Şimdi Ara

2. el oto tavsiye bora-golf-focus kullanan? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstadm yakıt tüketimi okuduğum kadarıyla normal kullanımda 1.6 modellere kıyasla biraz fazla olduğu yünündeydi ama sizin önce belirttiğiniz 43lt gaz ile şehiriçi ortalama 550 km çok iyi... Aracı ilk ehliyet aldığım zamanlar çok devirli kullanırdım sonra zamanla o heves gidiyor..

Önceki aracımız vw polo 1.6 classic olduğundan ve şansımıza daha doğrusu tecrübesizliğimizden önceki araç sahibinin hor kullanması sebebiyle sorun yaşamıştık fakat motordan çok memnundum kullananların da dediği gibi tipinden beklenmedik bir performansı vardı alman araçlara o yüzden sempatim vardır fakat japonları da önceden beri incelemişimdir ve etrafımızda kullananlardan bir sorun duymadım... Bu nedenlerden ötürü değişiklik olsun diye farklı bir araç olsun istiyorum ve sütten bir kere ağzımız yandı aracı almadan önce vw aldığımızda olduğu gibi tek bi ustaya gösterip sonra da o ustanın müdavimi olmak istemiyorum bu yüzdendir ki burada her şeyi ayrıntısıyla öğrenmeye çalışıyorum...

Heralde servisler ekspertiz raporu veriyorlarmış ancak bu eski model araçlarda ne kadar sağlıklı olabilir acaba?

Bu arada ankara'daki araçlara da baktım istanbula kıyasla gerçekten fark varmış ama anlayamadığım aynı özellik ve yakın km'lerde olmasına karşın araçlar arasında 1-2 bin oynayabiliyor acaba bu bazılarının yüksek fiyat vermesinden mi yoksa düşük fiyatlı olanların km'sinde oynanmış olma olasılığından mıdır bu benim aklımı kurcalıyor... Sizce 98-99 120.000 km civarı civiclerin değeri yaklaşık olarak nedir?

• Baktığım modellerden birkaç tane buldum aşağıda linklerini veriyorum bunlarla ilgili yorum yaparsanız ayrıca önerebileceğiniz bir model ya da bu modeller arasında sizin bulabildiğiniz araçlar olup paylaşabilirseniz çok sevinirim...

http://www.sahibinden.com/2000_model_orjinal_1_6_16v_116bin_km_temiz_otesi-53WQQaXQQ24402859WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/en_temizi_1999_model_orjinal_82000km-64WQQaXQQ24381030WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/temiz_1_4_ies_makyajli_kasa-89WQQaXQQ24321653WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/cok_temiz_lpg_li_golf-68WQQaXQQ24404205WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_2_el_toyota_corolla-80WQQaXQQ24325281WQQpXQQdisplayitem

Bunlar arasında öncelik civic'e bakmakla birlikte ilk link dikkatimi çekti megane çok temiz ve özellikleri iyi görünüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy

Baktığım modellerden birkaç tane buldum aşağıda linklerini veriyorum bunlarla ilgili yorum yaparsanız ayrıca önerebileceğiniz bir model ya da bu modeller arasında sizin bulabildiğiniz araçlar olup paylaşabilirseniz çok sevinirim...

http://www.sahibinden.com/2000_model_orjinal_1_6_16v_116bin_km_temiz_otesi-53WQQaXQQ24402859WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/en_temizi_1999_model_orjinal_82000km-64WQQaXQQ24381030WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/temiz_1_4_ies_makyajli_kasa-89WQQaXQQ24321653WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/cok_temiz_lpg_li_golf-68WQQaXQQ24404205WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_2_el_toyota_corolla-80WQQaXQQ24325281WQQpXQQdisplayitem

Bunlar arasında öncelik civic'e bakmakla birlikte ilk link dikkatimi çekti megane çok temiz ve özellikleri iyi görünüyor...

