Şimdi Ara

2. el oto tavsiye bora-golf-focus kullanan? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eggys

sedan verelim

2. el oto tavsiye bora-golf-focus kullanan?

Olur üstad bu arabayı verecekseniz ama babam falan sürdüğünde biraz komik kaçar:) şaka bir yana da biraz ayrıntı verebilir misiniz yakıt tüketimi, sağlamlık, parça, motor gücü vs.
  • hocam şimdi bu mareaların 1.6 sı 103 beygirdir parçası pahalıdır.

plastik kalitesi çok kötüdür ama güzel arabadır yere basar o paraya alabilceğiniz en donanımlı arabalardandır

öyle ki aynaları fln elektriklidir.

siz sorun ben cevapliyim

elinizdeki paraya 2004 fln alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 5 Nisan 2012; 9:10:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eggys

hocam şimdi bu mareaların 1.6 sı 103 beygirdir parçası pahalıdır. Kolay kolay baş ağrıtmaz.

plastik kalitesi çok kötüdür ama güzel arabadır yere basar o paraya alabilceğiniz en donanımlı arabalardandır

öyle ki aynaları fln elektriklidir.

siz sorun ben cevapliyim

elinizdeki paraya 2004 fln alırsınız.

98 model vw polo classic kullanmıştım bu örnek üzerinden gidersek ve polo hakkında bilginiz varsa artıları eksileri nelerdir? yakıt tüketimleri yakın heralde birbirine yanlış hatırlamıyorsam 98 polada da aynalar elektrikliydi çok da önemli değil ama mareanın görünümü hoş makyajsız hali de fena değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Toyota Corollaya da bak derim
    taksi çıkması bi tane :
    http://www.sahibinden.com/motor_sifir_baski_balata_sifir_bakimlari_yapildi-73WQQaXQQ23844868WQQpXQQdisplayitem
    1.6 lt:
    http://www.sahibinden.com/sahibinden_2001_model_corolla-74WQQaXQQ22076521WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/cok_temiz_biniciye-03WQQaXQQ22700170WQQpXQQdisplayitem
    1.4 lt:
    http://www.sahibinden.com/120000_km_de_1_4_toyota_corolla_wiwiti_terra-84WQQaXQQ15301788WQQpXQQdisplayitem

1.6 favorimdir en az 10 sene götürü corolla

Ayrıntı verebilmeniz mümkün müdür yukarıda söylediklerim dahilinde.. Açıkçası terralara çok ısınamadm ama fikirlerim değişebilir. Şu an anlatılanlar kadarıyla marea, civic, megane'da mantıklı görünüyor.

• Üstad o videoların bana hiç yardımı olmaz 657whp diyorsunuz... Aradıklarımı yukarıda belirtmiştim modifiyeye yatkın birçok arabada bu tarz işlemler uygulanabilir fakat benm derdm yakıt tüketiminde beni rahatsız etmeyecek lpg'ye uyumlu olan standart görünümü de güzel olan bir araç..
  • Arkadaşım marea bu fiyata en iyi arac ama hiç tutulmuyor nedense alacaksan bunu düşünerek al derim.
  • 2004 model civaro marea exclusive 14-15 bin gibi bulabilirsin...çok güzel bir araçtır exclusive full versiyonudur...4 hava yastığı abs elektrikli ayna elektrikli koltuk cd changer karartmalı ayna mercekli far 4 cam elektrikli gibi birçok özelliği vardır ve çok sağlam bir motoru vardır...benim 2001 maream şuan 160 bin kmde aldığımda 124 bindi alır almaz lpg taktırdım 2 yıldan fazla zamandır sorunsuz kullanıyorum iyi bir lpg ustası bulunca lpgde hiç sorun yaşamazsın...yakıt tüketimi izmir şehir içi 10,5-11 şehir dışı ise 7,5-8 litre lpg...ben çok memnunum marea tavsiye ederim...ama en önemlisi aldığın araba bakımlı olsun km çok önemli değil bakımsız ucuz araçlar başını ağrıtır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Toyota Corollaya da bak derim
    taksi çıkması bi tane :
    http://www.sahibinden.com/motor_sifir_baski_balata_sifir_bakimlari_yapildi-73WQQaXQQ23844868WQQpXQQdisplayitem
    1.6 lt:
    http://www.sahibinden.com/sahibinden_2001_model_corolla-74WQQaXQQ22076521WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/cok_temiz_biniciye-03WQQaXQQ22700170WQQpXQQdisplayitem
    1.4 lt:
    http://www.sahibinden.com/120000_km_de_1_4_toyota_corolla_wiwiti_terra-84WQQaXQQ15301788WQQpXQQdisplayitem

