Şimdi Ara

2.ELDE TOPLADIĞIM SİSTEM (SİSTEM TOPLUCAK OLANLAR BAKABİLİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Doların yükselmesiyle malumunuz oem bileşenleri de nasibini almış bulunmakta. Sıfır fiyatları bir çok bileşende can yakarken benim gibi masaüstü sistemlerden vazgeçemeyenlerde 2.ele yöneliyorlar. Forumun 2.el bölümünde fazlasıyla güvenilir ve tertemiz ürünler satan bir çok arkadaşımız bulunmakta. Nacizane fikrim illaha sıfır takıntınız yoksa en azından bazı parçaları 2.el alarak hem bütçenizi hafifletmiş hem de 2.el satan arkadaşların işini görmüş olursunuz. Ben sadece kasa ve power'ı sıfır olarak aldım diğer bütün bileşenler DH'den 2.el olarak alınmıştır. Benim gibi sıfırına fazla para bayılmak istemeyenler ya da bütçesi kısıtlı olup da 2.ele yönelmek isteyenlere bir fikir oluşturması için açtım konuyu. Bütün sistem kargolar da dahil toplam: 1050 TL ye gelmiştir. Açıkçası fazla oyun oynamasam dahi tek eksiği 550ti diye düşünüyorum(çok da rezalet bir kart değil tabi) ileride +100tl ekleme yaparak 7850 2gb a geçilir ve aşağı yukarı bu sisteme denk sıfır bir sistem toplamak 1700 liradan aşağı tutmaz herhalde.

• Gigabyte 970A-UD3 (Rev 3) (Garantili, kutulu, faturalı) (Banderas* nickli üye'den alınmıştır)

• AMD Phenom II x4 955 @3.2ghz (Sadece işlemci) (Neccromancer nickli üye'den alınmıştır)

• GSkill RipjawsX 2x4gb 1333mhz cl9 1.5v (Garantili, kutulu, faturalı) (sadiksadik nickli üye'den alınmıştır)

• Xigmatek HDT-D1284 Cpu soğutucu (Kutulu, aparatları tam) (Neccromancer nickli üye'den alınmıştır)

• Asus Gtx550 Ti DirectCu 1GB GDDR5 (Garantili, kutulu, faturalı) (Forum dışı alınmıştır)

• Xilence Gaming (R3) 600W 80+ Bronze (Sıfır) (n11'den alınmıştır)

• Aerocool GT Black Edition Mid Tower (Sıfır) (n11'den alınmıştır)

• Inca IL-1023HD 23'' FullHD Led HDMI (Kutulu, faturalı) (Tècnics nickli üye'den alınmıştır)

• Western Digital 2 TB Sata3 64Mb WD20EARX (Sadece harddisk) (kulaksiztavsan nickli üye'den alınmıştır)

• Ben de tam tersi 2.el pc parçalarına pek güvenemiyorum. (Yapı meselesi)
    Adam işlemiye, ram'a, ekran kartına basıyor overclock'u 70-80 derecede anasını ağlatıyor 8-10 ay sonra 1 yıl garantili diye 2.elden satıyor. Ya da anakart, ram veya ne biliyim ekran kartı arıza yapıyor adam 1 servise gönderiyor bakıyor aynı 2. kere gönderiyor soğuyor üründen 2.elden satıp çıkarıyor.

Çok az kullanılmış temiz, elindeki parçayı yükseltmek için satan insanlarda var ama nerde denk getiricen. Şans meselesi.Ben kasa, fan, cpu için sıvı ya da hava soğutucular, psu haricinde 2.el ürünü pek tercih etmiyorum.
  • Vale.T V kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş fakat işlemci BE serisi değilse çok mantıklı olmamış BE serisi ise vur 3.7-3.8 ghz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Ben de tam tersi 2.el pc parçalarına pek güvenemiyorum. (Yapı meselesi)
    Adam işlemiye, ram'a, ekran kartına basıyor overclock'u 70-80 derecede anasını ağlatıyor 8-10 ay sonra 1 yıl garantili diye 2.elden satıyor. Ya da anakart, ram veya ne biliyim ekran kartı arıza yapıyor adam 1 servise gönderiyor bakıyor aynı 2. kere gönderiyor soğuyor üründen 2.elden satıp çıkarıyor.

Çok az kullanılmış temiz, elindeki parçayı yükseltmek için satan insanlarda var ama nerde denk getiricen. Şans meselesi.Ben kasa, fan, cpu için sıvı ya da hava soğutucular, psu haricinde 2.el ürünü pek tercih etmiyorum.

Bir yönden haklısınız tabi ürünün cacığını çıkarıp satmaya çalışanlarda var fakat aldığın adama çok dikkat ediceksin. Herkesden alınmayacağı gibi gerekirse getli şekilde test ederek alısın için rahat eder. Ayrıca bahsettiğiniz şekilde 2.ele güvenmeyip psu alırsanız o iş daha sakat :) sonuçta power yani en ufak bir sorunda bütün sistem gümbürtüye gidebilir ve power ın temizliğini öğrenmek pek mümkün değil o yüzden powerı sıfır aldım.

@qaanx

Hocam 955 lerin hepsi black edition :) ortalama 3,8-4.0 civarında kullanmayı düşünüyorum.

• bilgisayar parçaları iyiymiş
  • hayırlı olsun parçalar güzel
  • Benim için 2. elden alınabilecek tek bileşen kasa.Bir nebze de psu ancak ust model olursa.Onun dısında özellikle ekran kartına hiç guvenemem.İşlemciler yine dayanıklı oluyor alınabilir ramlerde öyle.

Benim merak ettiğim de bu fatura falan veremeyip ama sıfır kutulu işlemci satanlar bunları nereden getiriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.