2. ilan iyi görünüyor. Bin lira fazla olsun ama temiz olsun. Hala satılmadıysa düşünülebilir.

• hocam, aynı kasa 1.4 araba 1.6 dan daha az yakmaz, orası kesin, yakıyor diyene inanmam. Burada hesap kitaba girmem, benim tecrübem budur, aynı kasayı küçük motor çekecekse daha fazla gaz ister. Ama dediğim gibi ben aldım az yakıyor gibisinden kimseyle tartışmaya girmem. Madem somut ilanlara yorum diyorsunuz. Kendimce vereyim.

babam emekli olmadan önce (emekli polis) ikinci el alım satım yapardık aşağı yukarı 10 yıl önce ben okulu bitirdim, peder emekli oldu ve bıraktı, o zamandan beri ben alıp satıyorum ama binmek için satmak için değil. kendimize göre bazı altın kurallarımız vardı, şimdide arkadaşlarıma lazım oldukça anladığım kadar beraber gidip bakıyorum. BU konudada kimseyle tartışmam, tartışma niyetli olanlar için bunlar neyse,

ilk megane bir kere plaka kapalı, niye ? ikincisi değişeni var. üçüncüsü satan emlakçı yada benzeri bir şey, memur falan değil yani, bence arabayıda birinden karşılık olarak borç alacak gibi bir durumdan almıştır vs. karışık bir durum, açıkçası fiyatıda ankara fiyatında, bence çok. iki ilan vermiş aynı arabaya bi takas var demiş bir yok demiş, çok hoşunuza gittiyse arayın 13500 verin tamam derse usta servis falan görütün baktırın. Bana karışık işler gibi geldi.

2. ilan, madem kaza boya hata yok niye plakayı kapatıyorsun, binilmemiş arabanın agır bakımı olur 500 tl, tüp yok brc tüp takılacak 1500 tl da ona say, araba oldu 17000 pazarlığını yap hocam, 15000 iyi rakam, plakayı öğren, araba 80 binde 50000 de garantili aldıysa bunun bir yerlerde servis kaydı vardır, onu sor, hepsinde gıcık bir şey yoksa bir serviste teste sok, ona göre al. Ben sana bu satıcının ne yaptığını söyleyeyim bu arkadaş doğru söylüyorsa hondaya götürmüştür bu arabayı, yeni civic için bu arabayı max 14 bine saymışlardır. Bunu hesaba kat, plaka soru işareti onun dışında herşey doğruysa güzel araba, 15 bin bence uygun rakam.

3. ilan bu kasalar sonrakinden daha sağlam, zaten civic i Türkiyede sattıran kasa bu, ls verisyonda ne var bilmiyorum, ama abs ve klima mutlaka olsun. Bunada tüp takılacak, 13 bin bence çok, km ilede oynanmadıysa olabilir ama 1.4 başlıkta 1.4 demiş ies demiş ayrıntıda 1.6 ls demiş, karışık duruyor, bunların 1.6 ları olur ama bu ilan bana cazip durmadı.

4. ilan plaka kapalı, km ile oynanmış olma ihtimali % 80, boyası kesin var, değişeni büyük ihtimal var, ben uzak dururum, ayrıca masraf zamanı gelmiş, tamam hondada 150 bin bişey değil ama vw oldu mu ...

5. corolla 96 model boya değişen ? bence kesin vardır, abs klima bu konf'da var mı? Tüp yok bence fiyatta çok.

