Şimdi Ara

2. El Referans Sistemi Kullanımı ile İlgili Bilgi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
20
Favori
103.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Alınık
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Referans yollama linki SQL hatası veriyor 2 gündür.Yönetici arkadaşlar ilgilenebilirmi lütfen?
  • Yahu ne güzel donanımhaberde referans sistemi var diye sevinmiştim. Ürünü dükkana koymak ve bu yolla satmak zorunlu olmadıktan sonra ne anlamı kaldı ki? Yedi referansı olan adam anlaşıp para yatırdıktan sonra "daha para yatır, ürünü göndermem, paranı geri yollarım" diyor, fiyatı beş lira (evet beş lira) artırıp ürünü satmaya devam ediyor. Ürün dükkanda olmadığı adam beş yıldızlı görünmeye devam edebiliyor. Ondan ileride alışveriş yapacak olanlara da dürüst satıcılara da haksızlık bu.

Karşılıklı referans olabilir mesela. İki taraf anlaşınca "satıldı" durumuna geçer, alışveriş rutini satıldı durumuna geçtikten sonra olur. Bundan sonra ne meydana gelirse alıcı ve satıcının referansına yansır.

Edit: ben iyi algılayamamışım durumu, ürün zaten dükkandaymış. Para yatırmadan önce "satıldı" diye işaretlenmesini isteyen ben olmalıydım bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _memet -- 25 Nisan 2012; 0:59:38 >

• Benim alamadığım bir durum var.
    Aynı üründen birkaç tane satıyorum.Bugün 6 adet sattım fakat tek tek referans gönderebilmem için tekrar tekrar ilanı silip yeniden koymam gerekiyor anladığım kadarıyla.Hadi ona da tamam ama zaten 24 saatte 1 ilan koyabiliyoruz sisteme 6 gün bununla mı uğraşmam gerekiyor?
  • geçenlerde iki adet ürün sattım iki ayrı ilanda alıcıya istek gönderdim.alıcı doldurğunu söyledi fakat referansım görünmüyor ne yapmam lazım?
  • benim 1 urunum direkt olarak dukkanıma eklendi ama 2 urunum eklenmiyo. fazla anlayamadım sistemi neen boyle oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Benim alamadığım bir durum var.
    Aynı üründen birkaç tane satıyorum.Bugün 6 adet sattım fakat tek tek referans gönderebilmem için tekrar tekrar ilanı silip yeniden koymam gerekiyor anladığım kadarıyla.Hadi ona da tamam ama zaten 24 saatte 1 ilan koyabiliyoruz sisteme 6 gün bununla mı uğraşmam gerekiyor?

Ben de bunu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Benim alamadığım bir durum var.

Ben de bunu merak ediyorum.

Bu konuda önceleri ben de sizler gibi ayrı ayrı referans ilanları açmak zorunda kalıyordum. Nedeni ise her ilan açtığımız ürün 24 saat boyunca aktif olarak görüntüleniyor ve bu süre zarfında aynı bölüm içerisine yeni bir ürün girişi yapamıyor ve ürünümüzü güncelleyemiyorduk. Ancak farklı bölümlere, ilgili bölüme ait olmak şartıyla, farklı ilanlar vermemiz mümkün olabiliyor. İlan süremiz üzerinden 24 saat geçtikten sonra yeni bir ilan düzenlemekle zaman harcamak yerine dükkanım butonuna tıklayarak ilgili ilanımızı kolaylıkla güncelle butonuna tıklayarak yenileyebiliyoruz.

2. El Referans Sistemi Kullanımı ile İlgili Bilgi

Ayrı ayrı referans ilanı açmak ve 24 saat beklemek yerine yerine şöyle yapabilirsiniz.

2.el ilan bölümünde bir konu açtınız ve bu konuyu donanım haber dükkan sayfanıza eklediniz diyelim.

Ama ilanda birden fazla ürün satıyorsunuz ya da bir üründen birden fazla satış yapıyorsunuz peki bu durumda 24 saat yeni bir ilan açmak için beklemek zorunda mısınız cevabı HAYIR. Çünkü zaten yeni bir ilan açmamıza gerek bile yok. Aynı ilan üzerinden bu işlemi sattığınız ürün adedi kadar defalarca referans isteyerek gerçekleştirebilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Hemen açıklayayım.