1.6 favorimdir en az 10 sene götürü corolla

Ayrıntı verebilmeniz mümkün müdür yukarıda söylediklerim dahilinde.. Açıkçası terralara çok ısınamadm ama fikirlerim değişebilir. Şu an anlatılanlar kadarıyla marea, civic, megane'da mantıklı görünüyor.

ayrıntı olarak ?
    araç hafif 185 km denenmiştir(1.6lt)
    lpg taktırman mecbur benzine o kadar para vermek pek mantıklı değil =)
    (+)toyota motorlar sağlamlığı ile meşhurdurlar lpg'ye dayanıklıdırlar ;)
    (-)dediğin gibi terralar da pek donanım yok ama sollarda pahalı =)
    biz ailecek terra kullanıyoruz ve pek de şikayetimiz yok (2 '04 corolla , 1 '01 corolla var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 20 Nisan 2010; 20:01:57 >

• Şu an düşüncelerim oturmaya başladı hem burada yapılan yorumlar hem de çevremden araştırdığım kadarıyla ve şu an için değil ilerisini de düşünerek HB modellerden vazgeçtim sayılır.. Düşündüğüm modeller
    *Toyota Corolla 98 ve 99 modelleri ki Toyotalar arasında en hoşuma giden modeldir
    *Honda Civic 97,98 ve 99 model sedan modeller
    *Renault Megane sanırım 2002ye kadar olan modeller

1) Bu parantezde değerlendirebilirsek 3 araçtan hangisi ne gibi ayrıntısıyla ön planda

2) Doğal olarak alınacak arabaların km'si yüksek mesela kaç kmye kadar uygundur..

3) Yakıt tüketimi olarak öneriniz nedir muhtemelen hepsi lpg'de sorun çıkarmaz

4) Motor gücü nasıldır bunların sanırım civic burada ön plana çıkıyor

5) Servise gitse bile parça ve servis bakımları hangisinde uygundur..

@jac0B0
    Terra 1.6 kaç hp 185 makul ve güzel bir hız daha fazlasını beklemiyorum ancak bizdeki 98 model classic polo 100hp modeli 210 görmüştü açıkçası Toyotadan buna yakın bir performans bekliyordum...

• 3'üde bildiğim arabalar, bir kere japonlar herhalukarda renaulttan daha iyi. Burada önemli kelime her açıdan.

Toyota, honda arasında bu modellerde seçimlik bir fark yok hangisi hoşunuza gidiyorsa onu almalısınız. Bir honda kullanıcısı olarak bence Toyotadan daha estetik. Bu model aralığında bakacağınız şey bence temizlik olmalı. Toyota olsun honda olsun kullanıcıları belli bir sosyal seviyenin üzerinde olabilen arabalar, aramaktan sıkılmayın, memur, akademik personel arabası almaya bakın, az km yapmış arabaları tercih edin, evet japonlar için genelde km sorun edilmez örneğin renault için 150 bin çoktur ama bir honda için gerçek anlamda hiçtir ama siz yinede yorulmamış araba bakın.

Aralarında ciddi bir durum olabilecek konu lpg konusu, hondalarda her lpg olmaz, örneğin BRC mükemmel uyum gösterir, toyotalar için bilemiyorum. Ancak her halukarda kaliteli ve tam uyumlu lpg bakın.

maddeler halinde de kısaca cevap vereyim

1. honda motoru ile daha önde, toyota da sağlamlık imajı ile bana kalırsa hondanında sağlamlıkta bir farkı yok. Yalnız toyotaların sorunlu bir serisi vardı 99-2001 arası yağ yakıyordu ona dikkat.

2. Honda için km sorun olmaz, toyota için 200 bin üzerine pek yaklaşmayın (aslında hiç bir arabada pek yaklaşmayın derim ama honda biraz dışında kalıyor) her yıl için 15 bin hesap edin ona göre bakın, inatla arasanız 10 yaşın üzerinde 100 binin altında araba bulursunuz, bir diğer konu bu yaşlarda kısmi boyaya takılmayın ama değişme olan arabalara da pek yaklaşmayın çok seçici olun, mutlaka teste sokun beğendiğiniz arabayı

3. yakıt konusunda benim araba 43 lt gaz ile 550 km ortalama yapıyor şehiriçi, işe arabayla gidip geliyor, bence son derece makul, her iki arabada birbirine yakın ancak bu yaşlarda yakıt tüketimini arabanın markası değil motorunun durumu belirler,