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 21 Nisan 2010; 18:04:35 >

• Üstadm ben tartışma durumunu pek anlayamadım anlaşılan bu tarz durumlarda ihtilaf olabiliyor neyse işin bu kısmını pek bilemeyeceğim..
    Konumuza dönersek bugün ford ana bayiinin önünden geçerken 2. el bölümüne uğradım ellerinde pek yoktu bu sıralar sıfır arabanın pek satmadığını ikinci ellerin de fiyatlarında 1-2 binlik bir yükselme olduğunu söyledi sanırım bu 20bin tl üzeri rakamlarda geçerli benm baktığım aralıklarda max. 1000tl oynar diye düşünüyorum bu durumda takip edip uygun ve temiz bir araç düşürmekte fayda var...
    Evet ilk ilanda onu da soracaktım siz cevaplamışsınız plakanın bir fotoda takılı olması ancak görünmemesi diğer fotolarda da sökülü olması garip geldi bunun haricinde en çok dikkatimi çeken ilan 2.si oldu ancak onda da açıklamasında denizci olduğunu belirtmiş olsa da km'nin düşük olması yine şüphe uyandırıyor heralde en iyisi bulunan ilanlardan karar verilene gidp bakmak ve görüşmek bu verdiğim ilanlar zaten örnek niteliğindeydi bu örnekleri verme sebebim de diğer markaları da kullananlar varsa onların da görüşlerini yine ayrıntılarıyla alabilmekti sonuç olarak hala civic başı çekiyor...

• Arkadaşlar tüm bu yazılanlar dahilinde başlıktaki 3 modelden kullananlar var mı bu markaların dışında da öneride bulunabilirsiniz birkaç gündür baya araştırıyorum ama işin içinden çıkabilmek mümkün değil.. Baktığım modeller arasında alfa 146'da vardı dış tasarım güzel ama iç tasarımı bir başka yalnız parçalarının çok pahalı olduğunu duydum bir de yakıt tüketimi sanırım fazla olsa gerek bu yüzden biraz uzak duruyorum.. Ford Focus'a da baktım şekil olarak beğendiğim bir araçtı zaten ama motor dayanıklılığı nasıldır bilmiyorum çünkü bu fiyat aralığında 100bin km aşağısı bulmak zor...
    Heralde en iyisi buradaki incelemeyi yoğunlaştırdıktan sonra bir oto pazarına gitmek aradığım araçlar da sanırım altunizade papyon'da varmış..
  • Paranız çoksa Audi-mercedes, durumunuz normalse ve çok şey istiyosanız honda civic...

Alın bi civic ies ya da 1.4 is sedan, hem basın herkesi geçin, isterseniz yavaş gidin en ekonomik siz olun. Bozulmaz etmez, tak diye satarsınız, değer kaybetmez, HONDA KEYFİNİ YAŞARSINIZ.

Hayırlı uğurlu olsun..
  • @hug

Zaten bu gidişle civic alcam üstad kaç gündür pc başında oto aramak ve araştırmaktan belim tutuldu... Yalnız civic 1.4 araştırdığım ve yukarıda arkadaşın dediği kadarıyla 1.6 dan az yakmıyor o yüzden 1.6 bakıyorum fakat ilanlar 1.4ten geçilmiyor demin ilanlara bakarken tamam buldum dedim ve sahibini arayacaktım fakat otomatik vites olduğunu görünce yıkıldım yine fiyatı da uygundu:((

http://www.sahibinden.com/orjinal_masrafsiz_full_euro_civic-99WQQaXQQ24434530WQQpXQQdisplayitem
  • Arkadaşlar biliyorum çok meşgul ediyorum fakat ha deyince karar verilemiyor... Şu an için civic haricinde aklıma yatan olmadı saolsun kullananlar gereken bilgiyi verdiler fakat istediğim temizlikte bulamadım hala araştırmalar devam ediyor bulacağım inşallah...
    Civic haricinde yardımcı olabilecek olan var mı? Peugeot 206lara baktım açıkçası bizim için yeterli görünüyor bagaj hacmi, yakıt tüketimi, 4 kişi binildiğinde rahatlık performans vs nasıldır? aşağıda yine birkaç örnek link veriyorum fikirleriniz nedir?

