Şimdi Ara

2. el piyasasını ben anlayamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır 2.el bir araç arıyorum. En son Opel Astra 1.3 CDTi HB njoy+spor pakette karar kıldım. Gel gelelim bir şeyi anlamadım, bu aracın bayi fiyatı ( 0 ) 35,5-36 arasında; 2.eli neden bu fiyatın üzerinde seyrediyor? 2007 model olup aynı özelliklerde hem de 10.000 km üzerinde yol yapmış araçlar 0'dan pahalı internette. Nedir bu işin aslı?

Dün 3 araba inceledim, sahipleriyle görüştüm. Gerçekte istedikleri fiyat internette istediklerinin 1-2 bin altında... İnetrenet piyasasının bu kadar şişmesinin nedeni nedir? Sağlıklı rakamlara nasıl ulaşırım? Galericilerin önünden bile geçmem, internete de kuşku ile bakar oldum. Gerçek piyasayı nasıl öğrenicem?

• ismini beğenmedim
  • Aynı soruyu daha farklı sormak gerekirse 2-3 yaşında az km yapmış ( 30.000 civarı ) 1.3 cdti njoy+spor paket in gerçek piyasa değeri nedir?

İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim...
  • belkide sahiplerinin araba ile paylastiklari anilari var...
  • imansız26 derken
    ilhan mansız demek istedi galiba çünkü numarası 26 idi.
    quote:

Orjinalden alıntı: forbest

ismini beğenmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

ismini beğenmedim

+1
  • @mert107

Sanırım tek mantıklı açıklaması bu olsa gerek anılar onların olsun, ben sadece arabayı istiyorum

Not: Arkadaşlar nick e niye bu kadar takıldı anlamadım, o da ayrı mevzu.. Bu ilhan mansız ın lakabıdır, bunu bilmeyebilirsiniz ama bilmeden hemen hüküm verenleri anlayamadım. Kaldı ki yanlış anlaşıldığı anlamda kullanmış olsam da kimsenin haddine düşmedi benim ( ya da başka birinin ) imanım... Tartışma çıkarmak için bahane aramayın, kimsenin üzerinden prim yapmaya uğraşmayın...

Bu konuya gerçekten cevap arıyorum arkadaşlar... Nedir gerçek piyasası? Yeni kasası çıkacağı için 0'ı daha da düşer mi dersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bütçeye hangi 2. el telefon
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • imansız arkadaşım şimdi ikinci el donanımı yüksek olan bir araçın sıfırının donanımsız haliyle fiyatlarının birbirine yakın olmasını yadırgamak yanlış olur dimi
  • @Ventu

Bu konuyu baya bi araştırdım. Yani kıyasladığım araçlar aynı donanımları aynı. Yani 1.3 CDTi Astra HB NJoy+spor paket için bir değerlendirme yapıyorum 2008 "0" bir araçla, 2-3 yaşındaki ( mümkünse az yol yapmış) araçları kıyaslıyorum..
  • sayın imansız;

ozaman bu astranın az değer kaybetmesinden ötürü yada ikinci elde astrayı satma cabasında bulunanların fiyatını yüksek cekip pazarlıkla indirme payı ile uygun hale getirmesi diyebiliriz,lakin ben sıfır araçı tercih ederim ucurum bir fark yoksa
  • arkadaşım olay şu bunu daha öncede çok tartıştık burda bu internet ilanları yaygınlaşınca(bedava olduğu için) ciddi satıcılarla keyfi satıcılar birbirine karıştı yani biz bu nimetide düzgün kullanamadık daha öncede söylemiştim adam bir araba alıy atıyorum 20000 ytl ondan sonra ertesi gün bi bakıyosun aaaa araba yine satılık fiyat 22000 ytl. ne iş diyosun adam ya satmayacam daha yeni aldım ama biri çıkarda alırsa bende 2000 ytl kar eder bir üst modelini alırım diyo.. bunun gibi

veya adam arabasını değiştirmek istiyo kar edecekya acelesi yok enayi arıyo kendine. piyasadan 3000 ytl fazla yazıyo satılırsa satılır satılmazsa dursun diye.... bunun gibi

böyle çok ilan var

sonuçta noluyo arabasını satacak adam piyasa araştırması yapıyo oradaki fiyatlara göre kendi arabasına değer biçiyo....

benim tavsiyem araçalara pazarlarda veya gazete ilanlarında bakın gerçek piyasayı öğrenirsiniz

geçen internette bir bora gördüm 2003 model 23750ytl yazmış adam bir mesaj attım en son fiyatmı diye adam 20500 e bıraktı arabayı yani pazarlığı sıkı yapmak lazım..........

• internete koyan adam hem pazarlık payı bırakıyo hemde her önüne gelen aramasın diye fiaytını 1 2 fazla sölüyo yani bence
  • @umtdrn

Söylediklerin epey mantıklı, sağolasın... Birebir görüşüp fikir edinmek en sağlıklısı sanırım... Gazete ilanlarını daha ciddiye alacağım bundan sonra...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.