4.Motor gücü konusunda tartışmasız civic yalnız 1.6'lar, bu konuda hondaların bir kusuru var bence o güce göre yol tutuşu biraz soru işareti, 200'le giderken sanki olması gerektiği kadar güvenli değil, tabi 200 le kaç sefer ne hangi yolda ne kadar gidersiniz ve neden gidersiniz tabi onlar ayrı soru ben arada her taraf boşsa otobanda deneme yapıyorum, görüşüm bu yönde, eğer yüksek hızda yol tutuşu çok öenmli ben hızlıyım diyorsanız focusların yol tutuşu bunların hepsinden açık ara iyi, bu arada ibreyi düz yolda dibine dayayacak bu yaşlardaki tek arabada hondadır

5. servis konusu hepsinde tabir caizse geçirirler ama özel servis yada ustada hesap çok değişir, ben kendi rakamımı vereyim geçenlerde 90 bin agır bakım yaptırdım
    triger, klima, filtreler arabada ne kadar kayış, filtre, vb varsa takım olarak, yağ, arka takoz vs değişti, agır bakım masrafı 550 tl tuttu işçilik dahil, herşey orjinali ile değişti, yetkili servisin verdiği fiyat 1250 +işçilikti

birde şöyle düşün kimseden ben bundan sonra renocuyum diye duymazsın ama ben bundan sonra toyotacıyım diyenleri duyarsın, bir sefer honda sahibi olanların yarısı ise istisnasız ben artık hondacıyım der.

İnşallah gönlüne göre bir araba bulursun, birde genel bir şey söyleyeyim, sokakta bir arabadan ne kadar çok varsa o araba o kadar iyidir, yukarıda ısrarla marea filan denmiş, yahu tartışmam şu iyi bu kötü diye ama şunu sorayım, madem bu araba bu kadar iyi niye kimse almıyor? Niye üretilmiyor?

• @ıspanak
    Üstadım istediğim açıklama buydu gerçekten onca yazıyı yazarken harcadığınız emek ve ayırdığınız vakit için çok teşekkürler. Ben de bildiğim konuda özellikle kullandığım ürünlerde insanları aydınlatmayı uygun görüyorum...

Az çok incelediğim kadarıyla parça konusunda honda biraz daha pahalıya kaçıyor en azından renault'ya göre ama sağlam olduktan sonra parça vs. düşünülmez. benim şu an ince eleyip sık dokuma sebebim yine ailem için araç bakarken yıllar önce biraz aceleyle biraz da tecrübesizlikle vw polo classic almıştık şansımıza önceki kullanıcı baya hor kullanmış garip garip arızalar veriyordu ve biraz bizi yordu... Aralarında benim de tarz olarak en hoşuma giden honda civic ancak şöyle bir izlenimim var Honda Civicler özellikle modifiye ve hıza yatkın olduğu için istediğim fiyata temiz bulabilmek biraz daha zorlaşıyor km'ler diğer modellere yakın da olsa motorun daha fazla zorlandığı kendini biraz belli ediyor burada sanırım sıkı bir araştırma gerekiyor bundan dolayı megane'lar da genelde aileler kullandığı için fazla zorlanmamış bir araç bulabilmek daha kolay görünüyor...

Açıkçası hızı severim ama şehiriçinde kendimi tehlikeye atmam otobanda da 200e bascağımı sanmıyorum sadece deneme yaparım gücü ölçerim onun haricinde hem motor hem de yakıt açısından normal şartlara uymak yerindedir...

Yakıt tüketimi gerçekten şehiriçi dediğinize göre beklediğimden iyi..

İnşallah modifiye edilmemiş hem benm kullanabileceğim hem de ailemin kullanabileceği tarz bir şey bulabilirim ... bu arada sizin kullandığınız model hangisi 98 - 99 model olanından mı aşağı temsili olarak bir link koyacağım açıkçası istediğim bu tarz bir şey...

http://www.sahibinden.com/garaj_arabasi-26WQQaXQQ24349573WQQpXQQdisplayitem

• Arkadaşlar istediğim modeller yukarıda belirttiğim aralıkta şekillendi sayılır yalnız daha da araştırmakta fayda var bir arkadaş bu zamanda daha pahalı olur demişti ancak 1-2 ay içinde yükselme olabileceği düşüncesindeyim çünkü ilanlarda baktığımda fiyatlar 2-3 ay öncesine oranla yakın paralelde gidiyor bir de bu söylediğim araçların ortalama fiyatı kaç civarında olmalıdır kafam biraz karıştı aynı model ve yıl olan araçlar km'si de yakın olmasına rağmen çok farklı fiyatlar çekebiliyor böyle bir durumda ucuz olanda illa bir sorun vardır düşüncesi doğuyor bu yüzden biraz daha bilgi almamda fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy

@ıspanak
    Üstadım istediğim açıklama buydu gerçekten onca yazıyı yazarken harcadığınız emek ve ayırdığınız vakit için çok teşekkürler. Ben de bildiğim konuda özellikle kullandığım ürünlerde insanları aydınlatmayı uygun görüyorum...