http://www.sahibinden.com/2000_model_101000_kmde_temiz_bakimli_206_en_dolu_paket-70WQQaXQQ24421786WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/peugeot_206_xt-5_kapi-full-34WQQaXQQ24445406WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_206_xt_1_6_2000_model_13300km_benzinli-38WQQaXQQ24404031WQQpXQQdisplayitem

• Yok mu başka yardımcı olabilecek.... Honda civiclere bakıyorm ancak istediğim fiyat aralığında 1.6 motor pek yok olanlar da bi bakıyorum ilan pasif durumda... O yüzden başka markalara da bakmaya başladım peugeot'lara bakıyorm öven de oluyor fransızları geç diyenler de şu an için bu iki örnek üzerinde durabilir miyiz 206 ve 306 .. 306ların piyasası düşük görünüyor bunun sebebi ne olabilir?

http://www.sahibinden.com/peugeot_306_48_000_de_orjinal_km_2000_model-35WQQaXQQ24487481WQQpXQQdisplayitem
    (malesef ilana yeni bakmıştım yazıları yazarken linkini almak için tekrar baktığımda ilan pasif duruma geçmiş:(((
    http://www.sahibinden.com/2000_model_101000_kmde_temiz_bakimli_206_en_dolu_paket-70WQQaXQQ24421786WQQpXQQdisplayitem

Peugeot kullanıcıları da kasanın sağlam olmadığını söylüyor motor nasıldır dizeller de yakıt tüketimi açısından çok iyi ama km'si fazla oluyor o da dizelde problem napalım???

• illa 1.6 olmasında takılma 1.4lerde 16 valf ve işini görür corollada bakabilirsin amcamda 2000 model 1.3 16 valf corolla var araba gayet iyi çekiyor ve az yakıyor sadece yokuşlarda tıkanıyor biraz...
  • Hoca illa hemen alacaksın diye bir kaide mi var, biraz soğut bakalım, 15'e yoksa 16'ya 17'ye var. 15 i denkleştirdin 2 yi mi bulamadın. Şimdi 15 e gider şöyle böyle bir araba alırsın sonra dersin, önceki iki arabam aceleye geldi çok çektim.

İkinci olarak 206 ile civic karşılaştırılmaz bile. Ben onuda bilirim, yürümez o araba, 150-160 belki ve o hızda bile her tarafı zangır zangır titrer ha attı ha şimdi atacak dersin ki bu tek başına, 4 kişi o arabay sığar mı? bir şekilde sığar, peki çeker mi o da bir şekilde çeker ama dikkat bir şekilde. 206 pug'un bence en iyi arabasıdır, 306, 307 desen sanayiden çıkamazsın. Bir bak bakalım aynı model 206 ile 306 307 ler arasında kaç tl fark var. Honda vw ile opelle, toyota ile karşılaştırılır.

Bir kere bir arabaya 4 kişi bineceksen aldığın şey biraz arabaya benzemeli, pugcular alınmasın ama ben biraz eski kafalıyım, arabanın başı kıçı belli olmalı diyenlerdenim.

O euro civic iyi duruyor o tarz bak, bence sen aramaya devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

Hoca illa hemen alacaksın diye bir kaide mi var, biraz soğut bakalım, 15'e yoksa 16'ya 17'ye var. 15 i denkleştirdin 2 yi mi bulamadın. Şimdi 15 e gider şöyle böyle bir araba alırsın sonra dersin, önceki iki arabam aceleye geldi çok çektim.

İkinci olarak 206 ile civic karşılaştırılmaz bile. Ben onuda bilirim, yürümez o araba, 150-160 belki ve o hızda bile her tarafı zangır zangır titrer ha attı ha şimdi atacak dersin ki bu tek başına, 4 kişi o arabay sığar mı? bir şekilde sığar, peki çeker mi o da bir şekilde çeker ama dikkat bir şekilde. 206 pug'un bence en iyi arabasıdır, 306, 307 desen sanayiden çıkamazsın. Bir bak bakalım aynı model 206 ile 306 307 ler arasında kaç tl fark var. Honda vw ile opelle, toyota ile karşılaştırılır.