Dükkanınıza eklediğiniz üründen 1 adet satış gerçekleştirdiniz diyelim. Bu satışı gerçekleştikten sonra satışı dükkan sayfanızdan ilan durumunu güncelle bölümünden "Satılmıştır" 'ı işaretleyip hemen sağındaki açılan satıra da satışı yaptığınız kişinin nickini girerek bu kişiden hemen referans istiyorsunuz.

Referansınız geldi diyelim ama elinizde hala satılacak aynı üründen var peki bu durumda ne yapacaksınız? Bu sefer konuyu "Dükkanım 'dan Kaldır" 'ı seçerek kaldırıp daha sonra tekrar yeni bir konu açmışsınız gibi donanım haber dükkan sayfanıza tekrar ekleyeceksiniz.

Böylelikle satışını yaptığınız birden fazla aynı ürünü ya da aynı kategorideki farklı ürünleri yukarıdaki yöntem ile tekrarlayarak aynı konudan birden fazla referans alabilirsiniz.

Umarım bu yöntem herkese yardımcı olur ve denildiği gibi konu ve referans ilanları kirliliğinden forum böylelikle kurtulmuş olur.

Selamlar..

• Beyler benim söyle bir sorunum var.Diğer ikinci elde ilan verdiğimde liste de duran ilanımın yanımda referanslarım gözükmüyor eskiden yıldız cıkıyodu sımdı olmuyor neden kaynaklanıyor
  • Arkadaş yanlış referans bıraktı bana. Hem kendisi hem ben yönetime defalarca mail attık ama bir işlem gerçekleşmedi.

Forumdestek hesabı ile kim ilgileniyorsa rica ediyorum biran önce düzeltilsin.

Ekleme : cagri105 isimli arkadaş konu ile ilgilenmiştir, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayın -- 12 Temmuz 2012; 23:57:28 >
  • "Fataflex" in sorununu bende yaşıyorum ilan verdiğimde referanslarım ilanın yanında gözükmüyor.Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
  • Arkadaşlar ilanlar arasında ilan başlığının karşısında referans sayısının gözükmesini nereden ayarlıyoruz acaba. Şahsıma ait 5 adet referansım olmasına rağmen ilan başlığımın karşısında fotoğraflarda kare ile gösterdiğim yerlerdeki gibi referans sayım görünmemekte. Nedeni nedir bileniniz var mı?

• slmlar. konsol ve aksesuarları - orjinal oyunlar - playstation bölümünde ilanım var. bu ilanımdan bi oyunu sattım. referans için ilan açıyorum fakat kabul etmiyor. sebep nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇAĞ

Arkadaşlar ilanlar arasında ilan başlığının karşısında referans sayısının gözükmesini nereden ayarlıyoruz acaba. Şahsıma ait 5 adet referansım olmasına rağmen ilan başlığımın karşısında fotoğraflarda kare ile gösterdiğim yerlerdeki gibi referans sayım görünmemekte. Nedeni nedir bileniniz var mı?

Bende nereden nasıl yapılacağını araştırıyordum, bilen varsa lütfen yardımm..

• Arkadaşlar yardım lütfen, forumda yeni olan bir arkadaşla takas yaptık. Referans isteği gönderdim. Yanlışlıkla bir yıldız vermiş:( Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • referanslarda gitti imzada gitti ah citizen ah yine yerinde duramadın demi
  • Ben Dükkanımı açtım fakat linkleri dükkanıma ekli yemiyorum nasıl yapacağımı bilen var mı acaba ?
  • referans gönderilmiyor anlık bir hata oluştu ibaresi çıkıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevahm

referans gönderilmiyor anlık bir hata oluştu ibaresi çıkıyor...

+1
  • deveye sormuşlar : "boynun neden eğri ?" deve de "nerem doğru ki ?" demiş

• referans isteği gönderiyorum arkadaşa ulaşmıyor!...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.