ramlerin ve harddisk'in sıkıntısız olduğunu bu şekilde anlayabildim, yarında almadan önce yapacağım son testte (eğer hardware testini nasıl yapacağımı çözemezsem) yüksek çözünürlüklü bir video oynatıp kendimce ekran kartınıda test edicem, ama işlemciyi test etme imkanım hardware testsiz yok gibi.

cevaplarınız benim için gerçekten önemli, bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questt -- 31 Ağustos 2015; 1:35:17 >

• tekrardan merhaba, cevap gelmedi ama yinede yazma gereği duydum :)

şu an aldığım macbooktan yazıyorum, cihazı iyiki almışım. geekbeench 3 skorları cihazın stok skorlarının çok ama çok az (25-30) skor altı çıktı, ayrıca hardware testi de almadan yapmayı başardım ve sorunsuzdu. 0'dan farksız harika bir cihaz, umarım ileride de sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questt -- 31 Ağustos 2015; 17:41:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.