Bir kere bir arabaya 4 kişi bineceksen aldığın şey biraz arabaya benzemeli, pugcular alınmasın ama ben biraz eski kafalıyım, arabanın başı kıçı belli olmalı diyenlerdenim.

O euro civic iyi duruyor o tarz bak, bence sen aramaya devam et.

Üstadm aslında çıkabileceğim rakam 13 bilemedin 13.500 tl idi zar zor önceki araçta çektiğimiz sıkıntılar olmasın diye biraz daha yükselttirdim o yüzden daha üstüne çıkabilmemz şu an için mümkün görünmüyor 17ye çıkılabilse bu kadar zorlanmazdım... Ayrıca benmkisi biraz hevesten biraz da kaç tane honda baktım tamam bu olabilir diyeceğim araçlar ya pasif duruma geçti ya da satıldı yazısı çıktı ondan biraz tezcanlı davranıyorum bu kadar araştırma sebebim de ilerde başımızı ağrıtmasn diye... şu an için en önemli kriterler servisle çok uğraştırmasın ve yakıt tüketimi cebi yakmasın şehiriçi kullandığımda yakıtı düşünmek istemiyorum... Günlerdir baktığım araçların kendi forumlarına giriyor sayfalarca yazı okuyorum bunlar da kafa karışıklığına sebep oluyor ama hondacılar araçlarına daha bağlı görünüyor diğerlerine nazaran eleştri daha az...
    206 ile 306 arasında fiyat farkı baya var anck görünüm ve özellik olarak 48.000 kmdeki 306 cezbetmişti peugeot forumunda da 306ların en dayanıklılarından biri olduğunun ancak bunun yanında fren balataları, kemer ve bagaj kısmından çıkan seslerden de bahsetmişler...
    Ben araştırmaya devam ediyorum şu an için tercihim manuel ancak otomatikler de çok var aslında ailem daha doğrusu annem de kullanacağı zaman onun için daha iyi olur ama otomatikler içime sinmiyor dezavantajları çok mudur?

• anladım hocam,

o zaman sana yapacağım en iyi tavsiye, kesene göre

yıpranmamış,
    modeli belli, bilindik ve yaygın (pug 306, albea mı mario'mu çıkaramadım kaç kişide var?)
    bulabilirsen memurdan falan

bir araba alman.

Otomatik konusunda ise senin alacağın araba zaten 10 yaşında olacak, otomatik vites ciddi soru işareti, bozulursa yandın bil, hem çok pahalıya yaparlar hemde her yerde ustası bulunmaz, bulunan ustada iyi mi belli olmaz, Ankara 4 milyonluk şehir 2 tane esaslı otomatik ustası var, geçende arkadaşın 98 passatı otomatik arızası çıkardı, özel servis ile yetkili servis aynı otomatikçiyi söyledi. Düşün sen yetkili servisi bile otomatik vites arızasını dışarı yolluyor. Ve Ankarada işinin ehli iki tane usta var.

Bu arada arkadaşın vitese 2700 TL sıkışmış, yenisi filanda değil sadece tamir !!!

İnşallah gönlüne göre bir araba bulursun

• opel astra classic düşünürseniz tam size göre..1.4 club modeli 2002 fln o civara bulabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

anladım hocam,

o zaman sana yapacağım en iyi tavsiye, kesene göre

yıpranmamış,
    modeli belli, bilindik ve yaygın (pug 306, albea mı mario'mu çıkaramadım kaç kişide var?)
    bulabilirsen memurdan falan

bir araba alman.