Az çok incelediğim kadarıyla parça konusunda honda biraz daha pahalıya kaçıyor en azından renault'ya göre ama sağlam olduktan sonra parça vs. düşünülmez. benim şu an ince eleyip sık dokuma sebebim yine ailem için araç bakarken yıllar önce biraz aceleyle biraz da tecrübesizlikle vw polo classic almıştık şansımıza önceki kullanıcı baya hor kullanmış garip garip arızalar veriyordu ve biraz bizi yordu... Aralarında benim de tarz olarak en hoşuma giden honda civic ancak şöyle bir izlenimim var Honda Civicler özellikle modifiye ve hıza yatkın olduğu için istediğim fiyata temiz bulabilmek biraz daha zorlaşıyor km'ler diğer modellere yakın da olsa motorun daha fazla zorlandığı kendini biraz belli ediyor burada sanırım sıkı bir araştırma gerekiyor bundan dolayı megane'lar da genelde aileler kullandığı için fazla zorlanmamış bir araç bulabilmek daha kolay görünüyor...

Açıkçası hızı severim ama şehiriçinde kendimi tehlikeye atmam otobanda da 200e bascağımı sanmıyorum sadece deneme yaparım gücü ölçerim onun haricinde hem motor hem de yakıt açısından normal şartlara uymak yerindedir...

Yakıt tüketimi gerçekten şehiriçi dediğinize göre beklediğimden iyi..

İnşallah modifiye edilmemiş hem benm kullanabileceğim hem de ailemin kullanabileceği tarz bir şey bulabilirim ... bu arada sizin kullandığınız model hangisi 98 - 99 model olanından mı aşağı temsili olarak bir link koyacağım açıkçası istediğim bu tarz bir şey...

http://www.sahibinden.com/garaj_arabasi-26WQQaXQQ24349573WQQpXQQdisplayitem

hocam bendeki 99 1.6 ies, 95 binde, en azından 3 ay araba aradım, acelem yoktu, linkte verdiğin araba için ilk aklıma gelen, etek boyası ve kaputta işlem, herşey servis kayıtlıysa bakılıp alınabilir, Ankara piyasası çok temizler17-18 arası.

Şimdi pahalı olur laflarına bakma. İkinci elde çok temiz arabaya en fazla % 5-10 fazla verirsin ama o verdiğin fazla paranın çok daha fazlasını kullandıkça cebinde tutarak dolaylı yoldan geri öder. Hıza modifiyeye yatkın arabalar olduğu doğru ama aramak lazım, mesela honda servislerde bayilerde falan çok temiz bulunabiliyor. Fiyat önemli ama bence ikinci sırada.

• Sanırım bazı arkadaşların araç fiyatlarından falan haberi yok. Konuyu açan arkadaş 10,000TL bütçesinin olduğunu söylemiş kimisi bu paraya 99-2000 focus I, kimisi 2000 ve üstü Megane 1, kimisi de 2004 model marea olur demiş. Bu fiyatlara bu arabalar nerde satılıyor çok merak ediyorum. Yorum yazarken biraz gerçekci olun dünyadan ve piyasadan bi haberseniz lütfen yanlış yorum yapmayın ..... buraya yorum yazıldığına göre internet var demektir. İnternete girin bi araç fiyatlarına bakın öyle yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUFANER

Sanırım bazı arkadaşların araç fiyatlarından falan haberi yok. Konuyu açan arkadaş 10,000TL bütçesinin olduğunu söylemiş kimisi bu paraya 99-2000 focus I, kimisi 2000 ve üstü Megane 1, kimisi de 2004 model marea olur demiş. Bu fiyatlara bu arabalar nerde satılıyor çok merak ediyorum. Yorum yazarken biraz gerçekci olun dünyadan ve piyasadan bi haberseniz lütfen yanlış yorum yapmayın ..... buraya yorum yazıldığına göre internet var demektir. İnternete girin bi araç fiyatlarına bakın öyle yazın.