Otomatik konusunda ise senin alacağın araba zaten 10 yaşında olacak, otomatik vites ciddi soru işareti, bozulursa yandın bil, hem çok pahalıya yaparlar hemde her yerde ustası bulunmaz, bulunan ustada iyi mi belli olmaz, Ankara 4 milyonluk şehir 2 tane esaslı otomatik ustası var, geçende arkadaşın 98 passatı otomatik arızası çıkardı, özel servis ile yetkili servis aynı otomatikçiyi söyledi. Düşün sen yetkili servisi bile otomatik vites arızasını dışarı yolluyor. Ve Ankarada işinin ehli iki tane usta var.

Bu arada arkadaşın vitese 2700 TL sıkışmış, yenisi filanda değil sadece tamir !!!

İnşallah gönlüne göre bir araba bulursun

Üstadm ben zaten otomatik vitese sıcak bakmıyordum özellikle yakıt açısından diğer durumları bilmiyordum bunları anlattığınız iyi oldu...

Dediğim gibi keşke bütçeyi biraz daha kasabilsek şöyle fazla km. yapmamış bir dizel alabilsek ama şu an beklemedeyim hemen atlamamaya çalışıyorum haala honda civic'lere bakıyorm fakat alınabilecek düzeyde olanları 15.000 tl den aşağı bulmak zor belki düşer bi tane diye hergün bakıyorm..
    Dizel konusunu araştırdım fakat burda ayrıntılı konuşamadk 100bin km'yi geçen dizeller çok sorun çıkarır mı? Aslında şu an yakıt açısından en çok istediğim dizeldi özellikle piyasa'da en çok hangi arabadan varsa mantığıyla bakılınca fiesta tdci'da hoşuma gidiyor fakat bulmak zor...

Araştırmaya devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

opel astra classic düşünürseniz tam size göre..1.4 club modeli 2002 fln o civara bulabilirsiniz..

Üstadm onlara da baktım fakat dediğiniz model istediğim fiyat aralığında malesef yok belki fiyatların arttığı sezon olmasındandır... bir de benm arkadaşımda vardı 1.4 ve pek memnun değildi motorundan..
  • Tekrar merhabalar bugün oto pazarına gidip umarım araştırdığım civic'i bulacağım fakat şunu anladım ki bütçeyi biraz zorlamak gerekiyor ya da buldun mu hemen irtibata geçmek çünkü aklıma yatan hangi civic'e baktıysam hepsi 2 gün içinde satıldı isteğim seçeneklerimin de olması şu an baktığım nissan primera ilgimi çekti biliyorum çok tutulmayan ve bu yüzden fiyatı düşük kalan bir araba ancak aldığımız zaman muhtemelen belli bir zaman satmayız o yüzden satımda fiyat düşer gibi bi kaygı yok ve yine okuduklarım kadarıyla ustası az olan bir marka nissan ve pahalı oluyor yalnız kullanan herkes satmayacaksan alınıp uzunca bir süre sorun vermeden kullanılabilecek ve konforu gayet iyi bir araç dediler acaba aşağıda linkte vereceğim arabanın özellikleri iyi midir şehiriçi kullanımda lpg ile benzeri araçlara göre yakıt tüketimi çok mudur? Bence aile için ve görünm olarak araç ideal geldi hala aklımda civic olmakla birlikte... bugün bindiğim takside şoförle muhabbet ediyorduk araçlarla haşır neşir olan kişiler olarak saydığım birkaç markada civic'i tek geçerim dedi ben de tek geçecem de bulabilirsem yalnız dediğim gibi tek bir markaya da saplanıp yelpazeyi çok daraltmak istemiyorum

http://www.sahibinden.com/2000_nissan_primera_1_6_-16v_comfort_89_970km_de_orjinal!!!-73WQQaXQQ24530339WQQpXQQdisplayitem

yorumlarınızı bekliyorum saygılar...

• Hocam araba almak konusunda arabalar ikiye ayrılır, sıfır alınacak arabalar ve ikinci elde de alınabilecek arabalar

sıfır alınacaklar içinde nissan alınır ama minimum 4-5 yıl binmek kaydıyla, ikinci el alınmaz ustası bulunmaz, parçası bulunmaz, ikiside bulunsa tamir parası bulunmaz

ikinci el alınabilecek arabalar VW, honda, renault, Toyota dır bende

dizel konusunda da ikinci elde 60 bin'in üzerinde dizel alınmaz, burada 40 bin yazacaktım ama yine insaflı olayı. Dizel km yaptıkça hem bakım periyodu daralır hemde başlarda benzinliyle arada pek bir fark olmasa da km yaptıkça bakım masrafı benzinliyi katlar, daha fazla arıza vermeye başlar zaten bir yerden sonrada o yer 100 bin civarıdır genelde artık ayarda tutmaz, bunların yanında bsarsın gitmez (sürat olarak diyorum, esneklik olarak değil), gürültülü olur vs

Araba cilse ikinci eli rahat olan Hyundai gls lerde alınabilir, her bakımdan zayıf bir arabadır ama problem çıkarmaz ikinci eli rahat. İstediğin zaman satarsın, rahatlayınca dceğiştirirsin. Kahır çeken arabadır.

düzeltme:

nissan ilanına şimdi baktım, git gör hocam arabayı, beğenirsen, nisssan yetkili servisinde kendin full teste sok, 100 tl falan isterler galriciye de söyle değişen boya sıkarsa sen ödersin diye anlaş, servistede araanın ağır bakım masraflarını, periyodik bakımını, bu km'lerde ne masraflar açabilieceğini alt üst sınırları masraf olarak belirleyerek kararını ver. Km'si az gerçekse eğer, temizde bir arabaya benziyor, İyice baktır içine siniyorsa al. Eğer ilanda dediği gibiyse sende düzgün binersen 1 haftada satılmasa da 1 ayda satılır. Ama dediğim gibi her şeyi iyiyse.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 25 Nisan 2010; 10:47:46 >

• @ıspanak
    üstad pazara gidip bakınca daha net kararlar verilebiliyor... Bu arada yukarıda linkini verdiğim aracı pazarda gördüm 15.000 TL diyorlardı netten baktığım birkaç ilandaki arabaları da gördm hepsi 500-1000 arası fiyatı yüksek tutuyorlar... Galericiye söyledim bu 14.500 değil miydi diye sırıttı tabi:))) Araç beklediğim kadar temiz çıkmadı alıcı gözüyle bakınca da beğendim fakat arka bagaj kapağı kapalıyken yüksekte kalıyor gibi ve ön kaputun sağ ve soldaki aralıkları nizami değildi o yüzden hevesim az da olsa kaçtı diyebilirim bir de içi hiç temiz değildi... Honda Civiclere baktım 1.6 bulmak zor olsa da birkaç tane buldum fakat fiyatlar yüksekti 1.4 ler daha çoktu ama daha çok özellik olmayan modeller ve fiyatlar yine yüksek geldi bu nedenle rotayı focus ve vw'lere çevirdm bir tane çok temiz focus ghia sedan vardı ancak fiyat 17.000 di pazarlıkla 16 ya bırakabilseydi bütçeyi zorlatmaya çalışacaktım son olarak da 2000 model trendline bora baktım bel altı boyalıydı fakat içi ve motoru temiz görünüyordu ancak galeriden ve fiyat 16.400 yazıyordu makul seviyeye çektiler ve motoru istediğim servise götürebileceğimi söylediler şu an için bora aklıma yattı doğru bir tercih midir? netten araştırdğımda baktığım boranın linkini de buldum

http://www.sahibinden.com/sahibinden_bora_trendline-01WQQaXQQ24489286WQQpXQQdisplayitem

sizce napsam motor sorunsuz ve km ile oynanmamışsa alınmaya değer midir?? sadece bu link için değil başka boralar da var ama bunun üzerinden yazabiliriz...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.