Üstad sizin baktığınız başka bir konuydu heralde konuyu ben açtım ve 14.000 max. bütçe olduğunu söylemiştim çok içime sinen bir şey olursa 1-2 bin daha zorlanabilir de demiştim arkadaşlar bu bağlamda değerlendiriyor sanırım bir karışıklık oldu yoksa dediğiniz gibi 10bin civarına bu söylenenleri bulmak biraz zor...

• quote:

Orijinalden alıntı: TUFANER

Sanırım bazı arkadaşların araç fiyatlarından falan haberi yok. Konuyu açan arkadaş 10,000TL bütçesinin olduğunu söylemiş kimisi bu paraya 99-2000 focus I, kimisi 2000 ve üstü Megane 1, kimisi de 2004 model marea olur demiş. Bu fiyatlara bu arabalar nerde satılıyor çok merak ediyorum. Yorum yazarken biraz gerçekci olun dünyadan ve piyasadan bi haberseniz lütfen yanlış yorum yapmayın ..... buraya yorum yazıldığına göre internet var demektir. İnternete girin bi araç fiyatlarına bakın öyle yazın.

bütçeye 14000 demiş az bişey daha eklenerek saydığınız araçlar alınabilir...
  • @ıspanak

Üstadım dün honda civic'e yoğunlaştıktan sonra araştırma yaptım özellikle yakıt tüketimi konusunda değişik yorumlar gördüm
    http://forum.donanimhaber.com/m_2941163/tm.htm
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/188/0/HONDA
    Baktığım birkaç yer daha vardı fakat şu an bulamadm..
    Yapılan yorumlarda motorun dayanıklılığına laf eden tek kişi görmedim sizin de dediğiniz gibi 200.000 üzerinde dahi bakılabilecek yegane araçlar arasında olduğu söyleniyor baktığım ilanlarda 1.4 motorun daha çok olduğunu gördm yani aralarından seçme şansım daha yükseliyor fakat 1.6'ya oranla çok mu zayıf kalır ya da başka eksi yönleri var mıdır?

Fiyat konusuna gelince temizlikten dolayı değil de yaz yaklaştığı için bu sıralar fiyatlarda biraz artış olabilmesi açısından söylemiştim ancak baktığım ilanlarda dediğim gibi birkaç ay öncesine oranla değişiklik olduğunu söyleyemeyeceğim ancak 17-18 bine çıkmam çok olası görünmüyor...

• hocam 1.4 kullanmadım onu bilemem ama 1.6 dan zayıf olacağı kesin, birde istanbuldasın ben ankaradayım dediğim fiyatlar ankara fiyatları, ankara biraz daha pahalıdır istanbula göre, bence 16 ya güzel bir honda bulunur.

Yakıt tüketimi konusu önceden de dediğim gibi, lpg çok önemli, benim verdiğim BRC kit li rakamlar, honda ile tam uyumlu, başka markalarda bir kaç şey okumuştum mesela brc dışındakilerin çoğu motor arıza ışığını yakıyormuş, kimisi benzin göstergesinin yanlış göstermesine yol açıyormuş vs.

Onun dışında yakıt konusu sadece honda da değil tüm arabalarda çok değişken bir şey, bir kere sert kullanımda yakıt tüketimi ciddi fark eder, ne kadar çok basarsanız o kadar artar, ayrıca performanslı kullanımdada ciddi fark eder. Ben bugüne kadar arabalarımda her türlü denedim, her arabada bu böyledir. Bir fark bazı araba basarsın yakar ama yaktığı kadar performans alamazsın, kimisinde de basmadığın halde yakar. Ayrıca bakımlı yorulmamaış arabanın yakışı ile tam tersinin yakışı arasında da ciddi fark olur

Honda da bu olay dengeli (lpg konusunda kit önemli) bastığın kadarını alırsın, ama dediğim gibi bakımlılar için konuşuyorum. Ama hocam ben sana en güzel tavsiyeyi vereyim, toyota olsun, honda olsun, yada başka ne beğenirsen

sen sen ol sokakta olan hergün karşılaşabileceğin, eskiside yeniside olan (model olarak) araba al, ayrıca beğendiğin arabayı mutlaka teste yada güvendiğin bir ustaya göster şöyle bir bakma olarak değil herşeyiyle, ayrıca kendin mutlaka dene ( mesela 15 dk, trafikte, otobanda vb. çok seçici ol. Tanıdık iyi dedi, onun dediğinide baktırmak olmaz vs deme, dostluk ayrı para işleri ayrı.

Honda, toyota, VW, bunların bakımlı ve modeli devam eden her arabası iyidir. Ama bakımlı olacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.